Bunia lepiej:) Lusia chora:( Niunia i Gusia(FeLV+):(

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie maja 04, 2008 22:12

mb pisze:
kasia86 pisze:W nocy pośturała po mieszkaniu, pojadła trochę suchego i zrobiła siusiu.Co do innych kotów to Kaśka najbardziej wyrczy (nie pamięta wół jak cielęciem był).Ogólnie nie jest źle-nawet Miecio z Kubisią chcą się już z nią zaprzyjaźnić,ale ona też pchyka...

Obrazek

Kapitalne zdjęcie :ryk: Macie tam niezłą rozrywkę dzisiaj :lol:

Mnie tyeż to zdjęcie bardzo się podoba :lol: No coż, Kasia tak nerwowo reaguje, bo jej pozycja "najnowszego domownika" (o ile sie orientuje ona jest u Ciebie najkrócej) jest zagrożona :wink: Pewnie pamieta, jak była rozpieszczana tuż po przybyciu i wie, że teraz ktoś inny będzie :wink:

Przesyłam mizianki dla koteczków i ciepłe pozdrowienia dla Ciebie :D
Baksiu ['] 17.01.2010, Ginuś ['] 14.01.2019.
Bardzo za Wami tęsknię i czekam na tę chwilę, kiedy się znów spotkamy po drugiej stronie...

anna09

Od: Pon maja 28, 2007 11:37

Post » Pon maja 05, 2008 9:09

I znowu cisza ! :(
my rowniez chcemy sie nowa kotka cieszyc prosze opowiadac 8O
przesylamy duzo mizianek dla wszystkich futrzakow!
:catmilk: :catmilk: :kitty: :catmilk: :kitty: :catmilk:

Ewschen

Od: Sob mar 08, 2008 19:40

Post » Pon maja 05, 2008 20:47

Ewschen pisze:I znowu cisza ! :(
my rowniez chcemy sie nowa kotka cieszyc prosze opowiadac 8O
przesylamy duzo mizianek dla wszystkich futrzakow!
:catmilk: :catmilk: :kitty: :catmilk: :kitty: :catmilk:

Och Ewa!
Przecież ja nie mam czasu pisać bo koteczki niańczę :D
Dzisiaj dwa razy w Łodzi byłam, bo nie raczyli poinformować mnie ze lekarz przyjmuje od 12 a nie od 8 :evil:
W nocy spałam z moją Niunią, a ona dopiero po 24 godzinie urzęduje po pokoju :) dużo siedzi na parapecie okna i wygląda sobie.
Ja tylko chodzę i ją głaskam, ale ją kocham :love: :love: :love: chciałabym żeby przestała się bać :cry:
Dzisiaj rano jak wstałyśmy to poszłam do kuchni szykować jeść kotkom, ja patrzę a Niunia w przedpokoju już za mną przyleciała, ale oczywiście Bunia musiała jej swoją wyższość pokazać pchyknieciem na nią :( a biedactwo moje poleciało z powrotem do pokoiku. To nie było takie zdecydowane pokazanie wyższości, ale raczej takie dla zasady :wink:
Wszystko jest na najlepszej drodze, bo koty chodzą do niej a ona tylko patrzy :) Kasia też już się zaczyna przymilać, bo widzi że inne koty się nie boją to ona też nie będzie strachulcem :)
Jutro wstawimy nowe zdjęcia, a teraz idę do Niuni, żeby się nie bajała :love:
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Pon maja 05, 2008 22:41

Ale fajnie, że aklimatyzacja przebiega tak dobrze :D Serce się raduje czzytając, jak dobrze ta mała trafiła. U Ciebie będzie miała, jak w kocim raju :D

Proszę wygłaskac i wycałowac ode mnie całą wspaniała gromadkę, a Ciebie pozdrawiam serdecznie (podziwiając) :D
Bardzo za Wami tęsknię i czekam na tę chwilę, kiedy się znów spotkamy po drugiej stronie...

anna09

Post » Wto maja 06, 2008 7:08

Ja rowniez sie ciesze ! Wiem ze kotek u was ma raj na ziemi :D
Ale na swiecie jest tylko jedna Niunia,a wiec prosze przechrzcic koteczka hihi
Mizianki dla wszystkich
Ps daj mi namiar na ta strone z ktorej ja macia ja tez chce poczytac
pa :D

Ewschen

Od: Sob mar 08, 2008 19:40

Post » Wto maja 06, 2008 15:56

A tu proszę sobie pooglądać jak się Ninia bawi i jak przebiega integracja :D

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)

Anna61

Post » Wto maja 06, 2008 16:01

:D :D :D
Obrazek<=klik
Obrazek

mirka_t

Od: Pon gru 20, 2004 18:21

Post » Wto maja 06, 2008 16:53

Kciuki za integrację :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :D

mb

Od: Czw kwi 13, 2006 5:51

Post » Wto maja 06, 2008 22:35

Widać, że integracja przebiega raczej spokojnie, a na pewno Niunia czuje sie dobrze, skoro tak beztrosko oddaje się zabawie :D Dalsze relacje będa mile widziane przez wszystkich czytelników wątku :D

