Złosiej czarno-biały terrorysta cz 2

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lis 01, 2012 10:44 Re: Złosiej czarno biały terrorysta część 2^^

Lila84 pisze:eee, to jak tżet mówił już o imieniu i że masz robić co chcesz to juz jest po naszej kociastych stronie :1luvu: to hip hip huuuura!!!! życze powodzenia i ta czarnulka podobała mi sie od początku. Czy to ta co była w pierwszym linku?
Możesz mnie pytać smiało w sprawach dwóch kotów, ale niestety nie o dokocenie bo pomiedzy moją Basią a Kasią był tylko jeden dzień różnicy w przyjeździe do domu. Nie ukrywam że Basia była pierwsza i jak po dobie przyjechała Kasia to Baśka chciała ją pogonić. Niby doba a jednak :ryk:
Kuwete na początku miałam jedną bo moja bratowa ma dwa kocury i ma jedną ale Kaśka jakoś po tygodniu zaczęła mi lać w sypialni na łóżko więc dotawiłam drugą kuwete i problem zniknął. Wydaje mi się że też powinnas mnieć dwie bo to będzie kotek i kotka, no ale sama możesz zobaczyć z jedną najpierw- najwyżej później dokupisz. :ok:

Tak to ta sama kicia co w pierwszym linku wam pokazywałam , mam słabośc do takich puchaczy ^^ Jakoś nie mogłam przestać o niej myśleć...pomimo że w sumie chciałam ta szylkretke, to te złote oczy i puchate futerko coś mi zapadły w pamięci i nie dawały sokoju .Napisałąm że to musi być kot na którego spojze i bede wiedziala ze to ten ...wyglada na to że ją znalazłam :)
Hihih..Musze troszke przystopowac gadanie o naszej drugiej kici, przynajmniej dopóki nie bedzie juz zbadana itp bo moj juz sie zaczyna krzywic bo ciagle paplam o kocie hahaha chwilami aż boję sie cieszyć na zapas...żeby nie zapeszyć
Teraz musze sie dobrze zastanowic co nam bedzie potrzebne:)Najpewniej druga kuweta i transporter ..Moj TŻ właśnie sie na mnie mocno krzywi jak wspominam o dodatkowych wydatkach hihhii on nie jest w sumie zły tylko marudny i złośliwy czasem XD

Lilka Mrau

Od: Pon sie 20, 2012 16:15

Post » Czw lis 01, 2012 12:05 Re: Złosiej czarno biały terrorysta część 2^^

A nie wystarczy im jeden transporter? No, chyba, że masz bardzo malutki. Moje Gaja i Prima podróżują wspólnie. Brawurka ma oddzielny.
Obrazek Obrazek

saintpaulia

Od: Śro gru 14, 2011 17:53

Post » Czw lis 01, 2012 13:43 Re: Złosiej czarno biały terrorysta część 2^^

Kicia śliczna ;)
O moim dokacaniu mogłaś czytać na bieżąco ;). Ponieważ Mili starsza od Amy o ponad rok więc marna zamykałam na początku i na dzień i na noc. Pozwalałam Mili wejść do niej pod moja obecność. I tak było chyba ze 3 dni. Potem Amy zamykałam jak nikogo w domu nie było i na noc. I tak chyba tydzień trwało. dziewczyny szybko się dogadały. Teraz jedzą z jednej miski już mokrą karmę. Kuwety miałam dwie ze względu na zamykanie Amy w pokoju. Teraz załatwiają się do jednej która stoi w łazience. Druga też przez jakiś czas stała w moim pokoju ale dziewczyny nie reflektowały na nią więc ją schowałam. Nie będę się niepotrzebnie zagracać.
A żeby Złos nie czul się odtrącony i zaniedbany to musicie go traktować tak jak teraz a nawet lepiej. Więcej czasu mu poświęcajcie. Bawcie sie z nim, przytulajcie itp. A koty same ze sobą się dogadają ;). Złoś pokaże koleżance gdzie jej miejsce :)

A ile ta koteczka ma że już kastrowana będzie ???
Bo ja planuje Amy w lutym ciachnąć jak będzie miała ok 5 m-cy bo nie znam daty dokładnej jej urodzenia.

