[*] Presia-trzyłapka i Julian- głuchy brytyjczyk

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie maja 17, 2015 10:21 Re: Presia-trzyłapka i Julian-różnooki głuchy brytyjczyk

Piekne kociaki. Uwielbiam tak spać z kociakami, takie wtulone, cieplutkie, przyjemne... ach, kocham to :-)

gatiko

Od: Pt paź 03, 2014 10:24

Post » Nie maja 17, 2015 18:48 Re: Presia-trzyłapka i Julian-różnooki głuchy brytyjczyk

Przepiękne zdjęcia cudnych kotków :1luvu: :D
Cieszę się, że jest dobrze w kocich relacjach a najbardziej się cieszę, że Julian jest z Wami :201494 :D .

Fotka nr 6 - :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: kurcze czym on tak bardzo zmęczony ? Ciekawe :1luvu:
Fotka nr 3 - czego nie lubisz ? Julian drapie poduszę ? Kładzie się cały na poduszce ?
Jak ja bym chciała, żeby mój kot przyszedł do mnie na poduszkę i od 8 lat nie mogę się doczekać :(

Buziaki dla koteczków :love: :love:
Gdy cię znalazłam, nie wiedziałam, co z tobą zrobić.
Dziś nie wiem, co zrobię bez ciebie...
Marcel 7.10.2007 - 26.07.2021

kwinta

Od: Śro maja 21, 2008 20:47

Post » Nie maja 17, 2015 22:22 Re: Presia-trzyłapka i Julian-różnooki głuchy brytyjczyk

:love: :love: :love: :love: :love: :love: :love:

izka53

Od: Śro wrz 29, 2010 13:54

Post » Pon maja 18, 2015 6:44 Re: Presia-trzyłapka i Julian-różnooki głuchy brytyjczyk

:1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Ale postęp :1luvu:

Nie zanudzasz, cieszymy się z każdego dnia w którym jest lepiej :1luvu:
"Dom należy do kotów. My tylko spłacamy kredyt"
Obrazek

Moli25

Od: Pon gru 22, 2014 21:40

Post » Pon maja 18, 2015 7:25 Re: Presia-trzyłapka i Julian-różnooki głuchy brytyjczyk

Wspaniałe postępy. Bardzo, bardzo się ciesze z obrotu sprawy :D .
:ok: :ok: :ok:
Meoniku ['] - tak bardzo kocham i tęsknię każdego dnia. Na zawsze jesteś w moim sercu, czekaj na mnie, przyjdę na pewno.

Marcelibu

Od: Nie sty 11, 2009 1:10

Post » Pon maja 18, 2015 18:58 Re: Presia-trzyłapka i Julian-różnooki głuchy brytyjczyk

Fajnie :1luvu: :1luvu:

asiek o

Od: Śro maja 26, 2010 15:14

Post » Śro maja 20, 2015 18:45 Re: Presia-trzyłapka i Julian-różnooki głuchy brytyjczyk

Na wszelki wypadek dalej :ok:

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Czw maja 21, 2015 11:16 Re: Presia-trzyłapka i Julian-różnooki głuchy brytyjczyk

Co u was Horeczku ? :D :201479

kwinta

Post » Czw maja 21, 2015 15:48 Re: Presia-trzyłapka i Julian-różnooki głuchy brytyjczyk

U nas Kochana wszystko w miarę dobrze. Julian ma troszkę gorszy czas, spędził jedną noc w pokoju i w ciągu dwóch dni też chwilami był zamknięty. Nie chciał się bawić, a potem atakował Presię. Ona też go trochę prowokuje- ciągle go buca głową, a on nie ma na to ochoty- odskakuje, cofa się. Ona trąca go swoim ciałem, ociera się o niego, a potem ucieka gdzie pieprz rośnie :mrgreen: Ach te kobiety...
„Oswoić” znaczy „stworzyć więzy”.Pozostajesz na zawsze odpowiedzialny za to, co oswoiłeś. Jeśli mnie oswoisz, ty będziesz dla mnie jedyny na świecie i ja będę dla ciebie jedyny na świecie."

Cycuś [*] 11.01.15- zaginął , Horacy [*] 29.03.15- FIP , Presia [*] 11.06.2016 - FIP i kocia białaczka, Julian [*] 20.08.21 - rak wątroby

Horek

Od: Pt mar 20, 2015 10:18

Post » Czw maja 21, 2015 20:10 Re: Presia-trzyłapka i Julian-różnooki głuchy brytyjczyk

Horek, koty nie zawsze mają ochotę na zabawę i trzeba to uszanować.Niech Julian bawi się kiedy chce a jak nie chce, to nie wymagaj tego od niego. No i druga rzecz, to pozwól im na wspólne gonitwy, podganiania, zaczepki bo to jest właśnie zabawa w kocim wydaniu. Uwierz mi, że naprawdę one sobie krzywdy już nie zrobią.
Wydaje mi się, że za mocno ograniczasz im kontakty face to face, bo oni się już polubili i chcą bawić się ze sobą.
Nie obawiaj się o jakość tych zabaw, bo tak wyglądają kocie zabawy, że kulają się, ganiają, podgryzają i wydają "straszne" dźwięki a Tobie pewnie serce zamiera :lol: :lol: .
Nie bój się, masz świetnie koty które naprawdę się lubią i chcą zamiast wstążeczką, bawić się ze sobą :201432 :201432

