KREWETA i NOKAUT kocio-psia walka o tron.

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lut 25, 2017 21:08 Re: [ADOPCJA PERSA] Kotka trafi do nas lada dzień.

a.m pisze:
Nelly pisze: [/i]
Przypomniało mi się, że miałam zapytać - a jakie imię królewna będzie miała? :) Czy jakie ma i czy ono wtedy zostanie?. :)

Jesli chodzi o imię to chcialabym zmienic ale nie wiem czy to dobry pomysl przy 8 letniej kotce? Jak myslicie? Zmagam się z tym dylematem jakis czas.
Obecnie mała nazywa sie Gaja a ja bym chciala Kreweta :1luvu: Lubię oryginalne imiona :).

Moim zdaniem koty są tak inteligentne, że w mig będzie wiedziała jak na nią wołasz - czy będzie reagowała to inna sprawa :lol: Jak to kot jak będzie chciała/miała w tym interes to będzie jak nie to kot "ogłuchnie". Kkoty wiedzą też szybciutko jak mają na imię pozostałe koty czy psy (jeśli jest więcej towarzystwa) i bardzo szybko reagują tzn. przybiegają jak wołasz zupełnie innego - szczególnie jak wołasz z kuchni :) no ale to też zależy na ile kot jest zainteresowany kuchnią tzn. jedzonkiem. Estian przybiega w te pędy mało nóg nie połamie jak kogokolwiek wołam/wołałam do kuchni zobaczyć "a o co chodzi? może dają jeść i się załapię? Jak był pies i dwa koty i zawołałam psa to koty były szybciej u mnie nieważne gdzie się podziewały :) Xiana natomiast jest bardzo mało zainteresowana jedzeniem więc i dowołać jej się trudniej - z kuchni bo tam też daję leki itp. W ogóle Estian przychodzi na wołanie przeważnie, Xiana często bywa "głucha".

Czy jednak jej zmienić imię czy nie hmmm - ja bym chyba zmieniła na takie jak mi się podoba. Może się nie powinno, jakoś nie przypominam sobie rad w tej kwestii ani z książek ani tu. Ale nawet jeśli nie jest to za dobrze, to jeśli miałabym wołać na kotka imieniem, które w ogóle mi się nie podoba/pasuje zmieniłabym.

Nelly

Od: Nie lut 10, 2002 9:36

Post » Nie lut 26, 2017 8:13 Re: [ADOPCJA PERSA] Kotka trafi do nas lada dzień.

Hannah12 pisze:Przycupnę i poczekam razem z Tobą

Super, dziękuję bardzo :)każdy ciuk mile widziany;)

Nelly pisze:Moim zdaniem koty są tak inteligentne, że w mig będzie wiedziała jak na nią wołasz - czy będzie reagowała to inna sprawa :lol: Jak to kot jak będzie chciała/miała w tym interes to będzie jak nie to kot "ogłuchnie". Kkoty wiedzą też szybciutko jak mają na imię pozostałe koty czy psy (jeśli jest więcej towarzystwa) i bardzo szybko reagują tzn. przybiegają jak wołasz zupełnie innego - szczególnie jak wołasz z kuchni :) no ale to też zależy na ile kot jest zainteresowany kuchnią tzn. jedzonkiem. Estian przybiega w te pędy mało nóg nie połamie jak kogokolwiek wołam/wołałam do kuchni zobaczyć "a o co chodzi? może dają jeść i się załapię? Jak był pies i dwa koty i zawołałam psa to koty były szybciej u mnie nieważne gdzie się podziewały :) Xiana natomiast jest bardzo mało zainteresowana jedzeniem więc i dowołać jej się trudniej - z kuchni bo tam też daję leki itp. W ogóle Estian przychodzi na wołanie przeważnie, Xiana często bywa "głucha".

Czy jednak jej zmienić imię czy nie hmmm - ja bym chyba zmieniła na takie jak mi się podoba. Może się nie powinno, jakoś nie przypominam sobie rad w tej kwestii ani z książek ani tu. Ale nawet jeśli nie jest to za dobrze, to jeśli miałabym wołać na kotka imieniem, które w ogóle mi się nie podoba/pasuje zmieniłabym

Dziekuje wlasnie na taki glos rozsadku liczę. Jestem taka trochę niepewna i delikatna w sprawach kota bo nie chcialabym zeby DT uznal ze robimy cos nie tak i kot do nas nie trafi :oops:

a.m

Od: Czw lis 03, 2016 11:20

Post » Nie lut 26, 2017 10:21 Re: [ADOPCJA PERSA] Kotka trafi do nas lada dzień.

a.m pisze:[ Jestem taka trochę niepewna i delikatna w sprawach kota bo nie chcialabym zeby DT uznal ze robimy cos nie tak i kot do nas nie trafi :oops:

Trafi, trafi :D TAKI domek to marzenie :love:
A Kreweta się zdrabnia? Na Krewetka? Czy ma być Kreweta? :)

Nelly

Post » Nie lut 26, 2017 14:16 Re: [ADOPCJA PERSA] Kotka trafi do nas lada dzień.

