Królewna Luna w swoim pałacu!!JUŻ NA ZAWSZE!!!:)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie maja 27, 2012 11:17 Re: Królewna Luna w swoim pałacu!!JUŻ NA ZAWSZE!!!:)

martaslupsk pisze:Jaki to już olbrzym:) A kaftana to chyba żadna kotka nie toleruje:P Śliczny ten luniaczek:)

Co do olbrzyma to ja jakoś tego nie widzę, pewnie dlatego że mam ją na co dzień. Zdaje się mi, że trzyma dobrą linię, ważenie przed sterylką pokazało 3 kg 20 dkg. Po sterylizacji schudło się jej, ale potem odrobiła z nawiązką - teraz waży ok. 3.5 kg i jest ogólnie drobną kotunią. I wybredną - nie wszystko wcale chce jeść (np. kupione ostatnio saszetki Tesco Finest są fuuuuj). Za to do krojonego w kuchni mięska to wręcz ćwierka. Zawsze użebrze u mnie kawałek indyka czy kurczaka. A dla niej specjalnie kupuję takie drobiowe okrawki surowe ze skórą i chrząstkami.

RatMaga

Od: Wto maja 03, 2011 18:48

Post » Nie maja 27, 2012 15:23 Re: Królewna Luna w swoim pałacu!!JUŻ NA ZAWSZE!!!:)

Hrabianka:) ładnie sobie pańcie ustawiła ,że specjalnie dla niej mięsko kupuje;)

martaslupsk

Od: Sob paź 17, 2009 16:23

Post » Nie maja 27, 2012 15:40 Re: Królewna Luna w swoim pałacu!!JUŻ NA ZAWSZE!!!:)

Ano, wstyd się przyznać...
Śpi na kołdrze, je mięsko, czesać się na da - faktycznie hrabianka ;).
Marzy mi się jakiś tłusty, miziasty i nakolanowy hrabia dla tej hrabianki, ale to dopiero po przeprowadzce do własnego mieszkania - choć ta się zaczyna powoli klarować :D.
Podjęłam decyzję, że chciałabym adoptować kotka np. niepełnosprawnego czy takiego z mniejszym szansami na adopcję, myślałam o burasie, ale tu małż oponuje - tylko koniecznie przyjaznego. Martwię się tylko jak hrabianka Luna przyjmie nowego lokatora...
Ale to na razie tylko plany...

RatMaga

Post » Śro cze 20, 2012 9:20 Re: Królewna Luna w swoim pałacu!!JUŻ NA ZAWSZE!!!:)

a co tu tak cicho - jakies fotki Lunki prosim :D

Kojarzycie Pusie spod kosiarki, bezłapke ?- ona teraz pilnie szuka domku
www.pomagam.pl/przeponazosi młoda kotka adoptowana ze schroniska pilnie zbiera na operację przepukliny przeponowej

Karolek(ona)

Od: Wto lip 05, 2011 19:33

Post » Pt lip 20, 2012 18:05 Re: Królewna Luna w swoim pałacu!!JUŻ NA ZAWSZE!!!:)

Z lekkim opóźnieniem :oops: ale są fotki. Luna uwielbia chodzić po meblach, a za piórkiem wejdzie i na drzwi. Jedna fotka ze spacerku (ja odpowiednio niewyraźna:oops: ) oraz śpiące fotki. Ten pychol rozespany jest kochany :1luvu: (nawet człowiek nie czuje jak rymuje :D).

Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

RatMaga

Post » Pt lip 20, 2012 18:17 Re: Królewna Luna w swoim pałacu!!JUŻ NA ZAWSZE!!!:)

te miotelke z piórkami mialam z 10 minut - wyszłam z domu a nie zauwarzyłam że mały kotu dał i jak wróciłam to były pióra luzem i połamana
www.pomagam.pl/przeponazosi młoda kotka adoptowana ze schroniska pilnie zbiera na operację przepukliny przeponowej

Karolek(ona)

Od: Wto lip 05, 2011 19:33

Post » Pt lip 20, 2012 18:53 Re: Królewna Luna w swoim pałacu!!JUŻ NA ZAWSZE!!!:)

