Plamek i inni...czyli banda Vipa - część druga ! :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lip 24, 2011 15:59 Re: Plamek i inni...czyli banda Vipa - część druga ! :)

Cioteczki są, a gdzie Małgosia i koteczki?

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Nie lip 24, 2011 16:02 Re: Plamek i inni...czyli banda Vipa - część druga ! :)

Ależ zaśmiecajcie sobie,drogie cioteczki,ile wlezie,to jest gościnny wątek :D .
Tym sposobem cyk-myk i już 13 strona się zrobiła :D .
Leje...do południa wybrałam się z dziewczynami na długi spacerek,pozwiedzałam trochę,teraz wreszcie wiem,gdzie co jest,np.budka z warzywami i kiosk :ryk: .
Teraz pogoda parszwa...jak ktoś ma za duzo słoneczka,to ja poproszę expresem :lol: .
Do B.-no juz jestem przecie :ryk: !
" There are people who have an extraordinary, spiritual connection with animals. And when such a man dies, it happens, that he connects with the animal that he was closest to and loved most. "

vip

Od: Pon maja 23, 2011 10:55

Post » Nie lip 24, 2011 16:10 Re: Plamek i inni...czyli banda Vipa - część druga ! :)

No pogoda taka konkretna :evil:
najszczesliwsza

Post » Nie lip 24, 2011 16:11 Re: Plamek i inni...czyli banda Vipa - część druga ! :)

Przynoszę trochę słoneczka: Obrazek

U nas rano było pięknie i bezchmurnie, ale szybko zrobiło się buro. Dobrze, że choć nie pada (na razie). Taka pogoda mnie dobija, pod czaszką spaceruje mi stado krasnoludków w żelaznych trzewiczkach.

Bazyliszkowa

Post » Nie lip 24, 2011 16:13 Re: Plamek i inni...czyli banda Vipa - część druga ! :)

Moje krasnoludki akurat wyszły,ale za to oczka mi się zamykają :D .
Zwłaszcza jak patrzę na moje kocury...wszystko pospane,Punio jak zwykle do góry palnikiem :D .
" There are people who have an extraordinary, spiritual connection with animals. And when such a man dies, it happens, that he connects with the animal that he was closest to and loved most. "

vip

Post » Nie lip 24, 2011 16:20 Re: Plamek i inni...czyli banda Vipa - część druga ! :)

Dziękuję za umieszczanie banerka z Dzidziusiem Kochamcię

U mnie TŻ i Azor śpią razem pod kołdrą, Dziewczynki na swoich miejscach, Małe się bawi po cichu w miarę, a ja wystawiam i wystawiam się na tablica.pl wrrrr i nie wiem czemu moje ogłoszenie poszło do moderacji :?:
najszczesliwsza

Post » Nie lip 24, 2011 16:24 Re: Plamek i inni...czyli banda Vipa - część druga ! :)

A jak tam Kochamcię sie zaadaptował :?:
Co na niego twoje kocury :lol: ?
...i TŻ..?

vip

Post » Nie lip 24, 2011 16:26 Re: Plamek i inni...czyli banda Vipa - część druga ! :)

pozwolę sobie na przedruk

osiek39 pisze:ta kawa powinna stawiac na nogi, ale ciut dluzej przygotowuje sie:
"Kawa wg. pięciu przemian"
Gotujemy w tygielku i najlepszy jest emaliowany (od biedy moze byc rondelek / garnuszek - tez emaliowany)
+ gotujemy wode + wsypujemy kawe (gotujemy) = smak gorzki - OGIEŃ
+ dodajemy miod (ew. lukrecje) i gotujemy = smak slodki - ZIEMIA
+ przyprawy: kardamon, cynamon, imbir, gozdziki (gotujemy) = smak ostry - METAL
+ sok z cytryny = smak kwasny - DREWNO
+ zimna woda = smak slony - WODA
Po dodaniu kolejnego skladnika chwilke gotujemy, dodajemy kolejny i tak az do wyczerpania skladnikow. Z przypraw ja stosuje jedna, czasem dwie.

