♫♫♪ ♥ Melinda I ♥ ♪♫♫

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto maja 13, 2014 13:59 Re: Melinda

MonikaMroz pisze:U nas są dwie ale Mili za mna bardzo tęskni. Jak mnie nie ma to potrafi cały dzień nie jeść. Dopiero jak wracam wieczorem to w Mili wraca życie i wtedy je, wariuje i robi kupe :)

znaczy mówisz że ta kupa za kuwetą to Amy? :D

no właśnie my jesteśmy tylko we dwie, Meli ma wreszcie kochający domek, swoją i tylko swoją mamę, której wreszcie może zaufać (to że nie boi się psów a boi się obcych ludzi (już coraz mniej, pracujemy nad socjalizacją) bardzo wiele mówi o jej przeszłości...), swoje łóżko 2x2m (w którym pozwala mi spać) :ryk:, dobre jedzonko, łopatkę w kuwecie tuż po tym jak walnie kupalka żeby tylko kici nie przeszkadzało...ma kogoś dla kogo jest całym światem, tak jak na to zasługuje. Boję się, że jeśli zostanie na tydzień u kogoś całkiem obcego będzie jej bardzo ciężko
Obrazek
Aki nem érti meg csendes dorombolásomat, az nem méltó rá, hogy értelmes, jó ízlésű állatok ragaszkodjanak hozzá
György Bálint

MamaMeli

Od: Pon kwi 21, 2014 14:49

Post » Wto maja 13, 2014 15:32 Re: Melinda

Ta kupa poza kuwetą to sprawka Mili :)
Amy robiła od rana samego jak jeszcze byłam w domu :)
Mili <3 (AMY <3 pamietamy) Obrazek plus Bagira ObrazekObrazek
Watek : viewtopic.php?f=46&t=204368
Bagi do adopcji: viewtopic.php?f=13&t=200315

MonikaMroz

Od: Nie lip 24, 2011 9:30

Post » Wto maja 13, 2014 18:36 Re: Melinda

MonikaMroz pisze:Ta kupa poza kuwetą to sprawka Mili :)
Amy robiła od rana samego jak jeszcze byłam w domu :)

ach, nie ma to jak rozmowy o qpalu :mrgreen:

Wróciłam, mam mruczałkę przytuloną, kocykiem opatuloną (bo na kolanach laptop).
Dostała troszkę surowego kurczaka, pierwszy kawałek z dozą nieśmiałości "mamo, co to jest, czy to zabawka?" ale resztę już chętnie :) pozostałe kawałki sparzyłam i pomrożę porcyjkami bo nie mam zaufania do daty ważności kurczaka z marketu (mam schizę, tak, przyznaję się, ale jeśli chodzi o mięso jestem wyjątkowo wybredna). No i obgryzanie surowej kości (takiej dużej z udka, nie żadnej szpilki i pod moją kontrolą, żeby sobie nie zrobiła krzywdy - objadła ją tylko z mięska i jedną chrząstkę) było za.....mruczyste! :D za dużych kawałków jej nie mogę dać, bo nie ma niektórych siekaczy więc obgryza bokami. Dlatego też średnie szanse że taką dużą kością zrobi sobie krzywdę bo po prostu nie jest w stanie jej tak rozgryźć. Ale smakowało bardzo, więc jeśli nie będzie rewelacji i kota będzie się dobrze czuła po takim przysmaku będę dawać :)
Obrazek
Aki nem érti meg csendes dorombolásomat, az nem méltó rá, hogy értelmes, jó ízlésű állatok ragaszkodjanak hozzá
György Bálint

MamaMeli

Post » Wto maja 13, 2014 18:45 Re: Melinda

Rozmowy o kupkach, hi, hi..Bry!
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Wto maja 13, 2014 19:37 Re: Melinda

U nas mięsko surowe to jest naj naj :D i tu nie wybrzydzają, wolowina, kurczak, indyk, serca wolowe i jagnięce; wszytko znika z miski w ekspresowym tępie :)
ObrazekObrazek

