Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor chuligan :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto paź 23, 2012 9:22 Re: Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor-psuj! Foty :)

JolaJ pisze:Kto to słyszał żeby porządnego kota tresować :x
o nie :evil: Fiodek by się nie dał

Na pewno by się nie dał. Niby wesoły i uległy, ale zawsze postawi na swoim :roll:
Jego potencjalna opiekunka zaplanowała, że nauczy go sikać tylko do kibelka- bo kuwety są bardzo nie fajne.
A Fiodor kocha grzebać w żwirku więc jak można byłoby zabrać mu tę przyjemność? :twisted:

A ja czasem myślę, że nadawałabym się na DT (oprócz tego, że nie mam warunków-np. nie mam gdzie kotów izolować).
I chyba umierałabym ze strachu, że zły dom kotu wybrałam. I bym sie zamartwiała...
Obrazek

Revontulet

Od: Sob maja 26, 2012 8:26

Post » Wto paź 23, 2012 9:24 Re: Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor-psuj! Foty :)

Ja niestety nie mogłabym :roll:
Nie wyobrażam sobie wziąć bidę, wyleczyć, odchuchać, pokochać i potem oddać obcym ludziom tracąc zupełnie kontrolę nad jego dalszym życiem :|
Tym bardziej że dla takiego zasiedziałego tymczasa nagła zmiana domu to musi być jednak straszny szok bo i on pokochał dom i opiekunów - przecież nie wie że to miał być z założenia dom tymczasowy...
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Od: Śro gru 22, 2010 8:43

Post » Wto paź 23, 2012 9:43 Re: Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor-psuj! Foty :)

I no właśnie - o to zasiedzenie chodzi. DT jako tymczas interwencyjny - to tak; zawsze lepiej czekać na dom w domu niż w schronie,na łańcuchu, piwnicy czy na ulicy. W tym sensie bym mogła.
I ja bym się rozstała, jeśli bym wiedziała, że to dla dobra kota i że kot tego chce :roll: Ale po iluś miesiącach...? No, miałam taki pomysł, żeby Migdałowi szukać domu, kiedy wetki mi zaczęły mówić, że Morela będzie chorowała, że dobra karma nie pomoże [czyli royal :mrgreen: ], jeśli stres będzie ciągły... Ale jak to tak? Zaraz sobie wyobraziłam kocią rozpacz 'Mamusia mnie oddała ! :placz: "
Do tej pory pamiętam Melona, swoje ryczenie i ciągły niepokój.
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Wto paź 23, 2012 11:14 Re: Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor-psuj! Foty :)

Jasne, że żal wychuchanego kota oddać komuś. I czlowiek tęskni i kot nie dość, ze tęskni to zupełnie nie rozumie co się stało.
I niby myślę, że umiałabym oddać kota, ale sama nie wiem...

Ale jest jeszcze druga strona medalu- Fiodor długo zajmował miejsce w swoim DT. I jak w koncu ze mną zamieszkał i już nie blokował miejsca w DT to szansę na lepsze życie dostał inny kot. I tak w kółko.
I to przecież na tym polega: wydanie kota do DS pozwala uratować kolejnego :kotek:
I ja szczerze podziwiam DT. Bo potrafią spojrzeć trochę dalej niż tylko na swoje uczucia.

A to, że czasem to długo trwa i kot się przywiązuje?
No chyba lepiej, żeby kot dłużej poczekał na odpowiedni dla siebie dom niż żeby trafił na kogoś nieodpowiedzialnego :roll:
Żal patrzeć, jak niektóre DT idą w ilość a nie w jakość- jak najszybciej jak najwiekszą ilość kotów wyadoptować.
Obrazek

Revontulet

Post » Wto paź 23, 2012 11:54 Re: Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor-psuj! Foty :)

A do mnie dotarła właśnie paczka z ekozwierzaka.pl :D
Muszę ją jeszcze dowieźć do domu (w dwóch podejściach :roll: ) i będziemy, tzn. koty będą testować Wildcat Etosha :mrgreen:
Obrazek

Revontulet

Post » Wto paź 23, 2012 12:14 Re: Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor-psuj! Foty :)

Revontulet pisze: I ja szczerze podziwiam DT. Bo potrafią spojrzeć trochę dalej niż tylko na swoje uczucia.

