Królowa Sasza i król Forest.

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon cze 02, 2014 21:15 Re: Forest, Sasza i Halinka czyli trzy cudowne zrządzenia lo

Ewa, co nie? ;) To nie pojęte że te cuda poznajdywały się w schronisku...
Królowa Sasza i król Forest :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=160259

Cookie <3, moja na zawsze [*]

monmar

Od: Śro sty 15, 2014 14:26

Post » Wto cze 03, 2014 21:05 Re: Forest, Sasza i Halinka czyli trzy cudowne zrządzenia lo

Kocham te foty!!!
Forest to jest taki facet z klasą :) normalnie taki Al Pacino, albo De Niro :)
Sasza niczym Grace Kelly, natomiast Halina.............. no to jest nie do porównania, ale chyba jakieś młodsze pokolenie :ryk:
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Śro cze 04, 2014 6:07 Re: Forest, Sasza i Halinka czyli trzy cudowne zrządzenia lo

monmar pisze:No to wróciliśmy, sprzęty działają, kociaste też :) Zanim ogarniemy z Haliną dla Cioć film mamy coś na osłodę :twisted:, a przez ten prawie miesiąc trochę się nazbierało.
Zaczynamy od Foresta bo zbliża się taka nasza wspólna mała rocznica. Za chwilę Forestowi minie u nas pół roku :). Jak na pół roku był to burzliwy czas bo z Forkiem nigdy nic nie wiadomo ale ogólny bilans wychodzi na plus (cały czas przyczyniają się do tego panie Doktor Anie :)), których od miesiąca na szczęście (odpukać) nie widzieliśmy :wink:
A więc Forest...na początek takie małe porównanie z serii było i jest. Uroda Foresta była niezaprzeczalna od początku. Osobiście nie mogę się na niego napatrzeć jest najpiękniejszy i swą urodą niestety przyćmiewa dziewczyny. Jest boski nawet jak mu wpycham tabletki a on drapie i się wkurza :roll:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Daj mi mięsa bo od tego pozowania zgłodniałem... :)
Obrazek
Kocham ten wzroczek :1luvu:
Obrazek

Ufff, wytrzymały Ciocie? Obiecujemy, że teraz będziemy pracować nad filmem :)

Doskonale Cię rozumiem, gdy tylko zobaczyłam Foresta natychmiast się w nim zakochałam .... ten kot ma wielki potencjał na piękność :D
Jego postawa, wygląd mordeczki, spojrzenie, futro .... wszystko jest w tym kocie piękne :love: :love:
Sasza faktycznie wygląda jak mała księżniczka - taka filigranowa, delikatna i spokojna (?)
Za to Halinka to taki mały dzieciak, z tym wysuniętym języczkiem wygląda jak bobas co to zapomniał, że ma języczek :lol:
Tak jak już pisałam - wszystkie trzy "zrządzenia losu" cudownie do siebie pasują .... i do Was też :D :D
Foty śliczne, mogę je ciągle oglądać :ok: :ok: :ok: :ok:

zazdroszczę troszeczkę, ale cieszę się, że trafiły do takiego wspaniałego domku
"Aby mieć właściwe spojrzenie na własną pozycję w życiu,człowiek powinien posiadać psa, który będzie go uwielbiał,i kota, który będzie go ignorował"/ D. Bruce
Obrazek
Szarusia [*]; Roki [*]; Kiciucha [*]; Santa [*]2011; Tinka [*]2013; Timorka [*]2013; Azira [*]2015; Cynamon [*] 2019; Fituś [*] 2020; Tola [*] 09.2020; Tosia[*] 04.2021; Tysia [*] 12.2021; Dziunia [*] 02.2024.

Kotina

Od: Czw sty 26, 2012 15:52

Post » Śro cze 04, 2014 12:32 Re: Forest, Sasza i Halinka czyli trzy cudowne zrządzenia lo

Cioteczki porównania trafione w dziesiątke :ok:
Oprócz urody Foreściwo ma jeszcze nieprzeciętny charakter :1luvu:...słodko-gorzki, który jak się tylko dobrze czuje pokazuje :). Potrafi być milusi pod warunkiem, że nie jest głodny, wtedy jest upierdliwy do granic. Do tego jest niesamowicie inteligentny 8O . Na swoje nieszczęście zna wszystkie moje sztuczki podawania tabletek, przez co muszę mu je po prostu wpychać. Urodzony przywódca :lol:. Myślę że gdyby był młodszy mogliby niezłe harce wywijać z Haliną :).
Ona jedyna ma koci charakter wogule do persa nie podobny w przeciwieństwie do Saszki, która się czasem na Halinę patrzy jak na dziwne zjawisko dokładnie taka Grace Kelly.
Kotina rzeczywiście Sasza swoim spokojem mogłaby zarażać resztę. Halinka za to jest jedyna mrucząca. Codziennie przychodzi spać do mnie na poduszkę i jak się układa włącza traktor i mnie smyra wibrysami po twarzy. Lubi się przytulić do człowieka, taki termoforek :)

monmar

Post » Sob cze 21, 2014 12:31 Re: Forest, Sasza i Halinka czyli trzy cudowne zrządzenia lo

