Sonia i Otis cz. III - trzy lata z Sonią s.96

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Śro sie 29, 2007 20:41

izaA pisze:Niestety trudno porównać kolory, ale widzę, że rzeczywiście ma podobną sierść - jeśli chodzi o futerko samo w sobie...
Witam wszystkich, wcale za Wami nie tęskniłam :twisted: może dlatego, że to było trochę za krótko?

Też to teraz zauważyłam.. :?
Nie ma co, poprosze tatę, żeby wziął cyfrówkę z pracy 8)

Jak to nie tęskniłaś?? :evil:

Kociareczka

Od: Pon mar 13, 2006 12:44

Post » Śro sie 29, 2007 20:43

Aniołek_ pisze:Kociareczka fajnego masz kota, ta biała końcówka ogona :love:

On słynie z tej białej końcówki ogona :)

Kociareczka

Od: Pon mar 13, 2006 12:44

Post » Śro sie 29, 2007 20:47

moś pisze:No wiesz! jak moglassie nie stesknic :twisted:

Ale przynajmniej szczera jestem... :P Byliśmy całą rodziną...odkryłam, że mam bardzo samodzielne dzieciaki, potrafią razem się bawić i właściwie, nie jesteśmy im niezbędni. My tam mamy jakby studio z oddzielnym wejściem, ale wieczorami - labiryntem korytarzy można pójść do części klasztornej, gdzie jest pokój rekreacji, gdzie można sobie posiedzieć, porozmawiać...no i nasze dzieciaki usypiały same, a my chodziliśmy pogadać...i tak każdego wieczoru...jeździmy tam od 4 lat, a dopiero po raz pierwszy mogliśmy tak beztrosko korzystać z wolnych wieczorów...poza tym...można było spędzić kilka godzin nad jeziorem i nie nudziły się...my książki, krzyżówki...a one zdziwione, że czas wracać...a Justysia w dniu wyjazdu na wakacje przytuliła się do mnie i mówi : dziękuję...za co Tysiu?... bo jedziemy na te wakacje ze względu na mnie, bo to ja się nudziłam w domu...

Właściwie to się cieszę, że tak czuję...bo rodzinę mam prawdziwą, a forum - przy całej symaptii - wirtualne...a bywało już odwrotnie :oops: z tymi uczuciami...widocznie coś się "naprawiło" 8)

izaA

Od: Nie wrz 25, 2005 14:09

Post » Śro sie 29, 2007 20:51

Ech.. po twoim opisie sie rozmarzylam.. i powiem ci ze... zazdroszcze :D
Żegnaj Budusiu......tęsknimy

moś

Od: Wto lip 06, 2004 16:48

Post » Śro sie 29, 2007 20:56

Oczywiście tą dobrą zazdrością, jak już kiedyś ustaliłyśmy :wink:
Trochę powspominaliśy na tym wyjeździe nasze początki. Znamy Joela 16 lat...On był rok po święceniach, my w wakacje przed maturą...tyle za nami wydarzeń...tyle miejsc...to mój Jedyny Przyjaciel :oops: w pełnym tego słowa znaczeniu....

izaA

Post » Śro sie 29, 2007 21:05

ech - ja też Wam zazdroszczę. (na plus oczywiście). I tego wyjazdu i rodziny i tego, że potraficie tak wsłuchać się w ciszę. Niewielu to potrafi. W dzisiejszych czasach, przy tej pogoni za wszystkim. No nic- rozmarzyłam się. cieszę się, że wróciliście.

YBenni

Od: Nie maja 20, 2007 22:04

Post » Śro sie 29, 2007 21:14

Benni pisze:że potraficie tak wsłuchać się w ciszę.
Tego akurat było tym razem mało...ale masz rację...w klasztorze zawsze można znaleźć czas na refleksję.

izaA

Post » Czw sie 30, 2007 7:52

cieszę się że już jesteście :D
Co do dzieci
ciesz się że masz trójkę w różnym wieku bo ja przy Damianie 2-1,5 roku temu przeżywałam mocno to że nie jestem mu potrzebna tak jak kiedyś i dosyć silnie przeżywałam wieczory bez niego
Na szczęście młody po początkowym zachłyśnięciu się samodzielnością i kolegami teraz coraz częściej sam z siebie przychodzi podadać ze mną o życiu, dziewczynach i problemach i bardzo mnie to cieszy
Obrazek + Arctica Obrazek

czarna.wdowa

Od: Śro lip 26, 2006 12:51

Post » Czw sie 30, 2007 8:30

Ja przeżyłam szok pierwszego dnia w przedszkolu - nawet nie dał mi buziaka...pobiegł i się nie obejrzał...ale miałam wtedy kaca 8)

izaA

Post » Czw sie 30, 2007 10:18

Super Iza, że już jesteś.
Jeżeli chodzi o dzieci to my w tym roku z mężem nie wiedzieliśmy co ze sobą zrobić bo nasz Miki cały dzień przebywał z innymi dziećmi a nas olał.
My jak takie stare małżeństwo siedzieliśmy i piliśmy kawę, i obserwowaliśmy otoczenie, no zupełnie nieprzygotowani byliśmy na taką sytuację.
Iza a jak koty się tam czuły?
No i oczywiście czekam na zdjęcia.
Obrazek
"Uchroń mnie przed wrogiem, który ma coś do zyskania, i przed przyjacielem, który ma coś do stracenia...'' T.S.Eliot'

zunia

Od: Śro lut 15, 2006 11:55

Post » Czw sie 30, 2007 10:37

Właśnie odkryłam, że jestem na forum od dwóch lat...kawał czasu...

Koty w podróży - Sonia anioł, Otis, po kilku dawkach RR lekko pomiaukiwał - było powiedziałabym nawet- rewelacyjnie. W drodze powrotnej - już nie tak słodko, ale będziemy próbować dalej :twisted:

Na miejscu, Sonia od razu w swojej wersalce, ale w chwilę później zjadła kolację. Oboje upiornie nakolankowi :roll: i stęsknieni jak wracaliśmy do pokoju. Pierwsza noc upłynęła pod znakiem polowania na muchy i ćmy - chyba w ogóle nie spali 8)

izaA

Post » Czw sie 30, 2007 11:14

Foty z wypadu:

Obrazek

ObrazekObrazekObrazek

ObrazekObrazekObrazek

ObrazekObrazekObrazekObrazek

I koty, sprzed paru minut, z domu:
Obrazek

izaA

Post » Czw sie 30, 2007 11:25

Śliczne rodzinne zdjęcia, i super krajobrazy.
Pozwoliłam powiększyc sobie zdjęcie gdzie jesteś z dzięwczynkami, podoba mi się bardzo i takie małe OT masz fajna fryzurkę :oops:
Obrazek
"Uchroń mnie przed wrogiem, który ma coś do zyskania, i przed przyjacielem, który ma coś do stracenia...'' T.S.Eliot'

zunia

Od: Śro lut 15, 2006 11:55

Post » Czw sie 30, 2007 12:09

izaA pisze:Obrazek

Też miałam takie kucyki :D

Śliczne zdjęcie i modelka, i kapelusik :lol:

:D Jelenie :?:
Obrazek
Skarpetka, Suzy, Nimfa, Szczęściarz

kajka.14