Nie ma już Napoleona, Kubusia i Tusieńki.

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro cze 20, 2012 19:40 Re: Pamiętnik Napoleona, kota Napoleona.

Obrazek
Napciu tu dla nas?

noel 1

Od: Czw kwi 26, 2012 18:12

Post » Czw cze 21, 2012 13:12 Re: Pamiętnik Napoleona, kota Napoleona.

Fajowy macie zdrapek :D Pudełka też Wam zazdroszczę,bo to są takie najfajniejsze zabawki :mrgreen: Następnym razem Wasza Duża będzie wiedziała jaki prezent sprawić koteczkom.

ewelina80

Od: Wto lut 23, 2010 15:40

Post » Czw cze 21, 2012 17:34 Re: Pamiętnik Napoleona, kota Napoleona.

Hej Franiu
patrzę na Waszą Tosię i :1luvu: mniamniuśna kiteczka

noel 1

Post » Pt cze 22, 2012 19:12 Re: Pamiętnik Napoleona, kota Napoleona.

MaryLux pisze:
noel 1 pisze:Hej
Franiu po wczorajszym meczu jakiś smuteczek się do mnie przyczepił.
Tyle entuzjazmu, nadziei na darmo.Duzi nie wyszli z grupy :(
Teraz wszyscy mądrują dlaczego tak się stało.
Wiesz ile pieniędzy Duzi wydali na te mistrzostwa? Nie mówię o stadionach, hotelach, drogach, bo te zostaną, ale te piłkarskie gadżety... tyle kasy.
Wiecie ile zwierzaków by można za nią uratować?

Moja Duża przynajmniej raz była mądra i nie wydała kasy na te bzdety
Inka

Ineczko, Twoja Duża ZAWSZE jest mądra, czego przykładem są Jej mądre kotunie :ok: Nasi Duzi w ogóle nie zainteresowali się meczami. Jedynie sprawdzili, czy nasi nie wyszli z grupy. Od początku mówili, że nie wyjdą no i nie wyszli z tej jakiejś grupy. Nie wiem, dlaczego nie wyszli. Może ich zamknęli?

To nie w porządku, że zamiast na zwierzaczki, człowieki wydali pieniążki na bzdury. Zwierzaczki potrzebują pomocy, a bzdury nie. Czy to tak trudno zrozumieć?

Oliwka zdziwiona

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

Post » Pt cze 22, 2012 19:21 Re: Pamiętnik Napoleona, kota Napoleona.

Muszę Wam coś powiedzieć. Tylko po cichu,żeby małe nie usłyszały.To ma być niespodzianka :)
Wyobraźcie sobie nasza Duża, o kurczątko , jak się cieszę, aż mi się pyszczek sam uśmiecha.
Przestałem już nawet się smucić przegraną naszych Dużych na Euro.No więc... a opowiadałem Wam już o Chanel i jej pasjach kulinarnych? Strasznie lubi, gdy Duża jest w kuchni.Biegnie , ociera się o Dużą i zawsze dostaje coś pysznego. Taka spryciula :wink: z niej.A jeszcze jedno , strasznie lubi, gdy Duża ją czesze. Przewraca sie mruczy , jak traktorek, pokazuje brzuszek i każe się miziać. Kubuś z Tusiaczkiem muszą czekać w kolejce. :ok: Kubuś też lubi, gdy Duża go czesze.
Ale wracając do niespodzianki.Wczoraj Duża zamówiła dla nas , nie zgadniecie Duża , nasza kochana Duża :1luvu: zamówiła dla nas, powiedziała, że to prezent na wakacje.
Zamówiła- nowiutki, nowiuteńki śliczniuteńki dra-pa--czek. :dance: :dance2:
Mówię Wam widziałem, bo przez Internet zamówiła.My mamy jeden drapaczek, ale ten, oj jaki śliczny
jest. Małe nie widziały, bo małe są :)
Już sie nie mogę doczekać wielkiej paczki.Jak przywiozą to zrobimy zdjęcia i pokażemy.

Ale się cieszymy :dance2: :dance2: :dance2: Duży drapak to wspaniała sprawa. My przepadamy za naszym!

Poproś Dużą, żeby wrzuciła linka do tego drapaka. Chcemy obejrzeć. Dobrze?

