Perełkowo, edycja 8 :) ♥♥♥ Leczymy Puszynkę.

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro maja 28, 2014 6:43 Re: Perełkowo, edycja 8 :) ♥♥♥ Puszynki problemy skórne.

Dzięki Kubuś :1luvu:

W tym czasie, który udało mi się przespać, śniło mi się że:
- wracałam z ojcem Rafała z pracy i widzieliśmy stado lisów (to przez moją nową kompozycję w kompie - Foxes) i musieliśmy przed nimi spieprzać
- Rafał miał bezpłatne praktyki w szkółce roślin i wstydził się przyznać
- znalazłam mnóstwo chomisiów syryjskich ale nie miałam gdzie ich trzymać
- Popiołek okazał się samiczką kupioną w ciąży i sprezentował nam dużą ilość MiniPopiołków
- wciąż mieszkałam z Kaśką, ale mieszkanie było jakieś inne.

Ło maj gat, ale schiza.

Spilett

Od: Śro wrz 25, 2013 14:57

Post » Śro maja 28, 2014 7:13 Re: Perełkowo, edycja 8 :) ♥♥♥ Puszynki problemy skórne.

Mówią że sny są odzwierciedleniem rzeczywistości więc..........może być całkowicie na odwrót.
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Śro maja 28, 2014 7:19 Re: Perełkowo, edycja 8 :) ♥♥♥ Puszynki problemy skórne.

Byłabym wdzięczna Popiołkowi za nieokazanie się samiczką w ciąży, bo już nie mam gdzie tych chomików trzymać :D Z Kaśką mieszkać nie chcę, Rafał na pewno nie będzie miał praktyk w szkółce leśnej i nie istnieje coś takiego jak stado lisów, bo te słodziaki są samotnikami. Chociaż nie pogardziłabym spotkać jednego i wyciumkać, są przeurocze :)

Źle maźnęłam tuszem do rzęs mi mi teraz dziwnie w oku :?

Spilett

Post » Śro maja 28, 2014 7:25 Re: Perełkowo, edycja 8 :) ♥♥♥ Puszynki problemy skórne.

Chciałam spryskać kotu zabawkę kocimiętką, ale kot się ruszył i spryskałam jej dupkę :D Teraz barankuje do swojego ogona :ryk:

Spilett

Post » Śro maja 28, 2014 7:41 Re: Perełkowo, edycja 8 :) ♥♥♥ Puszynki problemy skórne.

Zbieram się powoli na autobus. Egzamin o 10:30 ale nie wiem jakie warunki na drodze, także trzymajcie mocno ;)

Spilett

Post » Śro maja 28, 2014 7:44 Re: Perełkowo, edycja 8 :) ♥♥♥ Puszynki problemy skórne.

Mówisz i masz......trzymamy mocno kciuki (choć ja i tak wiem że ci dobrze pójdzie :D).
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Śro maja 28, 2014 8:03 Re: Perełkowo, edycja 8 :) ♥♥♥ Puszynki problemy skórne.

będzie dobrze Madzik! :))
Obrazek
Aki nem érti meg csendes dorombolásomat, az nem méltó rá, hogy értelmes, jó ízlésű állatok ragaszkodjanak hozzá
György Bálint

MamaMeli

Od: Pon kwi 21, 2014 14:49

Post » Śro maja 28, 2014 8:50 Re: Perełkowo, edycja 8 :) ♥♥♥ Puszynki problemy skórne.

Kciuki bardzo mocno zaciśnięte Madziu :ok: :ok: :1luvu:
Obrazek

aannee99

Od: Wto sie 28, 2012 8:35

Post » Śro maja 28, 2014 8:53 Re: Perełkowo, edycja 8 :) ♥♥♥ Puszynki problemy skórne.

Spilett pisze:Dzięki Kubuś :1luvu:

W tym czasie, który udało mi się przespać, śniło mi się że:
- wracałam z ojcem Rafała z pracy i widzieliśmy stado lisów (to przez moją nową kompozycję w kompie - Foxes) i musieliśmy przed nimi spieprzać
- Rafał miał bezpłatne praktyki w szkółce roślin i wstydził się przyznać
- znalazłam mnóstwo chomisiów syryjskich ale nie miałam gdzie ich trzymać
- Popiołek okazał się samiczką kupioną w ciąży i sprezentował nam dużą ilość MiniPopiołków
- wciąż mieszkałam z Kaśką, ale mieszkanie było jakieś inne.