Aika14

Od: Wto mar 04, 2014 18:53

Post » Wto maja 13, 2014 23:34 Re: Melinda

Melike, wyslij matke na zakupy i cho do nas chrabonszczy lapac. Kokoty

anieli

Od: Czw paź 25, 2012 16:11

Post » Śro maja 14, 2014 6:04 Re: Melinda

Gdybym jej tak nie kochała to bym ją chyba udusiła. Położyłyśmy się ok 21. O pierwszej w nocy jej się przypomniało że nie jadła kolacji (bo wybrzydzała, a że mokre to schowałam do lodówki), więc oznajmiła mi to donośnie i radośnie. Kiedy powiedziałam że ma się bujać, triumfalnie poszła do kuwety - siknąć, ale że matka jest na każde zawołanie żeby posprzątać w razie qpska, no to już mnie miała na nogach, więc dostała tego swojego kuraka i poszłam spać. Od drugiej do piątej biegała, szalała, jeździła po dywanikach i wołała o śniadanie. Nasypałam jej o piątej troszkę chrupek i wróciłam do łóżka. Ale panna nie najadła się chrupkami. Od piątej do szóstej powtórka z rozrywki, aż wreszcie wstałam, złapałam potwora, zakropiłam uszyska i dałam część przewidzianej na dziś porcji kurczaka w tym rosołku w którym się gotował - żeby zjadła i popiła przede wszystkim.
Ale ja myślę że ona po prostu dbała żebym nie zaspała do pracy, bo dźwięk w telefonie a co za tym idzie budzik mi się popsuł. :evil:
I jak tu się na nią gniewać. Ja się cieszę że ona się dobrze czuje i bryka sobie radośnie... i że apetyt ma... a że w środku nocy / przez CAŁĄ noc... Niech jej będzie, jest kotem :roll: zawsze pozostaje kawa... dziś serwowana przez puchatego baristę :kotek: za te nocne wariactwa powinna mi ją zaparzyć i podać do łóżka :ryk:

Obrazek
Obrazek
György Bálint

MamaMeli

Post » Śro maja 14, 2014 10:08 Re: Melinda

Ależ ona jest cudowna!!!!! :) I wiesz co?. Wspaniale czyta się Twoje wpisy ,, jesteś wspaniałą mamą dla Melnidy :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

aannee99

Od: Wto sie 28, 2012 8:35

Post » Śro maja 14, 2014 10:14 Re: Melinda

Obrazek

Spilett

Od: Śro wrz 25, 2013 14:57

Post » Śro maja 14, 2014 10:15 Re: Melinda

aannee99 pisze:Ależ ona jest cudowna!!!!! :) I wiesz co?. Wspaniale czyta się Twoje wpisy ,, jesteś wspaniałą mamą dla Melnidy :1luvu: :1luvu: :1luvu:

dziękuję :oops:
Przydałaby mi się tu ona taka mrucząca teraz do pokiziania, bo dzisiaj chyba wysadzę to biuro w powietrze. Mam częściowo nowe obowiązki, ale to tak działa że niby jest szkolenie, ale ono nic nie daje. W związku z jednym przypadkiem poszłam po approval do menedżerki, powiedziała co mam zrobić i dała approval. Siadam przy biurku i zaczynam to robić. Kolega który zajmuje się tym od kilku miesięcy i ma mi pomagać, mówi "dopisz jeszcze to i to". "Ale ona powiedziała że nie pisać". "Ale dopisz".
Nosz cholera.
Nie mam nic przeciwko byciu odpowiedzialną za coś jeszcze. Ale powiedzcie mi jak to należy robić, i trzymajcie się tego, a nie tak że każdy mówi mi kur...czę coś innego. To się nie mieści w głowie. :evil:

Spilett pisze:Obrazek

:ryk:
Obrazek
György Bálint

MamaMeli

Post » Śro maja 14, 2014 11:27 Re: Melinda

Szkolenia które nic nie dają- skąd ja to znam :) na szkoleniu wszytko ładnie, pięknie, trzeba robić tak i tak. Potem człowiek wraca do pracy, w praktyce okazuje sie całkiem inaczej i wszystkie zalecenia ze szkolenia można sobie wsadzić .... tam gdzie słonce nie dochodzi. No niestety :(

