Zdeklarowana psiara wpadła po uszy! Oto moje skarbeczki.

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon paź 08, 2012 20:33 Re: Zdeklarowana psiara wpadła po uszy! Oto moje skarbeczki.

agaga21 pisze:
Miss pisze:Na moich kotach testowałam ToTW, Orijen, Acanę. Teraz jedzą Acanę i RC dla alergików.
Silikonowy nie zbryla, ale super chłonie. Mój małż jak wyrzuca kupy z kuwety, to cieszy się jak dziecko i mówi, że są musujące, bo wciągają wodę jak wylądują w ubikacji :roll:
Przetestowałam wszystkie żwirki i silikonowy jako jedyny naprawdę pochłania zapachy.

a jak się z tego siuśki wybiera w takim razie?

Zupełnie znikają! :mrgreen:
Obrazek

Miss

Od: Wto gru 01, 2009 13:59

Post » Pon paź 08, 2012 20:48 Re: Zdeklarowana psiara wpadła po uszy! Oto moje skarbeczki.

Miss pisze:
agaga21 pisze:
Miss pisze:Na moich kotach testowałam ToTW, Orijen, Acanę. Teraz jedzą Acanę i RC dla alergików.
Silikonowy nie zbryla, ale super chłonie. Mój małż jak wyrzuca kupy z kuwety, to cieszy się jak dziecko i mówi, że są musujące, bo wciągają wodę jak wylądują w ubikacji :roll:
Przetestowałam wszystkie żwirki i silikonowy jako jedyny naprawdę pochłania zapachy.

a jak się z tego siuśki wybiera w takim razie?

Zupełnie znikają! :mrgreen:
no co ty?? :) i wybiera sie tylko kupy??? a koty lubią w tym grzebać?tyn nie mają oporów, bo to chyba miękkie jest? a jak silikon wchlania siuśki to chyba trzeba go wymienić? i co, tak każdą kulkę trzeba wybierać bo sie nie zbryla czy jak?

agaga21

Od: Pt lut 11, 2011 20:07

Post » Wto paź 09, 2012 5:27 Re: Zdeklarowana psiara wpadła po uszy! Oto moje skarbeczki.

Ja również uzywam silikonu, tylko drobnego - jak piasek. Nazywa się Gwiezdny pył i jest z Benka. Siuśków się nie wymienia. Silikon, jakby absorbuje płyny, dlatego nie tworzą się grudki tylko z czasem zmienia kolor i po tym widać, że już czas na niego. Ja mam średnią kuwetę, więc jeden worek 7,6 l starcza mi na 3 zmiany-to jest około miesiąca- przy dwóch dorosłych kotach. Wyrzucasz tylko miny. Zaletą jest to że nie ma zapachu i spłukujesz go w toalecie. Cena ok 45 zł i jest trudno dostępny. Proponuję, abyś sama popróbowała karm, żwirków, bo z kotami jak z ludźmi, każdy lubi coś innego. Znam koty którym nie przypadł silikon. U nas jak trafiliśmy na silikon po paru latach posiadania zwierzyńca, to było jak objawienie ;) W końcu nie musieliśmy zmieniać dyżurów przy kuwecie :lol:
Jeśli chodzi o jedzenie, u nas przyjął się Royal z Puriną. Z mokrego Bozita w kartonikach. Dodatkowo surowy kurczak, żółtko dla Luśki i kefir dla Filipa (dodatki są wtedy jak żebrają :mrgreen: ). Fred gdy żył bardzo lubił śmietankę.

ja1

Od: Czw cze 16, 2011 21:37

Post » Wto paź 09, 2012 18:47 Re: Zdeklarowana psiara wpadła po uszy! Oto moje skarbeczki.

Tak a propos silikonowego żwirku. Mam znajomą. Koty ma od 20 lat. Maksymalnie miała 7 w tym samym czasie. Niestety, ale u nich w domu było to bardzo czuć. Mówiłam jej wielokrotnie: kup silikonowy żwirek! Ale ona szła w zaparte, że jej koty lubią tylko drewniany. Miesiąc temu byliśmy na wakacjach i zostawiliśmy jej klucze do mieszkania żeby przychodziła zajmować się naszymi futrami (i to był w sumie pierwszy raz kiedy w ogóle u nas była). Ledwo się rozpakowaliśmy w hotelu, a ona już dzwoni cała podniecona:
- Ooooo! Co to za wspaniały żwirek! Nic nie czuć, gdzie Ty go kupujesz? Muszę go mieć!
:ryk:
Obrazek

Miss

Post » Wto paź 09, 2012 19:40 Re: Zdeklarowana psiara wpadła po uszy! Oto moje skarbeczki.

to jak mi się 40l benka skończy to wypróbuję ten silikon bo mam bardzo wrażliwy węch i każdy smrodek wyczuję.
anis waży 1,2kg a salma 0,7kg. oba startowały od 0,6kg 2 tygodnie temu. wczoraj je po raz drugi odrobaczyłam.

http://www.youtube.com/watch?v=Uo8M6iln5vw

http://www.youtube.com/watch?v=Fu0_A_kkpHQ

http://www.youtube.com/watch?v=z9LQ7HNgNV4

agaga21

Post » Wto paź 09, 2012 19:53 Re: Zdeklarowana psiara wpadła po uszy! Oto moje skarbeczki.

Kiciulka wymiata! To jest lądowa wersja whitetip reef shark! :ryk: :ryk:
Obrazek

Miss

Post » Wto paź 09, 2012 20:05 Re: Zdeklarowana psiara wpadła po uszy! Oto moje skarbeczki.