Witaj Duża z Luną :) Nie wiedziałam że królewna na spacerki wychodzi :ok: Piękne foteczki i duuużo :1luvu: jest co pooglądać.Piórka są fajne dla kotów,ale czasem mi wystarczyło na chwilkę i już złamane na pół :twisted: Lunka też tak niszczy piórka?Obgryza do końca? :lol: Też bym chciała by koło mnie było gdzie zabrać kotka na dwór,ale właśnie park niszczą bo budują estakadę dla samochodów.Park miałam tak bliziutko i szkoda mi tej zieleni.
Obrazek ,

vailet

Od: Śro sty 05, 2011 22:28

Post » Pt lip 20, 2012 18:57 Re: Królewna Luna w swoim pałacu!!JUŻ NA ZAWSZE!!!:)

vailet pisze:Witaj Duża z Luną :) Nie wiedziałam że królewna na spacerki wychodzi :ok: Piękne foteczki i duuużo :1luvu: jest co pooglądać.Piórka są fajne dla kotów,ale czasem mi wystarczyło na chwilkę i już złamane na pół :twisted: Lunka też tak niszczy piórka?Obgryza do końca? :lol: Też bym chciała by koło mnie było gdzie zabrać kotka na dwór,ale właśnie park niszczą bo budują estakadę dla samochodów.Park miałam tak bliziutko i szkoda mi tej zieleni.

Lunka niszczy okropnie - to już chyba czwarta miotełka. Ale tak je lubi, że kupuję kolejne. Potrafi ganiać za piórkami aż ziaje z otwartym pysiem.
A spacerek w lesie - mamy go jakieś 300 metrów od domu. Las jest OK, ale plaży i morza Luna się boi - chyba nie ogarnia tej kuwety :wink: .

RatMaga

Post » Pt lip 20, 2012 19:06 Re: Królewna Luna w swoim pałacu!!JUŻ NA ZAWSZE!!!:)

RatMaga chyba wszystkie kociambry niszczą te piórka,a najgorzej mi szły jak kotka była maleńka.Teraz nie kupuję często i nie zawsze też są dostępne w sklepie zoo.Faaajnie mieć blisko gdzie wyjść z kotkiem :D Co do wody to nie dziwi mnie że Lunki nie ciągnie :lol:Jejku teraz przeczytałam że Ty z Gdyni 8O ja się tam urodziłam,ale tylko rok mieszkałam.
Obrazek ,

vailet

Post » Sob mar 09, 2013 22:23 Re: Królewna Luna w swoim pałacu!!JUŻ NA ZAWSZE!!!:)

Leniwa sobota Luny i Borysa.

Obrazek

RatMaga

Post » Pt mar 22, 2013 23:23 Re: Królewna Luna w swoim pałacu!!JUŻ NA ZAWSZE!!!:)

Ja kota nie poznałam :oops: .Wspaniale wyrosła!!!!

martaslupsk

Od: Sob paź 17, 2009 16:23

Post » Sob mar 23, 2013 0:06 Re: Królewna Luna w swoim pałacu!!JUŻ NA ZAWSZE!!!:)

Piękne i towarzystwo chyba odpowiada Lunie? :)
Obrazek ,

vailet

Post » Sob mar 23, 2013 8:22 Re: Królewna Luna w swoim pałacu!!JUŻ NA ZAWSZE!!!:)

Chyba odpowiada. Z Luny nam wyrosła wrażliwa indywidualistka, dość ciężko ustalić czasem o co jej chodzi i co jej nie pasuje - ot jak to kot, ma swoje ścieżki. Raz Borysowi liże łepek, innym razem zdziela do prosto w ten sam łeb w pełni uzbrojoną w pazury łapą ;). Pięknie się za to z Borysem "przetaczają" przez mieszkanie, jednym kłębem kota w chwilach rozbawienia.

RatMaga

Post » Sob mar 23, 2013 16:11 Re: Królewna Luna w swoim pałacu!!JUŻ NA ZAWSZE!!!:)

RatMaga pisze:Chyba odpowiada. Z Luny nam wyrosła wrażliwa indywidualistka, dość ciężko ustalić czasem o co jej chodzi i co jej nie pasuje - ot jak to kot, ma swoje ścieżki. Raz Borysowi liże łepek, innym razem zdziela do prosto w ten sam łeb w pełni uzbrojoną w pazury łapą ;). Pięknie się za to z Borysem "przetaczają" przez mieszkanie, jednym kłębem kota w chwilach rozbawienia.

Cała kotka :mrgreen: :lol: One tak mają :ryk: najpierw lizu potem gryziu drugiego i przez łeb :lol:
Obrazek ,

vailet

Post » Nie mar 24, 2013 15:07 Re: Królewna Luna w swoim pałacu!!JUŻ NA ZAWSZE!!!:)

To kolejne zdjęcia z weekendowego leniuchowania i z aktywności - nasz ostatni zabawkowy hit to wędka z zooplus "Bird".
Zdjęcie nieostre, ale wszystko rozgrywa się w takim tempie, że ciężko zrobić ostre.

Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

RatMaga

[poprzednia][następna]