Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
klaudiafj pisze:Aha w stopce jest, a to nie doszłam jeszcze do tego
MB&Ofelia pisze:Zastanawiam się nad konkursem. Ino muszę przejrzeć fotki, czy mam coś pasującego.
Moli25 pisze:Cześć Ewcia,
Zazdroszę remontu łazienki![]()
Mój Brat właśnie skończył remontować łązienke, no ma że tak powiem ekskluzywnąjak weszłam to się poczułam jak w pałacu
i mi się też zamarzyła nowa łazienka
Moli25 pisze:Mi sie każda wyremontowana łazienka bedzie kojarzyła z luksusem![]()
Chyba dlatego ze do swojej nie mam chęci wchodzić i czekam na remont jak na zbawienie
klaudiafj pisze:EwuśTeraz się już nie kafelkuje do sufitu
Ja sobie kazałam zrobić kafle na wysokość - nie pamiętam 150 cm a reszta to farba. Teść się łapał za głowę - jak to kafle do połowy
A jak to zrobił to przyznał mi rację. Łazienka optycznie wydaje się lżejsza niż taka zakafelkowana aż po sufit.
Ale to kwestia gustu. Przy małych łazienkach kafle do sufitu zmniejszają ją optyczniePoza tym kafle trzeba myć. Ja mam łazienkę 2x2 m. Kafle kończą się nisko nad wanną. I myje to pół dnia
Zrobisz jak chcesz, ale mój pomysł jest tańszyŁazienkę mam w kolorze szarym. Szare ściany i sufit a biało szare dolne kafle.
Teść, który zawodowo remontuje, był pod wrażeniem kafli do połowy ściany, bo on nigdy tak nie robił i nie widział, a teraz każdemu poleca ;p i każdy kto wchodzi do łazienki mojej mówi, że super
A farby teraz mamy do łazienek i kuchni specjalne w sklepach![]()
My naszą łazienkę odświeżamy w sobotę, bo od remontu nie położyliśmy drugiej warstwy farby, bo już mieliśmy dość remontów
aha mam też srebrny żyrandol - to też nowość dla teścia, bo przecież powinien być taki kinkiet, kopuła. Jak to żyrandol, przecież jest wilgoć i te sprawy. O wszystko musiałam się kłócićNo i wisi żyrandol ;p
klaudiafj pisze:A czemu masz zalaną łazienkę? Jak tak to faktycznie nie warto farby. U mnie się sprawdziła doskonale farba. Współczuję mycia kafli - nienawidzę tego robić, cały dzień szorujęMoże ktoś ma dobry sposób jak to zrobić szybko?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 34 gości