♥ Muszu i Teemuś ♥ Jest lepiej :D

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lut 14, 2014 16:16 Re: Muszu i Teemuś czyli moje koty nad koty

Witam walentynkowo i życzymy wszystkim duuużo miłości :1luvu:

My tego dnia jakoś specjalnie nie celebrujemy :)
Kupiłam w cukierni sernik na deser, może na wieczór zrobię spaghetti :D
Kocurkom zrobiłam walentynkowy lunch z wątróbki, gotowanego żółtka i gotowanej marchewki.
Zjadły i wariują :D Muszeron chyba wyczuł, że się o niego martwię, bo zrobił się strasznie miziasty... jak nie ten kot :D
Pogoda piękna... jakby na prawdę miała już przyjść wiosna, więc nastroje są eleganckie :)

Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek
Zapraszam na ubrankowo-butkowy bazarek <3 http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=164058
"Tyl­ko dwie rzeczy są nies­kończo­ne: wszechświat oraz ludzka głupo­ta, choć nie jes­tem pe­wien co do tej pierwszej" Albert Einstein

Rilla07

Od: Wto lip 30, 2013 17:49

Post » Pt lut 14, 2014 17:31 Re: Muszu i Teemuś czyli moje koty nad koty

Piękne, Walentynkowe kocurki :1luvu: :1luvu:
Obrazek

aannee99

Od: Wto sie 28, 2012 8:35

Post » Pt lut 14, 2014 17:42 Re: Muszu i Teemuś czyli moje koty nad koty

Lubię walentynki to fajne święto chociaż nie nasze :D
Kocurki w serduszkach wyglądają cudnie :1luvu:
Może Muszu zostanie już taki miziasty :)
Obrazek
Idź zawsze do przodu,nie oglądaj się wstecz,nie holuj smutku za sobą....,,Dżem"

Annaa

Od: Sob lis 28, 2009 20:25

Post » Pt lut 14, 2014 18:05 Re: Muszu i Teemuś czyli moje koty nad koty

Walentynki to sympatyczne święto, chociaż ja jestem za tym by uczucia okazywać sobie częściej niż raz w roku :D
Obrazek Obrazek Obrazek
Zapraszam na ubrankowo-butkowy bazarek <3 http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=164058
"Tyl­ko dwie rzeczy są nies­kończo­ne: wszechświat oraz ludzka głupo­ta, choć nie jes­tem pe­wien co do tej pierwszej" Albert Einstein

Rilla07

Post » Sob lut 15, 2014 21:36 Re: Muszu i Teemuś czyli moje koty nad koty

Witam wieczorową porą :)
Dziś byliśmy na wsi u rodziców, kotełki zostały same na ponad 5 godzin i chyba cały ten czas przespały.

I kolejna opowieść z serii "nie rozumiem zachowania kotów" :D
Teemo zawsze zjada swoją porcję jedzonka 2 razy szybciej niż Muszeron. Je bardzo łapczywie (odkurzacz do mięska).
Potem siada koło Muszerona i czeka aż ten skończy i a nóż coś zostawi w miseczce.
Dzisiaj pierwszy raz było odwrotnie, jednak zachowanie Teemolka mnie po prostu rozbroiło.
Miałam w lodówce świeżą wątróbkę i pomimo, iż kotki zjadły kilka godzin wcześniej swój obiadek, pokroiłam im i dałam by się nie zmarnowało.
I co ja pacze? Muszu zjadł błyskawicznie swoją porcję a Teemo w połowie jedzenia zaczął marudzić. Był najedzony i po prostu ta reszta wątróbki mu się nie zmieściła :D
Doszło do odwrotnej sytuacji, to Muszu tym razem usiadł koło Teemcia i czekał na wylizanie jego miski :D
I.... Teemol wpadł w panikę, dosłownie ! :ryk:
Popiskując chwycił kawałek wątróbki i pobiegł do pokoju, wsadził ją pod łóżko. Potem pędem do miseczki po drugi kawałeczek, zostawił go przedpokoju na wycieraczce.
I znowu po ostatni kawałek, jednak wtedy go złapałam i zabrałam. Następnie musiałam szukać wątróbki pod łóżkiem :D
Skąd takie zachowanie?
Przecież nikt mu jedzonka nie zabiera a Muszu nigdy mu nie podjadał (było na odwrót).
Muszeron ma za przeproszeniem w 4 literach czy coś zostawi w misce, bo wie, że nawet jak nie doje to i tak jedzenia mu nikt nie poskąpi.
Na początku się uśmiałam, bo sytuacja zdawała się zabawna a potem tak sobie myślę, może on jako kociak po prostu nie dojadał i chodził głodny :(

