Puszek, Garfildosek mają swój nowy dom.

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro gru 28, 2011 10:46 Re: Rudzi rezydenci, małe dziecko, tymczas biało czarny II

Muszę iść do weta z Rysiem.... Ryś zdecydował się na dietę - ale schodzenie z szafy dopiero godzine na sniadaniu i nie podchodzenie nawet do misek to cos nienormalnego.... NIE u Rysia :strach: :strach: :strach: :strach: :strach: Kociak wyprowadził się praktycznie na szafę i schodzi tylko od czasu do czasu do kuwety. A tak tam śpi, że nie budzi się na żaden hałas....Coś jest nie tak - koty nie zapadają w sen zimowy na kilka miesięcy przecież :evil: :evil:
Puszek ucieka przed Chmuraskiem i wtula się w nocy we mnie jak w poduszkę elektryczną :twisted: ja śpię pod samym kocem, bo mi za gorąco 8) poza tym je, kuwetkuje normalnie i mruczy jak duży traktor :mrgreen:
Garfildosek do spółki z Chmurkiem i z bardzo małym udziałem Rysia Spiacego wypili pół litra mleka 8O 8O Qupale normalne :ok: Garfildos Wspaniały zrezygnował z sufitowego kaloryfera i teraz on grzeje mnie... ugniata i mruczy pod kocem :1luvu:
Chmuras z białym od mleka pyszczulkiem, już nie skacowany chyba, biega i morduje myszki wszystkie... pod choinkę koty dostały 12 nowych - uchowała się może jedna, wrzucona za kanapę.... Może, bo nie chce mi sie kanapy ruszać, a kotek malutki nauczył się już tam wchodzić :roll:
Choinka stoi jak stała, straty to 4 8O 8O 8O bombki. Mam święte koty :mrgreen:
Karina nadal ząbkuje namiętnie, placze, ryczy, bije koty, a koty kolo niej i ją pilnują :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

joarkadia

Od: Śro wrz 15, 2010 21:30

Post » Śro gru 28, 2011 17:55 Re: Rudzi rezydenci, małe dziecko, tymczas biało czarny II

z Rysiem koniecznie do weta.Rysiulku nie strasz pańci.Karinka da sobie zajrzeć do buźki?Zobacz czy jeszcze dziąsełka małej są nabrzmiałe,a może coś zaskrobie tobie pod palcem? :)

rudy kociak

Od: Śro paź 19, 2011 18:21

Post » Śro gru 28, 2011 18:30 Re: Rudzi rezydenci, małe dziecko, tymczas biało czarny II

Nie wiem co, ale Rysiowi przeszło w momencie próby włozenia go do transportera - prawidlowa ośmiornica, wsteczny i bieg za kotem przez całe mieszkanie. U weta koncert gadania, miauczenia, ocierania się, barankowania i stanowczy protest przeciwko mierzeniu temperatury i osłuchaniu płucek :twisted: Ząbki zdrowe, płucka czyste, serduszko bije jak dzwon, temperatura ok, gardło czyste, uszy też..... Ogólnie okaz zdrowia :mrgreen: Wet popatrzył się na mnie ciut dziwnie jak mówiłam o spaniu i niejedzeniu, po czym spytał jaką mam temperaturę w domu, bo moze kociakowi za ciepło :?: :?: :?: I chyba trafił - ciepło u nas, ja chodzę w krótkich spodenkach i bluzce bez rękawów, Garfildos zrezygnował z kaloryfera, śpimy pod kocem, a Karinka z golymi nóżkami i w krótkim rękawku jest :D Moze rzeczywiście kociak przegrzany - grzeje go jeszcze trochę jego sadełka :P Wety stwierdził, że całkowicie zdrowy, wypił witaminki i pojadł chrupek w gabinecie, a przy tym cudownej pięknosci :1luvu:
Całkowicie zgadzam się z wetem pod tym względem :ryk: :ryk:
Karinka ma rozpulchnione dziąsełka, wtyka rączki i piąstki do buzi... białego na razie nie widać (a ja ślepa jestem). Z deka jstem nie wyspana....

