Burisia i Titoś moje kicie

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon sty 17, 2011 21:39 Re: Czarna kotka zniknęła,jest BURI szukamy DS! ZDJĘCIA STR.12

smarti pisze:

i zdaje się że u kociastych wielkie postępy-coraz lepiej :?: :D

a oto postępy jak to nazwała smarti:

blisko, coraz bliżej......
Obrazek
Obrazek

i księżniczka Buri w pełnej krasie :)
Obrazek
magdajedral

Post » Pon sty 17, 2011 21:44 Re: Czarna kotka zniknęła,jest BURI szukamy DS! ZDJĘCIA STR.12

no widze, ze idzie ku dobremu :)
w końcu Buri to dziewczynka :kotek: .....nie taka łatwa :wink:
pochodzic koło niej trzeba ....

A tak na marginesie to dopiero dziś (od połowy grudnia) moje futra kocie się razem bawią - w berka , bez fuczenia, pazurów itp
Więc na wszystko trzeba czasu. :ok:
Obrazek Obrazek ObrazekFranek, Tośka, Kredka i LusiObrazek
"Ludzi można z grubsza podzielić na dwie kategorie: miłośników kotów i osoby poszkodowane przez los." Oscar Wilde
Lalunia [*] zawsze w naszych sercach

EdytaB_a

Od: Śro gru 15, 2010 10:21

Post » Pon sty 17, 2011 21:47 Re: Czarna kotka zniknęła,jest BURI szukamy DS! ZDJĘCIA STR.12

Moje od trzech lat TYLKO się ganiają, gryzą i trzepią po łepkach. Ale krew się nie leje więc nie ingeruje. Chociaż marzy mi się widok dwóch śpiących obok siebie kotów....
magdajedral

Post » Pon sty 17, 2011 21:51 Re: Czarna kotka zniknęła,jest BURI szukamy DS! ZDJĘCIA STR.12

a na moich 6 sztuczek Pusia ze wszystkimi trzema które przyszly po niej się nie trawi-a są już jadna 3 lata i dwa po półtora :roll:

Dlatego mówilam Joli że u niej jest rewelacja :D :kotek: :kotek: :ok: :ok:
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Pon sty 17, 2011 22:46 Re: Czarna kotka zniknęła,jest BURI szukamy DS! ZDJĘCIA STR.12

A czyje to takie piękne kicie? :mrgreen:
Obrazek Obrazek

JolaJ

Od: Pt sty 14, 2011 18:58

Post » Pon sty 17, 2011 22:47 Re: Czarna kotka zniknęła,jest BURI szukamy DS! ZDJĘCIA STR.12

magdajedral pisze:. Chociaż marzy mi się widok dwóch śpiących obok siebie kotów....

mi też
Obrazek Obrazek ObrazekFranek, Tośka, Kredka i LusiObrazek
"Ludzi można z grubsza podzielić na dwie kategorie: miłośników kotów i osoby poszkodowane przez los." Oscar Wilde
Lalunia [*] zawsze w naszych sercach

EdytaB_a

Od: Śro gru 15, 2010 10:21

Post » Pon sty 17, 2011 22:50 Re: Czarna kotka zniknęła,jest BURI szukamy DS! ZDJĘCIA STR.12

JolaJ pisze:A czyje to takie piękne kicie? :mrgreen:

no właśnie nie wiem, ale ta jedna kicia to jakaś mi znajoma się wydaje, a drugą mam na tapecie telefonu :1luvu:
magdajedral

Post » Pon sty 17, 2011 22:56 Re: Czarna kotka zniknęła,jest BURI szukamy DS! ZDJĘCIA STR.12

ups :D
to chyba jakaś sława z tv :lol:
Obrazek Obrazek

JolaJ

Post » Pon sty 17, 2011 22:58 Re: Czarna kotka zniknęła,jest BURI szukamy DS! ZDJĘCIA STR.12

Dobranoc Kicie i Kociarze.
Obrazek Obrazek

JolaJ

Post » Pon sty 17, 2011 22:59 Re: Czarna kotka zniknęła,jest BURI szukamy DS! ZDJĘCIA STR.12

przepraszam bardzo że się zachwycam ale Buri wyszła jak gwiazda filmowa :D
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...

smarti

Post » Wto sty 18, 2011 23:17 Re: Czarna kotka zniknęła,jest BURI szukamy DS! ZDJĘCIA STR.12

Dziś kicie senne i spokojne. Uwielbiam chwile gdy przychodzą na karmienie, na sniadanko i kolacyjkę. To mlaskanie jest cudowne i te spojrzenia: jesteśmy głodni, wiesz?
Zauważyłam że Buri ma swoje ulubione miejsce na kanapie. Tu śpi i leży gdy wracam do domu.
To co mnie niepokoi, to to że chowa się gdy ktoś z sąsiadów wraca do domu i otwiera drzwi, ale zauważyłam że już troszkę mniej. Tak na prawdę to codziennie widzę postępy co do samej Buri jak i w relacji z Titem. Myślę że poczuła się bezpiecznie.
Kicia ze wszystkiego potrafi się cieszyć, z każdej rzuconej piłeczki, myszki, każdego gestu miłości skierowanego ku niej :1luvu:
Jest pogodnym kotem, bardzo czystym, zorganizowanym i tu wielkie uznanie dla Smarti bo widzę że kicia ma wyznaczone pory żywienia, czyli rano śniadanko(ja daję mokre i mleczko), zawsze są chrupki i jak wracam wieczorem to ona czeka na kolację(saszetka)
Mi nigdy nie udało się tak zdyscyplinować kicia, on ciągle prosi, a ja daję choć wiem że nie jest głodny i potem to wyrzucam, a właściwie to tak było bo dostosowałam się do przyzwyczajeń Buri i tak zostanie.
Noc była spokojna, Buri tylko raz kasłała i nie wiem czy to ma znaczenie ale od wczoraj dostają pastę. Wczoraj się obrazili bo dałam do pyszczków :evil: ale dziś za radą Magdy wysmarowałam łapki i obyło się bez przemocy :mrgreen:
Teraz muszę miziać.
Obrazek Obrazek

JolaJ

Post » Śro sty 19, 2011 15:28 Re: Czarna kotka zniknęła,jest BURI szukamy DS! ZDJĘCIA STR.12

Szalony Kot pisze:"Teraz muszę miziać" mnie urzekło :mrgreen:

czyli ...urzekła Cię Joli historia.. :D

Całuski dla pięknej Królewny i jej Kawalera :1luvu: :kotek: :kotek: :1luvu:

Obrazek

smarti

Post » Śro sty 19, 2011 15:37 Re: Czarna kotka zniknęła,jest BURI szukamy DS! ZDJĘCIA STR.12

EdytaB_a pisze:
magdajedral pisze:. Chociaż marzy mi się widok dwóch śpiących obok siebie kotów....

mi też

Psze bardzo :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

[poprzednia][następna]