Jeśli masz jakieś pytanka jeszcze to śmiało. ja w temacie na bieżąco :)
Mili <3 (AMY <3 pamietamy) Obrazek plus Bagira ObrazekObrazek
Watek : viewtopic.php?f=46&t=204368
Bagi do adopcji: viewtopic.php?f=13&t=200315

MonikaMroz

Od: Nie lip 24, 2011 9:30

Post » Czw lis 01, 2012 14:44 Re: Złosiej czarno biały terrorysta część 2^^

Hej, Złosiu, będziesz miał siostrzyczkę podobną do mnie, tylko że ładniejszą. Tylko czy nie przestaniesz mnie przez to lubić?
Inka

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Czw lis 01, 2012 15:30 Re: Złosiej czarno biały terrorysta część 2^^

MonikaMroz pisze:Kicia śliczna ;)
O moim dokacaniu mogłaś czytać na bieżąco ;). Ponieważ Mili starsza od Amy o ponad rok więc marna zamykałam na początku i na dzień i na noc. Pozwalałam Mili wejść do niej pod moja obecność. I tak było chyba ze 3 dni. Potem Amy zamykałam jak nikogo w domu nie było i na noc. I tak chyba tydzień trwało. dziewczyny szybko się dogadały. Teraz jedzą z jednej miski już mokrą karmę. Kuwety miałam dwie ze względu na zamykanie Amy w pokoju. Teraz załatwiają się do jednej która stoi w łazience. Druga też przez jakiś czas stała w moim pokoju ale dziewczyny nie reflektowały na nią więc ją schowałam. Nie będę się niepotrzebnie zagracać.
A żeby Złos nie czul się odtrącony i zaniedbany to musicie go traktować tak jak teraz a nawet lepiej. Więcej czasu mu poświęcajcie. Bawcie sie z nim, przytulajcie itp. A koty same ze sobą się dogadają ;). Złoś pokaże koleżance gdzie jej miejsce :)

A ile ta koteczka ma że już kastrowana będzie ???
Bo ja planuje Amy w lutym ciachnąć jak będzie miała ok 5 m-cy bo nie znam daty dokładnej jej urodzenia.

Jeśli masz jakieś pytanka jeszcze to śmiało. ja w temacie na bieżąco :)

Tak ona przyjedzie do nas juz wysterylizowana , Też nie znam dokładnej daty urodzenia naszej przyszlej domowniczki ..ale ma ok 4-5 mies .

MaryLux pisze:Hej, Złosiu, będziesz miał siostrzyczkę podobną do mnie, tylko że ładniejszą. Tylko czy nie przestaniesz mnie przez to lubić?
Inka

Inuś Złoś teraz spi ale moge Ci powiedziec ze ciebie nie da sie przestac lubic, jesteś piekna i wyjatkowa
Duża Złosia

Lilka Mrau

Post » Czw lis 01, 2012 15:52 Re: Złosiej czarno biały terrorysta część 2^^

saintpaulia pisze:A nie wystarczy im jeden transporter? No, chyba, że masz bardzo malutki. Moje Gaja i Prima podróżują wspólnie. Brawurka ma oddzielny.

No ale jeden by się przydał , bo nie mamy żadnego , szczególnie potrzebny by był jeśli jechali bysmy po nia osobiście do Torunia .Ale prawdopodobnie jednak umówie się na transport do domu bo moj TŻ ostatio siedzi ciagle w pracy i nie bardzo miał by możliwośc jescze robić taką trasę...Ale to jeszcze sie dogada.
Poza tym wczesniej transorterek nie był potrzebny , weta mamy blisko i było ciepło wiec Złoś do weta jechał na moim ramieniu:)Teraz jest zimno więc transporterek by się przydał i na dłuższe podróże też by był potrzebny szczególnie przy dwóch koteczkach:)

Lilka Mrau

Post » Czw lis 01, 2012 16:54 Re: Złosiej czarno biały terrorysta część 2^^

My kupiliśmy taki tylko większy, bo mamy całą tylną kanapę w aucie do kociej dyspozycji, jednak są różne rozmiary, a wygląda na to, że oba koty do małych nie będą należeć :twisted: :twisted: . Na dłuższe podróże jest super http://allegro.pl/klatka-kojec-transporter-dla-psa-kota-60x42x42cm-i2726044300.html
Polecam też PetCargo Cabrio o taki http://www.grandecane.pl/cargo-cabrio-c-2_102_103.html Fakt trochę kosztuje, ale jest super. Bardzo wygodny i funkcjonalny, a do tego solidny :D
Obrazek Obrazek
Monia, Kuba, Hania i Bilon