Jakoś nie pasują do niej zdrobnienia :)
Ale może być nawet krewetusia :1luvu:

a.m

Post » Pon lut 27, 2017 23:34 Re: [ADOPCJA PERSA] Kotka trafi do nas lada dzień.

a.m pisze:Ja wiem, wszystko rozumiem i wiem, że dla jej zdrowia. :D Ale też tak czysto ludzko-dziecięco nie mogę się doczekać. Kiedyś się tak czekało na Swieta i Mikolaja bo to miało swoją magię i urok a celebrowało się je u nas znacznie inaczej niż obecnie. Teraz kiedy nie jestem juz dzieckiem obserwuje,ze ta magia gdzies zniknela. I moi siostrzency rowniez nie przezywaja tego tak jak robilismy to my za mlodu. Oni generalnie nie maja wielu okazji do takiego "OCZEKIWANIA" czegos. Dzieci za latwo i szybko dostaja co chca.

Raczej chodziło mi o stres, który DT też przeżywa w takich sytuacjach ;)

Czemu akurat Kreweta? Jak skorupiak do jedzenia?
Obrazek*Obrazek*Obrazek*

Stomachari

Od: Sob kwi 16, 2016 21:29

Post » Wto lut 28, 2017 9:55 Re: [ADOPCJA PERSA] Kotka trafi do nas lada dzień.

Stomachari pisze:
Czemu akurat Kreweta? Jak skorupiak do jedzenia?

Tak, jak skorupiak.
Zadnego konkretnego powodu, ot podoba mi się.

a.m

Post » Wto lut 28, 2017 10:53 Re: [ADOPCJA PERSA] Kotka trafi do nas lada dzień.

Hasło "pers" w tytule mnie tu ściągnęło ;)
Przycupnę, poczekam, poczytam 8)

Fajne imię - Kreweta :lol:
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Wto lut 28, 2017 15:11 Re: [ADOPCJA PERSA] Kotka trafi do nas lada dzień.

:ok:

Hannah12

Od: Czw sie 11, 2005 11:57

Post » Śro mar 01, 2017 1:51 Re: [ADOPCJA PERSA] Kotka trafi do nas lada dzień.

a.m pisze:Zadnego konkretnego powodu, ot podoba mi się.

Aha, chyba że tak :)
Obrazek*Obrazek*Obrazek*

Stomachari

Post » Śro mar 01, 2017 10:18 Re: [ADOPCJA PERSA] Kotka trafi do nas lada dzień.

Cześć dziewczyny,
dzięki za posty i obserwowanie.

Moje oczekiwanie trochę straciło pęd głownie dlatego, że już bylo blisko a teraz znowu czekamy na 6 marca.
I jakoś tak się nie chcę tu zanudzać. :wink:
Oczywiście to nie zmienia faktu, że już nie mogę, no nie mogę się doczekać!

a.m

Post » Czw mar 02, 2017 0:04 Re: [ADOPCJA PERSA] Kotka trafi do nas lada dzień.

Chciałabym trafić na domek chętny na mojego tymczasa, wypatrujący go z takim samym oczekiwaniem, tak samo przygotowany i świadomy. Może masz w zanadrzu jakichś znajomych? ;)
Obrazek*Obrazek*Obrazek*

Stomachari

Post » Czw mar 02, 2017 0:20 Re: [ADOPCJA PERSA] Kotka trafi do nas lada dzień.

Nie spytałam jeszcze, a jakiego kolorku futerko ma Kreweta :)
Muszę się przyzwyczaić do imienia :) Ale jest zapamiętywalne to na pewno bo z imionami moich to moja mam ma problem :)
Jeszcze trochę i koteńka przybędzie :ok:

Nelly

Post » Czw mar 02, 2017 7:39 Re: [ADOPCJA PERSA] Kotka trafi do nas lada dzień.

Stomachari pisze:Chciałabym trafić na domek chętny na mojego tymczasa, wypatrujący go z takim samym oczekiwaniem, tak samo przygotowany i świadomy. Może masz w zanadrzu jakichś znajomych? ;)

Heh, szczerze? Wcześniej mieszkałam w innych miejscach Polski i sporo znajomych miało psy (bullterier) albo koty. To było dla nas naturlane.

Teraz w Warszawie takich naprawdę fajnych znajomych mam niewielu i raczej nie mają zwierząt (poza kilkoma wyjątkami psiarzy). Korzystają z życia, wolności od zobowiązań itd. C

Nelly pisze:Nie spytałam jeszcze, a jakiego kolorku futerko ma Kreweta :)
Muszę się przyzwyczaić do imienia :) Ale jest zapamiętywalne to na pewno bo z imionami moich to moja mam ma problem :)
Jeszcze trochę i koteńka przybędzie :ok:

Kreweta była ostatnio cały czas golona ale jest "srebrno-szara" z bursztynowymi oczętami.
Znalazłam podobne zdjęcia w google (ale to nie moja mała):
Futerko podobne odcieniem do:
http://photosofcats.net/siteimages/pers ... 04x750.jpg
Kolor oczu:
https://www.askideas.com/media/17/Dark- ... icture.jpg

No ale wiadomo, że Kreweta NAJPIEKNIEJSZA a nie jakieś tam koteły z google :ryk:

Zdjęcia małej dodam na 100% jak mała już będzie u mnie :)

a.m

Post » Czw mar 02, 2017 10:52 Re: [ADOPCJA PERSA] Kotka trafi do nas lada dzień.

Krewetko, jak się masz? Czy kicia zdrowieje?

Hannah12

Od: Czw sie 11, 2005 11:57

Post » Czw mar 02, 2017 14:18 Re: [ADOPCJA PERSA] Kotka trafi do nas lada dzień.

To piękna jest :D

Jak wszystkie koty oczywiście, jak wszystkie koty... :)

Nelly

[poprzednia][następna]