u nas

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw kwi 05, 2012 11:56 Re: u nas :)

Fajna koteczka :kotek: :1luvu: :1luvu: Oby jej się nigdy charakter nie zmienił :) Moja mnie nie wita.Ona nie widzi dobrze i tylko po głosie, dopiero wychodzi zza łóżka jak skąś wracam.To nie ta kotka,którą była :( Kolana,klata i mruczenie non stop.Skończyło się wszystko i przykre to.
Obrazek ,

vailet

Od: Śro sty 05, 2011 22:28

Post » Czw kwi 05, 2012 12:40 Re: u nas :)

Gajka wita wszystkich. Jest bardzo, bardzo ufna i przyjacielska. A na TŻ-a czeka po drzwiami jeszcze nim domofon zadzwoni. Ona już wie. I z suńkami gotowa do wylewnych powitań. Zawsze się troszkę kłócą, która da Dużemu buzi pierwsza i która dłużej będzie na rączkach.

Scenka z rana. Siedzę na podłodze i bazgrolę na kartce projekt zmian w akwa. Za mną na trzech poduszkach Ghana. TŻ do mnie: "Chcesz zobaczyć biednaego pieska?" "Gdzie?" - pytam. "Za tobą" - odpowiedział. Obejrzałam sie za siebie, co uczyniła również w tej samej chwili Ghana, po czym spojrzała na TŻ-a z pytaniem w oczach "I gdzie ten biedny piesek?".

Chwilę później, gdy siedziałam jeszcze bokiem do suńki i widziałam ją dobrze, TŻ znowu powiedział: "Widzisz biednego pieska?". I równocześnie - ja powiedziałam "Taa, za mną", a Ghnana machnęła łapą, jakby mówiła: "bardzo śmieszne". Ale to nie koniec obrazka. TŻ spojrzał na Ghanę i chciał coś powiedzieć, a ta zaczeła ruszać pysiem, jakby uprzedzała jego wypowiedź. Z miny można sądzić, że nie było to nic miłego. :mrgreen:
Obrazek Obrazek

saintpaulia

Od: Śro gru 14, 2011 17:53

Post » Czw kwi 05, 2012 12:45 Re: u nas :)

:ryk: :ryk: To dopiero błyskotliwa kotka :1luvu:
Obrazek ,

vailet

Post » Czw kwi 05, 2012 14:43 Re: u nas :)

Kotka tak :)

Ale trzeba to umieć zauważyć i jak widać nasza opowiadaczka to potrafi - i zauważyć, i opisać :D
* Semper eadem *

ksb

Od: Wto cze 29, 2010 13:48

Post » Czw kwi 05, 2012 21:05 Re: u nas :)

ksb pisze:Kotka tak :)

Ale trzeba to umieć zauważyć i jak widać nasza opowiadaczka to potrafi - i zauważyć, i opisać :D

Po to tu wchodzę bo jest ciekawie napisane jak historia z życia zwierząt :ok: :ok: :ok:
Obrazek ,

vailet

Post » Pt kwi 06, 2012 16:58 Re: u nas :)

Autorce przepięknych zwierzakowych opowieści, całej Jej gromadce i TŻ oraz wszystkim tu zaglądającym życzę udanych, dobrych Świąt :kotek:
* Semper eadem *

ksb

Post » Pt kwi 06, 2012 20:06 Re: u nas :)

Obrazek
Zdrowych Pogodnych i udanych Świąt Wielkanocnych życzymy z całego serca z Bejbi :1luvu: :1luvu:
Obrazek ,

vailet

Post » Pt kwi 06, 2012 20:08 Re: u nas :)

Wesołych Świąt :D .

Obrazek
" There are people who have an extraordinary, spiritual connection with animals. And when such a man dies, it happens, that he connects with the animal that he was closest to and loved most. "

vip

Od: Pon maja 23, 2011 10:55

Post » Sob kwi 07, 2012 18:37 Re: u nas :)

Wszystkim naszym przemiłym Gościom chcemy złożyć najserdeczniejsze życzenia świąteczne.
Dużym życzymy zdrowia, cierpliwości, szczęścia, pogody ducha i wiary w jak najlepsze intencje Waszych futrzaków. Wszystkim kociastym zaś, bo jak wiem i koty lubią czytać Miau, przytulnych, acz przestronnych domów i serc ludzkich, zdrówka, szalonych zabaw bez przyprawiania Dużych o zawał, pełenych misek i wielu rąk do miziania, lub oczu do podziwiania, co tam, który kot woli. :D

