Morris i Rico... kociowakacje-instrukcja dla laików str.27.

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt sty 25, 2013 20:02 Re: MR CAT czyli Morris i Rico superkoty ODCHUDZAMY SIĘ (zno

po_prostu_kaska pisze:Cudne te zdjęcia razem :1luvu: A jak wspomnieć ich początki znajomości ;)

Pewnie, że są cudne :1luvu:

Od razu było wiadomo, że kociska się dogadają - zwyczajowe dwa tygodnie na dotarcie były potrzebne :ok:
* Semper eadem *

ksb

Od: Wto cze 29, 2010 13:48

Post » Pt sty 25, 2013 20:03 Re: MR CAT czyli Morris i Rico superkoty mają superrobale

Witam, właśnie trafiłam na ten wątek i zazdroszczę sukcesów w odchudzaniu :wink:
ewexoxo pisze:Aha i jeszcze jedno - w końcu udało mi się odchudzić tego potfffora :mrgreen:
Waga poprzednia: 7,5kg
Waga aktualna: 7,0 kg

A ile przy tym płaczu... :roll:

Możesz się podzielić swoją metodą?
Mam dwa kocury kolorystycznie podobne do Twoich i obaj muszą schudnąć.
Obecnie buro-biały Gin waży 7,5 kg i chciałabym aby ważył 6,5kg. Biało-rudy Mundek waży 6,8 kg, a dobrze byłoby gdyby ważył 6 kg.
Baksiu ['] 17.01.2010, Ginuś ['] 14.01.2019.
Bardzo za Wami tęsknię i czekam na tę chwilę, kiedy się znów spotkamy po drugiej stronie...

anna09

Od: Pon maja 28, 2007 11:37

Post » Pt sty 25, 2013 20:07 Re: MR CAT czyli Morris i Rico superkoty ODCHUDZAMY SIĘ (zno

po_prostu_kaska pisze:Cudne te zdjęcia razem :1luvu: A jak wspomnieć ich początki znajomości ;)

Oj początki były nieciekawe :roll:

A teraz mamy tu z nimi dosłownie cyrk jak zaczynają się gonić i bić :D Porozumiewają się między sobą, nawołują się, a później uciekają od siebie i jest zabawa "w gonionego" na zmianę.

Morris jeszcze nam pochrypuje po tym zapaleniu płuc. Wet tydzień temu osłuchiwał go i powiedział że Morrisowi chrypie w gardle, nie w płucach. Poczytałam trochę i robię mu od dwóch dni 10-minutowe "parówki" z gorącej wody. Chyba pomaga :roll: albo mi się wydaje że pomaga.
Obrazek Obrazek

ewexoxo

Od: Nie wrz 12, 2010 10:38

Post » Pt sty 25, 2013 20:16 Re: MR CAT czyli Morris i Rico superkoty mają superrobale

anna09 pisze:Możesz się podzielić swoją metodą?
Mam dwa kocury kolorystycznie podobne do Twoich i obaj muszą schudnąć.
Obecnie buro-biały Gin waży 7,5 kg i chciałabym aby ważył 6,5kg. Biało-rudy Mundek waży 6,8 kg, a dobrze byłoby gdyby ważył 6 kg.

Morris jest karmiony RC light i RC demand control (podobne działanie, duża zawartość błonnika) czasem dostaje też łyżkę mokrego. Posiłki ma wyznaczone - obecnie 4 dziennie (około godz. 7, 14, 20 i 1 rano - bo późno chodzimy spać). Dostaje dosłownie łyżkę suchego. Nie ma stałego dostępu do jedzenia. Wieczorem obowiązkowo min. pół godziny intensywnej zabawy. I schudł :)
Pamiętaj - jak kot chodzi i miauczy o jedzenie to znaczy, że udało ci się ograniczyć porcje. Jak nie dopomina się o więcej to jeszcze nie jest dieta :wink:

Próbowałam kiedyś też kuli z jedzeniem, ale Morris jest na to zbyt cwany. Zataczał kulę w kąt i tam wytłukiwał z niej jedzenie :twisted:

Ostatnio chorował, więc mu odpuściłam wieczorną gimnastykę, ale Rico stara się dbać o ruch Morrisa i praktycznie codziennie urządzają bitki i gonitwy.
Obrazek Obrazek

ewexoxo

Post » Pt sty 25, 2013 22:23 Re: MR CAT czyli Morris i Rico superkoty ODCHUDZAMY SIĘ (zno

Czyli jak dwa koty nie chcą chudnąć, trzeba im sprawić trzeciego do wspólnej gimnastyki?
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Od: Wto mar 08, 2011 1:13

Post » Pt sty 25, 2013 22:39 Re: MR CAT czyli Morris i Rico superkoty ODCHUDZAMY SIĘ (zno

Jakby co to "mój" Ciel nadaje się do uruchamiania spalania tłuszczu u wszelkich kotów :wink: . Więc oczekujemy propozycji.
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Pt sty 25, 2013 23:11 Re: MR CAT czyli Morris i Rico superkoty ODCHUDZAMY SIĘ (zno

