Wszystkie koty jamnika Melona VII- o żeż MIAUWA!!!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob gru 21, 2013 18:21 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VII-a Kotkinsa posadzą...

Sorki Kotkinsie, może pisałaś, ale ja mam ostatnio sklerozę galopującą. Dlaczemu dodajesz suplementy po rozmrożeniu, a nie przed zamrożeniem?

Ja się właśnie mobilizuję do krojenia barfa. Kurzęcego tym razem. Jakoś mi ta mobilizacja słabo wychodzi...
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Sob gru 21, 2013 19:38 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VII-a Kotkinsa posadzą...

Zrobiłam właśnie ciasto na pierniki - ze względu na to, że z mojego miksera poszedł siwy dym, mam zamiar przygotowywać przyszłoroczne pierniki z pomocą "kiciusia" - czyli Kitchenaida. A wszystko przez Kotkinsa, bo jeszcze miesiąc temu nie wiedziałam, że bez Kitchenaida moje życie jest niepełne. ;)

Podczas robienia ciasta niepostrzeżenie w moim łóżku zawiązała się przyjaźń między rasowa:
Obrazek
Ostatnio edytowano Sob gru 21, 2013 22:33 przez cairo, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

cairo

Od: Nie lut 12, 2012 9:48

Post » Sob gru 21, 2013 21:56 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VII-a Kotkinsa posadzą...

bo kotkins budzi zadze... Tez kcem kiciusia ;) tylko, ze moj prawie dwudziestoletni zelmer chodzi jak brzytwa....
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Sob gru 21, 2013 22:48 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VII-a Kotkinsa posadzą...

Tak. A ja chcę teraz biokominek.

http://allegro.pl/biokominek-polskie-bi ... 41052.html

Nie dymi, nie śmierdzi, grzeje nawet i ładnie wygląda.
Normalnego kominka mieć tam nie będę.
A kominka pragnę bardzo:)

Kiciusia i ja nabędę , może nawet wraz z Cairo.
Taki MROCZNY PRZEDMIOT POŻĄDANIA...ja będę miała czarny.
Albo biały.

I wyspę kuchenną- z Ikei.
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00116996/

W "życiu" wygląda tak : http://mintyhouse.blogspot.com/2013/01/new.html
Przynajmniej hokery zabiorę z sobą...

Ten Twój Ramon Cairo coraz ładniejszy jest...a Manfred to zagadka.
Trza mu testy zrobić...

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Sob gru 21, 2013 22:50 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VII-a Kotkinsa posadzą...

MB&Ofelia pisze:Sorki Kotkinsie, może pisałaś, ale ja mam ostatnio sklerozę galopującą. Dlaczemu dodajesz suplementy po rozmrożeniu, a nie przed zamrożeniem?

Ja się właśnie mobilizuję do krojenia barfa. Kurzęcego tym razem. Jakoś mi ta mobilizacja słabo wychodzi...

Bo mięsko gorzej smakuje jak nimi przejdzie!!!

kotkins

Post » Sob gru 21, 2013 22:57 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VII-a Kotkinsa posadzą...

:mrgreen: z ciekawosci...probowalas? A sa czerwone kiciusie?
Obrazek Obrazek

shira3

Post » Sob gru 21, 2013 23:03 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VII-a Kotkinsa posadzą...

Kiciusie są we wszystkich kolorach tęczy .:)

Obrazek

A nawet bywają takie:

Obrazek

Obrazek

Manfred jutro rano jedzie na testy, bo już mi ledwo drzwi izolujące wytrzymują.
Ostatnio edytowano Sob gru 21, 2013 23:05 przez cairo, łącznie edytowano 2 razy
Obrazek

cairo

Post » Sob gru 21, 2013 23:04 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VII-a Kotkinsa posadzą...

KOBIETO!!!!!

http://allegro.pl/kitchenaid-artisan-ws ... 98077.html

http://www.mojewypieki.com/post/roboty- ... id-artisan

Masz jeszcze jakieś pytania??? :D

Co do suplementów:nie, ale moje koty TAK twierdzą. Nie ma pewności ,że suplementy można zamrażać...