No właśnie, ja też bardzo, bardzo to podziwiam.

Moja Pixi też jest adoptowana DT, bardzo fajnego zresztą :) , co prawda nie zasiedziała się tam długo bo chyba niecałe 2 m-ce, ale ona po przeprowadzce od razu poczuła się w nowym miejscu jak u siebie, żadnego chowania się, strachu, stresu. Także chyba wiele zależy od charakteru kota, zresztą on i tak prędzej czy później się odnajdzie, a DT może pomagać dalej.

Moje koty mówią, że Etosha jest pyszna 8) - też kiedyś jadły te chrupy :) .

karola7

Od: Pon paź 25, 2010 18:18

Post » Wto paź 23, 2012 12:31 Re: Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor-psuj! Foty :)

Revontulet pisze:A do mnie dotarła właśnie paczka z ekozwierzaka.pl :D
Muszę ją jeszcze dowieźć do domu (w dwóch podejściach :roll: ) i będziemy, tzn. koty będą testować Wildcat Etosha :mrgreen:

Moje teraz jedzą Etoshe i bardzo lubią, koniecznie daj znać jakie u Was wyniki testów :)
A zamawiałaś Catz Finefood?
Do nas mokre tym razem jedzie z zoo+ i m.in kupiłam na wypróbowanie Herrmanns Bio-Mięso - w promocji i z moimi rabatami wyszło mi 6,50 za puszkę 400g :ok:
To jest takie mięso jak Lunderland z ekozwierzaka, który wprawdzie podpasił futrom ale trochę drogo wychodzi ;)
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Wto paź 23, 2012 13:15 Re: Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor-psuj! Foty :)

karola7 pisze:Moja Pixi też jest adoptowana DT, bardzo fajnego zresztą :) , co prawda nie zasiedziała się tam długo bo chyba niecałe 2 m-ce, ale ona po przeprowadzce od razu poczuła się w nowym miejscu jak u siebie, żadnego chowania się, strachu, stresu. Także chyba wiele zależy od charakteru kota, zresztą on i tak prędzej czy później się odnajdzie, a DT może pomagać dalej.

I właśnie o to chodzi.
Łatwo napisać, bo jak bym miała komuś oddać kota to już nie byłoby tak łatwo :roll:
pamiętam karola7 jak opisywałaś swoje dokocenie. Na Pixi zmiana domu nie zrobiła większego wrazenia, za to Lola miała problem.

Broszka pisze:Moje teraz jedzą Etoshe i bardzo lubią, koniecznie daj znać jakie u Was wyniki testów :)
A zamawiałaś Catz Finefood?
Do nas mokre tym razem jedzie z zoo+ i m.in kupiłam na wypróbowanie Herrmanns Bio-Mięso - w promocji i z moimi rabatami wyszło mi 6,50 za puszkę 400g :ok:
To jest takie mięso jak Lunderland z ekozwierzaka, który wprawdzie podpasił futrom ale trochę drogo wychodzi ;)

Już mogę napisać, ze Maurycemu smakuje :mrgreen: Zobaczymy jak z Fiodorem. Ale to za jakiś czas, bo jeszcze sporo zostało poprzedniej suchej więc na razie tej nie będę otwierać.
Kiedyś kupiłam jedną puchę Catz Finefood na próbę i skoro smakowała to teraz też oczywiście zamówiłam.
Szkoda, że w ekozwierzaku nie ma Catz Finefood i PoN w 400 g puchach.
Obrazek

Revontulet

Post » Wto paź 23, 2012 14:51 Re: Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor-psuj! Foty :)

Revontulet pisze:Szkoda, że w ekozwierzaku nie ma Catz Finefood i PoN w 400 g puchach.

