Emi,Pusia,Hugo z Migotka odeszła *

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lis 28, 2020 13:43 Re: Emi,Migotka,Pusia,Hugo zaczęły się kłopoty ZDROWIEJEMY

Gosiagosia pisze:
mir.ka pisze:
Gosiagosia pisze:
Kot-tyna pisze:Curek też jest grymaśny, nigdy nie je z entuzjazmem, nawet wtedy, kiedy wiem, że głodny. Kupiłam mu kiedyś na próbę jedną saszetkę Shelmy, zjadł na dwa razy. Dokupiłam więcej, ale kotowi się odwidziało - nie chciał. Niewykorzystaną karmę zanoszę do weterynarza dla bezdomnych, bo w pobliżu nie mam komu dać.

Ja też daję wolnozyjacym, obecnie wszystko zjedzą. Teraz gotuję im skrawki z kurczaczka które daję mi zaprzyjaźnioną Pani z bazarku i mają ciepła uczta.

a ja swoim gotuję kurczaka i kaczkę

To prawdziwa uczta. :1luvu:
Migotka zjadła pół saszetki Shelmy.

nie taka znowu uczta bo to tylko szyjki i skrzydełka, za duzo nie będa miały do jedzenia

jedz Migotko :ok: :ok: :ok:
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Sob lis 28, 2020 21:40 Re: Emi,Migotka,Pusia,Hugo zaczęły się kłopoty ZDROWIEJEMY

Kolacja ładnie zjedzony i już sobie śpią.

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Sob lis 28, 2020 21:46 Re: Emi,Migotka,Pusia,Hugo zaczęły się kłopoty ZDROWIEJEMY

A Curek gotowanego mięsa nie chce jeść. U nas jest po 8 zł tzw. drobne z indyka - małe różne okrawki. To mu smakuje i zawsze, gdy trafię na świeże, kupuję 10 - 15 dkg i ma na dwa razy.
...bo koty są dobre na wszystko...

Kot-tyna

Od: Sob lis 07, 2020 21:53

Post » Sob lis 28, 2020 22:01 Re: Emi,Migotka,Pusia,Hugo zaczęły się kłopoty ZDROWIEJEMY

Kot-tyna pisze:A Curek gotowanego mięsa nie chce jeść. U nas jest po 8 zł tzw. drobne z indyka - małe różne okrawki. To mu smakuje i zawsze, gdy trafię na świeże, kupuję 10 - 15 dkg i ma na dwa razy.

Indyka też lubią.

Gosiagosia

Post » Nie lis 29, 2020 8:37 Re: Emi,Migotka,Pusia,Hugo zaczęły się kłopoty ZDROWIEJEMY

Nie wiem czy rozmawiacie o mokrych karmach czy suchych?

Moje koty tez GranataPet nie ruszyły. Ani mokrej ani suchej.
Odkryłam w zoologicznym karmę sucha Wiejska zagroda. Skład fajny i dosypuje Bagi jako urozmaicenie do jej diety Wet.

U mamy koty są powoli przestawiane na suche Sanabelle sensitive ze względu na chora trzustkę Amy.

A z morego wszystkie trzy koty jedzą Cosma naturę tuńczyk pacyficzny plus Bagi jeszcze Łosoś tez cosma. Ale to filetowka wiec na stałe karmienie się nie nadaje bo jest bez dodatków.
I Bagi gotowanego kuraka, a Mili z Amy surowe polędwiczki z kurczaka. I czasem Felixa jakiegoś.

Ja tez jeśli chodzi o jedzenie tyle kasy już wywaliłem ze to głowa mała. No ale chce się jak najlepiej dla kotków a one maja to w czterech literach :placz:
Ale i tak je kochamy :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Zdrówka dla wszystkich.
A jak z trzustka Hugona?
Mili <3 (AMY <3 pamietamy) Obrazek plus Bagira ObrazekObrazek
Watek : viewtopic.php?f=46&t=204368
Bagi do adopcji: viewtopic.php?f=13&t=200315

MonikaMroz

Od: Nie lip 24, 2011 9:30

Post » Nie lis 29, 2020 10:43 Re: Emi,Migotka,Pusia,Hugo zaczęły się kłopoty ZDROWIEJEMY

MonikaMroz pisze:Nie wiem czy rozmawiacie o mokrych karmach czy suchych?

Moje koty tez GranataPet nie ruszyły. Ani mokrej ani suchej.
Odkryłam w zoologicznym karmę sucha Wiejska zagroda. Skład fajny i dosypuje Bagi jako urozmaicenie do jej diety Wet.

U mamy koty są powoli przestawiane na suche Sanabelle sensitive ze względu na chora trzustkę Amy.

A z morego wszystkie trzy koty jedzą Cosma naturę tuńczyk pacyficzny plus Bagi jeszcze Łosoś tez cosma. Ale to filetowka wiec na stałe karmienie się nie nadaje bo jest bez dodatków.
I Bagi gotowanego kuraka, a Mili z Amy surowe polędwiczki z kurczaka. I czasem Felixa jakiegoś.

Ja tez jeśli chodzi o jedzenie tyle kasy już wywaliłem ze to głowa mała. No ale chce się jak najlepiej dla kotków a one maja to w czterech literach :placz:
Ale i tak je kochamy :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Zdrówka dla wszystkich.
A jak z trzustka Hugona?

