Skierniewicka banda i arystokracja

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Śro sty 12, 2011 10:58 Re: Skierniewicka banda i arystokracja

a w Krakowie też są wystawy, przyjedziecie?
:)

pozytywka

Od: Wto cze 22, 2010 10:45

Post » Śro sty 12, 2011 10:58 Re: Skierniewicka banda i arystokracja

Magda, czemu się nie nadają?

Pozytywko, pewnie na jakąś kiedyś wpadniemy :)
Pycha kroczy przed upadkiem. A za upadkiem kroczy śmieszność... :mrgreen:

WarKotka

Od: Pt lip 31, 2009 20:39

Post » Śro sty 12, 2011 11:02 Re: Skierniewicka banda i arystokracja

Dzień doberek.

Proszę mnie osiołkowi napisać co się robi, żeby z kotem nierasowym na wystawy jeździć.
Mnie się zawsze wydawało, że na wystawach są tylko koty rasowe i tylko i wyłącznie nie kastrowane / sterylizowane. :oops:
Obrazek**Obrazek**"Zdobyć przyjaźń kota nie jest rzeczą łatwą. Nie lokuje on swych uczuć nierozważnie: może zostać Waszym przyjacielem, jeśli jesteście tego godni, ale nigdy waszym niewolnikiem."Théophile Gautier

Petka

Od: Nie cze 22, 2008 23:31

Post » Śro sty 12, 2011 11:04 Re: Skierniewicka banda i arystokracja

kiche_wilczyca pisze:Magda, czemu się nie nadają?

bo to tchórze i panikarze :twisted:
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Śro sty 12, 2011 11:06 Re: Skierniewicka banda i arystokracja

Petka - takie cos znalazłam - pytania i odpowiedzi :)
http://koty.euroanimal.eu/glowna.php?v=Forum&r=wystawy

Wilczyca, to ja czekam i wyglądam z niecierpliwością :)

pozytywka

Od: Wto cze 22, 2010 10:45

Post » Śro sty 12, 2011 11:08 Re: Skierniewicka banda i arystokracja

Dzięki, poczytam.
Żaden z moich potfforów się nie nadaje, ale chciałabym wiedzieć z czym to się je.
Obrazek**Obrazek**"Zdobyć przyjaźń kota nie jest rzeczą łatwą. Nie lokuje on swych uczuć nierozważnie: może zostać Waszym przyjacielem, jeśli jesteście tego godni, ale nigdy waszym niewolnikiem."Théophile Gautier

Petka

Post » Śro sty 12, 2011 11:10 Re: Skierniewicka banda i arystokracja

Petka-P1 pisze:Dzień doberek.

Proszę mnie osiołkowi napisać co się robi, żeby z kotem nierasowym na wystawy jeździć.
Mnie się zawsze wydawało, że na wystawach są tylko koty rasowe i tylko i wyłącznie nie kastrowane / sterylizowane. :oops:

I tu sie bardzo mylisz :mrgreen:
Wszędzie namawiam do wystawiania kotów domowych. Uważam, że kisicie fajne koty w domach!!! Jak na razie udało mi sie namówić Satyrków z czego bardzo, bardzo sie cieszę!!!
Kot domowy musi być zdrowy, kastrowany/sterylizowany, zachipowany, , zaszczepiony w tym na wścieklizne (aktualne, ważne są 2 lata, wścieklizna rok)), musi należeć do jakiegoś klubu kociarskiego. Dokładnie opisze Krzyś lub Marta. Co dopiero to załatwiali.

Wystawia sie rownież kastraty rasowe. I dziewczynki i chłopaków :D Popatrz na mojego Amilkara, Noris i Biełkę. Kastraty wystawia sie super!!!
Obrazek
PRAWDZIWE NEVY NIE MAJĄ W RODOWODZIE SOMALIJCZYKÓW!!!