joarkadia

Post » Śro gru 28, 2011 23:08 Re: Rudzi rezydenci, małe dziecko, tymczas biało czarny II

Ryś odżył. Zjadł pierwszy z miseczki warcząc na swoich kolegów.....Teraz biega po całym mieszkaniu i szuka sobie miejsca do spania.
Chmurek takie miejsce znalazł - przewijak Kariny. Patrzy na nią z góry i usypia.
Garfildosek spiocha sobie na mojej poduszce. Czasami tylko wstanie, przeciągnie się i połozy na drugim boczku, zamyka oczka i pochrapuje lekko :mrgreen:
Puszek śpi w nogach łóżka dotykając mnie tylnymi łapkami i koniuszkiem ogonka. I mruczy delikatnie.
Karina śpi, wreszcie.... 3 godziny płakała niesamowicie - żel na ząbki nie pomagał, noszenie na rękach w różnych pozycjach tez... Teraz wreszcie zapadła cisza.
A ja mam jutro maraton lekarzy - dwóch neurologów Kariny, laser na oczy, szkolenie w pracy i nefrologa. Dzień ma tylko 24 godziny - a przydaloby się ze 3 razy więcej :roll:
Dziś miałam wizytę u hematologa... tylko, ze w rejestracji zapisali mnie do onkologa.... który oczywiście mnie nie przyjął 8) Dobrze, że nie mam już nowotworu, bo chyba bym padła trupem w przychodni.....

joarkadia

Post » Czw gru 29, 2011 9:22 Re: Rudzi rezydenci, małe dziecko, tymczas biało czarny II

Ryś nie spał prawie całą noc i ganiał.... jak szalony. Podgryzał choinkę, pojadł chrupek, popolował na oknie na coś, zerwał firankę i zawinął sie w nią jak w kokon, a w końcu ułożył się w wannie i zdrzemnął nad ranem. Chmuras pilnował zawzięcie przewijaka Kariny i jej samej - warczał na Rysia jak ten próbował go zacgęcić do zabawy 8O i szedł spać dalej :mrgreen: Puszek i Garfildosek spali ze mną całą noc z przerwami na ucieczki przed rozbrykanym Rysiem - potem wracali i układali się i śpiochali dalej :twisted:
Karinka pogadała sobie z królikiem swoim, przewróciła się na brzuszek i śpi dalej. Jeden lekarz nam odpadł dzisiaj....

joarkadia

Post » Pt gru 30, 2011 17:17 Re: Rudzi rezydenci, małe dziecko, tymczas biało czarny II

Chmurek miał dziś wizytę....
Dwie panie, bardzo miłe, zwierzakolubne bardzo, adoptują na dniach kotkę podrzucona do lecznicy - czekają tylko na zagojenie się ranki po sterylizacji. Chmurek będzie do towarzystwa. Ujął obie panie dając się przytulić i pomiziać. Panie przygotowane do adopcji kotków, wiedzą o zabezpieczeniu okien, kontrolach u weta i odpowiednich karmach. Jeśli z koteczką będzie wszystko w porządku i testy będą ujemne, to Chmurek w przyszłym tygodniu zmieni adres zameldowania :1luvu:
Chmurek przyjał obie panie łaskawie. Będzie miał swoją Dużą, kotkę do towarzystwa, zabezpieczone okna i odpowiednią opiekę i karmy - niech będzie najszczęśliwszym kotkiem na świecie :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
:dance: :dance2: :dance: :dance2: :cat3: :kitty: :kitty: :kitty:

joarkadia

Post » Pt gru 30, 2011 17:30 Re: Rudzi rezydenci, małe dziecko, tymczas biało czarny II

