Vipkowo....smile forever ! :-)))

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw sty 24, 2013 20:42 Re: Nie tylko dla VIP-ów, część 9.....

katarzyna1207 pisze:W czasach studenckich często jeździłam na rejsy żaglówką po Mazurach ... Wtedy to były malutkie łódki, a nie te wypasione jachty co teraz ... No i karmiłam "Pana Łabędzia" ...Taki był piękny ... że postanowiłam dać mu chlebka z ręki ... i pogłaskać go przy okazji ... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Przez dwa lata miałam blizny na łapie ... :ryk: :ryk: i musieliśmy się całą załogą ewakuować szybciutko pod pokład ... Z pół godziny nam pokład demolował ... :roll: Dobrze, że mi dziobem nie przywalił, tylko postanowił "zakąsić" moją dłonią ... W życiu nie przypuszczałam, że łabądek ma taką "tarkę" w dziobie ... krew się nieźle lała ... :evil: :evil:

No popatrz - a ja karmiłam czarne łabędzie w Hiszpanii z ręki i nic mi nie zrobiły - ba, były raczej delikatne w wyjmowaniu chleba z palców :D . Tylko miejscowi jakoś dziwnie patrzyli a Japończycy strzelali fotki (pewnie fajnie wyglądało - czarne łabędzie karmione przez dziewczynę w czarnej sukience i kapeluszu :wink: .

A wy dziewczyny posmarujcie się maścią z arniki tam, gdzie uderzone (vip, nie w buzi tylko po wardze) - ona genialnie zmniejsza obrzęk i ból, siniec też się nie robi albo przynajmniej nie jest taki intensywny :ok: . Sprawdzone wielokrotnie.
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Czw sty 24, 2013 20:45 Re: Nie tylko dla VIP-ów, część 9.....

Dobranoc :1luvu:
"We don't apologize
And that's just the way it is
But we can harmonize
Even if we sound like shit
Don't try to criticize
You bitches better plead the fifth" \\m//
MRRRRAAUUUUUU! :twisted: HELL BLOODY YEAH! :twisted:
"Dark matter. It's not atoms. It's the other stuff." :ryk:

Caragh

Od: Pon sie 03, 2009 23:03

Post » Czw sty 24, 2013 21:19 Re: Nie tylko dla VIP-ów, część 9.....

Dobrano, dobranoc, lepiej idźcie już spać, może do rana nic się Wam nie stanie :mrgreen: Ale uśmiałam się , aż mnie brzucho boli.
Ja bym Wam opowiedziała jak ratowałam męża z opresji bo w naszej rodzinie to on ma największego pecha :roll:
Sierpień, ub. roku: pieliłam sobie coś za domem, gdy usłyszałam jakieś krzyki, nie zwróciłam na nie uwagi bo myślałam, że mąż woła któregoś psa. No ale drze się i drze, no to idę zobaczyć. Przeszłam na drugą stronę domu i widzę, że mąż zwisa głową w dól z drabiny i się drze. Zupełnie zgłupiałam ale dostałam przyspieszenia, dopadłam i widzę, że męża noga zaklinowała się w drabinie i nie mógł się w żaden sposób przekręcić żeby tą nogę stamtąd wyciągnąć. Bardzo żałowałam , że nie miałam przy sobie aparatu. Obcinał gałęzie wiśni z drabiny i jedna nóżka wpadła w kretowinę, próbował się ratować łamiąc gałęzie, a później jak już wisiał i się darł, to tego zmienionego głosu nie poznałam
Obrazek

alab108

Od: Wto lis 09, 2010 22:35

Post » Czw sty 24, 2013 22:18 Re: Nie tylko dla VIP-ów, część 9.....

O matko, jakie opowieści:))

Gosiu, ratuj ząb może masowaniem. Jakkolwiek śmiesznie i dziwacznie by to nie zabrzmiało trzeba masować stopy.
Miejsce odpowiedzialne za zęby to kawalek bezpośrednio pod paznokciem dużego palca. Ja zazwyczaj masuję potem cały palec i miejsce między pierwszym i drugim palcem. Ti są punkty lifatyczne a z boku palca pierwszego w tym takim jakby zagłębienu jest punkt przytarczyczki.
Korzystam z mapek w książeczce Jadwigi Górnickiej.
Masuje się tak, że miejsce masowane trzeba posmarować kremem albo oliwka albo też wziąć tego czegoś czym robimy poślizg na kostkę zwiniętego palca wskazującego i dość mocno masujemy. Krem jest po to, żeby nie pozdzierać naskórka i na palcu i tam gdzie masujemy. Każdy punkt masują około 3 min.
Jeśli jest dobrze zrobione to następnego dnia boli ale trzeba masować zaczynając od lekkiego rozmasowania bólu.

Naprawdę pomaga, wielokrotnie sie ratowalam. Teraz zresztą też, bo parodontoza źle się ze mną obchodzi:(
JA wiem,że tu przyczyna ruszania się jest inna ale może też pomoże.

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Czw sty 24, 2013 22:28 Re: Nie tylko dla VIP-ów, część 9.....

Na ten ząb musisz faktycznie uważać, może zostanie. Uważaj na siebie :(
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Pt sty 25, 2013 8:11 Re: Nie tylko dla VIP-ów, część 9.....

Obrazek
www.pomagam.pl/przeponazosi młoda kotka adoptowana ze schroniska pilnie zbiera na operację przepukliny przeponowej

Karolek(ona)

Od: Wto lip 05, 2011 19:33

Post » Pt sty 25, 2013 8:34 Re: Nie tylko dla VIP-ów, część 9.....

