Zuzia i Pola po raz 31 ♥♥♥

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon cze 08, 2015 14:04 Re: Zuzia i Pola po raz 31 ♥♥♥

Zastanawiam się nad konkursem. Ino muszę przejrzeć fotki, czy mam coś pasującego.
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Pon cze 08, 2015 19:39 Re: Zuzia i Pola po raz 31 ♥♥♥

Na pewno masz :)

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Pon cze 08, 2015 20:34 Re: Zuzia i Pola po raz 31 ♥♥♥

Cześć Ewcia,
Zazdroszę remontu łazienki :D

Mój Brat właśnie skończył remontować łązienke, no ma że tak powiem ekskluzywną 8O jak weszłam to się poczułam jak w pałacu 8O i mi się też zamarzyła nowa łazienka 8O
"Dom należy do kotów. My tylko spłacamy kredyt"
Obrazek

Moli25

Od: Pon gru 22, 2014 21:40

Post » Pon cze 08, 2015 21:00 Re: Zuzia i Pola po raz 31 ♥♥♥

klaudiafj pisze:Aha w stopce jest, a to nie doszłam jeszcze do tego ;)

Myślę że zasady proste i wszystkie ważne informacje podałyśmy. W razie pytań pisz. :ok:
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Pon cze 08, 2015 21:02 Re: Zuzia i Pola po raz 31 ♥♥♥

MB&Ofelia pisze:Zastanawiam się nad konkursem. Ino muszę przejrzeć fotki, czy mam coś pasującego.

Wszystkie fotki będą ci pasować bo tematem jest NAJPIĘKNIEJSZE FUTRZAKI CZYLI NASZE KOTKI PIĘKNOTKI.
Temat jak najbardziej uniwersalny żeby przedstawić futerka.
Obrazek

Ewa L.

Post » Pon cze 08, 2015 21:03 Re: Zuzia i Pola po raz 31 ♥♥♥

MaryLux pisze:Na pewno masz :)

Zgadza się Maryś :ok:
Obrazek

Ewa L.

Post » Pon cze 08, 2015 21:05 Re: Zuzia i Pola po raz 31 ♥♥♥

Moli25 pisze:Cześć Ewcia,
Zazdroszę remontu łazienki :D

Mój Brat właśnie skończył remontować łązienke, no ma że tak powiem ekskluzywną 8O jak weszłam to się poczułam jak w pałacu 8O i mi się też zamarzyła nowa łazienka 8O

Cześć ! :1luvu:
Jakaś bajka i super luksus to może nie będzie bo mam okrojony budżet ale na pewno wygodniej niż teraz i ładniej.
Obrazek

Ewa L.

Post » Pon cze 08, 2015 21:50 Re: Zuzia i Pola po raz 31 ♥♥♥

Mi sie każda wyremontowana łazienka bedzie kojarzyła z luksusem :lol:
Chyba dlatego ze do swojej nie mam chęci wchodzić i czekam na remont jak na zbawienie :lol:
"Dom należy do kotów. My tylko spłacamy kredyt"
Obrazek

Moli25

Od: Pon gru 22, 2014 21:40

Post » Pon cze 08, 2015 21:50 Re: Zuzia i Pola po raz 31 ♥♥♥

hej :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

barbarados

Od: Sob lip 21, 2012 18:01

Post » Pon cze 08, 2015 22:57 Re: Zuzia i Pola po raz 31 ♥♥♥

Moli25 pisze:Mi sie każda wyremontowana łazienka bedzie kojarzyła z luksusem :lol:
Chyba dlatego ze do swojej nie mam chęci wchodzić i czekam na remont jak na zbawienie :lol:

Ja planuję zmienić płytki i założyć je do sufitu, wymienić płytę w szachcie tam gdzie rury, wywalić wannę i zamienić ją na kabinę prysznicową, założyć podwieszany kibelek i nową mniejszą umywaleczkę oraz kupić nową pralkę z wkładem od góry.
Obrazek

Ewa L.

Post » Pon cze 08, 2015 22:58 Re: Zuzia i Pola po raz 31 ♥♥♥

barbarados pisze:hej :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Hej Basiu! :1luvu:
Obrazek

Ewa L.

Post » Pon cze 08, 2015 23:18 Re: Zuzia i Pola po raz 31 ♥♥♥

Ewuś :) Teraz się już nie kafelkuje do sufitu ;) Ja sobie kazałam zrobić kafle na wysokość - nie pamiętam 150 cm a reszta to farba. Teść się łapał za głowę - jak to kafle do połowy :D A jak to zrobił to przyznał mi rację. Łazienka optycznie wydaje się lżejsza niż taka zakafelkowana aż po sufit.