KubaTST

Od: Nie paź 19, 2008 18:41

Post » Czw lis 01, 2012 17:20 Re: Złosiej czarno biały terrorysta część 2^^

Dzieki :)
Chciałam Wam napisać że Złoś zaczyna jeść suchą karmę czasami...Szczególnie w nocy lubi sobie podjadać...Próbeczki od Koczi prawie się skończyły :) Więc mam już pojęcie o tym co Złoś mi zje....:)
Jeszcze raz dzieki Koczi !
Teraz bede musiała zaopatrzyć sie w większe ilości , jak dołączy do Złosia czarna potargana to będą 2 pysie do karmienia ^^
Tak sobie teraz śpi :)
Obrazek
Tak wczoraj z Dużym przeglądał cos w internecie :)
Obrazek
A to zabawna sytuacja...szukalam kota po chacie i nie moglam znaleść ...okazalo sie że sobie siedział w plecaku Macieja :))
Obrazek

edit:
a mogę prosić o głosik na Złosia?
http://apps.facebook.com/offerpop/Conte ... 366&rest=1
Ostatnio edytowano Czw lis 01, 2012 17:28 przez Lilka Mrau, łącznie edytowano 1 raz

Lilka Mrau

Post » Czw lis 01, 2012 17:27 Re: Złosiej czarno biały terrorysta część 2^^

Jeśli zjadł Acanę to myślę że powinnaś ją kupić albo TOTW też bez zbóż i jest tansza. Ja mam problem teraz z karmieniem bo Mili bardzo smakuje karma dla Juniorów a nie powinna jej juz jesć. I Amy musze dawać z ręki i wydzielać :?

MonikaMroz

Post » Czw lis 01, 2012 17:27 Re: Złosiej czarno biały terrorysta część 2^^

A myśleliście już nad imieniem dla marnej?

MonikaMroz

Post » Czw lis 01, 2012 17:33 Re: Złosiej czarno biały terrorysta część 2^^

MonikaMroz pisze:Jeśli zjadł Acanę to myślę że powinnaś ją kupić albo TOTW też bez zbóż i jest tansza. Ja mam problem teraz z karmieniem bo Mili bardzo smakuje karma dla Juniorów a nie powinna jej juz jesć. I Amy musze dawać z ręki i wydzielać :?

Wiesz zjadl to za duzo powiedziane , narazie to " czasem sobie podchrupuje" ale zobaczymy jak bedzie..:)
Co do imienia jest mnóstwo pomysłów ale narazie żadne nie jest najlepsze:)
Chcemy wymyślić coś takiego co by do Złosieja pasowało , dziś dla zabawy stwierdziłam że nazwiemy ją Zołza ^^ Ale tak powaznie to jeszcze nie ustalilismy konkretnie...narazie jak mowilam az sie boje cieszyc na zapas...

Lilka Mrau

Post » Czw lis 01, 2012 17:42 Re: Złosiej czarno biały terrorysta część 2^^

Złosiej i Zołza, jak fajnie!

Koczi

Od: Czw sie 30, 2012 6:05

Post » Czw lis 01, 2012 17:43 Re: Złosiej czarno biały terrorysta część 2^^

Koczi pisze:Złosiej i Zołza, jak fajnie!

Nie nie ona jest za śliczna żeby ja tak nazwać:P ALe brzmi fajnie nie?:P

Lilka Mrau

Post » Czw lis 01, 2012 17:45 Re: Złosiej czarno biały terrorysta część 2^^

A może Złosiej i Zosia ;)

MonikaMroz

Post » Czw lis 01, 2012 17:52 Re: Złosiej czarno biały terrorysta część 2^^

MonikaMroz pisze:A może Złosiej i Zosia ;)

Niee nie chce żadnych typowych ludzkich imion ...Ale coś wymyślimy :)) Mamy troche czasu :)

Lilka Mrau

[poprzednia][następna]