Tosia&Bazyl - cz IV

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lis 01, 2013 17:11 Re: Tosia&Bazyl - cz IV, oby szczęśliwa! duuuuuuuuużo zdjęć

Hejka :D

a mnie suszi jak za dużo wypiję :mrgreen:
Obrazek

agusialublin

Od: Nie lip 29, 2012 20:27

Post » Pt lis 01, 2013 17:21 Re: Tosia&Bazyl - cz IV, oby szczęśliwa! duuuuuuuuużo zdjęć

NatjaSNB pisze:A ja nigdy nie jadłam sushi :oops: :oops: :oops:

Mi tu! I chyba nie chcę jeść. Wypiłabym sobie za to coś ale dziś sklepy pozamykane...

Spilett

Od: Śro wrz 25, 2013 14:57

Post » Pt lis 01, 2013 17:29 Re: Tosia&Bazyl - cz IV, oby szczęśliwa! duuuuuuuuużo zdjęć

ab. pisze:Dziewczyny podpiszcie, chodzi o zakaz eksperymentów na zwierzętach.

znowu wsadze kij w mrowisko, ale ją wcale nie jestem przeciw :oops:
uważam że te eksperymenty, choć brutalne to cena naszej cywilizacji. Dzięki nim mamy leki dla naszych dzieci, możemy leczyć choroby , które zabijały naszych przodków jak gruźlica czy szkarlatyna. Badania na zwierzętach są nieocenione w transplantologii i leczeniu raka. Być może też pomogą w wynajdowaniu leku na aids. W związku z tym nie mogę podpisać zakazu badań na zwierzętach :oops:
Demonki <3
Obrazek Obrazek

elianka

Od: Wto gru 26, 2006 18:42

Post » Pt lis 01, 2013 18:36 Re: Tosia&Bazyl - cz IV, oby szczęśliwa! duuuuuuuuużo zdjęć

Każdy ma prawo do własnego zdania, dlatego nie będę ganić, ani przekonywać.

Co do sushi, ja jestem wielką fanką, do tego stopnia że sama nauczyłam się robić różne rodzaje. Moje chłopaki też uwielbiają :) Ostatnio byłam na takim pysznym z moim mężulkiem, zamówiliśmy 40 kawałków różnego rodzaju - ledwo się po tym mogłam ruszać, bo przecież ryż jeszcze w brzuchu pęcznieje :ryk:

Jak wyszła zupa pieczarkowa?

Milena_MK

Od: Sob lip 21, 2012 17:20

Post » Pt lis 01, 2013 20:54 Re: Tosia&Bazyl - cz IV, oby szczęśliwa! duuuuuuuuużo zdjęć

Pieczarkowa po modyfikacjach wyszła OK... nauczyłam się na własnych błędach i na pewno za drugim razem będzie jeszcze lepiej :ok:

Milenka, te moje piersi w krakersach robię tak: 2 połówki piersi kroję na kawałeczki (coś jak mcnuggetsy :wink: ) i zalewam maślanką naturalną, żeby się pomarynowało godzinę. Potem najważniejsza czynność w tym wszystkim: wyjmując każdy kawałek z maślanki, trzeba zebrać palcami (lub osuszyć lekko ręcznikiem), żeby nadmiar maślanki nie zostawał na kawałkach mięsa. Trzeba tyle, żeby pokruszone krakersy się do tego przykleiły, ale nie więcej bo podczas pieczenia wszystko rozmięknie. No więc kruszę krakersy solone i obtaczam w nich każdy kawałeczek. Układam na blaszce (na papierze do pieczenia) i wkładam do piekarnika 180st na około 20 minut (pod koniec można dać termoobieg). My to jemy z pieczonymi ziemniaczkami z cebulką i czosnkiem no i z sałatką z fety (sałata lodowa, feta, pomidor, papryka i sos vineg.)
..........................♥Tosia&Bazyl♥.........................
ObrazekObrazek
'I had been told that the training procedure with cats was difficult. It's not. Mine had me trained in two days.'

Zapraszamy: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=162710 cz. VI

NatjaSNB

Od: Czw lis 08, 2012 10:03

Post » Pt lis 01, 2013 20:56 Re: Tosia&Bazyl - cz IV, oby szczęśliwa! duuuuuuuuużo zdjęć

Dzięki wielkie, jutro spróbuję zrobić. A w ilu stopniach się to piecze i jak długo?

