Zuzia i Pola - moje najlepsze przyjaciółki - cz.5

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon cze 17, 2013 21:19 Re: Zuzia i Pola - moje najlepsze przyjaciółki - cz.5

ab. pisze:A czytałyście 50 twarzy Greya

Nie.
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Pon cze 17, 2013 21:20 Re: Zuzia i Pola - moje najlepsze przyjaciółki - cz.5

floxanna pisze:
ab. pisze:Chmielewska czytałam dawno temu, teraz połykam thrillery medyczne, ale nie tylko. Odstresowują mnie takie książki :twisted:

O proszę, to mamy podobne podejście. Nieraz mówiłam w „swojej” bibliotece, że nie ma to jak kilka brutalnych morderstw dla relaksu :twisted:

Ja dodatkowo czytam : Kinga , Mastertona . Lundluma , Koontza . No i Sapkowskiego .

barbarados

Od: Sob lip 21, 2012 18:01

Post » Pon cze 17, 2013 21:22 Re: Zuzia i Pola - moje najlepsze przyjaciółki - cz.5

Mnie jakoś do „50 twarzy Greya” nie ciągnie, a po tej recenzji całkowicie porzuciłam myśl o sięgnięciu po tę pozycję :D

floxanna

Od: Pon paź 27, 2008 18:41

Post » Pon cze 17, 2013 21:22 Re: Zuzia i Pola - moje najlepsze przyjaciółki - cz.5

barbarados pisze:
floxanna pisze:
ab. pisze:Chmielewska czytałam dawno temu, teraz połykam thrillery medyczne, ale nie tylko. Odstresowują mnie takie książki :twisted:

O proszę, to mamy podobne podejście. Nieraz mówiłam w „swojej” bibliotece, że nie ma to jak kilka brutalnych morderstw dla relaksu :twisted:

Ja dodatkowo czytam : Kinga , Mastertona . Lundluma , Koontza . No i Sapkowskiego .

Kinga czytałam kiedyś ale on ma strasznie długie opisy.
Masterton i Koonz są lepsi bo akcja szybciej się rozwija :ok:

Najstraszniejszy horror to Smętarz dla zwierzaków Kinga.
Obrazek

agusialublin

Od: Nie lip 29, 2012 20:27

Post » Pon cze 17, 2013 21:23 Re: Zuzia i Pola - moje najlepsze przyjaciółki - cz.5

Ewa L. pisze:
ab. pisze:A czytałyście 50 twarzy Greya

Nie.

Polecam jak ktoś ma ochotę na książkę mocno erotyczną i niegrzeczną. Mam dwie pierwsze części do czytania na kompie jakby co to dajcie namiar na PW to powysyłam :twisted:
Obrazek Obrazek
Klarunia [*] 06.2004 - 10.02.2013 czekaj na mnie za TM BARF-ujemy od września 2013r.

ab.

Od: Pt kwi 12, 2013 21:10

Post » Pon cze 17, 2013 21:28 Re: Zuzia i Pola - moje najlepsze przyjaciółki - cz.5

agusialublin pisze:Kinga czytałam kiedyś ale on ma strasznie długie opisy.

Sapkowski moim zdaniem wywala się na długich formach, opowiadania zawsze miał lepsze.

Mastertona czytałam w dzieciństwie (mój pierwszy w życiu horror to był jego „Wyklęty” — idealna lektura dla 9-latki, nieprawdaż? :twisted: miałam na Mastertona fazę tak gdzieś do końca podstawówki, potem mi przeszło), ostatnio tylko się skusiłam na jedną jego książkę, „Dziecko ciemności”, bo akcja została umieszczona w… Warszawie!

Ludlum to dla mnie przede wszystkim Bourne, Koontza czytałam tylko kilka pozycji, jakoś mnie nie wciągnął. A King ma dobre zawiązania akcji i jej środek, ale jakoś mu zakończenia nie wychodzą, zwykle jest jakiś Deus ex machina i rozczarowanie (jak dla mnie).
Ostatnio edytowano Pon cze 17, 2013 21:30 przez floxanna, łącznie edytowano 1 raz

floxanna

Post » Pon cze 17, 2013 21:30 Re: Zuzia i Pola - moje najlepsze przyjaciółki - cz.5

agusialublin pisze:
barbarados pisze:
floxanna pisze:

Kinga czytałam kiedyś ale on ma strasznie długie opisy.