Buziaki dla księżniczki Presi i jej giermka Juliana <3 :D

kwinta

Post » Czw maja 21, 2015 20:39 Re: Presia-trzyłapka i Julian-różnooki głuchy brytyjczyk

A dlaczego miał chcieć się bawić? Bo ty tak sobie zaplanowalas? Ułożyłas mu plan zajęć pasujący do twego widzi misie? Wybacz ale czy ty robisz wsio co inni tobie zaplanuja? Zawsze jesteś pod dyktando? Posłuszna?
Kot to czująca istota i tak na nich zerknij. Daj im czas i samodzielność. Bo popadasz w skrajności.
Koty bawią się syczac na siebie, walac łapami, brutalnie się okladajac... Tak my to widzimy. Daj im spokój. Pozwól być sobą a nie twoim wyobrażeniem.Koty dogadają się i pozwól im na to. Dopóki krew się nie leje jest ok.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Pt maja 22, 2015 8:38 Re: Presia-trzyłapka i Julian-różnooki głuchy brytyjczyk

Kwinta- co do wcześniejszego pytania- tak, Julian kładzie się namiętnie na naszych poduszkach i nie chce ich opuścić. Często ledwo mieścimy się - w sensie moja głowa i on. Nie za bardzo jestem za tym aby wchodził na poduszkę, jakoś niehigieniczne mi się to wydaje. :evil:

A co do zabaw- ja go absolutnie nie zmuszam :oops: chodziło mi o to, że behawiorysta mówił aby w razie ataku Juliana próbować go czymś zająć, próbować go zabawić, przekierować jego zainteresownie z Presi na zabawki. I to właśnie ostatnio nie do końca nam wychodziło. Tak to ja pozwalam na kontakt bezprośredni pomiędzy kotami- one spią obok siebie, jedzą obok siebie, leżą, siedzą, czasami są zainteresowane czymś wspólnie. Tylko gdy Julian Preśkę goni, a ona chowa się za kanapą, potem wyłazi z ogonem jak szczotka to jest mi przykro, bo widać, że jest przestraszona. Albo on się na nią patrzy, a ona od samego tego wzroku ucieka. Wtedy właśnie poróbuję go zająć czymś aby odpuścił (po co ona ma się stresować). Są sytuacje, że ona mu odda i ja wtedy nie ingeruję, bo ona sobie radzi. Ale najczęściej kotka przyjmuje jeszcze postawę kapitulacji i ucieczki. Nie ma tak pomiędzy moimi kotami żeby się razem w coś bawiły, goniły radośnie, uciekały. W oczach Preśki jest przerażenie i widać, że ona się po prostu boi.

No i to nie jest tak, że ja chodzę za kotami krok w krok, ingeruję dopiero, gdy widzę, że Preśka ma dosyć (ogon, przerażenie, chowanie się, unikanie Juliana, postawa w gotowości do ucieczki).
Tak poza tym to ona go trąca, przychodzi o niego, ociera się, wąchają się dużo, czasami ona go zaczepia (on nie ma ochoty) i na to pozwalam.
Wiem, że jestem przewrażliwiona :mrgreen:
„Oswoić” znaczy „stworzyć więzy”.Pozostajesz na zawsze odpowiedzialny za to, co oswoiłeś. Jeśli mnie oswoisz, ty będziesz dla mnie jedyny na świecie i ja będę dla ciebie jedyny na świecie."

Cycuś [*] 11.01.15- zaginął , Horacy [*] 29.03.15- FIP , Presia [*] 11.06.2016 - FIP i kocia białaczka, Julian [*] 20.08.21 - rak wątroby

Horek

Post » Pt maja 22, 2015 10:03 Re: Presia-trzyłapka i Julian-różnooki głuchy brytyjczyk

Presia upolowała mysz.... O Boziu 8O Taką małą 5-centymetrową. Mieszkam w domu drewnianym i od czasu do czasu właśnie taka mała myszka przyjdzie. Nienawidzę tego, fuj. Myszka zdążyła Presi uciec 2 razy, ale kiciora ją dopadła i zamęczyła. Ja potwornie boję się myszy, mam okropny lęk więc zamknęłam Preśkę w pokoju aby tą mysz zlikwidowała... nie weszłam do pokoju aż miałam pewność,że gryzonia nie ma.
Julian wielokrotnie startował do Presi i nagrałam to, ale w tle jest ta martwa mysz, którą Presia się bawiła i trochę nieładnie wstawiać takie filmiki. (chciałam pokazać jak Julian się zachowuje, czy to rzeczywiście zabawa). Ale powstrzymam się.

Horek

[poprzednia][następna]