Morris zdecydowanie zaczął się więcej ruszać od kiedy jest Rico, więc teoria odchudzania kota kotem chyba tak działa. A jak są dwa leniwce to chyba trzeba trzeciego wariatuńcia :mrgreen:

Przedtem było oficjalne ważenie i okazało się, że obaj schudli 0,5kg 8O zatem Rico - 6,0kg, a Morris 7,0kg. Najgorsze, że pasowało by te proporcje odwrócić, bo Morris powinien ważyć jakieś 5kg :roll:
Obrazek Obrazek

ewexoxo

Post » Pt sty 25, 2013 23:34 Re: MR CAT czyli Morris i Rico superkoty ODCHUDZAMY SIĘ (zno

ewexoxo pisze: Przedtem było oficjalne ważenie i okazało się, że obaj schudli 0,5kg 8O zatem Rico - 6,0kg, a Morris 7,0kg. Najgorsze, że pasowało by te proporcje odwrócić, bo Morris powinien ważyć jakieś 5kg :roll:

Ale jesteś wymagająca - Morris bez brzusia?
* Semper eadem *

ksb

Post » Sob sty 26, 2013 12:53 Re: MR CAT czyli Morris i Rico superkoty ODCHUDZAMY SIĘ (zno

brzusia to jemu nie zabraknie :wink: pamiętasz jak wyglądał po wyjściu ze schronu? ważyłdużo mniej, ale brzusio to on miał :)
Obrazek Obrazek

ewexoxo

Post » Sob sty 26, 2013 14:08 Re: MR CAT czyli Morris i Rico superkoty ODCHUDZAMY SIĘ (zno

ewexoxo pisze:brzusia to jemu nie zabraknie :wink: pamiętasz jak wyglądał po wyjściu ze schronu? ważyłdużo mniej, ale brzusio to on miał :)

Pamiętam. I wygląd po wyjściu ze schronu, i wyskubany wygląd zaraz po przyjeździe do Was.
Odżył niesamowicie u Was :1luvu:
* Semper eadem *

ksb

Post » Sob sty 26, 2013 14:17 Re: MR CAT czyli Morris i Rico superkoty ODCHUDZAMY SIĘ (zno

Napewno odżył, ale nadal ma na swojej kociej głowie mnóstwo zmartwień...
Kiedy dadzą jeść...
Co dzisiaj będzie do jedzenia...
Dlaczego tak mało jest do jedzenia...
Czy parapet będzie odpowiednio podgrzany od kaloryfera...
Dlaczego te ptaszyska nie chcą siadać na parapecie....
Czy Rico pozwoli się zbić...
Czy będzie odpowiedznio długi dzień, aby się dobrze wyspać...
Kiedy mnie w końcu wypuszczą na balkon...
Kiedy dadzą jeść...
...
Obrazek Obrazek

ewexoxo

Post » Sob sty 26, 2013 14:25 Re: MR CAT czyli Morris i Rico superkoty ODCHUDZAMY SIĘ (zno

ewexoxo pisze:Napewno odżył, ale nadal ma na swojej kociej głowie mnóstwo zmartwień...
Kiedy dadzą jeść...
Co dzisiaj będzie do jedzenia...
Dlaczego tak mało jest do jedzenia...
Czy parapet będzie odpowiednio podgrzany od kaloryfera...
Dlaczego te ptaszyska nie chcą siadać na parapecie....
Czy Rico pozwoli się zbić...
Czy będzie odpowiedznio długi dzień, aby się dobrze wyspać...
Kiedy mnie w końcu wypuszczą na balkon...
Kiedy dadzą jeść...
...

:ryk: :ryk: :ryk:

Masz talent dziewczyno :ok:
Potrafisz poprawić nastrój :D
* Semper eadem *

ksb

Post » Sob sty 26, 2013 14:30 Re: MR CAT czyli Morris i Rico superkoty ODCHUDZAMY SIĘ (zno

Już kiedyś miałam zapytać - mogę podczepić banerek z Rico i Morrisem?
Dasz kod?
* Semper eadem *

ksb

Post » Sob sty 26, 2013 14:49 Re: MR CAT czyli Morris i Rico superkoty ODCHUDZAMY SIĘ (zno

A prosze bardzo - ślepaczkowy i Morrisowo-Ricowy - do wyboru, do koloru :D

Obrazek

Kod: Zaznacz cały
[url=http://www.facebook.com/JaPaczeSercem][img]http://i.imgur.com/XDJ80.gif[/img][/url]

Obrazek

Kod: Zaznacz cały
[url=http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=148607url][img]http://img834.imageshack.us/img834/2852/sam4487copyffff.jpg[/img][/url]
Obrazek Obrazek

ewexoxo

Post » Sob sty 26, 2013 15:00 Re: MR CAT czyli Morris i Rico superkoty ODCHUDZAMY SIĘ (zno

Nie zauważyłaś, że ślepaczkowy mam już od dawna? 8O
* Semper eadem *

ksb

[poprzednia][następna]