CHOCO i Nero zapraszają po raz 4!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie cze 30, 2013 10:59 Re: Miś jest trochę grzeczny dziś - Choco i Nero zapraszają

Witam się ,nareszcie mam odrobinkę czasu i mogę nadrobić zaległości :wink:
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Nie cze 30, 2013 22:49 Re: Miś jest trochę grzeczny dziś - Choco i Nero zapraszają

Co w domu? – Wojna trwa – wg nich – A + M fachowa opieka z zewnątrz już jest zbędna i czas ją zakończyć, leczenie narzucone a nie ustawione sobie przez Mamę, lekarz nie ulubiony rodzinny, do której nie doszli w ciągu kilku miesięcy mimo obietnic tylko w innym miejscu, do którego zaprowadził matkę W i w tym samym dniu znalazła się w szpitalu .... więc co chwilę jest dyskusja - prawie awantura czy będzie zażywać leki albo sama coś sobie chce zmieniać – ciągle przypominamy do czego doprowadziło Jej samoleczenie - niechęć do zastosowania leków odwadniających i rozrzedzających krew, protest gdy przeczytała diagnozę na skierowaniu do kolejnych specjalistów dla kontynuowania leczenia, że to nieprawda, zabezpieczenia też wg Niej do niczego niepotrzebne czyli wracamy do punktu wyjścia… w rzeczywistości bez skontrolowania leku nie zażyje, sama sobie nawet nie obierze ziemniaka, które bardzo lubi – czeka na podanie wszystkiego gotowego… przy okazji każdego spięcia miedzy nimi rikoszetem obrywam ja i czasem niezbyt wiem o co chodzi TZ :(
Im są potrzebne pieniądze, które za opiekę płacimy my zamiast przesyłać je Krzysiowi………wszystkie swoje - ogromną kwotę przepuszczają :( To typowa "walka z wiatrakami" i bicie głową w mur...ylko my możemy sobie stawać na głowie… - będzie tak jak oceni sytuację ukochany syn w jej przekonaniu najbardziej troskliwy i dla matki zrobi wszystko żeby spełnić Jej każde życzenie.... :evil:
Dziś sprzątałam, gotowałam i nie zauważyłam jak ubrana wyszła z W na spacer i do sklepu – spódnica do koszuli nocnej - tego nie wymyśliłam, że to też muszę sprawdzać :( i całkowicie bez zabezpieczeń :(
Trudno – robię co do mnie należy, obiad dla M na jutro już gotowy :|
Przez kilka dni było trochę spokojniej, tuż po szpitalu stosowała się do zaleceń, przestraszyła się tego co tam usłyszała i była słabsza a teraz jest znowu sobą - arogancka, negująca wszystko i wszystkich, dobijająca każdego :(

Czas chociaż przez chwilę zająć się sobą i sprawami mojej części rodziny i innymi moimi… bo jeżeli będę zdenerwowana zawalę własne terminy i sprawy a czas zacząć myśleć o spakowaniu się do wyjazdu na urlop i zabezpieczeniu wszystkiego dla zwierzaków … bo w przeciwnym razie będę oprócz Nero wiozła to pociągiem :twisted:

Na dobranoc czas na luźny temat:
Natknęłam się na karteczki z ceną i nazwa funkii:
Funkia – Hosta Great Expectation – 9 zł, Funkia Fire and Ice – 7,5 zł; Hosta Twinlight – grupa ceny D
…….
Tydzień temu napisałam ale nie opublikowałam to: W tym tygodniu spodziewam się 9 nowych kwitnących liliowców… może to w różnych kępach i różne kolory, może kępy tak szeroko się rozłożyły – patrzyłam na to tuż po deszczu i nie widziałam oddołu… Będzie niespodzianka – każdy kwiat kwitnie tylko jeden dzień – ciekawe czy zakwitnie odmiana, na którą czekam od dawna albo kwitła gdy wyjeżdżałam na urlop, ile i które zdążę uchwycić i czy wyjdzie ostre, czy nie będzie przekłamania koloru … poczekamy zobaczymy :)

