Moje Tałatajstwo Kmicic mi leci z wagi :( proszę o rady!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sty 29, 2014 1:06 Re: Moje Tałatajstwo + Sroczki dwie w domku ;)

Justa&Zwierzaki pisze:
phantasmagori pisze:
Ilonka667 pisze:Rozumiem ,w tej chwili chca jesc 5 razy dziennie,ale jesli to norma to ok myslalam ze mnie wykorzystuja,bo nauczyly sie swietnie to robic :) fajne zdarzenie dzis np. (niewiem czy dobrze to słowami zobrazuje ale sprobuje) 6 rano,siedze sobie na kibelku,mam drzwi ktore z zewnatrz otwiera sie "do siebie" i mysle przeciag mam bo drzwi sie same ruszaja,ale z czasem zaczely sie energiczniej ruszac...mysle co jest...nagle wpada Sonia,łebkiem popycha drzwi i wpuszcza Suri ...masakra zaczelam tak sie smiac w glos,ze obudzilam sobie dziecko :P . Jesli chodzi o kwiatka to PANI E.wysle na maila,bo oczywiscie zapomnialam w domu zrobic zdjecia ale juz na necie znalazlam identyko.:)

Całe Sroczki :ryk: :ryk: :ryk:

Na nudę przy niech nie można narzekać :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Ja się przyznam, że my z Tż-tem baliśmy się iż jak Sroki będą tak grandzić jak u nas, to dostaniemy zwrot z adopcji.
Bo u nas Sroki broiły na potęgę, a nas to bawiło niezmiernie, ale nie wszyscy tacy są.
A tu proszę, Domek - nasza krew :ok:
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

Od: Czw sty 08, 2009 21:22

Post » Śro sty 29, 2014 6:39 Re: Moje Tałatajstwo + Sroczki dwie w domku ;)

cieszę się z dobrych wieści z domku :ok:

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Śro sty 29, 2014 8:41 Re: Moje Tałatajstwo + Sroczki dwie w domku ;)

Jak nocka minęła?

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Śro sty 29, 2014 11:39 Re: Moje Tałatajstwo + Sroczki dwie w domku ;)

Hmmmm.. ja chyba słyszałam że są grzeczne?? hihihih :D sa fantastyczne mimo ze mi broja,nie oddałabym ich za żadne skarby,dla mnie zwierze to nie zabawka,ktora mozna odlozyc na polke bo sie znudzilo , dla mnie to odpowiedzialność...fakt bałam się,bo nigdy nie mialam Kota,a co dopiero dwóch,małych,brojących,niewiedziałam jak to będzie...ale nim zaczełam szukać Kotka,przedstawiłam sama sobie wszystkie za i przeciw..... dziś to jest Moja Rodzina. Ja,Oliwier,Sonia,Urszula i Suri,bez żadnego Ale.... Kocham Je :1luvu: :1luvu: :1luvu: ...są Moimi Córeczkami. Grzeja mi nogi w zimne wieczory kiedy przychodze po całym dniu skonana,przytulają,miziają. pilnują kiedy śpie,żebym się NIEwyspała albo wchodzą pod kołderkę i dodatkowo grzeją,uciekają przede mna kiedy wchodze do kuchno a One buszuja po meblach...czesciej Suri...nie umiem jej tego oduczyć :)

Ilonka667

Od: Pt sty 24, 2014 15:22

Post » Śro sty 29, 2014 11:41 Re: Moje Tałatajstwo + Sroczki dwie w domku ;)

Fajnie :)
A z buszowania może wyrosną, chociaż gwarancji nie ma.
Moja najstarsza Pysia, która ma 7,5 roku, potrafi tak latać po szafkach, że tylko świst idzie :spin2:

Erin

Post » Śro sty 29, 2014 11:45 Re: Moje Tałatajstwo + Sroczki dwie w domku ;)

Hehe fajnie...u mnie jest o Tyle niekomfortowo ze mieszkam na wynajmowanym mieszkaniu ,wlascicielka mieszka centralnie pode mna i tak np jak wczoraj,dziewczyny sie ganiały i zrzucil takie dosc spore pudełka ktore kupilam córce na zabawki,byly jeszcze puste ale odbily sie od paneli i narobily halasu o wpoł 23ej....nie chce zeby mi pani wypowiedziala umowe bo zaklocamy cisze nocna czy cos...wiec kombinuje jak sie da zeby zabrac im wszystko z drogi czym moga nahalasowac

Ilonka667

Post » Śro sty 29, 2014 11:49 Re: Moje Tałatajstwo + Sroczki dwie w domku ;)

No tak, to jest problem. Trzeba by dziewczyny wybawić wieczorem, może szybciej będą chodziły spać.
Albo przynajmniej wyrosną z nocnych harców. Moje kociska zaczynają buszować ok. 4-5 rano, wieczorem idą spać razem ze mną.
Ale to też wymagało czasu u każdego, bo jako maluchy potrafiły nieźle dokazywać.

