» Wto lip 15, 2008 23:51
Byliśmy u weta, kolejna kroplówka, antybiotyki, temperatura ponad 40 stopni, zbita na koniec kroplówki do 38,3 ale tylko na trochę .....
... Natka od wczoraj nic nie je, do dziś rano jeszcze popijała wodę, wieczorem już nawet nie... podaję jej mleko przez strzykawkę, też z oporami przełyka ... praktycznie w ogóle nie może już ustać na nogach, co chwila się przewraca .... mocz oddaje raz na 12 godzin, nadal bardzo ciemny i niewiele .... kupy nie było ... dzisiejsze wyniki krwi: bardzo mało płytek 122, obniżone erytrocyty hemoglobina i hematokryt, bardzo podwyższony aspat (dwa razy tyle co dwa tygodnie temu i prawie dwukrotnie ponad górną normę), alat też prawie dwukrotnie podwyższony ale w normie, mało mocznika, wysoka dwukrotnie ponad normę bilirubina ....
zauważono wiotczenie mięśni w czaszce odpowiedzialnych za pracę żuchwy, pewnie dlatego ma problemy z przyjmowanie pokarmu ... orócz tego generalnie cała jest dosyć wiotka, nie czuć tego napięcia mięśni jak się Ją bierze na ręce ...
Wg lekarza wszystko razem potwierdza wcześniejsze podejrzenia zapalenia otrzewnej, dodatkowo wyniki wskazują na uszkodzenie wątroby ... oprócz tego zaburzenia neurologiczne które mogą dawać nieoczekiwane skutki ... dalsze leczenie będzie wg niej utrzymaniem obecnego stanu bez widoków na poprawę nie mówiąc o wyleczeniu....
Po konsultacjach z lekarzami i walce z własnym sumieniem myślę że mogę Natalce pomóc tylko w jeden sposób .... pomóc Jej godnie odejść, nie narażać Jej na dalsze bóle i cierpienia. Mam nadzieję że Natalka mi to wybaczy. Mam też nadzieję że nikt mi nie zarzuci że poddałem się za wcześnie ...
Natalka [*] 17 lipca 2008, Sokółka [*] 22 lipca 2016 , Sierżant [*] 5 grudnia 2016 , Buras [*] 14 grudnia 2018, Agrest [*] 21 października 2019, Bura [*] 15 stycznia 2020, Skarpetka [*] 11 marca 2021, Merida [*] 7 stycznia 2023, Królewna [*] 21 lutego 2023, Colin [*] 27 maja 2023, Szuma [*] 19 lutego 2024, Pusia [*] 3 października 2024, Alan [*] 17 października 2024Oddam starsze książki szkolne i akademickieWypożyczalnia łapacza - klatki-łapki i bytowe itp