Rysiek [*], Mefisto [*], Nikita, Rudi, Nora [*]

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob gru 05, 2009 23:18 Re: Rysiek, Mefisto, Nikita, Rudi i devonka Nora, cz. 2 :-)

Wróciłam z teatru, gdzie dziś troche "dorabialam" (puszczałam napisy w trakcie spektaklu),
a w kuwecie dwa qupale... I niestety NIEPODPISANE :roll: Oba byly niezle, jeden chyba Norki,
tak po kolorze sądze, ale głowy nie dam, więc znów nici z kolekcjonowania qupek... :roll:
Norka miała co prawda żwirek z kuwety na łapkach, więc kuwetę musiała pod moją nieobecność odwiedzić,
ale z jakim skutkiem, tego się niestety nie domyślę... :roll: Tak, posiadanie kilku kotów bywa czasem kłopotliwe....
Moje koty: Rysiek, Mefisto, Nikita, Rudi. Noreczka za TM [*]. I Gacek na doczepkę...
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=102921
Obrazek

ewaw

Od: Czw cze 22, 2006 11:05

Post » Nie gru 06, 2009 16:18 Re: Rysiek, Mefisto, Nikita, Rudi i devonka Nora, cz. 2 :-)

Norka pawikuje... Co zje, to zaraz wypawikowuje... :roll:
Tak mi żal tej kociny :( Co jej jest???

W dodatku ja mam najgorsze Mikołajki w życiu -
w ramach "prezentu mikołajkowego" facet ze mną zerwał...
Przepłakałam pół dnia i nie chce mi się żyć...
Moje koty: Rysiek, Mefisto, Nikita, Rudi. Noreczka za TM [*]. I Gacek na doczepkę...
Obrazek

ewaw

Post » Nie gru 06, 2009 16:27 Re: Rysiek, Mefisto, Nikita, Rudi i devonka Nora, cz. 2 :-)

Ojoj...

:(

Cameo

Od: Pt cze 20, 2008 23:44

Post » Nie gru 06, 2009 17:15 Re: Rysiek, Mefisto, Nikita, Rudi i devonka Nora, cz. 2 :-)

Ojej Ewa....ciepłe myśli dla ciebie i dużo :ok:
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Nie gru 06, 2009 17:56 Re: Rysiek, Mefisto, Nikita, Rudi i devonka Nora, cz. 2 :-)

Ewa, ściskam mocno :1luvu:

A co do Norki, to moze nie dawaj jej na razie nic do jedzenia, tylko picie? niech się układ pokarmowy wyciszy. Mnie tak dzis Zula 2 razy zwymiotowała po jedzeniu :? i może daj jej troszke parafiny ciekłej, może coś zalega w jelitkach.
Obrazek*Obrazek*Obrazek*Obrazek

Jeśli nie odbieram, to postaram się jak najszybciej oddzwonić - 695-817-051
Wyprzedaż przeprowadzkowa - viewtopic.php?f=27&t=110041 - ZAPRASZAM!

milenap

Od: Czw mar 06, 2008 12:35

Post » Nie gru 06, 2009 18:46 Re: Rysiek, Mefisto, Nikita, Rudi i devonka Nora, cz. 2 :-)

Współczuję bardzo, przytulam na odległość. Na pewno słońce jeszcze się do Ciebie uśmiechnie.

Czasem koty wymiotują z nieznanych przyczyn. Jak jej nie przejdzie, to migiem do weterynarza!

Shoo

Od: Pt lis 06, 2009 21:41

Post » Nie gru 06, 2009 20:16 Re: Rysiek, Mefisto, Nikita, Rudi i devonka Nora, cz. 2 :-)

:(

Nora nie gorączkuje? Może te kule włosowe jeszcze jej zalegają..?
Moja wymiotuje w stresie duzym np. wymiotowała, gdy pilnowałam kuwet i próbowałam złapac jej siki do badania. Była tak zestresowana,ze cos jej podkładam pod pupkę,ze w końcu wymiotowała, ugryzla mnie i bała się isc do kuwety :(
No i wymiotuje oczywiście , gdy zbyt łapczywie je .

Przytulam...
1 bryt, 2 dachówki, 3 devonki, 2 orienty, 2 azjaty, 1 kundelka i straszne kudłate MCO

FluszakPluszak

Od: Pt gru 08, 2006 0:28

Post » Pon gru 07, 2009 17:32 Re: Rysiek, Mefisto, Nikita, Rudi i devonka Nora, cz. 2 :-)

Kurczę, nie mam pojęcia, co jej może być :?
Moje może raz czy dwa wymiotowały.

A co wet mówił?
Obrazek "Mój dom murem podzielony..."