Ja też wydaję majątek na karmy, Hugo i Pusia nie grymaszą chociaż muszą być na karmach specjalistycznych. Lubią mięsko ale Migotka to wybredus.
Hugo lepiej, jednak zdarzają mu się brzydkie kupki.

Gosiagosia

Post » Nie lis 29, 2020 11:46 Re: Emi,Migotka,Pusia,Hugo zaczęły się kłopoty ZDROWIEJEMY

Obrazek

Gosiagosia

Post » Nie lis 29, 2020 15:21 Re: Emi,Migotka,Pusia,Hugo zaczęły się kłopoty ZDROWIEJEMY

Nie znam wielu karm, o których piszecie. Ja już nie eksperymentuję, kupuję takie, które wiem, że Curek zje, chociaż upodobania ma zmienne. Na ogół jednak Gourmet, Sheba, Felix i Winston zjada, plus od czasu do czasu świeże mięsko z indyka i rybka. Suchego prawie nie jada, jedyne chrupki, oprócz ciasteczek, które czasem przegryzie to Smilla - 1 kg starcza mu na 2 miesiące albo i dłużej.
...bo koty są dobre na wszystko...

Kot-tyna

Od: Sob lis 07, 2020 21:53

Post » Nie lis 29, 2020 20:41 Re: Emi,Migotka,Pusia,Hugo zaczęły się kłopoty ZDROWIEJEMY

Migotka już dobrze? Zjadła ładnie? :1luvu:
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Nie lis 29, 2020 21:14 Re: Emi,Migotka,Pusia,Hugo zaczęły się kłopoty ZDROWIEJEMY

jolabuk5 pisze:Migotka już dobrze? Zjadła ładnie? :1luvu:

Chyba tak, dziś ładnie zjadła. Już kubraczek jej tak nie denerwuje.

Gosiagosia

Post » Nie lis 29, 2020 21:16 Re: Emi,Migotka,Pusia,Hugo zaczęły się kłopoty ZDROWIEJEMY

Obrazek

Gosiagosia

Post » Pon lis 30, 2020 13:20 Re: Emi,Migotka,Pusia,Hugo zaczęły się kłopoty ZDROWIEJEMY

Weekend się skończył i zaczął się nowy tydzień. Jutro już grudzień a ja jeszcze pamiętam sierpień, słoneczko i ciepełko. Ja już kiedyś pisałam że jestem cieplolubna nie znoszę szarości dnia, zimna, deszczu itp. Najchętniej bym się zakopała w cieplutki koc i położyła przy kominku :mrgreen:
Właściwie to mogę to zrobić bo już jestem na EMERYTURZE :dance: :201413 mam tak dużo czasu że nie wiem co z tym zrobić :ryk:
Na wszystko mam czas a nie wyrabiam się :mrgreen: jak pracowałam to wszystko zrobiłam i jeszcze poczytałam a teraz wstaję i snuję się po domu i jem. Niedługo będę się kulać. :ryk:
Migotka już coraz lepiej się czuje.

Gosiagosia

Post » Pon lis 30, 2020 13:38 Re: Emi,Migotka,Pusia,Hugo zaczęły się kłopoty ZDROWIEJEMY

Ufff, to gratulacje! :201440 :201439 :201492 Zobaczysz, jak fajnie jest na emeryturze. I pocieszę Cię - wszyscy emeryci narzekają na brak czasu :lol:
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Pon lis 30, 2020 13:43 Re: Emi,Migotka,Pusia,Hugo zaczęły się kłopoty ZDROWIEJEMY

jolabuk5 pisze:Ufff, to gratulacje! :201440 :201439 :201492 Zobaczysz, jak fajnie jest na emeryturze. I pocieszę Cię - wszyscy emeryci narzekają na brak czasu :lol:

Słyszałam że tak jest i kiedyś się dziwiłam a teraz to już wiem. :ryk:
Muszę się jeszcze przyzwyczaić do mniejszej kasy w portfelu. Dopiero w grudniu dostanę pieniążki z ZUS.

Gosiagosia

Post » Pon lis 30, 2020 14:52 Re: Emi,Migotka,Pusia,Hugo zaczęły się kłopoty ZDROWIEJEMY

Gosiagosia pisze:Weekend się skończył i zaczął się nowy tydzień. Jutro już grudzień a ja jeszcze pamiętam sierpień, słoneczko i ciepełko. Ja już kiedyś pisałam że jestem cieplolubna nie znoszę szarości dnia, zimna, deszczu itp. Najchętniej bym się zakopała w cieplutki koc i położyła przy kominku :mrgreen:
Właściwie to mogę to zrobić bo już jestem na EMERYTURZE :dance: :201413 mam tak dużo czasu że nie wiem co z tym zrobić :ryk:
Na wszystko mam czas a nie wyrabiam się :mrgreen: jak pracowałam to wszystko zrobiłam i jeszcze poczytałam a teraz wstaję i snuję się po domu i jem. Niedługo będę się kulać. :ryk:
Migotka już coraz lepiej się czuje.

przecież i tak przed emerytura siedziałas w domu, to co narzekasz :mrgreen:
chyba , ze teraz masz świadomość, że to już na stałe
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

[poprzednia][następna]