» Sob paź 03, 2009 19:17
Re: Szach umarł. FIP?
Dziękuję Wam wszystkim, ja czuję się jakby mnie tramwaj przejechał. Nic nie wskazywało na to. NIC!!!!! Szach-Łaciatek był troszkę smutny i obolały, USG pokazało zgrubienie pęcherza a przy ucisku był on bardzo bolesny, maluszek popłakiwał. Drugiego dnia antybiotyku bolesność zniknęła, całkiem poszła sobie w środę. Jednak kociak był ciągle osowiały, z marnym apetytem, niechętny do zabawy.
W piatek rano dostał jeszcze zastrzyk, mieliśmy poczekać sobotę i w niedzielę, jesli nic się nie zmieni, porobić jakieś konkretne badania. Kociak nie miał żadnego kataru, tylko charczał troskę zamiast miauczeć i zaczął mu się lekko powiększać brzuszek.
Przyjmował pozycję bólową ale taka, jakby to nie brzuszek chciał oszczędzać, lecz by główka była wyżej.
Wczoraj o 23.45 umarł.
Dzisiaj rano miał zrobioną sekcję.
Jak na razie, wetka wyklucza FIP.
Czyściutkie było wszystko w środku, żadnych, najmniejszych zmian.
Za to w płucu był guz - prawdopodobnie chłoniak.
Wszystko poszło do badania, wyniki będą za jakiś czas.
Łaciatek mój kochany leży sobie na działce moich Rodziców, pomiedzy sosenkami. Najchętniej położyła bym się tam razem z nim.
Nic nie przygotowało mnie na takie zakończenie historii Łaciatka.
Szarulek chodzi lekko ogłupiały, zresztą wszystkie moje koty ciągle podchodzą do miejsca gdzie stał skiperek z ciałkiem Łaciatka, wąchają je, wygladają tak, jakby zastanawiały się nad tym co się tam stało.
Szaruś czuje się dobrze. Biega, bawi się, je z apetytem. A ja nie mogę przestać na niego patrzeć ciągle ze strachem że dostrzegę w jego zachowaniu coś złego, że jego też stracę.
Trudno mi się pozbierać.
Jeszcze raz Wam dziekuję
Wolność, kocham i rozumiem. Wolności oddać nie umiem.(Chłopcy z Placu Broni)
MISIA- 1.06.2002 - 13.12.2012. Skarbie, gadułeczko moja. Bardzo mi Ciebie brak.
MIKITKA - 03.2002 - 13.07.2015. Tak bardzo mi żal.
FELUTEK - 03.2002 - 11.10.2015. Najcudowniejszy kot terapeutyczny.
OKRUNIA - 09.2002 - 16.08.2018. Śpij, skarbie kochany.
GACEK - 03.2014 - 22.06.2019. Wierny i mądry Przyjaciel.
TYGRYNIA - 05.2002 - 16.12.2020 .Maleńki koto-piesek.
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=153652 sprawdź zanim oddasz kota!