Teraz zagadka dla Was :)
Kto rozpozna na kolejnych zdjęciach archiwalnych jak najwięcej kwiatów?
Obrazek Obrazek Obrazek
Zasiedziałam się dziś pracując nad czymś innym domowym - TZ siedzi cały czas obok w tym samym pokoju i rozmawia z suką - średnio mogę się skupić więc nowych zdjęć dziś nie ma! Nie mam teraz czasu na wyszukiwanie, obróbkę, zmniejszanie, wczytywanie na serwer itd a rano czas do pracy :twisted:

Pechowo - ile razy biorę udział a jakiejś ankiecie to wiadomo, że mój kandydat jakikolwiek by nie był nigdy nie wygra i nie ma szans - teraz też jest 4 miejsce - ASK@ - a zwycięskiego wcale nie znam :(
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

Post » Pon lip 01, 2013 13:54 Re: Miś jest trochę grzeczny dziś - Choco i Nero zapraszają

Czas na kolejny odcinek monologu! - ciekawe czy w radosny dzień też tutaj będzie całkiem pusto i cicho jak prawie codzień gdy są jakiekolwiek problemy ale takie wątki po prostu się unika i na nich nawet widząc cokolwiek się milczy :( Po prostu samo życie - jak w kalejdoskopie - radość przeplatana ze smutkiem i tragedią, identycznie jak w realu gdy wszyscy otaczający nas nagle gdzieś znikają i już nikt na nic nie ma czasu, nawet na odezwanie się jednym słowem lub emotikonką .... :cry: :cry:

Chocuniu – DZIŚ DZIEŃ PSA czyli Twój - z okazji Dnia Psa… specjalnie dla Ciebie zamówiłam pyszne smakołyki, żwacze wołowe i bardzo dokładnie i długo najpierw Cię wygłaszczę a potem zabiorę na długi wieczorny spacer :1luvu:
Obrazek Obrazek Obrazek
...Obrazek...Obrazek

kussad

Post » Pon lip 01, 2013 14:11 Re: Miś jest trochę grzeczny dziś - Choco i Nero zapraszają

Życie bez problemow byloby nudne.

Kazde doswiadczenie zyciowe czegos nas uczy.

Nie mysl o tym co bedzie jutro,zyj dniem dzisiejszym.

Wytrzymasz wszystko ,co Cię spotka-znajduj elementy radosne w codziennosci,by nie zwariowac-to bylo moje motto podczas choroby mamy przez 10lat.
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Pon lip 01, 2013 14:15 Re: Miś jest trochę grzeczny dziś - Choco i Nero zapraszają

Wszystkiego najlepszego dla Choco!

I dla Was Wszystkich!

Dzięki za pamięć - czytam na bieżąco.
U nas coraz gorzej.
[*] 7.03.1992-18.03.2004[']
Należało wdać się w awanturę. :(
Gdziekolwiek jesteś ...♥♥♥
KARINKA[*]15.06.2003-13.10.2008['] MACIUŚ[']5.05.2011 KUBUŚ[']26.07.2011 MRUŻKA[']27.03.2013
:cry: :cry: :cry:

NITKA/KARINKA

Od: Sob lut 21, 2009 8:41

Post » Pon lip 01, 2013 14:51 Re: Miś jest trochę grzeczny dziś - Choco i Nero zapraszają

Dziękujemy :1luvu:

Kiedyś znalazłam i zapisałam sobie takiego posta!
Wiem, często nie może pocieszyć nic ale mimo wszystko - ja na ten widok nawet gdy jest najtrudniej się uśmiecham -
Tytuł: Re: Pakt Czarownych Czarownic XXXIV Napisane: Cz kwi 18, 2013 21:14
psiama pisze:Jesli Wy tez miewacie wredne dni, to dla Was i dla siebie, na wtedy 8)
Obrazek