Oliwka zaciekawiona

vega013

Post » Nie cze 24, 2012 7:03 Re: Pamiętnik Napoleona, kota Napoleona.

Słoneczne dzień dobry :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Biegaj sobie za TM kochana Misieńko [*]/26.05.2005r.-11.11.2010r./
===================================
Teraz w Twoim domku mieszka Miłka:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Prawda, że pięknota

Dom bez kota jest jak samolot bez pilota

ula-misia

Od: Pon lis 01, 2010 14:34

Post » Nie cze 24, 2012 9:57 Re: Pamiętnik Napoleona, kota Napoleona.

Hej
Oliwko zaciekawiona :D zdjęcie naszego drapaczka jest na 12 stronie.

noel 1

Post » Nie cze 24, 2012 10:59 Re: Pamiętnik Napoleona, kota Napoleona.

Witam cieplutko Ulę-misię i wszystkich czytaczy i paczaczy :wink:
Piękna pogoda, brzuszek pełen :catmilk: leżę sobie na oknie i obserwuje.Muszę doglądać porządków.Małe siedzą na balkonie zmęczyły się , bo od rana ganiały, grały w piłkę i bawiły się w chowanego.
Mam takie pytanko.Na jakie słowa reagujecie , gdy Duzi Was wołają?
Wiem,że każdy z nas ma imię, ale reagowanie na imię jest takie pospolite, żeby nie powiedzieć psie.Nie żebym miał coś do psów.Nie spoko, sam miałem kiedyś przyjaciółkę Sonię, basetkę. Mieszkała na naszym pietrze i często ją odwiedzałem.Teraz Sonia jest za Tęczowym mostem.. .
Wracając do tematu.
U nas w domu jest tak.Reagujemy na koty , albo, gdy Duża wola jednego,wtedy biegniemy wszystkie sprawdzić, o o chodzi.
Ja reaguję zawsze na Napoleon chodź jeść Nie żebym był jakiś łakomczuch albo coś po prostu skoro Duża przygotowała jedzonko i nałożyła do miseczki to trzeba zjeść,żeby sie nie zmarnowało no i żeby Dużej przykro nie było.
Kubuś zawsze przybiega, gdy Duża zawoła Kubuś chodź się uczesać. Kubuś strasznie elegancki jest i nigdy nie pokazałby się potargany. Wiecie on jest w stylu amanta.Piękne futro czarne, gęste i dłuższe ( od mojego ale nie tylko )duże bursztynowe oczy... Mówię Wam kobiety za nim szleją.
Tusiaczek jest najbardziej ostrożna ( to podwórkowe życie tkwi w niej bardzo mocno)Reaguje na swoje imię ale zachowuje dystans.Tylko, gdy Duża czeszę Kuba Tusia podchodzi bliziutko przytula sie do Kuby i wtedy Duża czeszę Kubę z jednej strony, bo druga należy do Tusi.Fajnie to wygląda z dwóch kotów robi się jeden dwukolorowy biało- czarny :wink:
Chanel ( 29 czerwca miną dwa miesiące odkąd z nami zamieszkała) bardzo szybko nauczyła się swojego imienia.Pewnie jej się podoba. Jest takie eleganckie . Tak sobie myślę,że może ona kiedyś nosiła to imię. Oczywiście reakcja Chanel jest wprost proporcjonalna do ilości i jakości przysmaków, którymi Duża chce ją poczęstować ( przy okazji) :wink:
Tak, połączeni imię -kot +... jest o wiele bardziej skomplikowane niż imię -pies.
Czy mówiłem już o niezwykłości naszego gatunku?

noel 1

Post » Nie cze 24, 2012 11:19 Re: Pamiętnik Napoleona, kota Napoleona.

Moje koteczki reagują na "Dziewczynki - śniadanko" :mrgreen: Albo już nawet na samo "Dziewczynki"

Ciekawe, że jak mamy czasami jakiegoś kocurka na DT lub w gościach, to chłopcy jak słyszą "Dziewczynki" to przybiegają najprędzej :ryk:
Pako

Post » Nie cze 24, 2012 11:47 Re: Pamiętnik Napoleona, kota Napoleona.

