Czteropak Asim <3 ->POŻEGNANIE [*] s. 34

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon wrz 22, 2014 18:37 Re: Czteropak Asim :) -> Grubas s. 11, sesja Foni s. 12

Wczoraj napisałam posta, wyłączyłam komputer i zastałam to:

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Dobre pół godziny się przypatrywałam :)

asim

Od: Wto paź 02, 2012 18:50

Post » Pon wrz 22, 2014 18:38 Re: Czteropak Asim :) -> Grubas s. 11, sesja Foni s. 12

ale cuda :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Urwis [*] 01.03.2014 r.; Franek [*] 07.11.2014 r.; Młody zaginął 24.09.2019 r.; Adek [*] 08.03.2020 r.; Morf [*] 02.06.2021 r.; Kotka Polka zaginęła w lipcu 2022 r. - kiedyś się spotkamy

isabell36

Od: Pt gru 25, 2009 17:56

Post » Pon wrz 22, 2014 20:16 Re: Czteropak Asim :) -> Grubas s. 11, sesja Foni s. 12

To chyba miłość :mrgreen:
Obrazek Obrazek Obrazek
Zapraszam na ubrankowo-butkowy bazarek <3 http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=164058
"Tyl­ko dwie rzeczy są nies­kończo­ne: wszechświat oraz ludzka głupo­ta, choć nie jes­tem pe­wien co do tej pierwszej" Albert Einstein

Rilla07

Od: Wto lip 30, 2013 17:49

Post » Pon wrz 22, 2014 22:02 Re: Czteropak Asim :) -> Grubas s. 11, sesja Foni s. 12

Chyba się zakochałam :oops:
Jakie cuda :love: :love: :love: :love: :love:
Obrazek
Idź zawsze do przodu,nie oglądaj się wstecz,nie holuj smutku za sobą....,,Dżem"

Annaa

Od: Sob lis 28, 2009 20:25

Post » Śro wrz 24, 2014 12:51 Re: Czteropak Asim :) -> Grubas s. 11, sesja Foni s. 12

Wczoraj zawiozłam na sterylizację dwie kocice rodziców, Bunię i Krasulkę (Khadię) :)
Podobno Bunię po wybudzeniu z narkozy męczyły wymioty, ale w domu już było ok, poza tym obie czują się świetnie :) Podobno w lecznicy były bardzo grzeczne i miziaste - one takie są, tylko Krasulka mimo lat u rodziców nadal jest pół dzika.
Pani weterynarz jak zwykle odwaliła kawał dobrej roboty i jeszcze promocję nam zrobiła - obniżyła cenę aż o 60 zł!
Pamięta nas już i kojarzy z nami poszczególne koty, pytała o Fontannę czy nadal rujkuje, na moja twierdząca odpowiedź zapewniła, że gdyby ruja wróciła i ponownie trzeba było ją operować to będzie to na jej koszt i mamy się o to nie martwić. Ogólnie była przejęta, co dobrze o niej świadczy.
Pytała ile to my mamy tych kotów, bo się pogubiła - wytłumaczyłam, że Bunia i Krasulka to kocice mamy, mama ma jeszcze kocurka Klapka, Grubas to kot teścia, a nasze są "tylko" 4 :) Tylko tak się złozyło, że to my te wszystkie rodzinne koty przywozimy :) Jeszcze brałam wczoraj tabletkę na odrobaczanie do kota szwagra - można się zakręcić :D

Bohaterki dnia wczorajszego:
Bunia
Obrazek
Krasulka
Obrazek

Te kotki są u rodziców już parę lat, niestety na wsiach świadomość konieczności sterylizacji jest niska, stosunkowo niedawno przekonałam rodziców o konieczności przeprowadzenia zabiegu (mama od razu zrozumiała, musiała tatę urobić) no i wreszcie Bunia z Krasulką się doczekały :)

asim

Post » Śro wrz 24, 2014 18:56 Re: Czteropak Asim :) -> Grubas s. 11, sesja Foni s. 12

śliczne :1luvu:
Urwis [*] 01.03.2014 r.; Franek [*] 07.11.2014 r.; Młody zaginął 24.09.2019 r.; Adek [*] 08.03.2020 r.; Morf [*] 02.06.2021 r.; Kotka Polka zaginęła w lipcu 2022 r. - kiedyś się spotkamy

isabell36

Od: Pt gru 25, 2009 17:56

Post » Śro wrz 24, 2014 21:08 Re: Czteropak Asim :) -> Grubas s. 11, sesja Foni s. 12

Śliczne kociczki :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Masz super wetkę w takim razie, pamięta i troszczy się o swoich pacjentów a to jest ważne :)