Głaski dla kotków i pozdrowienia dla Ciebie :D

anna09

Post » Śro maja 07, 2008 19:40

Witam cioteczki :D

U nas coraz lepiej z oswajaniem kici .:D Kotów się wcale nie boi, jeszcze Buncia popchyka z Franiem tak dla zasady, ale chyba i ze strachu. A Niunia tylko obserwuje i nic sobie nie robi z ich popchykiwania :lol:
Teraz już lubi siedzieć pod stołem na krześle, wczoraj nawet siedziała tam z Kubisią :D Koty lubi :D
Ona jednak się boi człowieka :( nie wiem dlaczego, :( chodzę bardzo powoli, i to samo ze zbliżaniem się do niej i wyciąganiu do niej ręki :(
Ona nie powącha ręki tak jak moje koty, bo boi się i odsuwa. :(
Ale ino ją zacznę już głaskać to jest szczęśliwa :D wyciąga się, przewraca do góry podwoziem i muszę ją miziać po bziuchu :D
Bawi się sznureczkiem, myszkami, i piórkami na patyku :D Je normalnie, ale jak jej nie smakuje do dogadzam jej czym innym, np, polędwicą :D Lubi takie wędlinki, saszetki nie wszystkie jej smakują, moim zresztą też nie.
Mała Kasia robi podchody do niej, pewno pobawić by się chciała.
Mieciu też chodzi i patrzy co ona robi, Kubisia od razu ją zaakceptowała :D
Buńcia z Franiem też obserwują, ale boją się podejść. :( Lusia się nie przejmuje, bo przeważnie śpi.

Dalsze relacje w najbliższym czasie :D
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Śro maja 07, 2008 22:46

Super wieści :D Na pewno będzie coraz lepiej. Wszystkie kotki ją zaakceptują i przyjmą do stada, a do Ciebie nabierze zaufania.

Pozdrawiam serdecznie i prosze o wygłaskanie całej siódemki :D

anna09

Post » Czw maja 08, 2008 7:55

To fantastycznie, że kontakty kocio-kocio tak się ładnie rozwijają. A Bunia i Franio pokazuja trochę niezadowolenia, bo przecież ktoś to zrobić musi :wink: Nie może być przecież tak, żeby wszyscy byli od razu zadowoleni :lol:
A kiciunia boi się ludzi, bo na pewno ma za sobą straszne przejścia. Jednak z tego, co piszesz wynika, że wkrótce powinna przełamać się całkowicie.

Nadal więc trzymam kciuki za szczęśliwą aklimatyzację Niuni (czy to już imię na zawsze?) :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
I przesyłam mizianki i głaski dla całej Ósemki :D

mb

Post » Czw maja 08, 2008 8:19

mb pisze:Nadal więc trzymam kciuki za szczęśliwą aklimatyzację Niuni (czy to już imię na zawsze?) :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
I przesyłam mizianki i głaski dla całej Ósemki :D

Dziękujemy za kciuki :)
A co do imienia, to na razie dla mnie wszystkie moje kotki nazywam na początku Niunia :D bo to takie cieplutkie słowo i koty pozytywnie na nie reagują :D
Jak poznam dobrze jej charakter to coś się wymyśli.

Dzisiejsze wieści to takie ze Niunia chodzi po mieszkaniu prawie na luzie. :D Bawiła się, a raczej warjowała z myszką uwiązaną na gumie u żyrandola na środku pokoju :D :D :D leżała do góry podwoziem i tylnymi łapkami w myszke trzepała. :D Następnie zaczęła zwiedzać ten duży drapak do sufitu :D
Mała Kaśka już się z nią goniła, ale tak jeszcze nieśmiało :ok: :ok:
Mnie obserwuje, ale już sie nie kuli :D :D :D a jak przechodzi koło mnie, to tylko spojrzy na mnie, ale widząc że nie ma zagrożenia, to idzie dalej :D
Tak myślę, że jeszcze dzień, najwyżej dwa i będę miała gonitwy w domu :D
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Czw maja 08, 2008 9:17

kasia86 pisze:Dzisiejsze wieści to takie ze Niunia chodzi po mieszkaniu prawie na luzie. :D Bawiła się, a raczej warjowała z myszką uwiązaną na gumie u żyrandola na środku pokoju :D :D :D leżała do góry podwoziem i tylnymi łapkami w myszke trzepała. :D Następnie zaczęła zwiedzać ten duży drapak do sufitu :D
Mała Kaśka już się z nią goniła, ale tak jeszcze nieśmiało :ok: :ok:
Mnie obserwuje, ale już sie nie kuli :D :D :D a jak przechodzi koło mnie, to tylko spojrzy na mnie, ale widząc że nie ma zagrożenia, to idzie dalej :D
Tak myślę, że jeszcze dzień, najwyżej dwa i będę miała gonitwy w domu :D

Ale super :D :D :D
Masz przemiłe koty :!:
Czemu to moje małe dranie :wink: nie są takie? Właśnie przed chwilą Kasia naskrzeczała na Bisię, a Bisia dała po ryju Kropci :lol:

mb

Post » Czw maja 08, 2008 9:38

mb pisze: Właśnie przed chwilą Kasia naskrzeczała na Bisię, a Bisia dała po ryju Kropci :lol:

A Bisia to niech wyżyje się na tej co ją zaczepia, a nie na bogu ducha winnej Kropci :ryk: :ryk: :ryk: :wink:
Obrazek Obrazek

Anna61

[poprzednia][następna]