Nie ma już Napoleona, Kubusia i Tusieńki.

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie cze 24, 2012 15:55 Re: Pamiętnik Napoleona, kota Napoleona.

Inka nie wierzę - a to Duża jedna :evil:
Koniecznie przeprowadź ankietę. Niech Duża odpowie na pytania i zapisz ją na wykłady .Koniecznie.
Trzeba zacząć działać, żeby nie było za późno.

noel 1

Od: Czw kwi 26, 2012 18:12

Post » Nie cze 24, 2012 15:59 Re: Pamiętnik Napoleona, kota Napoleona.

17 x tak dlaczego tak mało? Żartowałem. Dobry wynik. Pogratuluj Dużej( popracujemy nad nią) spoko :wink:

noel 1

Post » Nie cze 24, 2012 17:17 Re: Pamiętnik Napoleona, kota Napoleona.

noel 1 pisze:17 x tak dlaczego tak mało? Żartowałem. Dobry wynik. Pogratuluj Dużej( popracujemy nad nią) spoko :wink:

Nasza siódemka pracuje nad Dużymi i wychowuje najlepiej, jak potrafi. Nie zawsze szybko załapują, o co chodzi, ale my kotki mamy mnóstwo cierpliwości dla człowieków. Człowieki nic nie są winne, że nie mają tak bystrych główek jak kotki, prawda?

Oliwka cierpliwa

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

Post » Pon cze 25, 2012 11:25 Re: Pamiętnik Napoleona, kota Napoleona- wykłady s 13

Witamy się w ostatni poniedziałek tygodnia i miesiąca :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Biegaj sobie za TM kochana Misieńko [*]/26.05.2005r.-11.11.2010r./
===================================
Teraz w Twoim domku mieszka Miłka:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Prawda, że pięknota

Dom bez kota jest jak samolot bez pilota

ula-misia

Od: Pon lis 01, 2010 14:34

Post » Pon cze 25, 2012 18:23 Re: Pamiętnik Napoleona, kota Napoleona- wykłady s 13

Zapisuję na wykłady moją @, Kulkę, a przede wszystkim Moją Dostojną Osobę
Inka

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Wto lip 03, 2012 17:09 Re: Pamiętnik Napoleona, kota Napoleona- wykłady s 13

Hej
Zarobiony ostatnio byłem okrutnie. Duża miała mnóstwo pracy i całymi dniami była poza domem.Musiałem zająć się małymi.Pilnować,żeby za bardzo nie rozrabiały.
Wiecie,jak małe mają za dużo czasu, wpadają na "genialne" pomysły.Ich super zabawa nie zawsze podoba sie Dużej.
Teraz jest super.Mamy wakacje. Będziemy mogli wypocząć-tak mówi Duża.
Ja wreszcie zajmę się wykładami.
Teraz zmykam na kolację.Wczoraj Duża coś wspominała o odchudzaniu, chyba mówiła o mnie :evil:

noel 1

Post » Wto lip 03, 2012 18:51 Re: Pamiętnik Napoleona, kota Napoleona- wykłady s 13

noel 1 pisze:Hej
Zarobiony ostatnio byłem okrutnie. Duża miała mnóstwo pracy i całymi dniami była poza domem.Musiałem zająć się małymi.Pilnować,żeby za bardzo nie rozrabiały.
Wiecie,jak małe mają za dużo czasu, wpadają na "genialne" pomysły.Ich super zabawa nie zawsze podoba sie Dużej.
Teraz jest super.Mamy wakacje. Będziemy mogli wypocząć-tak mówi Duża.
Ja wreszcie zajmę się wykładami.
Teraz zmykam na kolację.Wczoraj Duża coś wspominała o odchudzaniu, chyba mówiła o mnie :evil:

Może dzięki odchudzaniu nareszcie przestaniesz być chudy!
Inka

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Śro lip 04, 2012 15:48 Re: Pamiętnik Napoleona, kota Napoleona- wykłady s 13

Hej
Dziś rano przyszedł pan kurier.Przyniósł paczkę a w niej było 8O
Obrazek

śliczniutkie poidełko-fontanna. :)
Jest super.Nalewa się wodę, włącza i woda cichutko szumi, spływa po ściankach.Jest dotleniona, chłodna , pyszna :dance: :dance2:
Duża niedawno kupiła nam nowy drapaczek ( teraz mamy dwa) 8) A dziś kolejny prezent, tak trochę na moje urodziny.
Tzn ja nie pamiętam , kiedy sie urodziłem. Duzi przynieśli mnie 9 sierpnia.Byłem wtedy malutki. Mam umowną datę urodzenia 14 lipca- domyślacie się? Napoleon, Francja , rewolucja... :wink:
W paczce oprócz poidełka była karma na niej napisane Senior + 7 Years.
Duża powiedziała,że to dla mnie , bo ja jestem senior ( 11 lat to chyba 7 + ?)
Później dodała,że senior to taki dorosły, poważny kot. No nie wiem, jakoś mi się ten wyraz nie podoba, ale co tam poidełko jest super. :)

noel 1

Post » Śro lip 04, 2012 16:07 Re: Pamiętnik Napoleona, kota Napoleona- wykłady s 13

