MRUSIA I ARNI W DS U .SHE. - od str. 59 :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie sie 29, 2010 18:48 Re: MALUTKA MIZIASTA MRUSIA W SCHRONIE - DT/DS NA CITO! STR.6

ja w transporcie niestety nie pomogę bo mam zepsuty samochodzik :cry:
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Nie sie 29, 2010 18:52 Re: MALUTKA MIZIASTA MRUSIA W SCHRONIE - DT/DS NA CITO! STR.6

vega29 pisze:Marzenia11, a kiedy Ty do Olsztyna śmigasz? Bo tak czy inaczej mamy mały klops z dojazdem do Warszawy przez jakiś miesiąc najbliższy... Evalla pojechała dzisiaj i doczytałam w którymś poście, że będzie miała ok. 1 m-c przerwy w jazdach...

jeszcze nie wiem dokładnie, ale na 90% 12 wrzesnia (niedziela) rano wyjadę z warszawy i zależnie od moich osobistych spraw bedę wracać w poniedziałek wieczorem lub we wtorek. Dam znac na pewno. Wyjazd jest na 90% gdyż 12go są urodziny mojej mamy :1luvu:
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Nie sie 29, 2010 18:58 Re: MALUTKA MIZIASTA MRUSIA W SCHRONIE - DT/DS NA CITO! STR.6

to Mrusia miałaby do 12-go w schronie siedzieć :?: :cry:
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...

smarti

Post » Nie sie 29, 2010 19:33 Re: MALUTKA MIZIASTA MRUSIA W SCHRONIE - DT/DS NA CITO! STR.6

smarti, nie wiadomo, bo Pan i Pani biorą pod uwagę przyjazd po kicię, jakby co. Ale gdyby jednak kicia miała być z dowozem, to lepszy 12-14.09 niż okolice 1 października...

smarti, jak coś, to mogę ludziom napisać, że w razie niepowodzenia adopcji, kicia miałaby DT w Warszawie? Bo będę im ankietę adopcyjną zaraz wysyłać.
Obrazek

vega29

Od: Pt lip 31, 2009 13:39

Post » Nie sie 29, 2010 19:41 Re: MALUTKA MIZIASTA MRUSIA W SCHRONIE - DT/DS NA CITO! STR.6

tak,w razie by co kicia nie wróci do schronu tylko do mnie.
ale nie znam się na tym-żeby to nie było że znudzą się za pół roku czy coś w tym stylu-tzn.wtedy też bym ją przyjęła jeśli tylko miejsca mi do tego czasu wystarczy.
ale gdyby się miała ta ich adopcja nie powieżć to chyba rozsądny termin kiedy by o tym wiedzieli to ok min.2-3 tygodnie-wcześniej nie wiele wiadomo przecież.
No i gdyby miała być kicią wychodzącą to min. 14-dni,a najlepiej 20-cia dni nie mogą jej na krok z domu wypuścić żeby dobrze zapamiętała gdzie jest jej domek-to b.ważne.A po tych 14-20-tu dniach będzie bardzo ładnie wracała na imię(jeśli ją do imienia przyzwyczają, bardzo często jej je do uszka powtarzając.

smarti

Post » Nie sie 29, 2010 19:56 Re: MALUTKA MIZIASTA MRUSIA W SCHRONIE - DT/DS NA CITO! STR.6

ok. dzięki. wspomnę tylko, iż w razie czego najprawdopodobniej będzie możliwość przekazania kici do DT, ale wolałabym z takiej możliwości nie korzystać ;).
Obrazek

vega29

Post » Nie sie 29, 2010 20:51 Re: MALUTKA MIZIASTA MRUSIA W SCHRONIE - DT/DS NA CITO! STR.6

Ja bym im tego nie pisała - jedynie to co gwarantuje umowa adopcyjna, czyli daje im wyjście w razie niepowodzenia adopcji. Nie pisałabym że kicia nie wróci do schronu - po prostu nic, tylko tyle, że mają tę możliwość i że nie zostają z tym sami.

