Buro-rudy duet: Malagito & Pinelli / krótka aktualka :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lip 26, 2013 14:08 Re: Buro-rudy duet: Malagito & Pinelli

MonikaMroz pisze:Ludzie są coraz bardziej chorzy na głowę. Coraz gorsze dyscypliny wymyślają. jak nie walki psów, kogutów to teraz to. Co te zwierzęta im zrobiły??? Masakra :(

Ja sobie nie wyobrażam jak z takiego okrucieństwa można czerpać satysfakcję. :| I w dodatku widać jak na Ukrainie władza się interesuje losem zwierząt, zresztą już nie pierwszy raz, skoro te zawody się kilka razy do roku, ba, kilka razy w miesiącu odbywają bez przeszkód na terenie całego kraju. Już nie mówiąc o tym, że tam niedźwiedź brunatny jest chroniony prawnie, bo właśnie m. in. przez takie akcje jest jego przedstawicieli coraz mniej...

Miraclle pisze:Co do siusiania :roll: :roll: nie obejdzie się bez weta i szczegółowego badania :roll: Jak badanie wyjdą prawidłowe to jedynie widzę problem z terytorium. Pini chce zostawić swój zapach, jednak widzi mi się na to za mały :wink:

A ja myślę, że Pini sika z nudów. :roll: Robi to tylko wtedy kiedy jest w pokoju kompletnie sam (beze mnie, odizolowany od Malagi) albo kiedy ja się z nim nie bawię wtedy, kiedy ma na to ochotę (czyli właśnie jak śpię) - on mnie gryzie po nogach i rękach, żeby się bawić, ja śpię dalej, więc w odwecie rano znajduję zasikane łóżko. Ja olałam jego, więc on olewa mnie - dosłownie. :roll: :wink:

A żeby nieco rozluźnić atmosferę po tych sikająco-okrutnych wątkach, kolejny filmik z moimi chłopakami: http://youtu.be/bD3935PWCiM

Te moje koty to chyba strasznie brudne są, dzisiaj się już nawzajem myły cztery razy, każda sesja po kilkanaście minut. :lol: Przy czym Pinelliemu się szybko odechciewa i chce lecieć do zabawy, ale Malaga chwyta o wtedy zębami za kark i łapami w żelaznym uścisku, dopóki Mały z powrotem się nie ułoży, a Malaga go nie domyje aż będzie zadowolony z efektu. :mrgreen:

I zdjęcia, niestety średniej jakości, bo światło za mocno przyświecało, ale tym razem liczy się nie samo zdjęcie, a to, co przedstawia. 8)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

solarie

Od: Pt mar 02, 2012 17:21

Post » Pt lip 26, 2013 14:36 Re: Buro-rudy duet: Malagito & Pinelli

Rany, tego się po prostu nie da inaczej skomentować: :love: :love: :love:

floxanna

Od: Pon paź 27, 2008 18:41

Post » Pt lip 26, 2013 16:30 Re: Buro-rudy duet: Malagito & Pinelli

Ja wymiękam, jacy oni są cudowni :D :D :1luvu:
Żeby jeszcze ten rudy szkrab przestał sikać, to już będzie jak w raju :ok: .
Malaga okazał się bardzo opiekuńczym braciszkiem i widać, że zaakceptował Pinisia w 100%, bo przecież on po nim nie sprząta :lol: :lol: a do mycia uszek i przytulanek jest jak znalazł :D .

Co do RC i Ukrainy, to się nie wypowiadam, bo byłoby niecenzuralnie, nawet nie wchodzę obejrzeć film, bo ja nie mogę nawet 5 sekund na to patrzeć, dlatego nie oglądam w ogóle :evil: :evil: .

Buziaki w te piękne łepki, które dostarczają mi tyle radości codziennie :D :D :1luvu:
Gdy cię znalazłam, nie wiedziałam, co z tobą zrobić.
Dziś nie wiem, co zrobię bez ciebie...
Marcel 7.10.2007 - 26.07.2021

kwinta

Od: Śro maja 21, 2008 20:47

Post » Pt lip 26, 2013 16:38 Re: Buro-rudy duet: Malagito & Pinelli

Pisałaś, że przysłali Ci tą gazetę od RC - ja już czekam na nią wieczność, a miła pani dzwoniła do mnie z miesiąc temu... Po tych rewelacjach o sponsorowaniu czegoś tak okrutnego chyba idę się z klubu RC wypisać, bo to jakaś masakra jest... Aż mi głupio.

