Do Gospodarzy i Gości wątków kocio-pogaduszkowych :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt sie 29, 2008 12:57

CoToMa pisze:
Wojtek pisze:
Lidka pisze:
Wojtek pisze:Tak działa propozycja Any w forum opartym na skrypcie vBulletin: http://klubkm.pl/forum/forumdisplay.php?f=18
O tym, czy jest to możliwe w phpBB, musiałby powiedzieć Rafał.

Rozumiem, ze to co teraz sie dzieje na ekranie to unaocznienie propozycji powyzej

Chyba nie :)
Katastrofa nastąpiła przed moim postem :)

chyba raczej wraz z Twoim postem :ryk:

Nie. Przed. Weszłam na stronę, jak był na niej tylko post any i strona już dziwnie wyglądała. Tyle że jej post jest przesunięty na lewo, a pozostałe poszły na prawo :P
Obrazek Polska - katolska oraz kibolska

Kicorek

Od: Pon sie 30, 2004 9:47

Post » Pt sie 29, 2008 12:57

Wojtek zepsuł wątek :twisted: :twisted: :twisted:

Jana

Od: Pt sty 03, 2003 19:59

Post » Pt sie 29, 2008 12:58

Niech będzie, dobiłem wątek :lol:

Wojtek

Od: Śro wrz 03, 2003 3:43

tak, bo to się rozjechała tylko ta strona :) reszta jest ok

moni_f

Od: Pt sie 08, 2008 19:59

galla pisze:Ale strona 11 jest ok... Dziwne to.

13. powinna też być ok.
Kiedyś w wątku anity5 jedna strona oszalała, ale w następnej wszystko wróciło do normy...

Edit: i jest :lol:
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

Post » Pt sie 29, 2008 12:59

Ja już mam wszystkie strony w porządku. Poprzednia, która była rozjechana, też jest ok.
Obrazek Polska - katolska oraz kibolska

Kicorek

Od: Pon sie 30, 2004 9:47

Post » Pt sie 29, 2008 13:02

to mi się wydaje podejrzane w cytacie any w pierwszym poście na stronie.

86="CoToMa" [quote="ana"]

Nie cytuję normalnie, bo jeżeli to to, to nie wiadomo co zrobi po powtórzeniu :)

Edit: Ana poprawiła cytat i jest OK. :)
KK1, KK2, Kocia Koalicja 3
ROWERZYŚCI TO ZUO!

Monostra

Od: Śro lut 08, 2006 21:42

Post » Pt sie 29, 2008 13:05

Monostra pisze:to mi się wydaje podejrzane w cytacie any w pierwszym poście na stronie.

86="CoToMa"
ana pisze:
Nie cytuję normalnie, bo jeżeli to to, to nie wiadomo co zrobi po powtórzeniu :)

Edit: Ana poprawiła cytat i jest OK. :)

Czyżbym ja była winna rozjechaniu forum? :regulamin:
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

Post » Pt sie 29, 2008 13:09

Zdążyłem zrobić "zdjęcie pamiątkowe" ;)

Obrazek

Wojtek

Od: Śro wrz 03, 2003 3:43

Post » Pt sie 29, 2008 14:06

Czyli co? Zostaje po staremu?

Antypatyczna

Od: Czw wrz 07, 2006 9:45

Post » Pt sie 29, 2008 14:33

Fri :roll: z mojej wypowiedzi wynika jedynie to, że ja takie wątki omijam. Nie omijam pogaduszek jako takich. Omijam wątki, w których na kilku stronach z rzędu nie ma żadnej tresci poza bry i ikonkami, cytatami z ikonkami i bry itd. Nie jestem w stanie się przez nie przeryć, bo chyba określenie czytanie to nadużycie. Nudzą mnie śmiertelnie, bo co jest ciekawego w 5 stronach bry??? Wkurzają mnie potwornie, zwłaszcza w momencie gdy chcę się np dowiedzieć o stan zdrowia kota i przedzieram się przez jw.
A moje prywatne zdanie na ten temat wyrażę teraz oto - otóż stopień infantylności tego typu wątków wykracza poza moją wytrzymałość. Dlatego nie bywam :)

edit: jedyne co mnie nie razi w wątkach beztreściowych to kondolencje
Dedykacja specjalna - kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!

casica

Od: Pt mar 30, 2007 22:12

Post » Pt sie 29, 2008 14:53

tylko, że forum jest dość zróżnicowane pod względem wieku i dojrzałości emocjonalnej, nie da się wszystkich przykroić do jednego futerału, bo jak człowiek przestanie pasowac, to się człowiek prędzej stąd wyniesie niż zmieni,
a internet, a zwłaszcza fora dyskusyjne, są z załozenia instytucjami megademokratycznymi i zróżnicowanie, wolność, łatwość wypowiedzi kształtuje jego rozwój,
ograniczenia i usztywnianie ram częściej prowadzą do regresu niż uproszczeń/ulepszeń

wkurzają Cię, oki, okazałaś to poprzez dobór słownictwa stawiając "infantyli" w kontrze z "poważniakami", dlatego dzielenie teraz forum wedle zasług i wagi wydaje mi się - jak tu już ktoś pisał - rozbijaniem uczucia wspólnoty miejsca, w którym miłość do kotów łączy ludzi,
różne rzeczy mnie wkurzają w świecie, a jednak żyję równolegle z nimi i staram sie nie zwracać na nie uwagi, bo szkoda mojego czasu na zwracanie, też omijam niektóre wątki, często np. te, w których gościłam kiedyś, gdy doszło do kryzysu, kibicowałam, wspomagałam, a kiedy kot wyszedł na prostą, znalazł dom, przestałam bywać (nudna codzienność) albo nowy opiekunl przestał uaktualniać na bieżąco...
Obrazek