Bardzo lubię te swoje zdjęcia i opowiadania przyrodnicze zwłaszcza gdy wiem, że też je oglądacie :D
...Obrazek...Obrazek

kussad

Post » Pon lip 01, 2013 15:07 Re: Miś jest trochę grzeczny dziś - Choco i Nero zapraszają

Ogladam i czytam,tylko nie zawsze mam sie sile odzywac :piwa:
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .

anulka111

Post » Pon lip 01, 2013 18:03 Re: Miś jest trochę grzeczny dziś - Choco i Nero zapraszają

Nie wiedziałam, że dziś jest Dzień Psa :oops:

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Pon lip 01, 2013 22:15 Re: Miś jest trochę grzeczny dziś - Choco i Nero zapraszają

1 lipca został okrzyknięty Światowym Dniem Psa:) To jest bardzo mało znane święto! Ja się dowiedziałam bo w którymś konkursie rozstrzygniecie miało być własnie 1 lipca na Dzień Psa.... i sprawdzałam czy nie mylę daty :)

Właśnie odkryłam, że nowa umowa z RWE, którą odebraliśmy ma inny adres zleceniodawcy a inny dostawy prądu –brakująca „A” - więc muszę się ustawić w jednej kolejce i to sprostować - nie mam ochoty płacić za dostawę prądu do kogoś w sąsiedniej kamienicy - jakiejś kolejnej co chwilę zmieniającej się firmy firmy, do której co chwilę do naszej skrzynki trafia źle zaadresowana korespondencja i catering …. :twisted:
a drugiej do załatwiania wszystkiego w banku na miejscu … czy wszystko jest prawidłowo – nie rozumiem tego co czytam na swoim koncie internetowym - inna jest nazwa wśród zleceń a inna na wyciągu i nie wiem co jest aktualne – przedpotopowy sposób płatności czy już wprowadzono zaktualizowany :twisted:
….
Ptaki podczas spaceru pokazały co sądzą na temat naszej suki, lubiącej po biegu po łące podbiec do wody i jej się napić – widocznie kiedyś któregoś przestraszyła. :)
Suka grzecznie idzie po alejce – nagle z krzykiem ze środka stawku zaczyna w jej stronę płynąć krzyżówka, kurki rozumiem, że krzyczą na wszelki wypadek i z trasy przeznaczonej dla swoich dzieci odganiają nawet inne ptaki.
….
Wczoraj wydawało mi się, że łabędzie z maluszkami odleciały… Bardzo długo podczas spaceru ich nie widziałam. Nie było ich na stałym miejscu! Jednak nie - przeniosły się na kolejny stawek znacznie większy szerszy z większą odległości wody od alejek!
A co z tatą łabędziej rodzinki? Poczuł się pewniej i zawłaszczył pół parku… Teraz nawet gdy pływają po przeciwległym brzegu przypływa z groźnym sykiem i odpędza ludzi idących po alejce… Była chwila, której się zlękłam – on oprócz syku z wody w bardzo bojowej pozycji podczas podpływania do brzegu zaczął sobie trenować loty tuż nad wodą po całym stawku… wrażenie imponujące ale takiego bliskiego spotkania wolałabym nie przeżyć… :oops:
Narazie kolejnych zdjęć rodzinki nie będzie, wolę mu się nie narażać, boję się go :twisted:

To http://www.ztm.waw.pl/aktualnosci.php?i=986&c=100&l=1 dotyczy mnie :twisted:
Rano przejechałam właściwy przystanek…. Bo nie przewidziałam gdzie jest kolejny – w sobotę przeszłam tą trasę na piechotę i widziałam autobus, w miejscu w które chciałam dojechać ale…. on tam kończy trasę objazdową po jeździe w przeciwnym kierunku… :oops:
Ciekawe co odkryję w drodze powrotnej podczas podróży „na azymut” i czy zdążę załatwić zaplanowane sprawy :twisted:
…….
Na dobranoc psinka:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek ObrazekObrazek
A jutro miłego i spokojnego słonecznego dnia :ok:
...Obrazek...Obrazek

kussad

Post » Pon lip 01, 2013 23:12 Re: Miś jest trochę grzeczny dziś - Choco i Nero zapraszają

