♥ Perełka, Chester, Śnieżuś i Mokuś ♥ Słodkości str. 86 ;)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto wrz 23, 2014 18:52 Re: ♥♥♥ Perełka, Chester i Śnieżuś - odsłona 10 ♥♥♥ Mokuś :)

kuba.kaczor13 pisze:Ewciu ,Twój kot kupował by to na Ł , ładna pani reklamuje inną karmę , pan z jednego z niewielu polskich seriali jakie oglądam
sku...ł się reklamą karmy dla psów . A skład karmy ? kto o czyta ? Jacyś pogięci fanatycy żywienia i kociarze ?
Dwie puszki za 1,99 bo promocja :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:

Mój kot nie kupowałby Ł ............a z reklam oglądam tylko zwierzaki :mrgreen:
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Wto wrz 23, 2014 18:57 Re: ♥♥♥ Perełka, Chester i Śnieżuś - odsłona 10 ♥♥♥ Mokuś :)

Barfowanie to fajna sprawa, jednak ja zadowolona jestem z obecnej diety :)
No Teemcia miał problemy z pęcherzem, Muszer z dziąsłami i kłaczkami, ale to jak chyba każdemu kotu może się przydarzyć :D

Moje uwielbiają taką przerastałą wołowinkę :) Szamają wszystko aż się uszy trzęsą :)

Co do karmienia marketówkami to lepiej by kot miał ciepły domek i jadł Whiskasa albo Winstona niż głodował pod śmietnikiem.
Wiele starszych osób u mnie na osiedlu ma koty niewychodzące. Widuję często mocną starszą panią, która prawie codziennie kupuje saszetki Kitekata i surową wątróbkę :)
Nawet mi kiedyś radziła by wątróbkę koniecznie sparzyć, bo jej Hektorek po nie sparzonej ma problemy z brzuszkiem :) Nie ma co takich ludzi "uświadamiać", ważne że kochają swoje zwierzaki i się nimi dobrze opiekują.
Obrazek Obrazek Obrazek
Zapraszam na ubrankowo-butkowy bazarek <3 http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=164058
"Tyl­ko dwie rzeczy są nies­kończo­ne: wszechświat oraz ludzka głupo­ta, choć nie jes­tem pe­wien co do tej pierwszej" Albert Einstein

Rilla07

Od: Wto lip 30, 2013 17:49

Post » Wto wrz 23, 2014 19:00 Re: ♥♥♥ Perełka, Chester i Śnieżuś - odsłona 10 ♥♥♥ Mokuś :)

no co Ty 8O 8O 8O przecież telewizja nie kłamie :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

A z tymi starszymi ludźmi to racja , napaczają siew tv i wierzą że dbają o kotka najlepiej jak umieją .WAŻNE ŻE DBAJĄ :ok:
Obrazek

kuba.kaczor13

Od: Pon lis 05, 2012 20:32

Post » Wto wrz 23, 2014 19:01 Re: ♥♥♥ Perełka, Chester i Śnieżuś - odsłona 10 ♥♥♥ Mokuś :)

Rilla07 pisze:Barfowanie to fajna sprawa, jednak ja zadowolona jestem z obecnej diety :)
No Teemcia miał problemy z pęcherzem, Muszer z dziąsłami i kłaczkami, ale to jak chyba każdemu kotu może się przydarzyć :D

Moje uwielbiają taką przerastałą wołowinkę :) Szamają wszystko aż się uszy trzęsą :)

Co do karmienia marketówkami to lepiej by kot miał ciepły domek i jadł Whiskasa albo Winstona niż głodował pod śmietnikiem.
Wiele starszych osób u mnie na osiedlu ma koty niewychodzące. Widuję często mocną starszą panią, która prawie codziennie kupuje saszetki Kitekata i surową wątróbkę :)
Nawet mi kiedyś radziła by wątróbkę koniecznie sparzyć, bo jej Hektorek po nie sparzonej ma problemy z brzuszkiem :) Nie ma co takich ludzi "uświadamiać", ważne że kochają swoje zwierzaki i się nimi dobrze opiekują.

