Mama Agatka i jej dzieci.Agatka w DS.Pszczółki w DS w Łodzi

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob paź 01, 2016 11:10 Re: Mama Agatka i jej dzieci..Pszczółki wróciły.

ewar pisze:Pszczółki są przeuroczymi kotkami, naprawdę.Przytulaśne, miziaste, nie ma w nich cienia agresji.Są tak pełne radości życia, że i mnie się to udziela.Patrząc na nie nie można się nie uśmiechać.Jeszcze kilka zdjęć.
Obrazek Obrazek Obrazek

Fajne te Twoje Pszczółeczki i zazdraszczam strasznie ich posiadania na tymczasie .
Dzieciaki potrafią wnieść do domu kupę radości ,sama pozytywna energia . :201461

iwona66

Od: Pt paź 23, 2009 15:40

Post » Sob paź 01, 2016 11:13 Re: Mama Agatka i jej dzieci..Pszczółki wróciły.

ewar pisze:Nie wiem, czy chciałabym.Ona jest bardzo ciężka, ale szczupła i chyba taka być powinna.Ma cieniutkie nóżki, długi ogonek jak sznurówka, chyba jest w typie devona.Ale wszystko jest możliwe.Apetyt ma niezły :D U mnie Gabryś był taki malutki, miałam wrażenie, ze jest ze styropianu jak go brałam na ręce.Teraz to kawał kota, urósł bardzo, jest ciężki, taki "ubity".

Pafnuc nadal jest cały jak sznurówka. Ktoś ze znajomych śmiał się, że on ma taki niekoci, chudy ogon. Ale ma długie łapy, cały jest długi i chudy, tylko duży. Waży prawie 6kg, ale wygląda jak anorektyk :smokin:

kotelsonciorny

Od: Pt lis 22, 2013 13:05

Post » Sob paź 01, 2016 11:27 Re: Mama Agatka i jej dzieci..Pszczółki wróciły.

kotelsonciorny pisze:
ewar pisze:Nie wiem, czy chciałabym.Ona jest bardzo ciężka, ale szczupła i chyba taka być powinna.Ma cieniutkie nóżki, długi ogonek jak sznurówka, chyba jest w typie devona.Ale wszystko jest możliwe.Apetyt ma niezły :D U mnie Gabryś był taki malutki, miałam wrażenie, ze jest ze styropianu jak go brałam na ręce.Teraz to kawał kota, urósł bardzo, jest ciężki, taki "ubity".

Pafnuc nadal jest cały jak sznurówka. Ktoś ze znajomych śmiał się, że on ma taki niekoci, chudy ogon. Ale ma długie łapy, cały jest długi i chudy, tylko duży. Waży prawie 6kg, ale wygląda jak anorektyk :smokin:

6 kg? 8O Nieźle.Ale u Ciebie koty dostają dobrą karmę, są szczupłe, nie tłuste jak koty które dostają marketówki.

iwona66 pisze:
ewar pisze:Pszczółki są przeuroczymi kotkami, naprawdę.Przytulaśne, miziaste, nie ma w nich cienia agresji.Są tak pełne radości życia, że i mnie się to udziela.Patrząc na nie nie można się nie uśmiechać.Jeszcze kilka zdjęć.
Obrazek Obrazek Obrazek

Fajne te Twoje Pszczółeczki i zazdraszczam strasznie ich posiadania na tymczasie .
Dzieciaki potrafią wnieść do domu kupę radości ,sama pozytywna energia . :201461

To prawda.One są wciąż zadowolone ze wszystkiego, nie mają w sobie żadnych złych emocji. Są zdrowe, mają swoją mamę i życzliwe kocie ciocie i wujków.Mają się z kim bawić i do kogo przytulić. Na szczęście zabrane od razu prawie po urodzeniu i zaopiekowane, co ma pozytywne skutki.Kociąt się boję, łapią infekcje, ale tu los mi tego oszczędził.Za chwilę będę miała dwa tygryski, rodzeństwo, czyli w sumie cztery kociaki.To liczy się podwójnie :mrgreen: Mam jednak nadzieję, że moje koty się nimi zaopiekują i będzie mi lżej.
Dowiedziałam się, że facet chce się pozbyć czterech kociaków urodzonych w maju.Oczywiście nie zareagował na moją uwagę, żeby kocicę wysterylizować.Maluszki są w atrakcyjnych kolorach, bo jest rude coś, whiskasowe, czarno-białe i tri.Jak dobrze pójdzie to wylądują w jakiejś stodole, o ile wcześniej nie zginą marnie :( Szkoda mi ich, ale już nie dam rady niczego upchać.Dlaczego jedne koty mają szczęście, a innym odmawia się nawet szansy na życie? To niesprawiedliwe.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Pon paź 03, 2016 19:04 Re: Mama Agatka i jej dzieci..Pszczółki wróciły.

Dostałam z Zooplusa domek dla kotów , był to jakiś gratis.Złożyłam z myślą o Pszczółkach, a tymczasem dwie największe kocice o niego rywalizują.Najpierw Benia wpadła w zachwyt, drapała matę w środku i prawie z domku się nie ruszała.
Obrazek
Musiała jednak przenieść się na posłanko
Obrazek,
bo domek zaanektowała Gucia.Całą noc w nim siedziała i dzisiaj cały dzień.Wyszła dopiero w porze kolacji
Obrazek Obrazek
Pszczółki śpią w różnych miejscach
Obrazek.
Rozrabiają, bo młode są.Koszyk z suszkami jest atrakcyjny
Obrazek Obrazek
One są naprawdę słodkie.A głodna Gucia wydaje takie dźwięki, że szok.No po prostu kocie umiera z głodu i skarży się miaucząc żałośnie.Jak ja je kocham :1luvu:

ewar

Post » Wto paź 04, 2016 8:48 Re: Mama Agatka i jej dzieci..Pszczółki wróciły.