No to pięknie :ok: :ok: :ok:
Oby się udało :1luvu:

juana

Od: Śro cze 15, 2011 7:19

Post » Pt gru 30, 2011 17:49 Re: Rudzi rezydenci, małe dziecko, Chmurek ma DS II

No, to Ryś zdrowy a Chmurek szczęśliwy :ok:

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Pt gru 30, 2011 17:51 Re: Rudzi rezydenci, małe dziecko, Chmurek ma DS II

Ryś wyleguje się tradycyjnie na szafie, a Chmurasek w różowym transporterku odsypia sesję miziania i głaskania i zachwycania się pięknym kotem :mrgreen:

joarkadia

Post » Pt gru 30, 2011 19:26 Re: Rudzi rezydenci, małe dziecko, Chmurek ma DS II

joarkadia pisze:Chmurek miał dziś wizytę....
Dwie panie, bardzo miłe, zwierzakolubne bardzo, adoptują na dniach kotkę podrzucona do lecznicy - czekają tylko na zagojenie się ranki po sterylizacji. Chmurek będzie do towarzystwa. Ujął obie panie dając się przytulić i pomiziać. Panie przygotowane do adopcji kotków, wiedzą o zabezpieczeniu okien, kontrolach u weta i odpowiednich karmach. Jeśli z koteczką będzie wszystko w porządku i testy będą ujemne, to Chmurek w przyszłym tygodniu zmieni adres zameldowania :1luvu:
Chmurek przyjał obie panie łaskawie. Będzie miał swoją Dużą, kotkę do towarzystwa, zabezpieczone okna i odpowiednią opiekę i karmy - niech będzie najszczęśliwszym kotkiem na świecie :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
:dance: :dance2: :dance: :dance2: :cat3: :kitty: :kitty: :kitty:

no to kciukasy za za domek Chmurasa i chyba sobie fiknę koziołka z radości (może matka nie zadzwoni po dyżurnego psychiatrę 8) ) :dance: :dance2: :dance: :dance2: :dance2: taka okazja to trzeba potańczyć trochę z radości :lol: Jak tam Karinka?Czy już troszkę spokojniejsza?

rudy kociak

Post » Pt gru 30, 2011 19:35 Re: Rudzi rezydenci, małe dziecko, Chmurek ma DS II

Karina po wizycie u ludzkiego weta. Kropelki, inhalacje.... wczoraj mi coś pokichała sobie trochę więcej niż troche, więc lepiej dmuchać na zimne. A ząbiska rosną i wcale nie chcą się przebić na wolność :evil: Dziś rano prawie usnęłam w czasie rozmowy z listonoszem :roll:
Chmurek bardzo grzeczny był, dał się podziwiać w czasie chodzenia po domku, dał się pogłaskać i ciut potarmosić. Zresztą jak powszechnie wiadomo jest to kot wyjątkowy :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

joarkadia

Post » Pt gru 30, 2011 19:43 Re: Rudzi rezydenci, małe dziecko, Chmurek ma DS II

Może kilka ząbków na raz idzie i tak długo to trwa,a katar przy tej zimie nie zimie to normalne chociaż u dziecka lepiej tego nie bagatelizować.Chmurek gwiazdorzył na całego i robił wrażenie,fajnie że będzie miał domek :D Rezydenci troszkę odpoczną od szalonego młodziaka :D

rudy kociak

Post » Pt gru 30, 2011 20:00 Re: Rudzi rezydenci, małe dziecko, Chmurek ma DS II

Ja chcę spać...... Karina drzemie...... a koty na mnie drzemią.....

joarkadia

Post » Pt gru 30, 2011 20:14 Re: Rudzi rezydenci, małe dziecko, Chmurek ma DS II

super ;)
Obrazek

jopop

Od: Pt maja 20, 2005 20:05

Post » Pt gru 30, 2011 20:53 Re: Rudzi rezydenci, małe dziecko, Chmurek ma DS II

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

[poprzednia][następna]