Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
mahob pisze:Henio ma problemy z pęcherzem...![]()
Zastanawiamy sie z wetką, co sie dzieje? Jaki jest powód? Wszystkie moje koty mają ten sam problem...
Ja wiem - powiecie, że sucha karma jest winna. Ale przecież inni też karmią suchą karmą i jakoś nie mają takich problemów...na prawdę nie rozumiem. Nie daję im tylko suchej karmy - mokrą dostają przynajmniej raz dziennie.
Wetka kazała mi dawać im wodę przegotowaną do picia.
Nie wiem - czy one będą musiały jeść urinary już zawsze?
Jest też sugestia, że to może być z powodu stresu. Ale ja nie wiem, co by je mogło aż tak stresować...
Nic z tego nie wiem
mahob pisze:Z tym Janem to faktycznie...zapomniałam o tym a to całkiem niezły sposób. Jak często wymieniasz wodę w miskach?
U mnie niby piją nawet wodę, nie mogę się jakoś przyczepić, że za mało. Ale nad fontanną też się zastanawiam właśnie...
No i to mieszanie karmy - wetka też tak mówi, żeby tak robić. Zrobię.
Faktem jest, że się Henio bardzo przestraszył w poniedziałek - ale to było tylko chwilę (motocykl przejechał pod oknami bardzo głośno rycząć) - takie rzeczy się zdarzają przecież ciągle, że coś gdzieś uderzy, spadnie, jakiś ruch się robi i wtedy koty wpadają w panikę, biegną na oślep, chowają sie, najeżają ogony itd. Takie coś by im szkodziło? Ale jeśli tak to ja tego nie mogę wyeliminować w żaden sposób...
miszelina pisze:...... Teraz kupiłam nową fontannę (miałam CatIta, ale strasznie skomplikowany przy myciu), o taką: http://animalia.pl/produkt,15109,48,Tri ... Fresh.html
Drabik i Felek piją chętnie.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Anna2016 i 300 gości