Sliczne te Twoje psisko :1luvu:

anulka111

Post » Wto lip 02, 2013 13:16 Re: Miś jest trochę grzeczny dziś - Choco i Nero zapraszają

Dzień dobry, nie jestem w temacie, nic nie czytam, nie mam czasu, biegnę dalej! Wpadłam się tylko przywitać!

maciejowa

Od: Pt lut 27, 2009 22:29

Post » Wto lip 02, 2013 14:42 Re: Miś jest trochę grzeczny dziś - Choco i Nero zapraszają

Bardzo nam miło :) Witamy :)
Sucia ładna ale jak głupia i agresywna i nieprzewidywalna sprawiająca przez całe swoje życie same kłopoty ... ale moja jedyna i ukochana i tylko ona ślicznie tańczy żywiołowy powitalny taniec na mój widok, otwieram bramę kamienicy, zanim zrobię kilka kroków słyszę powitalne radosne popiskujace szczekanie :D

Zapraszam tutaj :arrow: viewtopic.php?f=1&t=152788&start=150#p9937880 i do poczytania sobie czegoś mojego najnowszego:
kussad pisze:Utworzyłam wątek :arrow: Mowa zwierząt - czy ją znamy i rozumiemy? :arrow: viewtopic.php?f=1&t=154389
Czy wszystkie znacie tą akcję i bierzecie w niej udział – - Chodzi o codzienne oglądanie filmu - gdy będzie 500 000 oglądnięć filmu Schronisko w Katowicach dostanie tonę karmy - na wątku :arrow: viewtopic.php?f=1&t=153306&start=315#p9936946
kussad pisze:353 269! "Lubię to" - 21 890!
Ponownie przybliżam sobie linki - ja korzystam i udostępniam obydwa z dopisaniem komentarza :)
charm pisze:zrobiłam parę prokocich demotywatorów (w planie jeszcze kilka, ale jeśli się okaże, że w ogóle ludziom się podobają...)
są w poczekalni, żeby trafiły "na główną" to muszą mieć ileś tam punktów (nie znalazłam ile, coś koło 100-200...)

może komuś się spodobają...? :oops:

http://demotywatory.pl/4162399/Uratuj-mnie
http://demotywatory.pl/4162351/Mamo
http://demotywatory.pl/4162350/Gdzie-jestes

na przykład taki:
Obrazek

NIE TRZEBA SIĘ REJESTROWAĆ - WYSTARCZY TYLKO KLIKNĄĆ "MOCNE", ZAWIADOMIĆ ZNAJOMYCH I UDOSTĘPNIĆ
Stan aktualny: (info z godz. 9:22)
http://demotywatory.pl/4162399/Uratuj-mnie - mocne-+55 ;lubię to-31 ;share(udostępnienia)-28
http://demotywatory.pl/4162351/Mamo mocne-+39 ;lubię to-1 ;share-
http://demotywatory.pl/4162350/Gdzie-jestes mocne-+57 ;lubię to-4 ;share-2
dopisuje się bardzo mało osób! :evil:

viewtopic.php?f=8&t=134640&start=240#p9937427 Wt lip 02, 2013 12:02
kussad pisze:Jak długo ostatnio czekacie na dostawę! (z KrakVetu) :twisted: Trochę zaczyna mi się spieszyć - kończy się żwirek w mniejszym opakowaniu a mam tyle ile chciałam dać na wyjazd do transportu samochodem, czas zakropić suczkę p/kleszczom kolejną dawką "Fiprexu", czas iść na szczepienie do weterynarza - boję się wieźć go daleko z przesiadkami albo idąc na piechotę w transporterku bez szelek :(
Zamówienie od niedzieli nadal ma status "przyjęte" a dziś wtorek :(

Ten ostatni banerek w moim podpisie - to wątek koleżanki z dogo - to od Niej był Mikuś[*]

Jutro będę w pracy później – rano się dowiem od lekarza jak mój organizm zareagował na kropelki sterydowe i co dalej… problemów z widzeniem nie odczuwam ale poczekamy zobaczymy :|
...Obrazek...Obrazek

kussad

Post » Wto lip 02, 2013 19:30 Re: Miś jest trochę grzeczny dziś - Choco i Nero zapraszają

Witamy :)
Przydałyby się kciuki dla psa jednej z sąsiadek z osiedla, bardzo podobny do Choculi 10-latek ma nowotwora, walczą o niego.