Erin

Post » Śro sty 29, 2014 11:53 Re: Moje Tałatajstwo + Sroczki dwie w domku ;)

One kłada sie Mądrale razem ze mną,ale kiedy ja usnę to one wstaja,juz nie raz sie w nocy obuszilam bo coś hukło,ostatnio sanki zrzuciły bo zaplatały sie w sznurek i pociagly za soba nawet niewiem ktora byla,chyba srodek nocy obudzil mnie trzesk. :) sporo takich akcji mamy juz za soba :) a i pewnie jeszcze nie jedna przezyjemy,ale to dla mnie cenne lekcje,ucze sie ich i zachowania Kocikow,zaczynam przewidywać co moze sie stacv zanim gdzies cos poloze.

Ilonka667

Post » Śro sty 29, 2014 12:46 Re: Moje Tałatajstwo + Sroczki dwie w domku ;)

A tak, to fakt - z czasem człowiek uczy się przewidywać różne rzeczy.
Chociaż wszystkiego z kotami przewidzieć się nie da, niestety.
To są wprost diablo inteligentne stworzonka :wink:

Erin

Post » Śro sty 29, 2014 19:01 Re: Moje Tałatajstwo + Sroczki dwie w domku ;)

Sroczki zaanektowały fotel :D

Obrazek

One są grzeczne jak śpią :wink: :D
Już niedługo dorosną i trochę się uspokoją. Na razie to szalone nastolatki :wink:
Widzę że nawyki kociarza wchodzą w krew :D
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

Od: Czw sty 08, 2009 21:22

Post » Czw sty 30, 2014 1:26 Re: Moje Tałatajstwo + Sroczki dwie w domku ;)

phantasmagori pisze:Sroczki zaanektowały fotel :D

Obrazek

One są grzeczne jak śpią :wink: :D
Już niedługo dorosną i trochę się uspokoją. Na razie to szalone nastolatki :wink:
Widzę że nawyki kociarza wchodzą w krew :D

Miód na dusze :piwa: Takie domki powinno sie klonować bo jeszcze tyle bied czeka na tak wspaniały dom :ok:
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Od: Czw wrz 11, 2008 19:03

Post » Czw sty 30, 2014 7:46 Re: Moje Tałatajstwo + Sroczki dwie w domku ;)

Fajne szpryce małe dwie :love:

Erin

Post » Czw sty 30, 2014 8:23 Re: Moje Tałatajstwo + Sroczki dwie w domku ;)

Fajne bo MOje:) sa cudowne a jak cos zbroja,zanim sie zaczne zloscic Suri przychodzi i patrzy tymi swoimi ślepiami....hm i nogi miękną,i serce mięknie ...mam koniec. :) Walcza rano ze mna o łazienke,zacięcie...ale nie odpuszczam 15 minut prywatnosci i dopiero moga wejsc mi towarzyszyc ,bo kiedy sie kąpie walcza z zasłonka od prysznica :)

Ilonka667

Post » Czw sty 30, 2014 8:28 Re: Moje Tałatajstwo + Sroczki dwie w domku ;)

Ilonko - u Ciebie koty, a u mnie w czasie posiedzenia mam 2 lub 3 koty i do tego 2 lub 3 psy. Gdy Tosia żyła musiałam brać ją na kolana.
I jak się s-kupić w takich warunkach?

inga.mm

Od: Pon lut 21, 2011 22:42

Post » Czw sty 30, 2014 8:45 Re: Moje Tałatajstwo + Sroczki dwie w domku ;)

Faktycznie Przerąbane, ale ja nie umiem....jak Suri biega na około sedesu wacha mi tyłek...fuuuuuj,musza zniesc ze wtedy jestem sama (chociaz zaciecie zalcza z drzwiami) całą reszte czasu moga spedzić ze mna.:)

Ilonka667

[poprzednia][następna]