Nie było przypadkiem filmu - bo kojarzy mi się kot który wrócił.
Obrazek

Ewa L.

Post » Pon cze 17, 2013 21:31 Re: Zuzia i Pola - moje najlepsze przyjaciółki - cz.5

Był film i to straszny :strach:
Obrazek

agusialublin

Post » Pon cze 17, 2013 21:31 Re: Zuzia i Pola - moje najlepsze przyjaciółki - cz.5

Ewa L. pisze:
agusialublin pisze:Najstraszniejszy horror to Smętarz dla zwierzaków Kinga.

Tak, tak, to jest to samo (strasznie mi było żal tego zwierzaka :().

floxanna

Kurczę ja nie mam pamięci do nazwisk, książki pochłaniam w bardzo szybkim tempie i tylko komputer w bibliotece wie co już czytała, a co nie.
Obrazek Obrazek
Klarunia [*] 06.2004 - 10.02.2013 czekaj na mnie za TM BARF-ujemy od września 2013r.

ab.

Od: Pt kwi 12, 2013 21:10

Post » Pon cze 17, 2013 21:33 Re: Zuzia i Pola - moje najlepsze przyjaciółki - cz.5

ab. pisze:Kurczę ja nie mam pamięci do nazwisk, książki pochłaniam w bardzo szybkim tempie i tylko komputer w bibliotece wie co już czytała, a co nie.

Ja też nie mam pamięci do tytułów i nazwisk i jak się dużo czyta to później te książki mi się mieszają :D
Obrazek

agusialublin

Post » Pon cze 17, 2013 21:33 Re: Zuzia i Pola - moje najlepsze przyjaciółki - cz.5

floxanna pisze:
Ewa L. pisze:
agusialublin pisze:Najstraszniejszy horror to Smętarz dla zwierzaków Kinga.

Tak, tak, to jest to samo (strasznie mi było żal tego zwierzaka :().

A ja się ucieszyłam gdy wrócił :D ale potem nie było mi już tak do śmiechu :?
Obrazek

Ewa L.

Post » Pon cze 17, 2013 21:36 Re: Zuzia i Pola - moje najlepsze przyjaciółki - cz.5

agusialublin pisze:
ab. pisze:Kurczę ja nie mam pamięci do nazwisk, książki pochłaniam w bardzo szybkim tempie i tylko komputer w bibliotece wie co już czytała, a co nie.

Ja też nie mam pamięci do tytułów i nazwisk i jak się dużo czyta to później te książki mi się mieszają :D

Znam ten ból :D Raz na jakiś czas zdarza mi się, że wypożyczam książkę i gdzieś tak w połowie łapię się, że jakoś to wszystko znajomo wygląda… No ale jak się czyta zawodowo, a potem jeszcze dodatkowo dla relaksu, to takie są efekty ;) Nie da się pamiętać wszystkiego przy przewalaniu tysięcy stron miesięcznie.

floxanna

Post » Pon cze 17, 2013 21:38 Re: Zuzia i Pola - moje najlepsze przyjaciółki - cz.5

floxanna pisze:
agusialublin pisze:

Znam ten ból :D Raz na jakiś czas zdarza mi się, że wypożyczam książkę i gdzieś tak w połowie łapię się, że jakoś to wszystko znajomo wygląda… No ale jak się czyta zawodowo, a potem jeszcze dodatkowo dla relaksu, to takie są efekty ;) Nie da się pamiętać wszystkiego przy przewalaniu tysięcy stron miesięcznie.

Masz rację nie da się!
Obrazek

Ewa L.

Post » Pon cze 17, 2013 21:38 Re: Zuzia i Pola - moje najlepsze przyjaciółki - cz.5

ab. - thriler medyczny to dla mnie przede wszystkim Cook .
I według mnie jest mało dobrych ekranizacji Kinga , jak np . Zielona mila cz To ! Mnie powróciło zainteresowanie tymi autorami . To odskocznie np książkach o drugiej wojnie światowej . A może to też sentyment :?:

barbarados

Od: Sob lip 21, 2012 18:01

[poprzednia][następna]