Siedzę właśnie przy kawie "metal" - pyszna :ok:
Obrazek
Obrazek

kamari

Od: Pt lip 04, 2008 6:20

Post » Nie lip 24, 2011 16:29 Re: Plamek i inni...czyli banda Vipa - część druga ! :)

Szkoda,że wcześniej nie napisałaś,ja właśnie zrobiłam sobie zwykłą fusiarę w nadziei,że mi spanko przejdzie :D .

vip

Post » Nie lip 24, 2011 16:31 Re: Plamek i inni...czyli banda Vipa - część druga ! :)

Osiek niedawno wstawiła, to poleciałam najpierw sprawdzić na własnej skórze :oops:

Wylej te fusiarę i zrób według przepisu, ze składnikami, które masz :ok:
Obrazek
Obrazek

kamari

Od: Pt lip 04, 2008 6:20

Post » Nie lip 24, 2011 16:31 Re: Plamek i inni...czyli banda Vipa - część druga ! :)

Zrobię sobie jutro taką z miodem. Mniam.

Bazyliszkowa

Post » Nie lip 24, 2011 16:32 Re: Plamek i inni...czyli banda Vipa - część druga ! :)

Ja mam cynamon i imbir...robię :!:

vip

Post » Nie lip 24, 2011 16:35 Re: Plamek i inni...czyli banda Vipa - część druga ! :)

vip0 pisze:A jak tam Kochamcię sie zaadaptował :?:
...i TŻ..?

Małgosia Kochamcię jest z mamusią nadal u swojej Dużej pod opieką, jutro u niego będę, to się dowiem co i jak.
Jakby się okazało, że mały dorasta za szybko (chce wyjść i wygląda na to, że lada moment wylezie), to będzie trzeba myśleć nad DT, ale nie myślę o tym teraz.
Dziś byliśmy na giełdzie, śliczne kociaczki wyglądały z pudełka, po krótkiej rozmowie wyszło, że mają 5 tyg. kotka ich, przecież musiała mieć raz małe, pokierowałam do Fundacji Elpis Nadzieja dla zwierząt na sterylizację. Jednego kociaka wzięła mała dziewczynka tak na oko 5-7 lat (ma się oko...) z dziadkiem. Obok w pudle kundle za 400 zł dumnie sprzedawane jako labradory... Nie lubię giełdy za to :( I ludzi :(

A Synek wybierał nowe auto, wybrał mnie, sobie, tacie wybrał dwa i cioci Zosi jedno... Och ta Ciocia Zosia to ma z nim przerąbane ;)
najszczesliwsza

Post » Nie lip 24, 2011 16:36 Re: Plamek i inni...czyli banda Vipa - część druga ! :)

W ciąży mnie koleżanka karmiła kuchnią 5 przemian i patrzcie co z tego wyszło -> Sajgon :D zwany moim synem... :ryk: :ryk: :ryk:
najszczesliwsza

Post » Nie lip 24, 2011 16:40 Re: Plamek i inni...czyli banda Vipa - część druga ! :)

najszczesliwsza pisze:
vip0 pisze:A jak tam Kochamcię sie zaadaptował :?:
...i TŻ..?

Małgosia Kochamcię jest z mamusią nadal u swojej Dużej pod opieką, jutro u niego będę, to się dowiem co i jak.
Jakby się okazało, że mały dorasta za szybko (chce wyjść i wygląda na to, że lada moment wylezie), to będzie trzeba myśleć nad DT, ale nie myślę o tym teraz.
Dziś byliśmy na giełdzie, śliczne kociaczki wyglądały z pudełka, po krótkiej rozmowie wyszło, że mają 5 tyg. kotka ich, przecież musiała mieć raz małe, pokierowałam do Fundacji Elpis Nadzieja dla zwierząt na sterylizację. Jednego kociaka wzięła mała dziewczynka tak na oko 5-7 lat (ma się oko...) z dziadkiem. Obok w pudle kundle za 400 zł dumnie sprzedawane jako labradory... Nie lubię giełdy za to :( I ludzi :(

A Synek wybierał nowe auto, wybrał mnie, sobie, tacie wybrał dwa i cioci Zosi jedno... Och ta Ciocia Zosia to ma z nim przerąbane ;)

No...jest jeszcze targowisko na zawodzianskim rynku...tam jest chyba jeszcze gorzej :( .
Ja to zdzierżyć nie mogę tego...kiedyś na faceta tam cegłę złapałam :oops: .
Napisz,co u Kochamcia,jakby wylądował u ciebie,to pisz,przyjdę go obejrzeć,bo na fotach słodzik taki :1luvu: .

vip

[poprzednia][następna]