Ściskamy Duża z TŻ, trzy kociaste panienki i dwie sunie. :P
Obrazek Obrazek

saintpaulia

Post » Sob kwi 07, 2012 18:50 Re: u nas :)

Nie tylko o zwierzakach pięknie piszesz, życzenia też piękne :D
* Semper eadem *

ksb

Post » Sob kwi 07, 2012 20:39 Re: u nas :)

Spokojniutkich, ciepłych świąt :kotek:
,,W sztuce tracenia nie jest trudno dojść do wprawy (. . .)" Elizabeth Bishop

marta-po

Od: Pon sie 15, 2011 17:19

Post » Sob kwi 14, 2012 8:39 Re: u nas :)

Dziękuję wszystkim za życzonka.

Pusto tu, więc jakoś nie zaglądałam. Ale dziś chciałabym się z Wami podzielić spostrzeżeniami dotyczącymi Gajeczki. W ciągu ostatnich kilku dni wystrzeliła w górę, ma teraz bardzo długie tylnie nóżki i ogonek też się wyciągnął. Będzie żyrafą, jestem tego pewna. Zastanawialiśmy się, :mrgreen: czy w tym wyciąganiu się ma swój udział Primutek, który bardzo chętnie dynda na Gajeczkowym ogonie. Ciekawe jest obserwować, jak bardzo odmiennie rozwijają się te kocie dziewczynki. Martwi nas rozwój (a raczej jego brak) umysłowy u Primki. Czy ona kiedyś zmądrzeje? Błagam nie odbierajcie mi nadziei. :P Primka rośnie najśmieszniej z nich. Ciała równomiernie nabiera masy, na razie nóżki przestały rosnąć. Primka mężnieje. Ale główka jakoś wolno jej rosnie o może tak w środku ciasno? :P

Jestem zmęczona troszkę kocimi wyczynami. Nie chcę, nie potrafię zrezygnować z kwiatów i toczymy o nie boje. Gajeczka nauczyła się jako jedyna włazić na blat w kuchni, co doprowadza mnie do szewskiej pasji. Co jak co, ale kot w garach to nie dla mnie. Jak ją zniechęcić? Ona niestety wraz z Primką to koty wspinaczkowe. I żebraki straszne. Do tego kradną. Wszystko, każdy przedmiot może im się przydać.

Gajeczka ostatnio bardzo lgnie do TŻ. Jest zazdrosna i zaborcza. Ostatnio, gdy oglądaliśmy razem coś w gazecie, wepchnęła się między nas i zaczęła TŻ-a molestować. Powiedziałam jej: "Zobaczysz zdrajco zwrócę Cię Marcie". :mrgreen: Przeszła na moje ręce, ułożyła się, spojrzała mi w oczy i zaczeła mruczeć.

Primeczka dalej ma fazę by być wszędzie tam, gdzie moje stopy, a ja niestety jestem do nich nieodwołalnie przywiązana. Do tego stale chce na rączki. Drze się jak sroka za oknem i domaga noszenia. Oby z tego wyrosła. :|

Miałam Wam jeszcze o czyms ponudzić, ale właśnie dziewczynki znowu coś zmalowały, więc zapomniałam o czym.
Pozdrawiam Was cieplutko!
Obrazek Obrazek

saintpaulia

Post » Sob kwi 14, 2012 12:24 Re: u nas :)

:lol: :lol: Fajne :ok: i zabawne :D Bejbi też mnie zdradziła gdy dorastała,a teraz WRÓCIŁA do mnie.Byłam zazdrosna :P Dziś na Animal Planet oglądałam o papudze która w okresie dojrzewania zmieniła obiekt miłości do męża,a kobita była dziobana.Przedtem było odwrotnie i jakaś behawiorystka stwierdziła właśnie że to wina dojrzewania i nawet ptaki wiedzą kto jest facetem,a kto płcią tą samą.Wybierają przeciwną :mrgreen:
Obrazek ,

vailet

Post » Pon kwi 16, 2012 6:46 Re: u nas :)

A ja cały czas czekam na opowieści o panienkach :D
Tak fajnie czyta się Twoje historie
pozdrawiam serdecznie

gertaaa

Od: Śro lip 14, 2010 17:12

Post » Pon kwi 16, 2012 14:57 Re: u nas :)

Pozdrawiamy i czekamy na wenę :D
Obrazek ,

vailet

[poprzednia][następna]