Czar-koty,bur-koty. Kleksika nie ma już z nami :(

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto mar 19, 2013 10:04 Re: Czar-koty,bur-koty paw i jej siostry.Smutno bez Idziołka

fajny ten Czarowny
Moje koty
Zdjęcia krakowskich schroniskowców
Jest tylko jeden sukces- być w stanie spędzić życie na swój własny sposób - Christopher Morley
Haters gonna hate

BarbAnn

Od: Wto sie 01, 2006 8:35

Post » Wto mar 19, 2013 11:23 Re: Czar-koty,bur-koty paw i jej siostry.Smutno bez Idziołka

jej siostra pisze:Zagadka logiczna:
z kanapki w kuchni zniknął plasterek salcesonu. Kto go ukradł, jeżeli:
Kleks nie lubi salcesonu;
Czarowny nie umie kraść;
Hugo został już przyłapany na próbie kradzieży i chodzeniu po stole.

Ukradł go Kleks (umie) by dać Czarownemu (lubi) - Hugo nie zdążył, choć umie i lubi 8) Co wygrałam?

Annazoo

Od: Nie lis 28, 2010 14:22

Post » Wto mar 19, 2013 13:10 Re: Czar-koty,bur-koty paw i jej siostry.Smutno bez Idziołka

kota?

jej siostra

Od: Nie cze 27, 2010 11:45

Post » Wto mar 19, 2013 13:44 Re: Czar-koty,bur-koty paw i jej siostry.Smutno bez Idziołka

jej siostra pisze:Zagadka logiczna:
z kanapki w kuchni zniknął plasterek salcesonu. Kto go ukradł, jeżeli:
Kleks nie lubi salcesonu;
Czarowny nie umie kraść;
Hugo został już przyłapany na próbie kradzieży i chodzeniu po stole.

git tim łork.
Kefir mówi, że się jest niewinnym póki siem nie ma wyroku i siem jest czystym jako miska po śniadaniu a nie ze jak chodzę po stole to żem zaraz ukradł salcesona.
Mje tam zawsze się chce krótkotrwale zabrac cos , przeciez jak zjem to oddam jutro, no nie? krótkotrfały zabór mjenia czy coś, mówi Kefir.
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Wto mar 19, 2013 20:18 Re: Czar-koty,bur-koty paw i jej siostry.Smutno bez Idziołka

Kefir, tyś jest samorodny Mędrzec :D

jej siostra

Post » Wto mar 19, 2013 22:10 Re: Czar-koty,bur-koty paw i jej siostry.Smutno bez Idziołka

logika nie jest moją mocną stroną. Z ulgą widzę, że inni już rozwiązali zagadkę :ryk:
tak czy inaczej - Hugo się rozwija :mrgreen:

jotpeg

Od: Śro paź 28, 2009 18:24

Post » Śro mar 20, 2013 10:17 Re: Czar-koty,bur-koty paw i jej siostry.Smutno bez Idziołka

rozwija, rozwija. Goni Czarownego, a przyspieszenie ma niezłe przez te swoje długie charcie nogi. Co robi Czarowny? Oczywiście zwiewa, choć próbuję podbudowywać jego ego. Ale przy miseczkach spotykają się bez problemu. Przy miskach Hugo rządzi. Metodyczne wyjada z wszystkich po kolei, sprząta też to co Kleks wyrzucił ze swojej.
Za to zdumiał mnie Kleksik, bo widziałam jak próbuje zastraszać nowego, chodzi za nim jak Frankenstein :) nie jest jeszcze taki stary ten nasz Kleksik :ok:

paw

Od: Pt mar 27, 2009 16:37

Post » Śro mar 20, 2013 23:07 Re: Czar-koty,bur-koty paw i jej siostry.Smutno bez Idziołka

Brawo Kleksik :) :ok:

mahob

Od: Czw lut 15, 2007 12:44

Post » Sob mar 23, 2013 20:54 Re: Czar-koty,bur-koty paw i jej siostry.Smutno bez Idziołka

Między Kleksem i Hugonem doszło dziś do gorszącego łapoczynu (sierść fruwała, dzikie wrzaski się rozlegały, ale krwawiłam ja). Mam nadzieję, że to był incydent, a nie początek serii; teraz czarny aniołek śpi na pufie, a bury obserwuje straż miejską.

jej siostra

Post » Nie mar 24, 2013 6:40 Re: Czar-koty,bur-koty paw i jej siostry.Smutno bez Idziołka

jej siostra pisze:Między Kleksem i Hugonem doszło dziś do gorszącego łapoczynu (sierść fruwała, dzikie wrzaski się rozlegały, ale krwawiłam ja). Mam nadzieję, że to był incydent, a nie początek serii; teraz czarny aniołek śpi na pufie, a bury obserwuje straż miejską.

Wezwałaś straż miejską na koty 8O 8O 8O
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Nie mar 24, 2013 11:51 Re: Czar-koty,bur-koty paw i jej siostry.Smutno bez Idziołka

Niezupełnie. Straż stała i migała przed sklepem alkoholowym i Hugo miał doskonały widok.
Czy koty często se tak ustalają pozycję? i długo? Bo Kleks i Idzi nie mieli problemów, Idzioł był brat łata; Czarowny jest strachulec (aczkolwiek wzorem Kleksa próbował rano postraszyć Hugona). Poza tym jedzą miska w miskę, żebrzą nos w nos, śpią na mnie - tylko Kleks chodzi krok w krok za Hugonem. Nie próbuje mu zrobić nic złego, ewentualnie chce obwąchać. Hugo nie wytrzymuje, zaczyna syczeć, a wczorajszy łapoczyn był widowiskowy.
Teraz Hugo myje się na moim tapczanie, Kleks medytuje nad miską, ale niech no tylko Hugo zeskoczy na ziemię :(

jej siostra

Post » Nie mar 24, 2013 12:02 Re: Czar-koty,bur-koty paw i jej siostry.Smutno bez Idziołka

jej siostra pisze:Czy koty często se tak ustalają pozycję? i długo?

U mnie Leoś i Waluś dokładnie od roku... Końca nie widać :(

Annazoo

Post » Nie mar 24, 2013 12:19 Re: Czar-koty,bur-koty paw i jej siostry.Smutno bez Idziołka

Annazoo pisze:

Aleś mnie pocieszyła
przytnę im pazurki

jej siostra

Post » Nie mar 24, 2013 13:03 Re: Czar-koty,bur-koty paw i jej siostry.Smutno bez Idziołka

jej siostra pisze:
Annazoo pisze:

Aleś mnie pocieszyła
przytnę im pazurki

Myślałam, że wszystkie kocury to słodkie d... i ta teoria się sprawdzała aż do czasu L i W, dwóch uparciuchów :?
Może u Ciebie to tylko przejściowe warkoty i pazuroczyny?
Tak czy owak moim przycinam pazury co dwa tygodnie.

Annazoo

Post » Nie mar 24, 2013 19:19 Re: Czar-koty,bur-koty paw i jej siostry.Smutno bez Idziołka

jej siostra pisze:
Annazoo pisze:

Aleś mnie pocieszyła
przytnę im pazurki

Oni się jeszcze krótko znają, więc może niebawem się ułożą, czyje na wierzchu.

queen_ink

Od: Nie lis 20, 2005 17:45

[poprzednia][następna]