Fri

Od: Śro sty 25, 2006 17:02

Post » Pt sie 29, 2008 15:01

a poza tym, to forum pełni fantastyczną funkcję towarzysko-socjalną, ludzie, którzy maja wspólne poglądy, zamiłowania, cele, nie tylko mogą pogadac, ale sie też spotykają, lubią, odwiedzają, pomagają często zupełnie obcym osobom, które widza pierwszy raz w życiu...

podzielmy teraz forum na tych, co są tu tylko po to, żeby pomagać i tych, co chcą sobie tylko popaplać... zawężamy sobie sami potencjał poznawczo-pomocny

ja tu jestem z obu powodów - to może poproszę takie właśnie podforum... :twisted:
Obrazek

Fri

Od: Śro sty 25, 2006 17:02

Post » Pt sie 29, 2008 15:02

Dorota pisze:
Fri pisze:[a rzeczywistość składa się z przeplatania sie sytuacji złych i dobrych, trudnych i zabawnych, pomocy od innych i załamywania rąk, umierania chorych kotów w amotności i wysypu wiosennych miotów, które znajdują domki, po co segregować fora na "tylko poważne", "tylko potrzebne", "tylko lekceważone", "tylko śmieszne", etc. czyli stwarzanie sztucznej, uporządkowanej cyber fantazji, nijak to się ma do prawdziwego życia

Tak jest...

i to mnie przekonuje 8)

Natomiast skuteczność tego argumentu będzie tez wynikała z indywidualnego podejścia do forum (i ogólnie: internetu ;) ).
Bo można traktować forum jako odbicie rzeczywistości, OK. I wtedy oczywiście na wszystko znajdzie się miejsce.
Ale można też np. jako funkcjonalny poradnik. Ale wtedy uzasadniona jest potrzeba zwiększenia tej funkcjonalności.
Moim zdaniem to kwestia poniekąd światopoglądowa.

Anka pisze:A gdyby tak np. w kocim ABC stworzyć listę osób, które mają doświadczenie w konkretnych dziedzinach i są chętne w razie potrzeby coś doradzić i pomóc? W praktyce widzę to tak: forumowicz X ma doświadczenie w opiece nad kotem cukrzycowym, bo sam takim się opiekuje czy opiekował. Zgłasza swój nick do bazy danych i wiadomo, że X i powiedzmy jeszcze Y chętnie podzielą się swoim doświadczeniem w tej kwestii. Gdy na forum pojawia się wątek, czasem nawet zbardzo ogólnym tytułem, ale proszący o pomoc właśnie w sprawie cukrzycy i dajmy na to ja go otwieram, ale sama na tym się nie znam, to nawet sama, żeby już nie utrudniać nowemu, idę do bazy danych i wysyłam do X i Y pw z linkiem do wątku. Zwiększa to odrazu szanse na to, że X i Y, a przynajmniej jeden z nich wątek zauważą.

jesteś pewna, że nie byłoby sporów o to, kto, w którym miejscu i dlaczego powinien się znaleźć na takiej liście? ;)

Sihaja pisze:Ja jak mam naprawdę problem i w panice szukam rady i nie mam cierpliwości szukać po forum, prosze na watkach o pomoc w danej sprawie i od razu znajduja sie osoby, ktore jakos zaradza, poradza, wyszukaja odpowiednich wątków, dadzą kontakt do osób, które miały podobny problem. To mi daje naprawdę dużo informacji w krotkim czasie.

Na większości forów (pisuję na kilkunastu chyba) moderatorzy strasznie pilnują porządku, upominając użytkowników np. za porady medyczne w wątku szylkretek, dzieląc wątki, kiedy tylko pojawi się nowy temat, czy wręcz blokując użytkowników zbyt "rozgadanych". Zazwyczaj też wstawianie do kilku wątków tego samego tekstu/grafiki uchodzi za spamowanie, podobnie jak odpisywanie tylko ikonką.
Nie, nie jestem zwolenniczką zamordyzmu ;) :roll:
Ale coś za coś - na miau jest swoboda nie tylko w wyrażaniu poglądów, ale też w decydowaniu, gdzie te poglądy się wyraża.
No i siłą rzeczy mamy bałagan.
Który najwyraźniej lubimy 8)

sanna-ho

Od: Wto sie 28, 2007 13:41

Post » Pt sie 29, 2008 15:10

tak ja własnie za to lubię miau, bo jest różnorodne, bo spotykam tu rożne sprawy i ludzi, bo choć w rożny sposób to większość jest zaangażowana w tą samą sprawę.

mam wrażenie że Ci których tak strasznie wkurzają te wątki zapominają że wiele z uczestniczących w nich osób ma banerki, uczestniczy w bazarkach, przesyła pieniądze na koty w potrzebie, no ale nie robią tego z należną powagą zakładając tylko wątki kotom w potrzebie. choć nie uczestniczę w wątkach "dzieńdobrowych" to uczestniczę w wątkach "blogowych" i sama taki prowadzę, no i zostaliśmy wszyscy sprowadzeni do roli przeszkadzaczy - to przez nas koty w potrzebie jej nie otrzymują, powinniśmy się chyba wstydzić

ewung

Od: Pon lis 13, 2006 13:04

[poprzednia][następna]