A to nasza mała Chanel
Obrazek
Tak się paczy
Ostatnio edytowano Śro lip 04, 2012 16:11 przez noel 1, łącznie edytowano 1 raz

noel 1

Post » Śro lip 04, 2012 16:10 Re: Pamiętnik Napoleona, kota Napoleona- wykłady s 13

Obrazek
A tak się bawi

noel 1

Post » Śro lip 04, 2012 16:25 Re: Pamiętnik Napoleona, kota Napoleona- wykłady s 13

Obrazek
Tu Chanel poważna

noel 1

Post » Pon lip 09, 2012 9:37 Re: Pamiętnik Napoleona, kota Napoleona

Hej :pisanie: :pisanie:
Nie lubię upałów.Normalnie nie ma czym oddychać.Małe rozkładają się jak naleśniki.Dopiero w nocy się ożywiamy.Niby są wakacje, mamy urlop , ale czasu jest jakby mniej.Też tak macie?
Dosyć narzekania.Zaczynamy wykłady.
Na początek kilka różnic między nami kotami a Dużymi.
Różnica pojawia się już na poziomie nazwy. My koty, jeden kot (rzeczownik pospolity, nieosobowy,żywotny), odmiana regularna.
Duzi to ludzie, ale jeden to nie ludź tylko człowiek ( w liczbie mnogiej powinno być człowieki , a nie jest.
Człowiek rzeczownik pospolity, żywotny, osobowy, odmiana nieregularna.
Taka różnica gramatyczna, dalej jest jeszcze gorzej.
Jesteśmy ssakami.
Duzi maja 4 kończyny tak jak my, ale poruszają sie na dwóch dolnych( u nas tylnych), górne (nasze przednie) służą im do wymachiwania. Tylko bardzo mali Duzi chodzą na czterech ( nie rozumiem , dlaczego Duzi tak sie cieszą, gdy mały Duży stanie wyprostowany)
Duzi jedzą z miseczek i talerzyków ale pokarm wkładają sobie do ust przy pomocy kończyn górnych ( tych do machania) .Mają też dodatkowe narzędzia do wody, mięsa...My jemy tak :catmilk:
Duzi nie mają ogonów ani wąsów.To znaczy niektóre samce gatunku posiadają wąsy, które służą im do ozdoby :D
Do porozumiewania się Dużym służy język( dużo języków) .Duzi z różnych krajów nie mogą sie dogadać, jeśli nie znają języka. My koty dogadujemy się z każdym kotem, nawet z innego kontynentu.
Duzi nie mają futerka.Zakładają na siebie jakieś ubrania, które ciągle zmieniają, szczególnie samiczki ich gatunku.
Duzi nie są kolorowi.Nie mają latek, plamek w różnych kolorach i odcieniach.Nie mają różowych albo czarnych nosków.
Duzi lubią się wąchać.Używają takich drażniących noski zapachów.Mówią,że to perfumy i płacą za nie dużo pieniędzy.Duże malują sobie "pyszczki" i oczy.
Duzi nie mają pazurków, jedynie Duże mają długie pazurki , też kolorowe.
Duzi się kapią w cieplej wodzie i w pianie i często się myją, też w wodzie :roll:
Duzi na dolne kończyny zakładają buty, Duże naszą wysokie buty, którymi tupią. :evil: Nie potrafią chodzić cichutko.Nie mają poduszeczek pod łapkami.
Na dziś wystarczy.Muszę odpocząć. :cat3:
Jeśli będziecie mieli pytania, piszcie.

noel 1

Post » Pon lip 09, 2012 11:43 Re: Pamiętnik Napoleona, kota Napoleona

ojejuśku !

Napoleonku, jaki Ty jesteś mądry braciszku;)
Duzi to dziwny gatunek.
nie wiem jak można nie rozumieć drapania w nocy w celu wyłudzenia pyszniutkiego perfect fit'a.

noski!

Lodzik

Od: Sob cze 09, 2012 20:32

[poprzednia][następna]