Emi,Pusia,Hugo z Migotka odeszła *

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto gru 15, 2020 16:15 Re: Emi,Migotka,Pusia,Hugo zaczęły się kłopoty ZDROWIEJEMY

Gosiagosia pisze:
jolabuk5 pisze:Znam to, Sabcia tak skubie! Poliże trochę sos z jednej saszetki i koniec, z tej już nic nie zje. Otwieral następną, znów poliże (albo nie :twisted: ) i więcej z tej nie zje, tak muszę otworzyć kilkq saszetek, a ona i tak prawie nic nie zjadła. Dobrze, że chociaż suche je. No i trochę pasty, ale nie zawsze.
A Migusi dajesz suche?

Nie daje suchego tylko mokre lub mięsko.
Jak pisałam każdy kot co innego je wiec nie kupuję suchego.
Zjadla teraz trochę saszetki gusto, trzeba ja pogłaskać, poprzytulać :201461

U mnie też muszę podawać suche pod nosek i to, ktore dany kotek może zjeść. Ale ogólnie suche jedzą chętniej niż mokre. A Sabcia szczególnie!
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Wto gru 15, 2020 16:45 Re: Emi,Migotka,Pusia,Hugo zaczęły się kłopoty ZDROWIEJEMY

jolabuk5 jak ja bym chciała, żeby moje jadły suche. Zazdroszczę że masz suchożerców

SabaS

Od: Śro lis 14, 2018 8:58

Post » Wto gru 15, 2020 17:14 Re: Emi,Migotka,Pusia,Hugo zaczęły się kłopoty ZDROWIEJEMY

SabaS pisze:jolabuk5 jak ja bym chciała, żeby moje jadły suche. Zazdroszczę że masz suchożerców

nie zazdrość. Mokre i mięso jest najzdrowsze.
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Wto gru 15, 2020 17:20 Re: Emi,Migotka,Pusia,Hugo zaczęły się kłopoty ZDROWIEJEMY

Tak tyle że u mnie mokre musi być dostępne 24h/dobę. Wierz mi, ze ani latem ani teraz przy zamkniętych oknach, to nie jest fajne :) a Kropka potrafi dobitnie pokazać, że jest głodna, gdy michy są puste. A głodna jest prawie cały czas :)

SabaS

Post » Wto gru 15, 2020 17:20 Re: Emi,Migotka,Pusia,Hugo zaczęły się kłopoty ZDROWIEJEMY

Wiem że zdrowsze ale może załapie na suchym, dałam jej parę smaczków z ręki i zjadła. Dobrze na pozostała dwójka bo zawsze coś im skapnie jak Migotka nie zje. :mrgreen:

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Wto gru 15, 2020 17:22 Re: Emi,Migotka,Pusia,Hugo zaczęły się kłopoty ZDROWIEJEMY

SabaS pisze:Tak tyle że u mnie mokre musi być dostępne 24h/dobę. Wierz mi, ze ani latem ani teraz przy zamkniętych oknach, to nie jest fajne :) a Kropka potrafi dobitnie pokazać, że jest głodna, gdy michy są puste. A głodna jest prawie cały czas :)

Tak jak Pusia i Hugo też by cały czas jadły :mrgreen: ja do kuchni, otwieram lodówkę a one już są. Migotka nigdy nie była taka żarta.

Gosiagosia

Post » Wto gru 15, 2020 17:28 Re: Emi,Migotka,Pusia,Hugo zaczęły się kłopoty ZDROWIEJEMY

O to to ;) tylko że u mnie taka jest Tereska, ale ona z kolei liczy za każdym razem na przysmaczki. Kropka robi podchody do miski, wystarczy że łapkę podniesie i Szajbus sam się odsuwa :) no cóż, parę razy oberwał juz po łbie :)

SabaS

Post » Wto gru 15, 2020 17:52 Re: Emi,Migotka,Pusia,Hugo zaczęły się kłopoty ZDROWIEJEMY

SabaS pisze:O to to ;) tylko że u mnie taka jest Tereska, ale ona z kolei liczy za każdym razem na przysmaczki. Kropka robi podchody do miski, wystarczy że łapkę podniesie i Szajbus sam się odsuwa :) no cóż, parę razy oberwał juz po łbie :)

Na szczęście moje zajęte swoimi michami nie patrzą w nie swoje, chociaż Pusia z Migotka czasami zamieniały się miskami. Teraz Migotka je w posłanko hrabina jedna :mrgreen:

Gosiagosia

Post » Wto gru 15, 2020 17:53 Re: Emi,Migotka,Pusia,Hugo zaczęły się kłopoty ZDROWIEJEMY