Ja tu biegusiem lecem, pacze i pacze, a tu nic ..... 8O
tyle dni upłynęło, a nowych fotek jak nie tak nie ma :twisted:
Monmar - Ty się popraw, bo .... nam brakuje zdjęć tych Twoich pociech :201461 :201461 :201461
"Aby mieć właściwe spojrzenie na własną pozycję w życiu,człowiek powinien posiadać psa, który będzie go uwielbiał,i kota, który będzie go ignorował"/ D. Bruce
Obrazek
Szarusia [*]; Roki [*]; Kiciucha [*]; Santa [*]2011; Tinka [*]2013; Timorka [*]2013; Azira [*]2015; Cynamon [*] 2019; Fituś [*] 2020; Tola [*] 09.2020; Tosia[*] 04.2021; Tysia [*] 12.2021; Dziunia [*] 02.2024.

Kotina

Od: Czw sty 26, 2012 15:52

Post » Pt cze 27, 2014 11:15 Re: Forest, Sasza i Halinka czyli trzy cudowne zrządzenia lo

Kotinka jesteśmy tylko czasu brak na zgranie fotek z aparatu i zrobienie posta :oops: .
Do tego pojawiły się ostatnio problemy z Forestem bo do siusiania mu się łózko bardziej spodobało niż kuweta. Na początku myślałam że to jakaś jednorazowa akcja ale w przeciągu ostatnich dwóch tygodni powtórzyło się to 3 razy. Więc sprzątam, piorę, sprzątam, piorę.... Zamknęłam sypialnię przed kotami i Forest przypomniał sobie gdzie jest kuweta... Zastanawiam się teraz w czym tkwi problem, bo chyba jest tak że jak kot załatwia się poza kuwetą oznacza że jest coś nie tak? Generalnie po zachowaniu Forka widać jak coś mu jest. Nie wiem co zrobić bo je, śpi, marudzi, wszystko w normie...
A oprócz Forestowego sikania cała trójka zaczęła wyjątkowo linieć...więc możecie sobie mogą wyobrazić co się dzieje. Odkurzacz i szczotki do czesania chodzą non stop :twisted:. Ale z przyjemnością ponoszę konsekwencję z posiadania trzech długowłosych, więc Ciocie muszą wybaczyć te przerwy i jak najbardziej przypominać nam o sobie :)

monmar

Post » Sob cze 28, 2014 17:27 Re: Forest, Sasza i Halinka czyli trzy cudowne zrządzenia lo

monmar pisze:[...]Do tego pojawiły się ostatnio problemy z Forestem bo do siusiania mu się łózko bardziej spodobało niż kuweta.[...]

jak by co, to mam specjalne duże prześcieradło dla sikających inaczej
mogę pożyczyć
... mry!
http://domowepiwniczne.blogspot.com/ <- a to nasz blog, można poczytać
i pomóc nam robiąc zakupy w Zooplus'ie - kliknij w banerek sklepu na pierwszej stronie bloga

jesteśmy też na FB -> https://web.facebook.com/IKtoTuMruczy/

ewa_mrau

Od: Pon sie 30, 2010 12:57

Post » Sob cze 28, 2014 18:11 Re: Forest, Sasza i Halinka czyli trzy cudowne zrządzenia lo

ewa_mrau pisze:
monmar pisze:[...]Do tego pojawiły się ostatnio problemy z Forestem bo do siusiania mu się łózko bardziej spodobało niż kuweta.[...]

jak by co, to mam specjalne duże prześcieradło dla sikających inaczej
mogę pożyczyć
... mry!

Ewa odkąd wprowadziłam zakaz korzystania z sypialni Forest nie rozgląda się za innymi miejscami poza kuwetą. Poczekamy trochę, otworzymy sypialnię i zobaczymy jak sytuacja się rozwinie :)

monmar

Post » Sob cze 28, 2014 19:01 Re: Forest, Sasza i Halinka czyli trzy cudowne zrządzenia lo

Sobota...mieszkanie posprzątane...wszelkie dziwne kocie sytuacje ogarnięte...możemy się Ciociom pokazać. Zdjęcia cały czas wychodzą mi lepiej niż filmy... :)
Na początek coś, co mnie osobiście mega cieszy i serducho me rośnie jak widzę takie obrazki czyli zdjęcia grupowe. Tak, tak Sasza zrobiła w ostatnim miesiącu niesamowity tolerancyjny postęp. Do niedawana nawet przechodzenie koło Foresta albo Cooki było problemem teraz razem na balkonie i kanapie :1luvu: Zresztą zobaczcie sami :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