Miss pisze:Kiciulka wymiata! To jest lądowa wersja whitetip reef shark! :ryk: :ryk:

ale tobie o biało-rudego chodzi? bo on bardziej zadziorny, tłucze lucynę ciągle po nosku. to chłopak a kicia jest bura :)

agaga21

Post » Wto paź 09, 2012 20:08 Re: Zdeklarowana psiara wpadła po uszy! Oto moje skarbeczki.

Obrazek

Jak myślisz, o którego chodzi? 8)
Obrazek

Miss

Post » Wto paź 09, 2012 20:49 Re: Zdeklarowana psiara wpadła po uszy! Oto moje skarbeczki.

Faktycznie z Anisa niezły rozrabiaka.:). Oj bedziesz miała w domu wesoło dłuższy czas. Sami też się rozkręci.:)
Czekam na filmik z zabaw na drapaku.:)
PS. Aga pochowaj kable elektryczne.

Donvitow

Od: Czw lip 02, 2009 13:46

Post » Wto paź 09, 2012 20:58 Re: Zdeklarowana psiara wpadła po uszy! Oto moje skarbeczki.

Miss pisze:Obrazek

Jak myślisz, o którego chodzi? 8)

charakterem to na pewno chłopaka bym mogła przyrównać do takiej bestii ;) dziewczynka jest naprawdę spokojna w porównaniu do białaska.

Donvitow pisze:Faktycznie z Anisa niezły rozrabiaka.:). Oj bedziesz miała w domu wesoło dłuższy czas. Sami też się rozkręci.:)
Czekam na filmik z zabaw na drapaku.:)
PS. Aga pochowaj kable elektryczne.

na razie nie wiedzą o co chodzi z drapakiem ale miały tylko chwilkę na jego zwiedzanie jak już go złożyłam, może jutro więcej czasu będzie. muszę też kupić jakąś kocimiętkę w spreyu i go nią popsikać by zaczęły się wspinać.
kable leżą bo korzystamy z laptopów, więc nie znikną ale jak tylko kociaki zaczynają się kablem bawić to dostają "strzała" ze spryskiwacza na wodę, więc liczę na to, że się szybko oduczą :twisted:

agaga21

Post » Wto paź 09, 2012 21:19 Re: Zdeklarowana psiara wpadła po uszy! Oto moje skarbeczki.

Chodziło mi zdecydowanie o wygląd, bo jest buraską z białą końcówką ogonka :)
Obrazek

Miss

Post » Śro paź 10, 2012 11:13 Re: Zdeklarowana psiara wpadła po uszy! Oto moje skarbeczki.

Fajny drapak!
U nas żwirek silikonowy nie przeszedł. Kicia, ktra marudna nie jest, zdecydowanie odmówiła współpracy z nim. Betonitowe zupełnie mi nie pasowały, a przerobiliśmy kilka. Drewniane zbrylające to chyba najlepszy wybór dla nas i dla kotów. Nic nie pachnie, łatwo się pozbyć (wc), problem roznoszenia znikł w raz z zastosowaniem połączenia - kryta kuweta + wycieraczka/dywanik pod nią. U nas na cztery koty są dwie kuwety. Jak przychodzą goście, a koty śpią, to nikt nie wie, że je mamy. Więc ich nie czuć.
Obrazek Obrazek

saintpaulia

Od: Śro gru 14, 2011 17:53

Post » Śro paź 10, 2012 15:46 Re: Zdeklarowana psiara wpadła po uszy! Oto moje skarbeczki.

Hejka,

ja od początku posiadania potomstawa w postaci kotów kupuję żwirek w carrefurze, betonitowy, lawendowy.
Testowaliśmy już sporo ale ten jest najlepszy. Nie śmierdzi, dobrze się zbryla po zrobieniu małego co nieco przez koty.
I mąż jest z niego zadowolony, w końcu to on jest od robót wykopaliskowych :mrgreen:
Na trzy koty mamy jedną kuwetę. Aż sama się dziwiłam że wszystkie robią w jedną. Muszę powiedzieć że z rana to kolejka jest do łazienki, ja, mąż, Rysia, Pysio i Koko.
My na szceście do kuwety nie robimy :mrgreen:
Obrazek

agusialublin

Od: Nie lip 29, 2012 20:27

Post » Śro paź 10, 2012 16:34 Re: Zdeklarowana psiara wpadła po uszy! Oto moje skarbeczki.

agaga21 pisze:to jak mi się 40l benka skończy to wypróbuję ten silikon bo mam bardzo wrażliwy węch i każdy smrodek wyczuję.
anis waży 1,2kg a salma 0,7kg. oba startowały od 0,6kg 2 tygodnie temu. wczoraj je po raz drugi odrobaczyłam.

http://www.youtube.com/watch?v=Uo8M6iln5vw

http://www.youtube.com/watch?v=Fu0_A_kkpHQ

http://www.youtube.com/watch?v=z9LQ7HNgNV4

Ale z małej tygrysicy zaczepa :lol: coraz śmielsze te zabawy z pieskiem :D

rudy kociak

Od: Śro paź 19, 2011 18:21

Post » Czw paź 11, 2012 8:17 Re: Zdeklarowana psiara wpadła po uszy! Oto moje skarbeczki.

Rudy Anis to chłopak. :D . I to on ma tyle energii i odwagi. :ok: . Wiadomo facio. :D.

Edit.
Zgłaszam do moderatora zaniedbywanie wątku.:(.

Edit.
Zgłaszam do Moda tendencyjne zaniedbywanie wątku./ na Dogo są fajne foty z drapaka.:)))))

Donvitow

Od: Czw lip 02, 2009 13:46

[poprzednia][następna]