Edit: Cairo widziałaś jest w PANTERKĘ!!!! :mrgreen:
Ostatnio edytowano Sob gru 21, 2013 23:07 przez kotkins, łącznie edytowano 1 raz

kotkins

Post » Sob gru 21, 2013 23:06 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VII-a Kotkinsa posadzą...

empire red albo cinnamon....oooooo....
Obrazek Obrazek

shira3

Post » Sob gru 21, 2013 23:09 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VII-a Kotkinsa posadzą...

kotkins pisze:
Edit: Cairo widziałaś jest w PANTERKĘ!!!! :mrgreen:

No właśnie widziałam, niestety. Nie wiem jak to się dla mojej kuchni skończy.
Obrazek

cairo

Post » Sob gru 21, 2013 23:12 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VII-a Kotkinsa posadzą...

Jak kupować to tylko panterkę!
ObrazekObrazek

villemo5

Od: Sob maja 05, 2007 17:14

Post » Sob gru 21, 2013 23:15 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VII-a Kotkinsa posadzą...

mam pytania, mam... Co do funkcji to nie mam pytan, skupmy sie wiec na powierzchownosci chwala sie ze artist... a ja sprzet stojacy na wierzchu mam z kolekcji imitowanej o wzornictwie inspirowanym malarstwem Dali... Plus bialo czerwona oprawa ... idealem by byla stylistyka pasujaca...
Obrazek Obrazek

shira3

Post » Nie gru 22, 2013 11:13 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VII-a Kotkinsa posadzą...

Później mogę nie mieć czasu więc.... Obrazek
Obrazek Obrazek

shira3

Post » Nie gru 22, 2013 17:59 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VII-a Kotkinsa posadzą...

Kotkinsie jamniki potrzebują pomocy https://www.facebook.com/events/1448679 ... /?source=1

Może ktoś podpowie gdzie szukać pomocy? Paskudny okres Święta, a one tam w lesie dwie : jamniczka mama i córka już nie taka zupełnie jamnicza , ktoś wywalił z samochodu prawdopodobnie. Nie mają żadnych obroży.
Obrazek

alab108

Od: Wto lis 09, 2010 22:35

Post » Nie gru 22, 2013 19:52 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VII-a Kotkinsa posadzą...

O boże...
Na fb dziewczyna chce wziąć jedną- na szczęście.
Nie mam miejsca na jamnika.
Ledwo się mieścimy z piątką zwierząt- synowa pasierbowa ma chwilowo trzy psy bo wzięli jakąś maleńką suczkę-przybłędkę. Ma już perspektywy na domek, ale póki co mieszkają z trzema.

A u nas pieczemy, choinkę zaraz ubierzemy...Lal siedzi pod choinką i drze dzioba- widać postanowił sobie pokolędować.
Zabawną rzecz widziałam dziś rano- Lalek sobie siedział w pokoju i śpiewał (kolędy??). Na drapaku spał Leoś. W końcu śpiewy laleczkowe go obudziły. Wstał, zeskoczył , podszedł do Lalka i bez ostrzeżenia zdzielił go łapką między uszka.
Lalek natychmiast przestał śpiewać, a Leoś wlazł na drapaczek, zajął stanowisko i zaraz ponownie zasnął...
Wniosek?
Nie należy śpiewać kolęd we wszelkich okolicznościach...bo można dostać w łeb!!! :mrgreen:

Co pieczecie na święta?
Ja mam keksa i piernika, w Wigilię zrobię sernik (moja rodzina nie może się obyć bez sernika Nigelli)
Nigdy nie upiekłam makowca.
Macie jakiś fajny przepis? Tylko bez mielenia maku, najlepiej z czegoś gotowego...mielenie maku mnie zdecydowanie przerasta...

Kurczę , przeczytałam "Policję" Jo Nesbo. Genialny kryminał, Harry Hole to mój ulubiony bohater. Czytałam rano gryząc palce z nerwów "KTO ZABIŁ??".
A teraz brakuje mi czegoś fajnego...może się skuszę na Browana, tego nowego zdaje się "Inferno"?
Jakoś mnie nie porwały nigdy jego literackie dokonania...
Cóż- z braku innych spróbuję...

kotkins

[poprzednia][następna]