PERS wreszcie w DS

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lis 09, 2013 23:55 Re: PERS przybłąkał się,b.zaniedbany-szukamy DS Warszawa/Poz

Tabo- co Ty wiesz o zabijaniu... :mrgreen:
Ja doprowadzona do ostateczności korespondencją z kretynem w sprawie WSZYSTKICH (około 10...) wystawionych przez nas kotów (bierze każdego) napisałam prosto: "Nie bo NIE. Mój kot i mogę se z nim zrobić co zechcę- nawet futro uszyć. IDIOTM zresztą nie wyadoptowujemy, takie mamy zasady!"
Zamknął się.

Dużo by opowiadać.

Ostatni chętny na Lalusia, mojego persika bez oka- gwałciciela kocyków , panna studentka chciała go trzymać w pokoju 15 metrów zajmowanym z koleżanką, w mieszkaniu 3 pokojowym z 5 innymi współlokatorami i co dwa tygodnie wozić do swoich rodziców z Poznania do Ostrowca Świętokrzyskiego.
Mój Małż słuchając rozmowy z nią dostał szału.
Było bardzo zabawnie...

Ludzie nie rozumieją słowa "NIE".
Nikt nie zadzwoni przecież i nie powie "jestem beznadziejny, oddajcie mi tego koat". Same anioły ze skrajnego luksusu dzwonią!
A Ty wrednie im kota nie dajesz.

A pamiętacie panią , która miała teriera rosyjskiego i mi nim groziła?
Odpisałyśmy jej z Niegh ,że mamy papugę (Neigh ma!) i nie zawahamy się jej użyć. Że o jamniku nie wspomną...
Odczepiła się...

Ania on Cię ewidentnie podrywa:)!!
Jeśli masz tel na kartę, niech zadzwoni do niego TŻ...

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Nie lis 10, 2013 3:00 Re: PERS przybłąkał się,b.zaniedbany-szukamy DS Warszawa/Poz

No, gdybym dała towarzyskie, to pewnie nikt by się nie zgłosił...
Cóż, chętne z Poznania i okolic mogą pokorespondować (nr tel. do pana nie mam)...
Ja tam osobicie chwilowo nie mam ochoty korespondować z dziwnymi ludźmi od kotów, wystarczą mi dziwni ludzie od śmieci, którym muszę odpisywać...
Obrazek Kawunia?

koteczekanusi

Od: Pon sty 07, 2008 12:03

Post » Pon lis 11, 2013 10:47 Re: PERS przybłąkał się,b.zaniedbany-szukamy DS Warszawa/Poz

Od śmieci? Ciekawe......

Ja do końca dni moich nie zapomnę Pani, co to do nas maile pisała, których nikt ni diabła zrozumieć nie mógł........we 3 się zastanawiałyśmy, czy ona nas kocha czy wrecz przeciwnie.....:-)
pamiętasz Kotkinsie? To było kuriozum.

Wyglądały podobnie do tekstów wrzucanych do translatora.......Wgryzienie sie w co poeta miał na mysli...
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Pon lis 11, 2013 12:25 Re: PERS przybłąkał się,b.zaniedbany-szukamy DS Warszawa/Poz

Neigh pisze:Wiesz co wyziera jak jasność wiekuista z tych odpowiedzi? zakompleksiony, agresywny człowiek, któremu się wydaje, że skoro ON/ONA chce, to winniśmy paść na durne twarze ze szcześcia.

Ja bym takiej osobie nie oddała kury wychodzącej nawet:-)

fakt :roll:

tabo10

Od: Nie lip 31, 2011 14:24

Post » Pon lis 11, 2013 12:26 Re: PERS przybłąkał się,b.zaniedbany-szukamy DS Warszawa/Poz

kotkins pisze:
Same anioły ze skrajnego luksusu dzwonią!

to prawda :ryk:

tabo10

Post » Wto lis 12, 2013 8:56 Re: PERS przybłąkał się,b.zaniedbany-szukamy DS Warszawa/Poz

Ja aniołem nie jestem - zdarza mi się pogonić ścierką jednego z druga z kategorycznym JUŻ MI STĄD!

Jestem tzw. klasa średnia. Nie przelewa się, ale głodem nie przymieram. Nadwyżek brak, luksusów i nędzy takoż. Rozumiecie o co chodzi......
Nie w luksusach sedno, ale w świadomości ..........bo np. wczoraj ręka mi nie drgnęła kiedy zostawiałam 286 zł u weta za leczenie mocno podstarzałego, wyłysiałego kundla. MOJEGO kundla, tak? A jakbym miała sobie kupić np. bluzkę za te same 286 zł - to bym się w głowę postukała drżącą ręką i poszła dalej. Taka różnica myślenia.