Chyba nie jedno mnie jeszcze zaskoczy :)
Ah kocham strasznie te moje koticzki dwa :1luvu:
Obrazek Obrazek Obrazek

Rilla07

Post » Sob lut 15, 2014 22:26 Re: Muszu i Teemuś czyli moje koty nad koty

Ojej uśmiałam się :ryk:
Faktycznie czasem trudno zrozumieć koty,ale widocznie Teemusiowi bardzo smakowało,że dokonał aż tak desperackiego czynu.
U mnie żaden kot nigdy nie wynosił z miseczki i nie chował jedzenia na zapas.
Ale np.Kastor zawsze rzuca się na wszystko,bardzo łapczywie i warczy :roll:
I mimo,że jest już u mnie półtora roku i niczego mu nie brakuje cały czas je tak jakby na zapas.
To nazywa się syndrom pustej miski i miejmy nadzieję,że te nasze bidulki kiedyś zapomną o tym :ok:
Obrazek

Annaa

Post » Sob lut 15, 2014 23:41 Re: Muszu i Teemuś czyli moje koty nad koty

Oby oby :)
Na razie ważne, że brzuszki zaokrąglone i koty zadowolone :1luvu:
Obrazek Obrazek Obrazek

Rilla07

Post » Nie lut 16, 2014 0:19 Re: Muszu i Teemuś czyli moje koty nad koty

Właśnie bo najbardziej cieszy świadomość że są szczęśliwe :)
Obrazek

Annaa

Post » Nie lut 16, 2014 19:07 Re: Muszu i Teemuś czyli moje koty nad koty

I niestety mija weekend :(
Kocurki przed chwilą zasnęły, więc zapewne późnym wieczorem będą szaleć :)

Teemo dzisiaj odkrył "nową" szafę, na którą można wskoczyć.
Obrazek

A tutaj najedzony i śpiący "biały brzuszek" szykuje się do drzemki.
Obrazek

I smutasek Muszu
Czy ja dobrze słyszałem? Znowu mnie będą gdzieś wozić, potem pewnie kłuć, grzebać w pyszczku, uszkach i nie wiadomo co jeszcze :(
A mnie już ząbek nie boli przecież

Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

Rilla07

Post » Nie lut 16, 2014 19:09 Re: Muszu i Teemuś czyli moje koty nad koty

Booooooooo jaka minka Muszusia, ojej! Będzie dobrze z ząbkiem, nie martw się kociaku :1luvu:
Teemo pełen relaks :ryk:

Spilett

Od: Śro wrz 25, 2013 14:57

Post » Nie lut 16, 2014 19:54 Re: Muszu i Teemuś kocurki dwa zapraszają na swój wątek :)

Wysokie szafki to jest to co kocurki lubią najbardziej :D
Słodki śpiący brzusio :1luvu:
Muszu ma taką poważną minę i cudne oczy :1luvu:
Będzie dobrze nie martw się :ok:
Obrazek

Annaa

Post » Nie lut 16, 2014 21:58 Re: Muszu i Teemuś kocurki dwa zapraszają na swój wątek :)

Taa, Teemol jest na maxa wyluzowanym kocurkiem :D Zawsze wesoły i chętny na mizianie czy psoty.
Muszek jest humorzasty i raczej poważny. Jednak im bardziej się złości tym mam większą ochotę go zacałować na amen :D
Obrazek Obrazek Obrazek

Rilla07

Post » Nie lut 16, 2014 22:28 Re: Muszu i Teemuś kocurki dwa zapraszają na swój wątek :)

To zacałuj go :roll: i mimo,że może będzie odpychał się łapkami to będzie mu się podobało :)
Obrazek

Annaa

Post » Nie lut 16, 2014 23:21 Re: Muszu i Teemuś kocurki dwa zapraszają na swój wątek :)

Noo nie tylko odpycha ale też pokazuje kła, jakby miał powiedzieć "fuj fe, idź no stąd ode mnie" :D
Ale ja się nie zrażam :D
Obrazek Obrazek Obrazek

Rilla07

Post » Nie lut 16, 2014 23:24 Re: Muszu i Teemuś kocurki dwa zapraszają na swój wątek :)

Super zdjęcia.
Biedny kocio ze złamanym ząbkiem :cry:
Obrazek Obrazek
Klarunia [*] 06.2004 - 10.02.2013 czekaj na mnie za TM BARF-ujemy od września 2013r.

ab.

Od: Pt kwi 12, 2013 21:10

[poprzednia][następna]