No właśnie też bardzo żałuję bo na moją gromadkę taka pucha najbardziej się opłaca.
W animlcare kupowałam duże puszki PoN ale ten sklep jest już u mnie skreślony...
A czy CF produkują w większych puszkach? Może poprosimy w ekozwierzaku o wprowdzenie? :wink:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Wto paź 23, 2012 18:33 Re: Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor-psuj! Foty :)

Broszka pisze:A czy CF produkują w większych puszkach? Może poprosimy w ekozwierzaku o wprowdzenie? :wink:

Tak, są w większych puszkach. Kiedyś kupowałam w kuchnipupila puszki 400 g.
W tym sklepie polecanych w wątku nerkowych: http://www.zoohurtowo.pl/ też są, podobnie jak PoN.
I rzeczywiście ceny są tam świetne 8) Tylko jakoś szkoda mi pieniędzy na koszty przesyłki.
Myślę, że warto napisać do ekozwierzaka :wink:
Obrazek

Revontulet

Post » Śro paź 24, 2012 9:05 Re: Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor-psuj! Foty :)

Revontulet pisze:
Broszka pisze:A czy CF produkują w większych puszkach? Może poprosimy w ekozwierzaku o wprowdzenie? :wink:

Tak, są w większych puszkach. Kiedyś kupowałam w kuchnipupila puszki 400 g.
W tym sklepie polecanych w wątku nerkowych: http://www.zoohurtowo.pl/ też są, podobnie jak PoN.
I rzeczywiście ceny są tam świetne 8) Tylko jakoś szkoda mi pieniędzy na koszty przesyłki.
Myślę, że warto napisać do ekozwierzaka :wink:

Rzuciłam okiem na zoohurtowo i chyba większość z tych karm nie jest dostępnych od ręki a ja po przebojach z animalcare z dużą nieufnością podchodzę do płacenia za towar którego sklep nie ma na stanie a tym bardziej sklep w którym wcześniej nie kupowałam :roll:
Natomiast napisałam pw do tamiski, właścicielki ekozwierzaka z pytaniem o możliwość wprowadzenia większych puszek pon i cf, zobaczymy co odpowie :wink:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Śro paź 24, 2012 11:00 Re: Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor-psuj! Foty :)

Broszka pisze:Rzuciłam okiem na zoohurtowo i chyba większość z tych karm nie jest dostępnych od ręki a ja po przebojach z animalcare z dużą nieufnością podchodzę do płacenia za towar którego sklep nie ma na stanie a tym bardziej sklep w którym wcześniej nie kupowałam :roll:
Natomiast napisałam pw do tamiski, właścicielki ekozwierzaka z pytaniem o możliwość wprowadzenia większych puszek pon i cf, zobaczymy co odpowie :wink:

O proszę, nie wiedziałam, że osoba z forum jest właścicielką tego sklepu :D
Obrazek

Revontulet

Post » Śro paź 24, 2012 11:23 Re: Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor-psuj! Foty :)

Właśnie dostałam odpowiedź :mrgreen:
Że nie ma problemu i 400g PoN pojawią się w sklepie jeszcze w tym tyg a w listopadzie-grudniu CF, teraz jest dostępny 400g smak nr 17 :ok:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Śro paź 24, 2012 11:42 Re: Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor-psuj! Foty :)

Super :D Ja i tak najwcześniej w grudniu będę coś tam zamawiać.
Właśnie zobaczyłam CF w dużej puszce- jaka fajna cena :ok:
Obrazek

Revontulet

Post » Czw paź 25, 2012 9:29 Re: Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor-psuj! Foty :)

Wprowadzili 400g puszki PoN, ich cena nie jest taka atrakcyjna, choć wychodzi ciut taniej niż 2x200g...
Ciekawe jakie będą ceny CF jak wprowadzą pozostałe?
A Ty kupujesz 400g dla dwóch kotów? Na ile posiłków rozdzielasz taką puszkę?
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

[poprzednia][następna]