Nie wiem, czy nie demonizujemy suchej karmy. Nie twierdzę, że wyłącznie, ale oprócz dlaczego nie? U mnie koty sporo piją, co mnie cieszy. Nie wiem, czy te wściekle drogie mokre karmy są takie dobre? Surowe mięso też bywa różne. Koty się na tym znają. Czasem zjedzą coś do spodu, a czasem nie ruszą, chociaż kupuję codziennie i z założenia ma być świeże.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Wto gru 15, 2020 18:08 Re: Emi,Migotka,Pusia,Hugo zaczęły się kłopoty ZDROWIEJEMY

Ewar zgadzam się z Tobą - moim zdaniem najlepiej dawać wszystkiego po trochu. Co innego karmienie samymi chrupkami, a co innego garść chrupek raz dziennie.
A Sabcia dostaje chrupki, bo najważniejsze, żeby w ogóle jadła.
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Wto gru 15, 2020 18:10 Re: Emi,Migotka,Pusia,Hugo zaczęły się kłopoty ZDROWIEJEMY

Gosiagosia pisze:
SabaS pisze:O to to ;) tylko że u mnie taka jest Tereska, ale ona z kolei liczy za każdym razem na przysmaczki. Kropka robi podchody do miski, wystarczy że łapkę podniesie i Szajbus sam się odsuwa :) no cóż, parę razy oberwał juz po łbie :)

Na szczęście moje zajęte swoimi michami nie patrzą w nie swoje, chociaż Pusia z Migotka czasami zamieniały się miskami. Teraz Migotka je w posłanko hrabina jedna :mrgreen:

Ale przecież to oczywista oczywistosć, że w innej misce jest na pewno coś lepszego i trzeba się do tej drugiej dopchać :) a najlepiej zjeść z cudzej i jeszcze do swojej michy wrócić

SabaS

Post » Wto gru 15, 2020 18:16 Re: Emi,Migotka,Pusia,Hugo zaczęły się kłopoty ZDROWIEJEMY

Też uważam, że dobre suche nie jest złe. Oczywiscie nie jako jedyny rodzaj karmy i gdy kot w miarę uzupełnia płyny :) niestety stwierdzam, że i Kropka i Tereska jadły suche, bo musiały. Gdy trafiły do mnie z dnia na dzień suche poszło w odstawkę i tak im zostało do dziś. Żadna doslownie żadna sucha im nie podeszła. Dlatego tak Wam zazdroszczę, że mozecie chocby w sytuacjach awaryjnych dać swoim futrzakom suchą karmę.

SabaS

Post » Wto gru 15, 2020 18:28 Re: Emi,Migotka,Pusia,Hugo zaczęły się kłopoty ZDROWIEJEMY

Kiedyś jak nie miały problemów zdrowotnych i do tego każdy kot z inną chorobą to jadły chętnie suche. Niestety musiałam z wyżej wymienionych problemów zrezygnować z suchego. Chętnie też jadły mięsko i puszeczki. Emi raz dziennie je Canagan i chętnie chrupie.

Gosiagosia

Post » Wto gru 15, 2020 18:32 Re: Emi,Migotka,Pusia,Hugo zaczęły się kłopoty ZDROWIEJEMY

A u mnie sucha mogłaby być podstawą diety. Na to oczywiście nie pozwalam, ale zawsze stawiam się w sytuacji kota. Mnie nikt nie zmusi do zjedzenia niektórych rzeczy, chociaż z założenia są zdrowe. No to co? A kot ma być szczęśliwy i do niczego go nie zmuszam, chyba że chodzi o leki, ale to już inna bajka.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Wto gru 15, 2020 18:40 Re: Emi,Migotka,Pusia,Hugo zaczęły się kłopoty ZDROWIEJEMY

ewar pisze:A u mnie sucha mogłaby być podstawą diety. Na to oczywiście nie pozwalam, ale zawsze stawiam się w sytuacji kota. Mnie nikt nie zmusi do zjedzenia niektórych rzeczy, chociaż z założenia są zdrowe. No to co? A kot ma być szczęśliwy i do niczego go nie zmuszam, chyba że chodzi o leki, ale to już inna bajka.

To fakt mnie też nikt nie zmusi np do zjedzenia czerniny itp.
Ja daje moim mruczkom to co lubią i staram się im dogadzać chociaż nie każdemu. Hugo je Hilsa i/d ale on nie wybrzydza oby tylko dużo było.

Gosiagosia

[poprzednia][następna]