Fajnie mieć dużo kotów w rodzinie :mrgreen:
Mój szwagier kocha strasznie koty... ale ma okropną alergię :(
Obrazek Obrazek Obrazek
Zapraszam na ubrankowo-butkowy bazarek <3 http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=164058
"Tyl­ko dwie rzeczy są nies­kończo­ne: wszechświat oraz ludzka głupo­ta, choć nie jes­tem pe­wien co do tej pierwszej" Albert Einstein

Rilla07

Post » Śro wrz 24, 2014 21:41 Re: Czteropak Asim :) -> Grubas s. 11, sesja Foni s. 12

<3 <3 <3
Obrazek
Idź zawsze do przodu,nie oglądaj się wstecz,nie holuj smutku za sobą....,,Dżem"

Annaa

Od: Sob lis 28, 2009 20:25

Post » Śro wrz 24, 2014 21:54 Re: Czteropak Asim :) -> Grubas s. 11, sesja Foni s. 12

W naszym domu mieszka łącznie 7 :D
3 na dole, 4 na górze :D

Gdybym miała większy dom to na czterech by się nie skończyło :) :P

Do sterylizacji została u nas już tylko Murika :)

Dziękujemy za ochy i achy :1luvu: :1luvu: :1luvu:

asim

Post » Czw wrz 25, 2014 10:55 Re: Czteropak Asim :) -> Grubas s. 11, sesja Foni s. 12

Chyba przejadę się do weterynarza i zapytam o możliwość wyciszenia, zablokowania rui...
Fontanna nadal ją ma i nadal jest tak samo intensywna jak na początku. Pal licho, że ja nie śpię, ale w stadzie zaczyna się źle dziać :?
Swym zachowanie drażni i denerwuje wszystkie koty...
Na początku Redzik próbował ją kryć, ale ona jest agresywna i najpierw go zachęcała i prowokowała, a jak na nią właził to go biła, zanim do czegokolwiek doszło. Teraz Redzik nawet nie próbuje, nie chce by koło niego przebywała, bije ją i atakuje jak przechodzi w pobliżu i miauczy. Czasem koło siebie leżą, ale tylko jak ona ma odpoczywa, jak zaczyna miauczeć i się narzucać to on na nią syczy, warczy i pazury idą w ruch... Murika się jej boi, Kokardeczka też zaczęła ją atakować, dziś wyleciała z kuchni i na nią naskoczyła, a to była strachliwa i spokojna kotka, która oddawała tylko w ostateczności 8O Krzywdy jej co prawda jeszcze żaden kot nie zrobił, ale boje się, że to zepsuje relacje w stadzie :( :(

Mam w domu hydroksyzynę, podałam jej kilka dni temu, ale to na nią nie działa. Trochę była bardziej senna, ale objawy rujki ani trochę nie ucichły.

asim

Post » Czw wrz 25, 2014 12:44 Re: Czteropak Asim :) -> mamy problem s.14 :(

Z tego co wiem, na wyciszenie rujki są specjalne leki.
Hydroksyzyna owszem, działa usypiająco, otępiająco, ale to przecież również lek dla ludzi.

Biedna Foni, bo się męczy :(
Mam nadzieję, że wkrótce zapanowuje znowu harmonia w stadzie.
Jak dasz radę to jedź do weta.

A Redzik nie jest kastrowany?
Obrazek Obrazek Obrazek

Rilla07

Post » Czw wrz 25, 2014 12:53 Re: Czteropak Asim :) -> mamy problem s.14 :(

Jest, ale kastraty ciachane później doskonale pamiętają jak "to" się robi ;) A on był reproduktorem.
Czytałam tu i na innych forach, że hydroksyzyna łagodzi rujkowe objawy a zdarza się nawet, że ją całkiem przerywa a przy tym jest w miarę bezpieczna. Weterynarz to samo powiedziała, jak mi ją zapisywała (dostałam ją w innym celu, ale pamiętam jak wspomniała, że przy rujach też się tym uspokaja kotki).
A u Foni nic - była lekko senna, ale jak Redzik był obok to wariowała nadal.

Na przerwanie rujki podaje się np. proverę, ale ogólnie jestem przeciwna podawaniu hormonów, chyba, że w razie konieczności.
Rozważam tę komiczność, bo widzę, że relacje się sypią i nie wiem jak długo to potrwa, to już 11 dni a ruja nie słabnie. Foni też się bardzo męczy, mało je, mało śpi, większość czasu chodzi z brzuchem przy podłodze wygięta jak banan :? Szkoda mi jej :(

asim

[poprzednia][następna]