devonki i moje dwa i kawałek ogona:)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lis 13, 2009 21:52 Re: trzy devony - demony, dziewczynki-chudzink ze świerzbem...:(

Luna już wchodzi do Zuzi pod kołderkę :wink: nawet na jej brzuszku poleguje.
Co do jej ząbków, P. Basia mówiła, że na razie jest ok. nie trzeba czyścić, oddech nie jest porażający :lol:

trochę jestem zła :? :lol: bo to miał być mój kot..wymarzony, wyczekany.. a maupa Luna ukochała mojego TŻa, jak TZ wchodzi do domu, okupuje go non-stop, daje buziaki, przymila się, układa...ech..
do mnie przychodzi, ale nie tak często..chlip..
ObrazekObrazekObrazek

sherina

Od: Pt kwi 18, 2008 19:45

Post » Pt lis 13, 2009 21:54 Re: trzy devony - demony, dziewczynki-chudzink ze świerzbem...:(

:lol: no to trzeba drugiego devonka.......
Obrazek Obrazek Obrazek
Koty są stworzeniami skończonymi, reszta świata jest wadliwa, taki jest obiektywny stan rzeczy. Jerzy Pilch
wyprzedaż szafy, zapraszam :)

gosikbaum

Od: Pt sty 30, 2009 21:43

Post » Pt lis 13, 2009 21:57 Re: trzy devony - demony, dziewczynki-chudzink ze świerzbem...:(

gosikbaum pisze::lol: no to trzeba drugiego devonka.......

koniecznie, już myślę :mrgreen:
ale dopiero na wiosnę :wink:
powoli rozglądam się.
ObrazekObrazekObrazek

sherina

Post » Pt lis 13, 2009 22:16 Re: trzy devony - demony, dziewczynki-chudzink ze świerzbem...:(

gosikbaum pisze:panny uwielbiają..... lody:) nie ma szans bym spokojnie przy nich zjadła
Devony uwielbiają wszystko,co tłuste i mleczne :twisted: Niestety moja tak uwielbiała,że musiała być odchudzana.Teraz waży 2,5 kg i nareszcie wygląda dobrze.
1 bryt, 2 dachówki, 3 devonki, 2 orienty, 2 azjaty, 1 kundelka i straszne kudłate MCO

FluszakPluszak

Od: Pt gru 08, 2006 0:28

Post » Pt lis 13, 2009 22:42 Re: trzy devony - demony, dziewczynki-chudzink ze świerzbem...:(

FluszakPluszak pisze:
gosikbaum pisze:panny uwielbiają..... lody:) nie ma szans bym spokojnie przy nich zjadła
Devony uwielbiają wszystko,co tłuste i mleczne :twisted: Niestety moja tak uwielbiała,że musiała być odchudzana.Teraz waży 2,5 kg i nareszcie wygląda dobrze.

jak odchudzałaś swoją kicię :?:
my mamy podawać /zgodnie z miarką/ Royala wet. dla sterylizowanych kotek.
ObrazekObrazekObrazek

sherina

Post » Pt lis 13, 2009 23:23 Re: trzy devony - demony, dziewczynki-chudzink ze świerzbem...:(

Zaczęlismy barfować i Aida schudla.Wątek o BARFie jest na podforum hodowcow.(nie moge zalinkowac,bo pisze z komorki) Wczesniej tez karmilam koty karma dla kastratow,ale koty na niej tyły i zaczeły miec problemy urologiczne,ktorym rzekomo podawane przeze mnie karmy miały zapobiegac. A BARF jest mniej skoplikowany niz sie wydaje. I cenowo tez korzystny -na Aide licze 90 gramow miesa z suplementami czyli jak na 3 kg kota,bo ona jest bardzo ruchliwa.
1 bryt, 2 dachówki, 3 devonki, 2 orienty, 2 azjaty, 1 kundelka i straszne kudłate MCO

FluszakPluszak

Od: Pt gru 08, 2006 0:28

Post » Pt lis 13, 2009 23:32 Re: trzy devony - demony, dziewczynki-chudzink ze świerzbem...:(

FluszakPluszak pisze:Zaczęlismy barfować i Aida schudla.Wątek o BARFie jest na podforum hodowcow.(nie moge zalinkowac,bo pisze z komorki) Wczesniej tez karmilam koty karma dla kastratow,ale koty na niej tyły i zaczeły miec problemy urologiczne,ktorym rzekomo podawane przeze mnie karmy miały zapobiegac. A BARF jest mniej skoplikowany niz sie wydaje. I cenowo tez korzystny -na Aide licze 90 gramow miesa z suplementami czyli jak na 3 kg kota,bo ona jest bardzo ruchliwa.