NASZ WĄT: viewtopic.php?f=1&t=145040&start=780

Szura-najmysi mama

Od: Pon sty 22, 2007 19:46

Post » Śro sty 12, 2011 11:14 Re: Skierniewicka banda i arystokracja

Magda, to rozumiem, to tak jak u nas Pchła - zawału by biedna dostała :(. Krzykacz niczym się nie przejmuje, niczym nie stresuje, ma wszystko w nosie, więc zobaczymy jak sobie z wystawa poradzi.

W skrócie jak to u nas było - zapisaliśmy się do Dream Cat's Club, zaszczepiliśmy przeciwko wściekliźnie, zaczipowaliśy, wysłaliśmy zgłoszenie na wystawę i przyszło potwierdzenie, że jesteśmy tam mile widziani :)

Na wystawie koty rasowe moga być wysterylizowane. Wtedy statrują w swojej rasie jako kastraty i uzyskują inne tytuły niż koty hodowlane

O, Ewa mnie wyprzedziła :)
Ostatnio edytowano Śro sty 12, 2011 11:14 przez WarKotka, łącznie edytowano 1 raz

WarKotka

Post » Śro sty 12, 2011 11:14 Re: Skierniewicka banda i arystokracja

Szura właśnie dzięki Twoim kotom już wiem, że koty mogą być sterylizowane/kastrowane.
A Satyrki to chyba na miau są jednymi z niewielu, którzy chcą prezentować swojego cudnego nierasowca.

Petka

Post » Śro sty 12, 2011 11:15 Re: Skierniewicka banda i arystokracja

Nie każdy tez wie, że można swojego domowego dachowca wystawiać. Z tego co wiem, na wystawach mało w tej klasie kotów się pojawia
jest jakaś dziewczyna chyba z Krakowa, ma domową koteczkę niebieską, wiem że tez się jakiś czas temu szykowała na wystawę, nie pamiętam jej niku forumowego...

WarKotka

Post » Śro sty 12, 2011 11:17 Re: Skierniewicka banda i arystokracja

Ja może i bym chciała, ale u mnie same wypłochy są.

Nadawałby się może i Kajtuś, ale on zdyskwalifikowany jest przez brak oczka.
Jedyny, odważny to Niusiu... ta odwaga go gdzieś posłała i wrócić nie chce :( :(

Petka

Post » Śro sty 12, 2011 11:21 Re: Skierniewicka banda i arystokracja

Bardzo szkoda, że mało :cry:
Trzeba ludziom pokazywać, że nie tylko rasowe sa kochane i hołubione. Jak na wystawach będzie więcej zwyklych/niezwyklych domowych kotów, zwiedzjący będa wiedziec i widzieć, że te które są u nich w domach też są magiczne, nie tylko rasowe :ok:
Obrazek
PRAWDZIWE NEVY NIE MAJĄ W RODOWODZIE SOMALIJCZYKÓW!!!

NASZ WĄT: viewtopic.php?f=1&t=145040&start=780

Szura-najmysi mama

Od: Pon sty 22, 2007 19:46

Post » Śro sty 12, 2011 11:21 Re: Skierniewicka banda i arystokracja

Petka-P1 pisze:Jedyny, odważny to Niusiu... ta odwaga go gdzieś posłała i wrócić nie chce :( :(

:(

WarKotka

Post » Śro sty 12, 2011 11:22 Re: Skierniewicka banda i arystokracja

Co więcej nierasowych może być na wystawie 20% przynajmniej jeżeli chodzi o wystawy FIFe. My sprawdzimy najpierw Krzykacza jak on zniesie, a potem się zobaczy. Gdyby Szeryfek miał inny charakter to wtedy jeszcze on, ale na chwilę obecną nam pozostaje Krzykacz i z drobnymi defektami Księżniczka i Lordzik ewentualnie Tazzy, reszta nie nada się na wystawę.
Obrazek

Satyr77

Od: Pt lip 31, 2009 12:06

Post » Śro sty 12, 2011 11:25 Re: Skierniewicka banda i arystokracja

Tazzy tez słabo psychicznie by to zniosła :(

WarKotka

[poprzednia][następna]