Piekielna Trójca na dzikim Wschodzie ^^

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lip 05, 2012 7:39 Re: Bułkownik i Trunia - część II na Dzikim Wschodzie

Ja mam na czerepie właśnie krótką, ale bywały czasy, że nosiłam jeżyka - kurcze, to była najwygodniejsza fryzura pod słońcem :lol:

jozefina1970

Od: Nie maja 09, 2010 12:46

Post » Czw lip 05, 2012 7:42 Re: Bułkownik i Trunia - część II na Dzikim Wschodzie

jozefina1970 pisze:Ja mam na czerepie właśnie krótką, ale bywały czasy, że nosiłam jeżyka - kurcze, to była najwygodniejsza fryzura pod słońcem :lol:

Wierzę, moja siostra miała i prezentowała się super :D Ja mam obecnie nieco dłuższe niż do ramion, w odcieniach czerwieni. W sumie nie są złe, ale w taką pogodę zdecydowanie wolałabym coś krótszego ;)
Mścisław [']21.10.2010
Konstancja ['] 14.08.2017

ObrazekObrazek
Lecz ja na moim kutrze sam sobie sterem, wędkarzem i rybą. :mrgreen:

AniHili

Od: Pon kwi 30, 2007 22:20

Post » Czw lip 05, 2012 7:43 Re: Bułkownik i Trunia - część II na Dzikim Wschodzie

AniHili pisze:Ja mam obecnie nieco dłuższe niż do ramion, w odcieniach czerwieni.

Fajne!

jozefina1970

Post » Czw lip 05, 2012 7:45 Re: Bułkownik i Trunia - część II na Dzikim Wschodzie

Dobry jeżyk nie jest zły :piwa:

Józiu - obciełaś sierść i się nie pochwaliłaś?

FOCH, normalnie FOCH jak studnia głębinowa :evil:

Opowiadaj natentychmiast, bo muszę sobie zmienić Twój ymydż w głowie :mrgreen:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Od: Śro gru 17, 2008 20:56

Post » Czw lip 05, 2012 7:47 Re: Bułkownik i Trunia - część II na Dzikim Wschodzie

jozefina1970 pisze:
AniHili pisze:Ja mam obecnie nieco dłuższe niż do ramion, w odcieniach czerwieni.

Fajne!

Haha, te odcienie to efekt niedokładnego farbowania, ale ludzie najczęściej uważają, że taki był zamysł fryzjera (jakiego fryzjera?!) - nie wyprowadzam ich z błędu :wink: Dziś znów pofarbuję, obaczymy jaki tym razem będzie zamysł mych fachowych rączek :smokin: :ryk:
Mścisław [']21.10.2010

ObrazekObrazek

AniHili

Post » Czw lip 05, 2012 7:48 Re: Bułkownik i Trunia - część II na Dzikim Wschodzie

AYO pisze:Józiu - obciełaś sierść i się nie pochwaliłaś?

FOCH, normalnie FOCH jak studnia głębinowa :evil:

Opowiadaj natentychmiast, bo muszę sobie zmienić Twój ymydż w głowie :mrgreen:

Nie, nic takiego wielkiego, teraz jestem obcięta na chłopczycę, wycięte nad uszami, góra nastroszona - no, takie tam generalnie nic drastycznie innego od tego co miałam
Kusi mnie już od dawna, coby się machnąć na fiolet lub czerwień ale mam problem z brwiami - cholernie czarne i nie wiem, jakby to w całości wyglądał
Tatuaż chcę a ciągle coś mi z kasa wyskakuje, psia krew!!!

jozefina1970

Post » Czw lip 05, 2012 7:52 Re: Bułkownik i Trunia - część II na Dzikim Wschodzie

Nie bój się o brwi, jeśli nie rozjaśnisz za bardzo głowy, będzie oki :ok:
Fioletowy, śliwkowy, czy wiśniowy bardzo ładnie się komponują z ciemną oprawą oczu. Wiem, bo sobie brwi dorysowuję henną co chwila i dopiero porządna brew nadaje twarzy wyraz :ok:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Od: Śro gru 17, 2008 20:56

Post » Czw lip 05, 2012 7:54 Re: Bułkownik i Trunia - część II na Dzikim Wschodzie

AYO pisze:Fioletowy, śliwkowy, czy wiśniowy bardzo ładnie się komponują z ciemną oprawą oczu.