Dokładnie.
Moja koleżanka wychowała kociaka od 7 dnia jego życia. Przeżył 17 lat i lot z 9 piętra i całe życie niczego innego nie chciał wziąć do pyska jak kiteketa i pokrojonej w drobną kosteczkę wędzoną pierś z indyka.
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Wto wrz 23, 2014 19:17 Re: ♥♥♥ Perełka, Chester i Śnieżuś - odsłona 10 ♥♥♥ Mokuś :)

Ja nie twierdzę, że TV nie wpaja ludziom kitu, a reklamy jedzenia dla kotów i psów to śmiech na sali (o ludzkim nie wspomnę).
Była taka reklama Pedigree - "daj swojemu psu to co najlepsze, czy mięso" a w składzie 3% mięsa :lol:

Poza tym jakbym sama nie zaglądnęła na to forum, nie poczytała to np. nie wiedziałabym, że RC nie jest najlepszą karmą, bo każdy wet na którego trafiłam uważa ją za najlepszą...
A taka starsza Pani to chyba nawet komputera nie ma.... (jak moja druga babcia).
Obrazek Obrazek Obrazek
Zapraszam na ubrankowo-butkowy bazarek <3 http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=164058
"Tyl­ko dwie rzeczy są nies­kończo­ne: wszechświat oraz ludzka głupo­ta, choć nie jes­tem pe­wien co do tej pierwszej" Albert Einstein

Rilla07

Post » Wto wrz 23, 2014 19:33 Re: ♥♥♥ Perełka, Chester i Śnieżuś - odsłona 10 ♥♥♥ Mokuś :)

Babcia Rafała też ma kicię, która ma już ponad kilkanaście lat i całe życie wsuwa suche z marketu i takie też saszetki. I żyje. Co prawda nigdy nie była u weta, ale kicia ma się dobrze.

Perełce widać, ze barf służy. Ma piękne lśniące futerko i jest zdrowa, a Chester też już zaczyna się wyrabiać. Jedyne, co nam zostało do wyeliminowania, to ta kupka.

Spilett

Od: Śro wrz 25, 2013 14:57

Post » Wto wrz 23, 2014 19:36 Re: ♥♥♥ Perełka, Chester i Śnieżuś - odsłona 10 ♥♥♥ Mokuś :)

dla tych co nie widzieli potwierdzę to czego zdjęcia nie oddają: Perełs jest jak woreczek z aksamitu wypełniony ryżem, taka lejąca mięciutka, puchata, błyszcząca, o takiej "chłodnej" jedwabistej fakturze futerka <3
Obrazek
Aki nem érti meg csendes dorombolásomat, az nem méltó rá, hogy értelmes, jó ízlésű állatok ragaszkodjanak hozzá
György Bálint

MamaMeli

Od: Pon kwi 21, 2014 14:49

Post » Wto wrz 23, 2014 19:38 Re: ♥♥♥ Perełka, Chester i Śnieżuś - odsłona 10 ♥♥♥ Mokuś :)

I przesłodka :1luvu:
Z kolei Chester zeżre wszystko co się da zjeść (dziś polował na mój tost), ale chciałabym żeby jadł barf i nie miał z tym problemów. Następne porcje będą robione z gerberkami :)

Spilett

Post » Wto wrz 23, 2014 19:42 Re: ♥♥♥ Perełka, Chester i Śnieżuś - odsłona 10 ♥♥♥ Mokuś :)