Milena_MK

Post » Pt lis 01, 2013 20:57 Re: Tosia&Bazyl - cz IV, oby szczęśliwa! duuuuuuuuużo zdjęć

Milena_MK pisze:A w ilu stopniach się to piecze i jak długo?

NatjaSNB pisze: i wkładam do piekarnika 180st na około 20 minut (pod koniec można dać termoobieg).

:P :P
..........................♥Tosia&Bazyl♥.........................
ObrazekObrazek
'I had been told that the training procedure with cats was difficult. It's not. Mine had me trained in two days.'

Zapraszamy: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=162710 cz. VI

NatjaSNB

Od: Czw lis 08, 2012 10:03

Post » Pt lis 01, 2013 21:08 Re: Tosia&Bazyl - cz IV, oby szczęśliwa! duuuuuuuuużo zdjęć

Haha skupiłam się na wyobrażaniu sobie, jak wycieram kurczaka z cieknącej maślanki i obtaczam w krakersach :lol: Powinnam się wrocić do 1 klasy podstawówki - czytanie tekstu ze zrozumieniem :ryk:

Milena_MK

Post » Pt lis 01, 2013 21:13 Re: Tosia&Bazyl - cz IV, oby szczęśliwa! duuuuuuuuużo zdjęć

Pyszny jest tez taki kurczak obtaczany w miodowych płatkach kukurydzianych :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Demonki <3
Obrazek Obrazek

elianka

Post » Pt lis 01, 2013 21:14 Re: Tosia&Bazyl - cz IV, oby szczęśliwa! duuuuuuuuużo zdjęć

elianka pisze:Pyszny jest tez taki kurczak obtaczany w miodowych płatkach kukurydzianych :1luvu: :1luvu: :1luvu:

a to może być plan na niedzielę :ok:

Milena_MK

Post » Pt lis 01, 2013 21:16 Re: Tosia&Bazyl - cz IV, oby szczęśliwa! duuuuuuuuużo zdjęć

Milena_MK pisze:
elianka pisze:Pyszny jest tez taki kurczak obtaczany w miodowych płatkach kukurydzianych :1luvu: :1luvu: :1luvu:

a to może być plan na niedzielę :ok:

TUTAJ jest mój ukochany przepis. Naprawdę bardzo prosty a pyszny :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Demonki <3
Obrazek Obrazek

elianka

Post » Pt lis 01, 2013 21:19 Re: Tosia&Bazyl - cz IV, oby szczęśliwa! duuuuuuuuużo zdjęć

mniam :) to już mam kulinarny plan na weekend :)

Milena_MK

Post » Pt lis 01, 2013 21:23 Re: Tosia&Bazyl - cz IV, oby szczęśliwa! duuuuuuuuużo zdjęć

Susi fuuuuuj ... jakos nie moge sie zmusic. Za to mam susi jak inni pija.

Zapraszam do mnie. Nowe zdjecia w koncu dodalam. Takie maly OT ;)

basidrak20

Od: Pon kwi 22, 2013 10:24

Post » Pt lis 01, 2013 22:12 Re: Tosia&Bazyl - cz IV, oby szczęśliwa! duuuuuuuuużo zdjęć

Zapomniała dopisać - szalenie lubię sushi :1luvu:
Jak ktoś nie jadł/nielubi to może warto spróbować maków BEZ surowej ryby - z wędzoną/pieczoną/warzywami? Może nie warto się zrażać do samego sushi tylko z powodu awersji do surowej ryby? Ja np. pasjami uwielbiam maki z ogórkiem :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Demonki <3
Obrazek Obrazek

elianka

Post » Pt lis 01, 2013 22:15 Re: Tosia&Bazyl - cz IV, oby szczęśliwa! duuuuuuuuużo zdjęć

elianka pisze:Zapomniała dopisać - szalenie lubię sushi :1luvu:
Jak ktoś nie jadł/nielubi to może warto spróbować maków BEZ surowej ryby - z wędzoną/pieczoną/warzywami? Może nie warto się zrażać do samego sushi tylko z powodu awersji do surowej ryby? Ja np. pasjami uwielbiam maki z ogórkiem :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Dokładnie! można dodać tuńczyka z puszki, makrelę, nie musi być surowe :)

Milena_MK

[poprzednia][następna]