Wlazłam tylko na chwilę....
Dziewczyny, dziękuje za wszystkie rady :1luvu: .
Maść arnikową będę mogła kupić dopiero dziś, ale zrobię to, bo jednak opuchlizna całkiem nie zeszła :( .
No ale wyjść muszę, duży szalik mam nadzieję, że załatwi sprawę :? .

Lidzia, Twoja rada bezcenna, nawet na przyszłość, bo ja i dentysta ( jakikolwiek ) bardzo się nie lubimy :? .

Miłego dnia, Słonka moje :1luvu: .
Vipek Bez Wody ( jak Jan Bez Ziemi :mrgreen: ).
" There are people who have an extraordinary, spiritual connection with animals. And when such a man dies, it happens, that he connects with the animal that he was closest to and loved most. "

vip

Od: Pon maja 23, 2011 10:55

Post » Pt sty 25, 2013 13:06 Forum

GOSIA co do rąbania drzewa lub desek na opal, to tak sobie mysle czy nie ma tam jakiego chetnego mlodzienca lub faceta coby to zrobil za 10-20 zl? Moj siostrzeniec tak sobie dorabia i odsnieza tez. Wiem ze ty "MAŁGOsIA Samosia" jestes, ale biorac pod uwage twoj stan zdrowia taniej byloby teraz chyba zaplacic. A dobrym źródłem inf.moze byc sklepowa
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Pt sty 25, 2013 13:26 Re: Nie tylko dla VIP-ów, część 9.....

Gosiu, jak na dzisiaj????
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Pt sty 25, 2013 14:18 Re: Forum

Dorota Wojciechowska pisze:GOSIA co do rąbania drzewa lub desek na opal, to tak sobie mysle czy nie ma tam jakiego chetnego mlodzienca lub faceta coby to zrobil za 10-20 zl? Moj siostrzeniec tak sobie dorabia i odsnieza tez. Wiem ze ty "MAŁGOsIA Samosia" jestes, ale biorac pod uwage twoj stan zdrowia taniej byloby teraz chyba zaplacic. A dobrym źródłem inf.moze byc sklepowa

Powiem Ci, że czasem najtrudniej o takie usługi właśnie w małych miejscowościach.
Pamiętam jak kolega chciał załatwić koszenie na ogrodzie po rodzicach. Mieszkał gdzie indziej i czasem trudno było przyjechać. I co? I kosił sam. Bo odpowiedzi były typu" łe no, panie mecenasie, ni mom czasu". Stojąc oczywiście z piwem sączonym nieśpiesznie.
Ale fakt - Małgosi by się przydało.

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Pt sty 25, 2013 15:04 Re: Nie tylko dla VIP-ów, część 9.....

Mam działkę na wsi. Nie ma chętnych na dorobienie sobie koszeniem trawy, czy innymi drobnymi usługami. Wolą :piwa: i nic nie robić.
Podobnie jest z pomocą tu w domu, w Warszawie. Na szczęście są firmy, które świadczą usługi w typie "złota rączka". Koszt ok. 45 zł za godzinę.
To, jak traktujesz koty, decyduje o twoim miejscu w niebie. - Robert A. Heinlein
Justynka [*] 26.8.2011 Piglunia [*] 29.9.2011 Babunia [*] 24.11.2014 Rysio [*] 10.10.2016 Ogrynia-zaginęła 8.10.2011 odnaleziona 25.02.2012 zm. 26.11.2018, Tosia [*] 25.03.2019

Iwonami

Od: Wto sie 10, 2010 21:53

Post » Pt sty 25, 2013 18:21 Re: Nie tylko dla VIP-ów, część 9.....

Wiecie co, to też nie do końca jest tak, że Małgosia- Samosia...
Zwyczajnie, przez tyle lat obywałam się bez faceta, że większość rzeczy umiem robić sama, niektóre pewnie nawet lepiej :mrgreen: .
Zwykle nie mam żadnego problemu z rąbaniem, lubię i umiem to robić. Taki rodzaj odstresowywacza :mrgreen: .
Wczoraj po prostu źle trafiłam, nie w to miejsce, w które powinnam :? .
Ale Dorotka troche racji ma- jest czasami ciężko, tak jak np. teraz, kiedy jestem chora.
Rzadko robię tutaj zakupy, ale panią ze sklepu znam...przy najbliższej okazji zapytam.
Akurat teraz to bardzo bym chciała, żeby mnie ktoś wyręczył :? .
" There are people who have an extraordinary, spiritual connection with animals. And when such a man dies, it happens, that he connects with the animal that he was closest to and loved most. "

vip

Post » Pt sty 25, 2013 18:25 Re: Nie tylko dla VIP-ów, część 9.....

Witanko Gosiu :1luvu: :1luvu: :1luvu:

I wcale CI się nie dziwie. Jak człowiek chory to najlepiej w łóżku by został....

Zdrówka :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
"We don't apologize
But we can harmonize
Don't try to criticize

Caragh

Post » Pt sty 25, 2013 18:28 Re: Nie tylko dla VIP-ów, część 9.....

Caragh pisze:Witanko Gosiu :1luvu: :1luvu: :1luvu:

I wcale CI się nie dziwie. Jak człowiek chory to najlepiej w łóżku by został....

Zdrówka :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Dzięki, Moniu :1luvu: .
Dziś jestem wkurzona na wodę, jeszcze nie ma i pewnie już dziś nie puści :evil: .

vip

Post » Pt sty 25, 2013 18:31 Re: Nie tylko dla VIP-ów, część 9.....

Ale tak całkiem bez? Czy 'tylko' ciepłej nie masz? 8O
"We don't apologize
But we can harmonize
Don't try to criticize

Caragh

[poprzednia][następna]