A teraz cała reszta kociego życia :)
Cookie. Żarłacz pospolity. Wyliże każdą dostępną miskę :)
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Ciocie z Kotyliona znają ten języczek ;p
Obrazek

Sasza.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Najwygodniej na foto torbie pańci.
Obrazek

Zagadka dla Cioć. Ile łap widzicie na zdjęciu :)?
Obrazek

Największa i najpiękniejsza maruda świata Forest :)
Ponocne zmierzwienie :)
Obrazek

Tą serię muszę Wam pokazać całą bo nie mogę się zdecydować które najlepsze :)
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Na koniec uchwycone z dużymi.
Obstawa.
Obrazek
fota z przed dwóch tygodni teraz na głowie mam jasny blond

Tak się czesali, tak się czesali że pozasypiali :)
Obrazek

monmar

Post » Sob cze 28, 2014 19:08 Re: Forest, Sasza i Halinka czyli trzy cudowne zrządzenia lo

buziole wieczorne dla Was!
... mry!
http://domowepiwniczne.blogspot.com/ <- a to nasz blog, można poczytać
i pomóc nam robiąc zakupy w Zooplus'ie - kliknij w banerek sklepu na pierwszej stronie bloga

jesteśmy też na FB -> https://web.facebook.com/IKtoTuMruczy/

ewa_mrau

Od: Pon sie 30, 2010 12:57

Post » Pon cze 30, 2014 5:07 Re: Forest, Sasza i Halinka czyli trzy cudowne zrządzenia lo

no cudne foty :1luvu: \
a kociarstwo jak widać ze sobą nawzajem czuje się coraz lepiej :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

magdaradek

Post » Sob lip 05, 2014 18:53 Re: Forest, Sasza i Halinka czyli trzy cudowne zrządzenia lo

monmar pisze:
Obrazek

Obrazek

Wszystkie trzy są śliczne :1luvu:
Ale Forest jest po prostu bossssski :love: :love:
Obrazek
Idź zawsze do przodu,nie oglądaj się wstecz,nie holuj smutku za sobą....,,Dżem"

Annaa

Od: Sob lis 28, 2009 20:25

Post » Pt lip 11, 2014 19:06 Re: Forest, Sasza i Halinka czyli trzy cudowne zrządzenia lo

Super, że Ciocie nas odwiedzają :D
Zaczniemy od wieści zdrowotnych, konkretnie Forestowych. Zeszło tygodniowe badania narkowe wyszły dobrze :ok: Wszystkie parametry w normie :P . W przyszłym tygodniu wybierzemy się z obiema dziewczynami na kontrolną krew i Saszce jakieś rozszerzone bo ostatnie rok temu robiliśmy.
A teraz foty :)
Takie widoki mnie nie przestaną zadziwiać Sasza z Forestem na wspólnej drzemce :1luvu:
Obrazek

Obrazek

Cookie z Saszką (moja świta :))
Są jak moje cienie. TŻ się śmieję, że Cookie jest nieodłączną częścią mnie. Na łóżku też ma już swoją poduszkę :roll:
Obrazek

Wszystkie Ciocie pozdrawiamy i dziękujemy za odwiedziny :kotek:

Obrazek

W upały najchłodniej na podłodze...
Obrazek

Księżniczka :1luvu:
Obrazek

Obrazek

Królewna na ziarnku grochu (rozwalił mnie na łopatki ten obrazek jak weszłam do domu)
Obrazek

Tak leniuchy obserwują ptaszki za oknem :)
Obrazek

To Forkowy sposób na upał, łazienka.
Obrazek

Pan Prezes :D
Obrazek

monmar

Post » Pt lip 11, 2014 19:27 Re: Forest, Sasza i Halinka czyli trzy cudowne zrządzenia lo

Powiem tak dziwnym i cudownym zrządzeniem losu kotki pasują do siebie

korbacz9

Od: Czw maja 31, 2012 20:38

Post » Sob lip 12, 2014 7:49 Re: Forest, Sasza i Halinka czyli trzy cudowne zrządzenia lo

Halina jak porosła 8O 8O 8O :1luvu: :1luvu: :1luvu:
są teraz z Saszą do siebie trochę podobne ;)
polujący wzrok Saszy na ptaszki mnie powalił, zwłaszcza w połączeniu z leniwym ciałem :twisted: :twisted: :twisted: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
No a Forest to istna gracja i szyk :D taki macho, co ma pod opieką dwie kapryśne damy :D
Obrazek

magdaradek

[poprzednia][następna]