Ło maj gat, ale schiza.

:ryk:
Obrazek
Aki nem érti meg csendes dorombolásomat, az nem méltó rá, hogy értelmes, jó ízlésű állatok ragaszkodjanak hozzá
György Bálint

MamaMeli

Post » Śro maja 28, 2014 12:55 Re: Perełkowo, edycja 8 :) ♥♥♥ Puszynki problemy skórne.

Jestem!

Egzamin prosty był, co nie przeszkodziło mi połowy zapomnieć a drugą połowę poprzekręcać, ale myślę że na 4 napisałam ;)

Potem poszłam na kontrolę z Puszynką, ładnie jej się goi, dostała antybiotyk do pysia po troszku i za tydzień na kontroli.
Jak wróciłam z Puszynką to poszłam z Perełką, bo miała oczko zalepione ropką. To chore oczko, z bielmem. No to pokropiliśmy fluoresceiną i kotek ma jeden kanalik łzowy nie do końca drożny, ale to można gentamycyną zakropić i przejdzie. Poza tym kotek obejrzany z każdej strony, zważony (3,6 kg), pobrany wymaz z uszek (brak świerzbu), pazurki obcięte, serduszko zbadane :) Wszystko ładnie, krew i siusiu będziemy badać w październiku przy szczepieniu. Podoba mi się ten wet, najpierw tłumaczył mi wszystko jak laikowi jakbym nie wiedziała co to amoniak, ale jak dałam mu poznać że wiem, to się zaczął nakręcać :D Fajnie, głaskał Perełeczkę, mówił do niej, no takie bardzo 'w moim stylu' podejście. Powiedział, że nigdy nie widział kota o takim umaszczeniu, że musi być jakimś miksem rasowym bo marmurek typowy wygląda trochę inaczej i że jest śliczna. Powiedziałam mu o BARFie to uczciwie przyznał że się w tym nie orientuje, ale dał namiary na doktor-dietetyk która może ew. doradzić czy coś.

Fajnie :) Wydałam 100 zł na te moje zwierzątki, ale jestem spokojna a one są zdrowe i bezpieczne :)

Spilett

Post » Śro maja 28, 2014 13:42 Re: Perełkowo, edycja 8 :) ♥♥♥ Puszynki problemy skórne.

Wyniki z dziś już są.
4,5 8) 8) 8)

Spilett

Post » Śro maja 28, 2014 14:04 Re: Perełkowo, edycja 8 :) ♥♥♥ Puszynki problemy skórne.

no brawo!!!! 100 zl za takiego sensownego weta na dwa ogonki to chyba nieduzo co? ja w forintach licze... :D

ja dzis odkrylam GEFS. Juz nigdy przenigdy nie bede sie nudzic w pracy!
Obrazek
György Bálint

MamaMeli

Post » Śro maja 28, 2014 14:07 Re: Perełkowo, edycja 8 :) ♥♥♥ Puszynki problemy skórne.

Było dziś 15 zł za Puszynkę i reszta za Perełsa, przy czym Pereł miał i wymaz z uszek, i pazurki zrobione, i odrobaczacz i badanie. Jest ok :)

A teraz się uczę na jutro... W sumie to mi trochę szkoda, że do 5 brakło, bo bym miała 5 na koniec a nie 4,5, no ale cóż :D

Spilett

Post » Śro maja 28, 2014 14:39 Re: Perełkowo, edycja 8 :) ♥♥♥ Puszynka się goi, a ja się uc

Kupiłam sobie 30 deko truskawek. Pan napisał na tabliczce "słodka polska", ale te truskawki są kwaśne jak dziki pies :?
Znowu zaczyna u nas padać, dziś ma być większa burza niż wczoraj. Znowu się kotek wystracha a już u weta ją wytarmosili :(

Spilett

Post » Śro maja 28, 2014 14:48 Re: Perełkowo, edycja 8 :) ♥♥♥ Puszynka się goi, a ja się uc

Obrazek

tak o Tobie pomyślałam Madzik jak mi to wyskoczy ło na fejsie :D
Obrazek
György Bálint

MamaMeli

[poprzednia][następna]