Będzie dobrze i do jedzonka też się przyzwyczai :ok:
Obrazek Obrazek Obrazek

Rilla07

Post » Wto wrz 23, 2014 19:45 Re: ♥♥♥ Perełka, Chester i Śnieżuś - odsłona 10 ♥♥♥ Mokuś :)

przesłodka i generalnie Madzia mimo mojej obecności mogła z nią zrobić wszystko, przekładała, przestawiała, wyciągała z zakamarków - nawet ja mimo że byłam obca wzięłam ją raz i nie dostałam w dziób :D za to Chesterek jak już ogarnął że ciotka nie gryzie to podstawiał bródkę z budki <3
Obrazek
Aki nem érti meg csendes dorombolásomat, az nem méltó rá, hogy értelmes, jó ízlésű állatok ragaszkodjanak hozzá
György Bálint

MamaMeli

Post » Wto wrz 23, 2014 19:48 Re: ♥♥♥ Perełka, Chester i Śnieżuś - odsłona 10 ♥♥♥ Mokuś :)

Chesterek jest boidupa, ale strasznie kochana :1luvu:

A ja Wam się przyznam, że za 2 miesiące i troszkę kończy mi się staż. I wysłałam CV do innej firmy... Bo u mnie powiedzieli mi, że nie ma szans na umowę o pracę. Ciekawe, co z tego wyjdzie.

Spilett

Post » Wto wrz 23, 2014 19:50 Re: ♥♥♥ Perełka, Chester i Śnieżuś - odsłona 10 ♥♥♥ Mokuś :)

kuba.kaczor13 pisze:A z tymi starszymi ludźmi to racja , napaczają siew tv i wierzą że dbają o kotka najlepiej jak umieją .WAŻNE ŻE DBAJĄ :ok:

Tez tak uważam. Osobiście nie potępiam osób, które z powodu braku pieniędzy lub też z niewiedzy kupują kotom tańsze jedzenie. Jeśli o nie dbają, kochają to nic więcej się nie liczy.

Madzia - trzymam kciuki, mam nadzieję, że po stażu szybko znajdziesz pracę :ok:

Milena_MK

Od: Sob lip 21, 2012 17:20

Post » Wto wrz 23, 2014 19:51 Re: ♥♥♥ Perełka, Chester i Śnieżuś - odsłona 10 ♥♥♥ Mokuś :)

Madzia, wysyłaj hurtowo gdzie się da. Umowa o pracę to rzadki rarytas, ale nawet jak dostaniesz propozycję pt. umowa zlecenie w dwóch miejscach to wybierzesz lepsze.
Obrazek
György Bálint

MamaMeli

Post » Wto wrz 23, 2014 19:53 Re: ♥♥♥ Perełka, Chester i Śnieżuś - odsłona 10 ♥♥♥ Mokuś :)

Dzięki Milenko, dzięki Arielko :1luvu:
Chodzi mi o dwie rzeczy: 1) umowa o pracę, a nie zlecenie/dzieło/cokolwiek 2) fajna, rozwijająca praca, w której będę miała co robić.

Serio, wolę mieć dużo rzeczy do zrobienia i ogarnięcia bo jestem zorganizowana i wiem, że sobie poradzę. Aktualnie zdarzają mi się momenty całodniowego siedzenia i gapienia się w monitor bez większego celu... Dziś oprócz raportu dziennego (jakieś 20 minut) zrobiłam kawę dla zespołu audytorów i tyle. Super, nie? :? Porażka jakaś. Po stażu mogłabym zostać w firmie, pewnie, ale kolejna umowa zlecenie? Nieee, jeśli mam się finansowo wyrobić ze studiami i wszystkim, to muszę mieć umowę o pracę i już.

Spilett

Post » Wto wrz 23, 2014 20:08 Re: ♥♥♥ Perełka, Chester i Śnieżuś - odsłona 10 ♥♥♥ Mokuś :)

Madzia, spróbuj w CS - tam ciągle kogoś szukają, jest wiele interesujących stanowisk i możliwość rozwoju.

Milena_MK

Od: Sob lip 21, 2012 17:20

[poprzednia][następna]