Guci bardzo ładnie w domku. Pszczółki nie mogłyby wyglądać lepiej :P

Arcana

Od: Nie lip 17, 2005 13:59

Adopcje: 8 >>

Post » Wto paź 04, 2016 8:59 Re: Mama Agatka i jej dzieci..Pszczółki wróciły.

Gucia wczoraj na chwilę opuściła domek i natychmiast zajęła go Benia :D Teraz znowu Gucia w nim siedzi.
A Pszczółki są kochane.Spały dzisiaj ze mną, na kołdrze w nogach łóżka.Są takie milutkie.Mają piękne futerka, ale najbardziej widać to na czarnej Guci, błyszczy się jak lusterko.Maja jest bardziej niezależna, a Gucia to kocie dziecko, które musi się przytulić, pomiaukolić...itd.Obie potrzebują człowieka jak powietrza, są ufne, przychodzą na zawołanie.Pięknie się bawią i są bardzo lubiane przez pozostałe koty.

ewar

Post » Wto paź 04, 2016 9:28 Re: Mama Agatka i jej dzieci..Pszczółki wróciły.

Kochane Pszczczółki przyszły Dużą pocieszyć :1luvu:
A domek jest fajny i kartonowy chyba :D obie kotki jak panienki z okienka... :mrgreen:

waanka

Od: Czw paź 30, 2014 20:36

Post » Wto paź 04, 2016 9:43 Re: Mama Agatka i jej dzieci..Pszczółki wróciły.

Miałam to samo skojarzenie. Nawet znalazłam film na youtube. Muszę obejrzeć przez stary sentyment :mrgreen:

Arcana

Od: Nie lip 17, 2005 13:59

Adopcje: 8 >>

Post » Wto paź 04, 2016 11:30 Re: Mama Agatka i jej dzieci..Pszczółki wróciły.

Koty lubią tekturowe pudła, te wytrzymują jednak krótko.Domek jest pokryty czymś w rodzaju lakieru, wytrzyma dłużej.Nie tną go jakoś.Nie wiem dlaczego tak go lubią, w środku nie ma nic miękkiego, a tylko drapak :wink: Ale kto kota zrozumie? W dodatku domek jest dość mały, a Gucia i Benia to duże kocice.Pozostaje mi się tylko cieszyć, że kotom podobają się zabawki, tunele, tory z piłeczką...itd.Wyjątkiem jest zabawka, którą dostałam za punkty. Wydawała się fajna, a ŻADEN kot nawet nie spojrzy w jej kierunku.To takie coś.
https://www.zooplus.pl/account/bonus/bo ... cht/572322
Natomiast Kong Kickeroo polecam bardzo
https://www.zooplus.pl/account/bonus/bo ... cht/157035

ewar

Post » Wto paź 04, 2016 13:49 Re: Mama Agatka i jej dzieci..Pszczółki wróciły.

Pszczółki mają ogromne apetyty, ale tak ma być.
Obrazek Obrazek
Maja walczy z kurzym skrzydełkiem
Obrazek
Po posiłku porcja mizianek
Obrazek
i spanko na fotelu
Obrazek
Pszczółki mają jeszcze nawyk ssania kociej mamy.To już tylko czułości .Agatka jest niewiele większa od swoich dzieci
Obrazek

ewar

Post » Wto paź 04, 2016 14:38 Re: Mama Agatka i jej dzieci..Pszczółki wróciły.

Gucia taka śliczna się zrobiła... :201461
Jak sobie przypomnę tę "kosmiczną" mordełkę na początku :20145

waanka

Od: Czw paź 30, 2014 20:36

Post » Śro paź 05, 2016 9:13 Re: Mama Agatka i jej dzieci..Pszczółki wróciły.

Ona jest śliczna, naprawdę.I straszna z niej przylepa się zrobiła.Uwielbiam te kociaki, są kochane i mądre.Najbardziej rozczula mnie właśnie Gucia, kiedy prosi o jedzenie.To trzeba po prostu usłyszeć.Obie siostrzyczki bawią się cudnie, zwykle jedną zabawką, z jakiegoś powodu.Wczoraj Gucia nosiła w pyszczku srebrną kulę z folii, uciekała z nią, a Majka i...Bartuś ją gonili.Bardzo lubię, kiedy koty się bawią, pokazują jakie są szczęśliwe.To się trochę udziela :D

ewar

Post » Śro paź 05, 2016 13:32 Re: Mama Agatka i jej dzieci..Pszczółki wróciły.

Parę zdjęć moich Pszczółek.One są takie fajne.Lubią wodę, chętnie by się kąpały, ale na razie tylko wskakują do wanny, kiedy mają okazję.
Gabryś bardzo lubi Agatkę i jej córeczki
Obrazek
Gucia w wannie
Obrazek
I cała seria zdjęć siostrzyczek na kanapie
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

ewar

Post » Śro paź 05, 2016 15:36 Re: Mama Agatka i jej dzieci..Pszczółki wróciły.

Nie mogłam się powstrzymać.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Benia jest ogromna, a Agatka malutka :D
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
W towarzystwie była też Majka, ale uciekła na widok aparatu/

ewar

Post » Sob paź 08, 2016 16:26 Re: Mama Agatka i jej dzieci..Pszczółki wróciły.

Wklejam wszystkie zdjęcia, chociaż podobne do siebie , ale tak mi się podobają, że nie mogę się oprzeć.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

ewar

[poprzednia][następna]