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Wto lip 02, 2013 22:23 Re: Miś jest trochę grzeczny dziś - Choco i Nero zapraszają

Podróże po mieście podczas remontu już przećwiczyłam! :twisted: ….
Różne domowe sprawy pozałatwiałam ale przeżyłam chwilę grozy.
W banku załatwiłam prawie wszystko – nie ma aktualnego regulaminu dla kart kredytowych – teraz się zmienia….
W RWE odstałam godzinę! Pokazałam błąd w umowie i usłyszałam, że „od zawsze” tak było – proszę sobie sprawdzić w fakturach -, że taki jest adres dostawy energii elektrycznej….
Faktury nie wydrukował i nie mogłam tego sprawdzić. Nie znałam nr naszego licznika…. Zdenerwowałam się i trochę pokłóciłam i z duszą na ramieniu wracałam do domu – co zrobię jeśli ma rację i nikt tego przez tyle lat nie odkrył, jak to możliwe żebym po tylu latach i doświadczeniu w pracy w księgowości tego do tej pory wcześniej nie zauważyła…. Co powiem w domu…
Wojtek natychmiast zauważył, że coś się dzieje – zaczął się śmiać gdy usłyszał, że ja się pokłóciłam ryk…
Natychmiast odpisałam nr licznika i stan aktualny. Znalazłam stare i ostatnią fakturę i wszystko się zgadzało. Jest normalny nasz adres dostawy energii i wszystko się zgadza. Błąd jest w aneksie do umowy i najnowszej umowie, którą dostaliśmy do odniesienia po podpisie najemcy….Mama już to podpisała i kolejną godzinę muszę odstać w kolejce… UFFFF….

Zacytuję sobie starą rozmowę: Tytuł: Re: Problem ze znalezionym kotem
Napisane: Wt maja 28, 2013 17:09 viewtopic.php?f=1&t=153447&p=9860319#p9860319
kussad pisze:Nasz też nie toleruje samotności jeśli jesteśmy w domu! Musi o wszystkim wiedzieć - przestał miauczeć odkąd w nocy w całym domu zwłaszcza do nas są otwarte drzwi - śpi w sąsiednim pokoju ale mnie widzi. Do sypialni nie wpuści go suczka śpiąca pod łóżkiem albo na swoim legowisku obok drzwi do nas :ok:
Czy można prosić o udostępnienie tego cytatu: viewtopic.php?f=46&t=130746&p=9604207&hilit=instrukcja+obs%C5%82ugi+kota#p9601612 – chciałam zacytować posta halbiny ze swojego wątka z „Instrukcją obsługi kota” i wkleić na wątek „Mowa zwierząt – czy ją znamy?”
Za Was Wszystkich i wszystko i ludzi i zwierzęta bardzo mocne kciuki :ok: :ok: :ok:
...Obrazek...Obrazek

kussad

Post » Śro lip 03, 2013 5:50 Re: Miś jest trochę grzeczny dziś - Choco i Nero zapraszają

I wzajemnie kciuki za wizytę u lekarza i na dobry dzień :ok:
[*] 7.03.1992-18.03.2004[']
Należało wdać się w awanturę. :(
Gdziekolwiek jesteś ...♥♥♥
KARINKA[*]15.06.2003-13.10.2008['] MACIUŚ[']5.05.2011 KUBUŚ[']26.07.2011 MRUŻKA[']27.03.2013
:cry: :cry: :cry:

NITKA/KARINKA

Od: Sob lut 21, 2009 8:41

[poprzednia][następna]