Ale to kwestia gustu. Przy małych łazienkach kafle do sufitu zmniejszają ją optycznie :D Poza tym kafle trzeba myć. Ja mam łazienkę 2x2 m. Kafle kończą się nisko nad wanną. I myje to pół dnia :D

Zrobisz jak chcesz, ale mój pomysł jest tańszy :D Łazienkę mam w kolorze szarym. Szare ściany i sufit a biało szare dolne kafle.

Teść, który zawodowo remontuje, był pod wrażeniem kafli do połowy ściany, bo on nigdy tak nie robił i nie widział, a teraz każdemu poleca ;p i każdy kto wchodzi do łazienki mojej mówi, że super :D

A farby teraz mamy do łazienek i kuchni specjalne w sklepach :)

My naszą łazienkę odświeżamy w sobotę, bo od remontu nie położyliśmy drugiej warstwy farby, bo już mieliśmy dość remontów :)

aha mam też srebrny żyrandol - to też nowość dla teścia, bo przecież powinien być taki kinkiet, kopuła. Jak to żyrandol, przecież jest wilgoć i te sprawy. O wszystko musiałam się kłócić :D No i wisi żyrandol ;p jak mu powiedziałam, że teraz najmodniejsze są żyrandole, takie królewskie z kryształami to łapał się za głowę :ryk: Ja takiego nie mam :( Mam tańszy, ale jednak nie kopuła.
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Pon cze 08, 2015 23:27 Re: Zuzia i Pola po raz 31 ♥♥♥

klaudiafj pisze:Ewuś :) Teraz się już nie kafelkuje do sufitu ;) Ja sobie kazałam zrobić kafle na wysokość - nie pamiętam 150 cm a reszta to farba. Teść się łapał za głowę - jak to kafle do połowy :D A jak to zrobił to przyznał mi rację. Łazienka optycznie wydaje się lżejsza niż taka zakafelkowana aż po sufit.

Ale to kwestia gustu. Przy małych łazienkach kafle do sufitu zmniejszają ją optycznie :D Poza tym kafle trzeba myć. Ja mam łazienkę 2x2 m. Kafle kończą się nisko nad wanną. I myje to pół dnia :D

Zrobisz jak chcesz, ale mój pomysł jest tańszy :D Łazienkę mam w kolorze szarym. Szare ściany i sufit a biało szare dolne kafle.

Teść, który zawodowo remontuje, był pod wrażeniem kafli do połowy ściany, bo on nigdy tak nie robił i nie widział, a teraz każdemu poleca ;p i każdy kto wchodzi do łazienki mojej mówi, że super :D

A farby teraz mamy do łazienek i kuchni specjalne w sklepach :)

My naszą łazienkę odświeżamy w sobotę, bo od remontu nie położyliśmy drugiej warstwy farby, bo już mieliśmy dość remontów :)

aha mam też srebrny żyrandol - to też nowość dla teścia, bo przecież powinien być taki kinkiet, kopuła. Jak to żyrandol, przecież jest wilgoć i te sprawy. O wszystko musiałam się kłócić :D No i wisi żyrandol ;p

Ja teraz mam płytki na wysokość 170 cm od podłogi a do sufitu farbę i po kolejnym zalaniu ściany wyglądają jak obrzygane dlatego chcę płytki do sufitu. Niskie płytki nie wchodzą w grę bo wyrzucam wannę a zakładam prysznic i kabinę. Teraz mam jasnobłękitne a mam w planach jaśniutkie w kolorze wrzosik leciutki róż z dekorem ze storczykiem lub różami dzikimi. Ten wykonawca robił łazienkę u moich rodziców w ubiegłym roku i wyszła super z płytkami do sufitu. Moja łazienka ma 1,50 x 2,00 :mrgreen:
Obrazek

Ewa L.

Post » Pon cze 08, 2015 23:41 Re: Zuzia i Pola po raz 31 ♥♥♥

A czemu masz zalaną łazienkę? Jak tak to faktycznie nie warto farby. U mnie się sprawdziła doskonale farba. Współczuję mycia kafli - nienawidzę tego robić, cały dzień szoruję :D Może ktoś ma dobry sposób jak to zrobić szybko?
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Wto cze 09, 2015 0:00 Re: Zuzia i Pola po raz 31 ♥♥♥

klaudiafj pisze:A czemu masz zalaną łazienkę? Jak tak to faktycznie nie warto farby. U mnie się sprawdziła doskonale farba. Współczuję mycia kafli - nienawidzę tego robić, cały dzień szoruję :D Może ktoś ma dobry sposób jak to zrobić szybko?

Sama sobie nie zalałam tylko sąsiedzi z góry już któryś raz z kolei i malowanie nic już nie da. Woda niestety jest tak wstrętna że zawsze wychodzi pod postacią rudych plam a farba przestaje ją pokrywać.
Ja kupuję płyn Clin z alkocholem ustawiam na piankę i psikam a potem wycieram papierowym ręcznikiem i błysk włala. :ok:
Obrazek

Ewa L.

[poprzednia][następna]