Niezle atrakcje w nocy zapewniła Ci Melike :)) i jak ich tu nie kochać, te nasze stwory :)
ObrazekObrazek

Aika14

Od: Wto mar 04, 2014 18:53

Post » Śro maja 14, 2014 21:39 Re: Melinda

Fajna noc :ok:
Obrazek Obrazek
Klarunia [*] 06.2004 - 10.02.2013 czekaj na mnie za TM BARF-ujemy od września 2013r.

ab.

Od: Pt kwi 12, 2013 21:10

Post » Czw maja 15, 2014 6:02 Re: Melinda

Dziś było podobnie, z tym że się nie dałam :roll: i dostała dopiero o 6, ale fakt jest taki że jadła kolację.
Miał ktoś kiedyś tę zabawkę do której się wsypuje chrupki i kot musi się pomęczyć żeby się do nich dostać? Bo to, że ona trzaska wszystkim co znajdzie na podłodze, przeżyję - niech się bawi, na zdrowie, to znaczy że dobrze się czuje i ma więcej energii. Ale jedno miauknięcie i ja już jestem rozbudzona, bo może coś nie tak. Pomęczyłabym ją wieczorem żeby w nocy spała, ale ona nie bardzo chce się bawić ze mną, sama to owszem. Albo może wreszcie znajdę gdzieś ten laserek :roll: ...

Bry!
Obrazek
György Bálint

MamaMeli

Post » Czw maja 15, 2014 14:23 Re: Melinda

Zabawki nie miałam, ale mam też fisia na punkcie kuwety. Dziś akurat jadłam swoją zupę kiedy kota naszło na kupkanie, no to ja przy niej i kontrola, czy klocek czy rzadkie (od dawna nie miała rzadkiego, ale nie umiem nie sprawdzić). No to ona się ustawiła, ciśnie, ciśnie i... se poszła. A już z 2 cm jej wystawało z dupki! Złapałam futrzaka za ogon i do kuwety, no to wycisnęła resztę. Ale jakby mi z tym wystającym wskoczyła na łóżko, o mamusiu...

Spilett

Od: Śro wrz 25, 2013 14:57

Post » Czw maja 15, 2014 14:36 Re: Melinda

Spilett pisze:Zabawki nie miałam, ale mam też fisia na punkcie kuwety. Dziś akurat jadłam swoją zupę kiedy kota naszło na kupkanie, no to ja przy niej i kontrola, czy klocek czy rzadkie (od dawna nie miała rzadkiego, ale nie umiem nie sprawdzić). No to ona się ustawiła, ciśnie, ciśnie i... se poszła. A już z 2 cm jej wystawało z dupki! Złapałam futrzaka za ogon i do kuwety, no to wycisnęła resztę. Ale jakby mi z tym wystającym wskoczyła na łóżko, o mamusiu...

hahahah u mnie to nie przejdzie.
jak ją słyszę w kuwecie i się tam pojawiam, to odchodzi. ceni sobie prywatność, małpa mała :D ja odczekuję pierwsze kopanie, czekam aż pójdzie co ma pójść, i jak kopie żeby zakopać to dopiero do niej idę posprzątać i skontrolować. A dzisiaj uznała chyba że jest za brudno i jej śmierdzi bo qpala zakopała i starannie przykryła dywanikiem z łazienki, tak go rozkładając jak kołderkę :ryk: tak się śmiałam że nie mogłam przestać jak rano to zobaczyłam. Położyła qpsko spać :D na szczęście klocuszek i to zakopany więc zejdzie smrodek po praniu, żadnych plam nie ma... a, no i wsadzić do kuwety też się nie pozwoli. "Mamo, to moja prywatna sprawa" :ryk:
Obrazek
György Bálint

MamaMeli

[poprzednia][następna]