[b]Test dla Dużych
Przewaga odpowiedzi -Tak -wynik bardzo dobry. :ok: Jesteś świadomy swego szczęścia( pogratuluj swemu kotu) :dance: :dance2:
Połowa odpowiedzi -Tak - nie jest dobrze.Twój kot musi nad Tobą popracować
:regulamin:
Mniej niż połowa odpowiedzi -Tak - czas pomyśleć o terapii. Jest źle , ale nie trać wiary Twój kot pomoże Ci z tego wyjść[/b]

1.Czy dobierając sobie przyjaciół zastanawiasz się, czy Twój kot ich polubi?
2. Czy całujesz swojego kota w pyszczek?
3.Czy śpisz przez całą noc w tej samej pozycji, gdyż każde poruszenie mogłoby zdenerwować kota?
4.Czy czekasz z pościeleniem łóżka do czasu, aż Twój kot dobrowolnie z niego zejdzie?
5.Czy Twój kot siedzi przy stole (albo na stole), kiedy jesz?
Czy podajesz mu wtedy małe kawałeczki jedzenia na widelcu?
6.Czy zdjęcia swojego masz kota w komórce?
7.Czy umawiasz się na randki tylko z posiadaczami kotów? Jeżeli tak, to czy na następną randkę zabierzecie swoje koty, aby przekonać się, czy one również się polubią?
8.Kiedy ktoś do ciebie dzwoni, czy nalegasz aby powiedział również parę słów do Twojego kota?
9.Czy przedstawiasz swojego kota po imieniu, kiedy ktoś nowy przychodzi do Twojego domu?
10.Czy sprzątasz kocią toaletę po każdym użyciu?
11. Czy masz w lodówce więcej niż cztery otwarte puszki kociego jedzenia, którym Twój kot wzgardził?
12. Czy kupujesz swojemu kotu gwiazdkowe prezenty? Czy wydajesz na nie więcej pieniędzy, niż na pozostałe prezenty?
13. Czy karty świąteczne, które wysyłasz do przyjaciół zawsze przedstawiają wizerunki kotów? Czy Twój kot również podpisuje te kartki?
14. Czy w czasie świąt twój kot dostaje swiąteczne przysmaki?
15.Czy kupiłaś(-eś) kasetę video przedstawiającą pływające rybki, aby dostarczyć rozrywki swojemu kotu?
16. Czy będąc w sklepie kupujesz jedzenie dla kota i koci żwirek, zanim wybierzesz cokolwiek dla siebie?
17. Czy za każdym razem kiedy masz chandrę, ogarnia Cię wielka chęć żeby przygarnąć (kupić) kolejnego kota?
18. Czy oglądasz kiepski program telewizyjny, bo Twój kot położył się na pilocie?
19.Czy mówisz obcym ile naprawdę masz kotów?
20. Czy wychodząc ze swojego łóżka wykonujesz karkołomne ewolucje tylko po to, żeby nie zbudzić śpiącego kota?
Ostatnio edytowano Nie cze 24, 2012 17:14 przez noel 1, łącznie edytowano 1 raz

noel 1

Post » Nie cze 24, 2012 12:14 Re: Pamiętnik Napoleona, kota Napoleona.

W ramach pomocy Dużym z dysfunkcjami na płaszczyźnie Duży - Kot i problemami w relacjach z kotem zorganizuję cykl wykładów. Zapraszam wkrótce-- kot Napoleon Klapaucjusz I

noel 1

Post » Nie cze 24, 2012 13:56 Re: Pamiętnik Napoleona, kota Napoleona.

Moja Duża jest @ i długo nas tu nie wpuszczała!
Inka

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Nie cze 24, 2012 14:29 Re: Pamiętnik Napoleona, kota Napoleona.

noel 1 pisze:[b]Test dla Dużych
Przewaga odpowiedzi -Tak -wynik bardzo dobry. :ok: Jesteś świadomy swego szczęścia( pogratuluj swemu kotu) :dance: :dance2:
Połowa odpowiedzi -Tak - nie jest dobrze.Twój kot musi nad Tobą popracować
:regulamin:
Mniej niż połowa odpowiedzi -Tak - czas pomyśleć o terapii. Jest źle , ale nie trać wiary Twój kot pomoże Ci z tego wyjść[/b]