dzięki, słyszałam o BARFie..poczytam, zobaczymy, ale to już po sterylce, nie wszystko na raz :wink:
ObrazekObrazekObrazek

sherina

Post » Sob lis 14, 2009 7:36 Re: trzy devony - demony, dziewczynki-chudzink ze świerzbem...:(

gosikbaum pisze:panny uwielbiają..... lody:) nie ma szans bym spokojnie przy nich zjadła, wsadzają mi pyszczki w miskę, a że kamień na zębach mają koszmarny to lodów mi sie odechciało po ich chuchu...... :strach: 8O

Gosiu, a może by przy okazji sterylki i narkozy ten kamień usunąć?
pozdrawiam, Agnieszka&Pati

Yoga Kropka Żabcia Gery

yogusia

Od: Pt mar 20, 2009 15:55

Post » Sob lis 14, 2009 8:21 Re: trzy devony - demony, dziewczynki-chudzink ze świerzbem...:(

yogusia pisze:
gosikbaum pisze:panny uwielbiają..... lody:) nie ma szans bym spokojnie przy nich zjadła, wsadzają mi pyszczki w miskę, a że kamień na zębach mają koszmarny to lodów mi sie odechciało po ich chuchu...... :strach: 8O

Gosiu, a może by przy okazji sterylki i narkozy ten kamień usunąć?

oczywiście Agusiu, kamień będzie usunięty, przegląd paszczy zrobiony :)
Obrazek Obrazek Obrazek
Koty są stworzeniami skończonymi, reszta świata jest wadliwa, taki jest obiektywny stan rzeczy. Jerzy Pilch

gosikbaum

Post » Sob lis 14, 2009 9:41 Re: trzy devony - demony, dziewczynki-chudzink ze świerzbem...:(

super, bardzo się cieszę

Yoga Kropka Żabcia Gery

yogusia

Post » Sob lis 14, 2009 14:23 Re: trzy devony - demony, dziewczynki-chudzink ze świerzbem...:(

FluszakPluszak pisze:

Ha. Dobrze, że na tym poprzestają ;) Zastanawiam się czasem, czy jest coś, czego mój Gagat nie lubi. Najbardziej zdziwił mnie gotowaną brukselką i surowym makaronem.. Nie, nie karmię go w ten sposób, kradnie z kuchni ;) Nie wiem co by było, gdyby w domu bywało mięso..

Luss

Od: Pt paź 06, 2006 10:06

Post » Sob lis 14, 2009 14:27 Re: trzy devony - demony, dziewczynki-chudzink ze świerzbem...:(

FluszakPluszak pisze:Zaczęlismy barfować i Aida schudla.Wątek o BARFie jest na podforum hodowcow.(nie moge zalinkowac,bo pisze z komorki) Wczesniej tez karmilam koty karma dla kastratow,ale koty na niej tyły i zaczeły miec problemy urologiczne,ktorym rzekomo podawane przeze mnie karmy miały zapobiegac. A BARF jest mniej skoplikowany niz sie wydaje. I cenowo tez korzystny -na Aide licze 90 gramow miesa z suplementami czyli jak na 3 kg kota,bo ona jest bardzo ruchliwa.

Który to wątek ?
Jakby tak ktoś rzucił linka byłabym bardzo wdzięczna... :D
Obrazek...Obrazek...Obrazek...

kristinbb

Od: Nie cze 03, 2007 20:32

Post » Sob lis 14, 2009 17:32 Re: już tylko dwie, dziewczynki devonie, leczymy obrażalskie

a o co się panny tak obrażają (patrz temat) o to grzebanie w uszach? dają sobie grzebać czy w ruch idą pazurki?

Yoga Kropka Żabcia Gery

yogusia

Post » Sob lis 14, 2009 19:14 Re: już tylko dwie, dziewczynki devonie, leczymy obrażalskie

żebym mogła spokojnie uszy i oczy Pati zrobić muszę zawijać panny w koc :roll: jak juz je zawinę to sie biedne poddają i mogę robić swoje a bez kocyka to na sam widok patyczków uprawiają sprint przez przeszkody pod łózko..... Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

gosikbaum

Post » Sob lis 14, 2009 20:56 Re: już tylko dwie, dziewczynki devonie, leczymy obrażalskie

Haus jest zakochana w moim TŻ-cie:) dziś cichutko weszłam do sypialni a tu mizianki odchodzą, po kryjomu ;) a mówił "czy te koty przestaną być takie brzydkie?"
Obrazek Obrazek Obrazek

gosikbaum

[poprzednia][następna]