Chcę mieć pewność, że ds TEGO kota też ręka nie drgnie ( przy zapłacie za weta, a nie za kolejną kieckę ...) Ot co. To jest kwestia głowy, a nie grubości portfela

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Post » Wto lis 12, 2013 14:36 Re: PERS przybłąkał się,b.zaniedbany-szukamy DS Warszawa/Poz

U mnie natomiast ciągle na coś kasy brak,ale choćbym miała sama żreć same kartofle to np. Azodyl za 160zł/miesięcznie + całą resztę (wizyty u nefrologa,morfologię,posiew i co tam jeszcze wymyślą) mój 11letni najukochańszy pod słońcem koci szczaluch pnn-owiec MUSI MIEĆ!

Także to prawda,to nie kwestia zasobności portfela,ale podejścia do zwierzaka jak do członka rodziny (albo lepiej :wink: ,bo chyba na niektórych z rodziny bym tyle nie dała...Powiem więcej,nie dałabym napewno :twisted: .)

tabo10

Post » Wto lis 12, 2013 16:19 Re: PERS przybłąkał się,b.zaniedbany-szukamy DS Warszawa/Poz

tabo10 pisze:
Także to prawda,to nie kwestia zasobności portfela,ale podejścia do zwierzaka jak do członka rodziny (albo lepiej :wink: ,bo chyba na niektórych z rodziny bym tyle nie dała...Powiem więcej,nie dałabym napewno :twisted: .)

Się zgadzam:-). Ja ze sobą pójść do lekarza ciągle nie mam czasu. A z Brombą wczoraj gnałam posłusznie z rozwianym włosem, bo ją BOLI. Mnie jak boli, to poboli i przestanie:-)

Obrazek

Neigh

Post » Śro lis 13, 2013 11:04 Re: PERS przybłąkał się,b.zaniedbany-szukamy DS Warszawa/Poz

Neigh pisze:[Ja ze sobą pójść do lekarza ciągle nie mam czasu. A z Brombą wczoraj gnałam posłusznie z rozwianym włosem, bo ją BOLI. Mnie jak boli, to poboli i przestanie:-)

oj,święta prawda :? skąd ja to znam... toczka w toczkę jak u mnie.
Kiedyś znajoma powiedziała mi,że chciałaby być moim kotem :D bo o nią w domu nikt tak nie dba jak ja o swoje koty.

tabo10

Post » Pt lis 15, 2013 10:13 Re: PERS przybłąkał się,b.zaniedbany-szukamy DS Warszawa/Poz

fairey mowi,że chłopczyk przytył :D i juz pozwala się trochę nosić na rękach,a przynajmniej nie odpycha się czterema kończynami :twisted: i zaczyna wyglądać jak pers- ofutrza się pieknie. Brzydkie kaczątko zamienia się w łabędzia :D

Przypominamy się,może ktoś z forum się skusi na pięknego czarnego persa?

tabo10

Post » Nie lis 17, 2013 19:32 Re: PERS przybłąkał się,b.zaniedbany-szukamy DS Warszawa/Poz

pokazujemy pięknego czarnego persiaka :P

tabo10

Post » Pon lis 18, 2013 17:04 Re: PERS przybłąkał się,b.zaniedbany-szukamy DS Warszawa/Poz

No dobra…
Obrazek

Piers to Piers … Brosnan - i kogo obchodzi , że ma BYĆ MOŻE " torbielowatość … nerek ? "
( "Torby 8O z supermarkietu ") :twisted: a więc - torby można tachać 8O a takiego lekkiego schorzenia ( torbielowatość ) NIE ?
8O 8O 8O

" O tempora, o mores, o curva ! " - - - i to jest cytat i nikomu nic do tego !!! :twisted:

tabo10 :ok:
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger
Obrazek...ObrazekA tu znajdziesz nasz koci wątek: http://tiny.pl/hk6cq

Monika_Krk

Od: Wto lis 27, 2012 12:51

Post » Wto lis 19, 2013 14:37 Re: PERS przybłąkał się,b.zaniedbany-szukamy DS Warszawa/Poz

A możesz Tabo10 wstawić zdjęcia tego łobuziaka ?
Przytył to i bardziej fotogeniczny być musi.
:mrgreen:
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger
Obrazek...ObrazekA tu znajdziesz nasz koci wątek: http://tiny.pl/hk6cq

Monika_Krk

Od: Wto lis 27, 2012 12:51

Post » Śro lis 20, 2013 16:05 Re: PERS przybłąkał się,b.zaniedbany-szukamy DS Warszawa/Poz

o to trzebaby się ukłonić do fairey :P

tabo10

Post » Czw lis 21, 2013 9:05 Re: PERS przybłąkał się,b.zaniedbany-szukamy DS Warszawa/Poz

Rozmawiałam z nią wczoraj:-) Tabo wie o czym.........może nie będą nowe zdjęcia potrzebne. Oby kurcze oby......

Obrazek

Neigh

[poprzednia][następna]