Aha, dzięki :-) może kiedyś se strzelę

jozefina1970

Post » Pon lip 09, 2012 8:53 Re: Bułkownik i Trunia - część II na Dzikim Wschodzie

No i pofarbowałam te włosy... czerwony okazał się niemal czarnym, z czerwonym połyskiem :twisted: Badziewna farba :roll:
Mścisław [']21.10.2010

ObrazekObrazek

AniHili

Post » Wto lip 10, 2012 11:21 Re: Bułkownik i Trunia - część II na Dzikim Wschodzie

Takie efekt (czerne z połyskiem) tez jest OK, ja tak swego czasu lubiłam, ostatnio prawie, że nie maluje kudłów, jakoś tak ...
Trunia ma cudne zółte ślipia koloru ... herbaty lipton (opakowania) ? :D
Obrazek

psiama

Od: Czw maja 07, 2009 13:19

Post » Wto lip 10, 2012 11:27 Re: Bułkownik i Trunia - część II na Dzikim Wschodzie

Aa, znalazłam wątek kota o moim ulubionym imieniu :mrgreen:

AniHili, co to za farba?? Bo ja miałam podobne przeboje po garnierze.
Dziewczyny, jak Wy możecie pisać, że na upał najwygodniejsze krótkie włosy? 8O Matkobosa częstochora! Przecież z krótkimi to się trza pod gorrrrrrącą suszarą męczyć! No, chyba, że ten jeż...
Długie natomiast się związuje (albo i nie) i na słońcu same schną. Na upał tylko długie. 8)

Idę zdjęcia Bułkownika oglądać. Imiona "Bułkownik" i "Mamoń" (Kotki Wodnej) mnie rozwalają. :mrgreen:

EDIT: Dzie te zdjęcia, kurde? Na razie tylko fotę jakiegoś błota widzę... 8O

EDIT2 : Znalazłam! Co za styl! Co za klasa! Filigranowa Kostuchna też pięknościowa. :D
Aniada

Post » Wto lip 10, 2012 11:38 Re: Bułkownik i Trunia - część II na Dzikim Wschodzie

Eee, jak tam i krótkich pod suszarka nie układam - kto by mi kazał :P

jozefina1970

Post » Wto lip 10, 2012 11:40 Re: Bułkownik i Trunia - część II na Dzikim Wschodzie

Aniada pisze:Aa, znalazłam wątek kota o moim ulubionym imieniu :mrgreen:

AniHili, co to za farba?? Bo ja miałam podobne przeboje po garnierze.
Dziewczyny, jak Wy możecie pisać, że na upał najwygodniejsze krótkie włosy? 8O Matkobosa częstochora! Przecież z krótkimi to się trza pod gorrrrrrącą suszarą męczyć! No, chyba, że ten jeż...
Długie natomiast się związuje (albo i nie) i na słońcu same schną. Na upał tylko długie. 8)

Idę zdjęcia Bułkownika oglądać. Imiona "Bułkownik" i "Mamoń" (Kotki Wodnej) mnie rozwalają. :mrgreen:

EDIT: Dzie te zdjęcia, kurde? Na razie tylko fotę jakiegoś błota widzę... 8O

O kogo widzę :mrgreen: Witamy, witamy :) Ja zaś uwielbiam imć Bolesława, boski jest i on i jego przygody, opisywane nader zgrabnym stylem :)

Fotki są kilka stron wstecz, dziś powrzucam nowe jakieś, bo mam w telefonie ;)
Co do farby...tym razem zaskoczyła mnie Londa, z którą nigdy nie miałam takich problemów. Na szczęście wypłukują się powoli, niedługo powinny być bardziej czerwone niż czarne :wink:
Co do włosów...ja tam marzę o krótkich, ale mam za ostre rysy twarzy i wyglądałabym jak uciekinierka z Oświęcimia z tymi wystającymi kośćmi policzkowymi i nosem jak ciupaga :?
Mścisław [']21.10.2010

ObrazekObrazek

AniHili

Post » Wto lip 10, 2012 11:53 Re: Bułkownik i Trunia - część II na Dzikim Wschodzie

Obejrzałam. Bułkownik jest idealnie w moim typie. Pyzuś.

A co do krótkich włosów i rysów - z miękkimi rysami też jest problem, bo można wyglądać jak księżyc w pełni.

Józefina, jak ja bym krótkich nie układała suszarką, to bym wyglądała jak ulizana Goplana, którą koza napadła.
"Na szczęście" parę lat temu pewna fryzjerka, która miała mi tylko podciąć końcówki, wystrzygła mnie na Onufrego Zagłobę. Dosłownie wyglądałam jak XVII - wieczny Sarmata. Od tamtej pory boję się fryzjerów jak ognia piekielnego i chodzę tylko na wycieniowanie grzywki. Mam włosy długie (choć niespecjalnie bujne) i w upały sobie chwalę.
Aniada

Post » Wto lip 10, 2012 16:23 Re: Bułkownik i Trunia - część II na Dzikim Wschodzie

Obiecane fotki wraz z pozdrowieniami od Kostusi, która musi koniecznie dogrzewać panią w te liche upały :roll: :wink:

Tak sypia kot przy +30 stopniach - na półce...
Obrazek

Relaksuje się na stole...
Obrazek

...i na podłodze...
Obrazek

A ty tu czego?! A poszła z tym aparatem!
Obrazek
Mścisław [']21.10.2010

ObrazekObrazek

AniHili

[poprzednia][następna]