Kicorek

Od: Pon sie 30, 2004 9:47

Post » Pon gru 07, 2009 17:45 Re: Rysiek, Mefisto, Nikita, Rudi i devonka Nora, cz. 2 :-)

nasza devonka tez tak miała - przebadaliśmy ją wzdłuż i wszerz , była odkłaczana itd ...powód okazał się prozaiczny ...musi dostawać duże granulki wcześniej jadła RC persjana z moimi egzotyczkami w nim są bardzo małe granulki których po prostu nie gryzła Teraz od ok msc dostaje RC Siamese i problem się rozwiązał tylko trzeba jej pilnować żeby innym nie wyjadała :D
Wirka
Obrazek
moje stforki -wytforki hi hi http://wylegarnia.com/artysci/1863,Afrus

Ewa Lutomska

Od: Pon wrz 21, 2009 9:54

Post » Pon gru 07, 2009 20:28 Re: Rysiek, Mefisto, Nikita, Rudi i devonka Nora, cz. 2 :-)

i jak Norka?
Obrazek*Obrazek*Obrazek*Obrazek

Jeśli nie odbieram, to postaram się jak najszybciej oddzwonić - 695-817-051
Wyprzedaż przeprowadzkowa - viewtopic.php?f=27&t=110041 - ZAPRASZAM!

milenap

Od: Czw mar 06, 2008 12:35

Post » Pon gru 07, 2009 21:41 Re: Rysiek, Mefisto, Nikita, Rudi i devonka Nora, cz. 2 :-)

Wczoraj i dziś nie byliśmy u weta i właśnie przed chwilą Norka wyprodukowała
znów brzydkiego qupala... Czyli dwa dni bez leku i od razu się rozstraja...
W każdym razie mamy pierwszy "okaz" do "kolekcji"... a jutro znów do weta. :roll:
Norka chowa się już na widok mojej zielonej torebki, z którą zawsze do weta chodzę...
Jak zakładam buty, to też profilaktycznie się ulatnia... Cwana bestia, ja nie wiem, jak
ją jutro złapię... :roll:
Obrazek

ewaw

Post » Wto gru 08, 2009 0:28 Re: Rysiek, Mefisto, Nikita, Rudi i devonka Nora, cz. 2 :-)

Norka właśnie wyprodukowała kolejnego dziś qupalka, tym razem ładnego,
za to... płakała w kuwecie! Może ona ma jakiegoś hemoroida czy co? Stąd by też mogła być krew...
Jutro muszę to wetowi powiedzieć.
I uszy znów brudne, znów będzie wet grzebał w uszkach... :roll:
Mówiłam mu o tym, ze devony mają więcej wydzieliny w uszach,
wet powiedział, że owszem, ale charakter wydzieliny u Norki wskazuje na stan zapalny...

Rudzik właśnie się do mnie dosiadł i pozdrawia Wszystkich.
Reszta śpi.
By the way Rudzik tez się chyba do weta wybierze, bo mu się coś brzydkiego
na brodzie zrobiło, jakieś takie czarne, łuszczące się... Oczywiście nie jestem w stanie
tego dokładnie obejrzeć, choć wielokrotnie próbowałam i nawet śpiącego próbowałam podejść -
nic z tego - nie pozwala się dotknąć i koniec, nie bo nie i już...
Obrazek

ewaw

Post » Wto gru 08, 2009 0:30 Re: Rysiek, Mefisto, Nikita, Rudi i devonka Nora, cz. 2 :-)

Ewa Lutomska pisze:nasza devonka tez tak miała - przebadaliśmy ją wzdłuż i wszerz , była odkłaczana itd ...powód okazał się prozaiczny ...musi dostawać duże granulki wcześniej jadła RC persjana z moimi egzotyczkami w nim są bardzo małe granulki których po prostu nie gryzła Teraz od ok msc dostaje RC Siamese i problem się rozwiązał tylko trzeba jej pilnować żeby innym nie wyjadała :D

Coś może być na rzeczy... Bo jak Norka pawikuje, to widzę, że chrupki były w całości połknięte, niepogryzione...
hmmm...
Fakt jest tez taki, że ona strasznie zachłannie je...
Ale ostatnio pawikowała nie tylko jedzenie, też samą śliną, krztusiła się, jakby chciała coś wykrztusić i nie mogła...
Obrazek

ewaw

Post » Wto gru 08, 2009 0:34 Re: Rysiek, Mefisto, Nikita, Rudi i devonka Nora, cz. 2 :-)

FluszakPluszak pisze::(

Nora nie gorączkuje? Może te kule włosowe jeszcze jej zalegają..?

Gorączki nie ma, za każdym razem sprawdzają. Mi to tez tak wygląda,
jakby coś jej w tym brzusiu zalegało... Ale wet powiedział, zeby teraz nie dawać pasty odkłaczającej,
bo jest podrażnienie... no ale przecież to dalej zalega... ech, nic już nie rozumiem...
Obrazek

ewaw

Post » Wto gru 08, 2009 10:05 Re: Rysiek, Mefisto, Nikita, Rudi i devonka Nora, cz. 2 :-)

Biedne jesteście obie Obrazek

A u Rudzika to chyba trądzik koci ..viewtopic.php?p=2410737

Buziaki dla wszystkich kociastych :1luvu:
1 bryt, 2 dachówki, 3 devonki, 2 orienty, 2 azjaty, 1 kundelka i straszne kudłate MCO

FluszakPluszak

Od: Pt gru 08, 2006 0:28

[poprzednia][następna]