EDIT: będziesz musiała znaleźć chyba większą tą okrągłą półkę na drapak, bo już teraz Maladze zwisa z niej co nieco, a Pinek też nie zmaleje :D
Obrazek Obrazek
Monia, Kuba, Hania i Bilon

KubaTST

Od: Nie paź 19, 2008 18:41

Post » Pt lip 26, 2013 16:45 Re: Buro-rudy duet: Malagito & Pinelli

Malaga stanowczy,smarkacza przycisnął łapą i próbuje pokazać-starszych należy słuchać i już :ryk:

rudy kociak

Od: Śro paź 19, 2011 18:21

Post » Pt lip 26, 2013 19:00 Re: Buro-rudy duet: Malagito & Pinelli

floxanna pisze:Rany, tego się po prostu nie da inaczej skomentować: :love: :love: :love:

To i tak wyraża wszystko. :1luvu: :wink:

kwinta pisze:Ja wymiękam, jacy oni są cudowni :D :D :1luvu:
Żeby jeszcze ten rudy szkrab przestał sikać, to już będzie jak w raju :ok: .
Malaga okazał się bardzo opiekuńczym braciszkiem i widać, że zaakceptował Pinisia w 100%, bo przecież on po nim nie sprząta :lol: :lol: a do mycia uszek i przytulanek jest jak znalazł :D .

Co do RC i Ukrainy, to się nie wypowiadam, bo byłoby niecenzuralnie, nawet nie wchodzę obejrzeć film, bo ja nie mogę nawet 5 sekund na to patrzeć, dlatego nie oglądam w ogóle :evil: :evil: .

Buziaki w te piękne łepki, które dostarczają mi tyle radości codziennie :D :D :1luvu:

No lepiej żeby nie przestał sikać - grunt, żeby to robił we właściwe miejsce. :lol: Ja się im w ogóle dziwie, upał chyba 30 stopni, nie ma czym oddychać, a oni śpią przytuleni. 8O Widocznie obaj lubią baardzo gorące temperatury. :roll:

KubaTST pisze:Pisałaś, że przysłali Ci tą gazetę od RC - ja już czekam na nią wieczność, a miła pani dzwoniła do mnie z miesiąc temu... Po tych rewelacjach o sponsorowaniu czegoś tak okrutnego chyba idę się z klubu RC wypisać, bo to jakaś masakra jest... Aż mi głupio.

EDIT: będziesz musiała znaleźć chyba większą tą okrągłą półkę na drapak, bo już teraz Maladze zwisa z niej co nieco, a Pinek też nie zmaleje :D

Ja szczerze mówiąc byłam zaskoczona skąd oni mają mój adres i nr tel. Dopiero potem sobie przypomniałam, że jak Malaga ledwie co do mnie trafił, czyli jakieś półtora roku temu wzięłam udział w jakiejś akcji, że jak się zarejestrowało swojego zwierzaka, to oni wysyłali darmową próbkę karmy RC i chyba coś jeszcze. To pewnie stąd, bo w klubie żadnym nie jestem.

Co do tego drapaka to się zastanawiam właśnie jak to będzie za kilka tygodni, chyba jeden będzie spał na głowie drugiego... :ryk:

rudy kociak pisze:Malaga stanowczy,smarkacza przycisnął łapą i próbuje pokazać-starszych należy słuchać i już :ryk:

Malaga ma w ogóle manię na to mycie - co chwilę chwyta Piniego i myje mu uszy, głowę i łapy - najbardziej korzysta jak Mały śpi, bo wtedy nie protestuje. :ryk:

solarie

Post » Pt lip 26, 2013 19:07 Re: Buro-rudy duet: Malagito & Pinelli

Nie mogę się na nich napatrzeć :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Malaga cudownie niańczy Pinelliego :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Mądry starszy braciszek :1luvu: :1luvu:
Obrazek Obrazek Obrazek
Toffie [*] 15.03.2016r. , Kubuś [*] 07.12.2016r. , Julia (Dżulia) [*] 15.01.2018r.