Ewentualnie może być jeszcze tak - w najblizszy czwartek będę wracała z Gdańska do warszawy, tyle że bardzo późno - jeżeli ktoś może dowieźć Mrusię do Iławy lub Działdowa, a smarti może ją odebrać w Warszawie Centralnej o 00.30 to mogę małą wziąć.
I tak:
Iława Główna - 20,20
Działdowo - 21,30
Warszawa Centralna - 00,30
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Nie sie 29, 2010 21:10 Re: MALUTKA MIZIASTA MRUSIA W SCHRONIE - DT/DS NA CITO! STR.6

ok. to im nie napiszę (kurczę - dopiero teraz dogrzebałam się do ankiety).
Z dojazdem na razie spokojnie - niech wypełnią ankietę. Jeszcze wizyta przed nami, więc nic nie jest powiedziane. Dzwonią, pytają, rozmawiają i wrażenie na razie mam dobre, ale jeszcze nie podjęli ostatecznej decyzji.

Chwilowo trzymam kciuki, żeby się zdecydowali i dobrze wypadli w ankiecie i na wizycie :) :ok:
Obrazek

vega29

Post » Nie sie 29, 2010 21:17 Re: MALUTKA MIZIASTA MRUSIA W SCHRONIE - DT/DS NA CITO! STR.6

Myślałam szerzej, nie tylko w kontekście adopcji przez tych Państwa, ale w ogóle wzięcia małej na dt u smarti.

Marzenia11

Post » Nie sie 29, 2010 21:23 Re: MALUTKA MIZIASTA MRUSIA W SCHRONIE - DT/DS NA CITO! STR.6

Ja moglabym w nocy odebrac i przetrzymac, jesli Smarti niewygodnie z Michalina.
Lepiej szukac domu z DT w Warszawie i szkoda stracic nastepna okazje transportu. :)

Arcana

Od: Nie lip 17, 2005 13:59

Adopcje: 7 >>

Post » Nie sie 29, 2010 21:29 Re: MALUTKA MIZIASTA MRUSIA W SCHRONIE - DT/DS NA CITO! STR.6

Arcana pisze:Ja moglabym w nocy odebrac i przetrzymac, jesli Smarti niewygodnie z Michalina.
Lepiej szukac domu z DT w Warszawie i szkoda stracic nastepna okazje transportu. :)

Ja jestem w pełnej gotowości "jak by co" :wink: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Marzenia11

Post » Nie sie 29, 2010 21:38 Re: MALUTKA MIZIASTA MRUSIA W SCHRONIE - DT/DS NA CITO! STR.6

Wszystko fajnie, tylko transportera brak. Muszę w szybkim tempie jakiś nabyć... w moim wypada kratka, więc się nie nadaje, a schroniskowe śmierdzą na 10 km (o ile w ogóle by pożyczyli) 8O A pociąg w Iławie zatrzymuje się dosłownie na minutę, z tego co pamiętam. Jakby co, to będę prosiła o odesłanie.
Obrazek

vega29

Post » Nie sie 29, 2010 21:42 Re: MALUTKA MIZIASTA MRUSIA W SCHRONIE - DT/DS NA CITO! STR.6

Zawsze mogę poprosic konduktora i będę czekac dosłownie na schodkach. Nie wiem... sama oceń. Jak nie teraz to 12 wrzesnia - wtedy też mogę transporter wziąć do olsztyna albo gdzies po drodze oddać.

Marzenia11

Post » Nie sie 29, 2010 21:47 Re: MALUTKA MIZIASTA MRUSIA W SCHRONIE - DT/DS NA CITO! STR.6

Juz przekazywalam szczura w biegu :D Nalezy sie zdzwonic i przekazac informacje, ktory wagon lapac, albo przejsc do wagonu latwego do zlapania - pierwszego lub ostatniego.

Arcana

Od: Nie lip 17, 2005 13:59

Adopcje: 7 >>

Post » Nie sie 29, 2010 21:50 Re: MALUTKA MIZIASTA MRUSIA W SCHRONIE - DT/DS NA CITO! STR.6

Arcana pisze:Juz przekazywalam szczura w biegu :D

Wrrrrr.... tylko mi żadnego szczura nie wkladajcie bo mam fobię :strach: :strach: :strach: :lol: :lol: :lol:

Marzenia11

[poprzednia][następna]