Czy dobierając sobie przyjaciół zastanawiasz się, czy Twój kot ich polubi?
Czy całujesz swojego kota w pyszczek?
Czy śpisz przez całą noc w tej samej pozycji, gdyż każde poruszenie mogłoby zdenerwować kota?
Czy czekasz z pościeleniem łóżka do czasu, aż Twój kot dobrowolnie z niego zejdzie?
Czy Twój kot siedzi przy stole (albo na stole), kiedy jesz?
Czy podajesz mu wtedy małe kawałeczki jedzenia na widelcu?
Czy zdjęcia swojego kota w komórce?
Czy umawiasz się na randki tylko z posiadaczami kotów? Jeżeli tak, to czy na następną randkę zabierzecie swoje koty, aby przekonać się, czy one również się polubią?
Kiedy ktoś do ciebie dzwoni, czy nalegasz aby powiedział również parę słów do Twojego kota?
Czy przedstawiasz swojego kota po imieniu, kiedy ktoś nowy przychodzi do Twojego domu?
Czy sprzątasz kocią toaletę po każdym użyciu?
Czy masz w lodówce więcej niż cztery otwarte puszki kociego jedzenia, którym Twój kot wzgardził?
Czy kupujesz swojemu kotu gwiazdkowe prezenty? Czy wydajesz na nie więcej pieniędzy, niż na pozostałe prezenty?
Czy karty świąteczne, które wysyłasz do przyjaciół zawsze przedstawiają wizerunki kotów? Czy Twój kot również podpisuje te kartki?
Czy w czasie świąt przyrządzasz dla swojego kota specjalne świąteczne potrawy?
Czy kupiłaś(-eś) kasetę video przedstawiającą pływające rybki, aby dostarczyć rozrywki swojemu kotu?
Czy będąc w sklepie kupujesz jedzenie dla kota i koci żwirek, zanim wybierzesz cokolwiek dla siebie?
Czy za każdym razem kiedy masz chandrę, ogarnia Cię wielka chęć żeby przygarnąć (kupić) kolejnego kota?
Czy oglądasz kiepski program telewizyjny, bo Twój kot położył się na pilocie?
Czy mówisz obcym ile naprawdę masz kotów?
Czy wychodząc ze swojego łóżka wykonujesz karkołomne ewolucje tylko po to, żeby nie zbudzić śpiącego kota?
17 X TAK
To dobry wynik?

vega013

Post » Nie cze 24, 2012 14:30 Re: Pamiętnik Napoleona, kota Napoleona.

Oliwko zaciekawiona :D zdjęcie naszego drapaczka jest na 12 stronie.

Ojej, jaki śliczny drapaczek :ok:

Oliwka zachwycona

vega013

Post » Nie cze 24, 2012 15:50 Re: Pamiętnik Napoleona, kota Napoleona.

Witam wszystkich Słuchaczy i Słuchawki, Paczaczy i Paczałki oraz Czytaczy i Czytanki na pierwszym inauguracyjnym wykładzie Kociej Akademii
Na początek krótkie wyjaśnienie.Na pewno nikogo nie trzeba przekonywać, że powstanie Akademii jest konieczne. Wyjaśnię więc dla kogo będą wykłady.
Po pierwsze dla Dużych, którzy posiadają koty. Duzi są proszeni o udzielenie odpowiedzi na pytania ankiety zamieszczonej powyżej.
Jeżeli twierdząco odpowiedzieli na większość pytań :ok: - ich obecność na wykładach jest niezbędna. Dzięki nim będą mogli nadal podążać słusznie obraną drogą.
Ci, których odpowiedzi twierdzące to tylko 50% dzięki wykładom zrozumieją swoje niewłaściwe postępowanie.Dla tych, którzy na większość pytań udzielili odpowiedź negatywną moje wykłady będą ostatnią deską ratunku.
Wykłady kieruję również do kociastych zarówno szczęśliwych posiadaczy Dużych Wspaniałych, jak i dla kociastych Dużych Błądzących oraz do tych nieszczęśników, których Duzi wymagają specjalnej troski.
Oczywiście znajdą tu również odpowiedzi na ważne pytania Duzi, którzy ( o zgrozo) nie mają kota, albo mają ( o mniejsza zgrozo) jednego kota.
Zachęcam więc do wypełnienia ankiety, zapisywania się na wykłady.
ie bójcie sie, zadawajcie pytania.Wszelkie sugestie będą mile widziane.
Napoleon
Ostatnio edytowano Nie cze 24, 2012 17:17 przez noel 1, łącznie edytowano 1 raz

noel 1

[poprzednia][następna]