Miraclle

Od: Wto maja 10, 2011 10:47

Post » Pt lip 26, 2013 20:00 Re: Buro-rudy duet: Malagito & Pinelli

Wieczorem jeszcze razem z mamą wzięłam kociaste na balkon, bo po podwórku goniła czwórka dzieci (trzech kuzynów i siostrzenica, przedział wiekowy 2-13 lat), więc koty by tam zeszły na zawał. Zrobiłam tam podest wedle pomysłu mojego śp. Taty (na taki biały stoliczek na kółkach dajemy wezgłowie mojego starego łóżka, na to koc), dzięki któremu koty mogą sobie wygodnie leżeć, a widzą, co się dzieje "na horyzoncie". :wink:

I tak sobie leniuchowaliśmy do wieczora.

Koty naprzemiennie leżakowały...

Obrazek

Obrazek

obserwowały...

Obrazek

biły się...

Obrazek

a po chwili tuliły...

Obrazek

Obrazek

i oczywiście - stały punkt programu - myły. :wink:

Obrazek

Także zaliczyliśmy wszyscy udany wieczór. :ok:

solarie

Post » Pt lip 26, 2013 21:15 Re: Buro-rudy duet: Malagito & Pinelli

Bajka, najprawdziwsza bajka Andersena, te kolory, poduchy, ciekawość Piniego, wieczorne zapasy i przytulanki, literka M na czółku Malagi, jestem zauroczona każdego dnia coraz bardziej :D :1luvu: :ok: .

Masz najwspanialsze wakacje solarie, nie zamieniłabym ich na żadne Seszele ani Majorki :D :D :D
Gdy cię znalazłam, nie wiedziałam, co z tobą zrobić.
Dziś nie wiem, co zrobię bez ciebie...
Marcel 7.10.2007 - 26.07.2021

kwinta

Od: Śro maja 21, 2008 20:47

Post » Pt lip 26, 2013 21:32 Re: Buro-rudy duet: Malagito & Pinelli

Piękne te Twoje koty i foty!!! Nie wiem, czemu sama w konkursach nie startujesz! 8O
..........................♥Tosia&Bazyl♥.........................
ObrazekObrazek
'I had been told that the training procedure with cats was difficult. It's not. Mine had me trained in two days.'

Zapraszamy: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=162710 cz. VI

NatjaSNB

Od: Czw lis 08, 2012 10:03

Post » Sob lip 27, 2013 13:42 Re: Buro-rudy duet: Malagito & Pinelli

kwinta pisze:Bajka, najprawdziwsza bajka Andersena, te kolory, poduchy, ciekawość Piniego, wieczorne zapasy i przytulanki, literka M na czółku Malagi, jestem zauroczona każdego dnia coraz bardziej :D :1luvu: :ok: .

Masz najwspanialsze wakacje solarie, nie zamieniłabym ich na żadne Seszele ani Majorki :D :D :D

Ja też tak myślę, tyle radochy mi ich dwójka sprawia, że więcej mi nie trzeba. :) Filuję tylko na jakieś koszyki dla zwierząt, które można przyczepić do bagażnika roweru, moja kuzynka mówiła, że widziała takie w Netto. Bo wtedy mogłabym brać oba koty na wycieczki rowerowe - Piniego do plecaka (takiego dla zwierząt), bo jest lżejszy, a Malaga siedziałby bezpiecznie w tym koszyku. Mam nadzieję, że uda mi się coś takiego znaleźć.

NatjaSNB pisze:Piękne te Twoje koty i foty!!! Nie wiem, czemu sama w konkursach nie startujesz! 8O

Ja od czasu do czasu też startowałam w konkursie Pet Supplies z Malagą, ale nic nie ugrałam jak dotychczas. :wink: Teraz też wysłałam zdjęcie, tym razem Piniego, ale na nic nie liczę.
Przy czym ja to bardziej robię z chęci pochwalenia się, jakie piękne mam zwierzęta, bo z moim marnym sprzętem fotograficznym dużo super momentów, które mogłabym sfotografować mi umyka, bo albo aparat za wolno przetwarza, albo rozmazuje najlepsze ujęcia, więc zdjęcia mam mało "konkursowe". :roll:
Planowałam kiedyś kupić lustrzankę, ale stwierdziłam, że nie będę wydawała kilku tysięcy tylko po to, żeby robić ładne zdjęcia kotom. :mrgreen: Bo w gruncie rzeczy gdziekolwiek pojadę to zamiast fotografować jakieś ładne widoczki czy robić sobie pamiątkowe zdjęcia, szukam po krzakach albo ulicach czy czasem nie ma gdzieś dzikunków do sfotografowania, taka moja fiksacja. :ryk:

solarie

Post » Sob lip 27, 2013 14:43 Re: Buro-rudy duet: Malagito & Pinelli

solarie pisze:Przy czym ja to bardziej robię z chęci pochwalenia się, jakie piękne mam zwierzęta, bo z moim marnym sprzętem fotograficznym dużo super momentów, które mogłabym sfotografować mi umyka, bo albo aparat za wolno przetwarza, albo rozmazuje najlepsze ujęcia, więc zdjęcia mam mało "konkursowe". :roll:

A Ty myślisz, że ja foty pstrykam z innych powodów? :mrgreen: Pokazuję, co moje... w konkursach nie startuję bo ja też lustrzanki nie mam. Patrząc na te Twoje foty właśnie miałam pytać jaką masz lustrzankę i za ile :o 8O 8O 8O
..........................♥Tosia&Bazyl♥.........................
ObrazekObrazek
'I had been told that the training procedure with cats was difficult. It's not. Mine had me trained in two days.'

Zapraszamy: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=162710 cz. VI

NatjaSNB

Od: Czw lis 08, 2012 10:03

Post » Sob lip 27, 2013 15:34 Re: Buro-rudy duet: Malagito & Pinelli

NatjaSNB pisze:
solarie pisze:Przy czym ja to bardziej robię z chęci pochwalenia się, jakie piękne mam zwierzęta, bo z moim marnym sprzętem fotograficznym dużo super momentów, które mogłabym sfotografować mi umyka, bo albo aparat za wolno przetwarza, albo rozmazuje najlepsze ujęcia, więc zdjęcia mam mało "konkursowe". :roll:

A Ty myślisz, że ja foty pstrykam z innych powodów? :mrgreen: Pokazuję, co moje... w konkursach nie startuję bo ja też lustrzanki nie mam. Patrząc na te Twoje foty właśnie miałam pytać jaką masz lustrzankę i za ile :o 8O 8O 8O

No nie gadaj! 8O 8O 8O Byłam święcie przekonana, że masz jakąś wypaśną lustrzankę przy takich super ujęciach, np. Tosi z tą trawą, te wszystkie detale tak fajnie widać i w ogóle. 8O To w takim razie jesteś o wiele, wiele bardziej zdolna niż myślałam, skoro cyfrówką takie foty strzelasz. 8) Bo moja biedna hybrydowa Fuji fajne zdjęcia tylko robi jak zachodzą dwa warunki: jest dobre naturalne oświetlenie (czyli zimą, jesienią praktycznie zdjęć się robić nie da, bo w sztucznym świetle zdjęcia łapią brzydki żółto-pomarańczowy poblask) + obiekt fotografowany leży nieruchomo. :mrgreen:

solarie

Post » Sob lip 27, 2013 15:41 Re: Buro-rudy duet: Malagito & Pinelli

Solarie ale Ty gadasz ! Twoje foty, tzn foty kotów są cudowne :ok: . Mi sie nigdy nie udało zrobić tak cudnego i wyraźnego ujecia :)
Sesja balkoning super ;) Chłopacy są extra :)
Mili <3 (AMY <3 pamietamy) Obrazek plus Bagira ObrazekObrazek
Watek : viewtopic.php?f=46&t=204368
Bagi do adopcji: viewtopic.php?f=13&t=200315

MonikaMroz

Od: Nie lip 24, 2011 9:30

Post » Sob lip 27, 2013 15:43 Re: Buro-rudy duet: Malagito & Pinelli

Mozesz mi przypomieć jak masz na imie? Iza czy Paulina? Bo mylicie mi sie z Koczi i zawsze złe imiona powiem ;)
Mili <3 (AMY <3 pamietamy) Obrazek plus Bagira ObrazekObrazek
Watek : viewtopic.php?f=46&t=204368
Bagi do adopcji: viewtopic.php?f=13&t=200315

MonikaMroz

Od: Nie lip 24, 2011 9:30

[poprzednia][następna]