Adoptowałam sukę prawie :) ON: Debi

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lis 22, 2011 13:46 Re: Adoptowałam sukę ON: Fiona i 4 Szczypiorki-WIELKA RADOŚĆ

Wima pisze:Femka, zamontuj psicy ogrzewanie w budzie, będzie i jej i tobie lepiej.

No i kotu-przybłędzie też :)

Aaaśka

Od: Śro sty 19, 2011 22:57

Post » Wto lis 22, 2011 13:53 Re: Adoptowałam sukę ON: Fiona i 4 Szczypiorki-WIELKA RADOŚĆ

andorka pisze:
Femka pisze:Andorka, w tygodniu nie ma mowy o godzinnych spacerach. Przypomnij sobie, jak wygląda moja okolica: możemy chodzić albo przy głównej drodze (bez szans na swobodne bieganie), albo wejść w boczne ciemne uliczki, albo do lasu.
Starzy psiarze, z którymi rozmawiam, zdecydowanie optują przy zostawianiu psicy na dworze i zabieraniu jej dopiero, gdy pojawią się w ciągu dnia mrozy. Ja też wolałabym, żeby zostawała. Tyle, że przyzwyczajona jestem do opieki na kotami, że trzeba zwierzęciu zapewnić ciepłą poduchę, kocyk i takie tam. Nagłe przestawienie się na psa mnie łamie.

No pamiętam okolicę,
rozumiem, że rano też taki spacer nie wchodzi w grę.

rano? :roll: Musiałabym wstawać o 5, a na to mnie nie stać :oops:
Obrazek

Femka

Od: Sob mar 24, 2007 19:56

Post » Wto lis 22, 2011 13:54 Re: Adoptowałam sukę ON: Fiona i 4 Szczypiorki-WIELKA RADOŚĆ

Aaaśka pisze:
Wima pisze:Femka, zamontuj psicy ogrzewanie w budzie, będzie i jej i tobie lepiej.

No i kotu-przybłędzie też :)

jakie śmieszne :mrgreen:

A tak poważnie, to budę ona ma taką, że nie ma szans na zmarznięcie. Cała podwójna, w ścianach i podłodze styropian.
Obrazek

Femka

Post » Wto lis 22, 2011 14:08 Re: Adoptowałam sukę ON: Fiona i 4 Szczypiorki-WIELKA RADOŚĆ

Femka pisze:rano? :roll: Musiałabym wstawać o 5, a na to mnie nie stać :oops:

No tak się domyślałam 8)
Obrazek

andorka

Od: Wto kwi 25, 2006 22:33

Post » Wto lis 22, 2011 14:13 Re: Adoptowałam sukę ON: Fiona i 4 Szczypiorki-WIELKA RADOŚĆ

NIKT nie może ode mnie wymagać takiego poświęcenia :lol:
Obrazek

Femka

Post » Wto lis 22, 2011 23:36 Re: Adoptowałam sukę ON: Fiona i 4 Szczypiorki-WIELKA RADOŚĆ

Kot przybłęda już się zameldował. Miseczka z chrupkami, którą wystawiłam po powrocie z pracy, wyczyszczona. Za chwilę idę z Fionką na ostatni spacer, wystawię nową porcję. Zobaczymy, czy psica znowu będzie inwigilować budę i jej otoczenie.
Obrazek

Femka

Post » Czw lis 24, 2011 14:23 Re: Adoptowałam sukę ON: Fiona i 4 Szczypiorki-WIELKA RADOŚĆ

i jak było?
ObrazekObrazekObrazek

Maryla

Od: Pt sie 22, 2003 9:21

Post » Czw lis 24, 2011 14:35 Re: Adoptowałam sukę ON: Fiona i 4 Szczypiorki-WIELKA RADOŚĆ

wczoraj zjadł tylko chrupki wystawione po powrocie z pracy, tych z nocy nie ruszył
za to wieczorem czatował, żeby na żarełko przyjść i siedział w chojakach obok tarasu
Fionka go wyczuła :mrgreen:
Obrazek

Femka

Post » Czw lis 24, 2011 20:29 Re: Adoptowałam sukę ON: Fiona i 4 Szczypiorki-WIELKA RADOŚĆ

juz go lubie :mrgreen:
ObrazekObrazekObrazek

Maryla

Od: Pt sie 22, 2003 9:21

Post » Czw lis 24, 2011 22:06 Re: Adoptowałam sukę ON: Fiona i 4 Szczypiorki-WIELKA RADOŚĆ

Sytuacja w tej chwili:
miska z chrupkami na tarasie wyczyszczona, zobaczymy, czy nocna porcja też zniknie

Szczypiorki śpią jak zarżnięte z pełnymi brzuszyskami
Fionka też z pełnym brzuchem, też śpi, ale chrapie tak, że dom się trzęsie w posadach
dobrze, że nie mieszkam w bloku, bo ktoś mógłby policję nasłać za naruszanie porządku :mrgreen: :mrgreen:
Obrazek

Femka

Post » Czw lis 24, 2011 22:34 Re: Adoptowałam sukę ON: Fiona i 4 Szczypiorki-WIELKA RADOŚĆ

Femka pisze:dobrze, że nie mieszkam w bloku, bo ktoś mógłby policję nasłać za naruszanie porządku :mrgreen: :mrgreen:

:mrgreen:

Fajne są futrzaki jak śpią. Mnie zawsze rozczulają, zwłaszcza jak się wywalają kołami do góry.
Feebee

Post » Pt lis 25, 2011 7:34 Re: Adoptowałam sukę ON: Fiona i 4 Szczypiorki-WIELKA RADOŚĆ

O, dokociłaś się :smokin:
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

Post » Pt lis 25, 2011 11:49 Re: Adoptowałam sukę ON: Fiona i 4 Szczypiorki-WIELKA RADOŚĆ

CoToMa pisze:O, dokociłaś się :smokin:

zazdrościsz? chętnie Ci podeślę koteczka widmo :mrgreen:

Miseczka z nocy również opróżniona, ale z cała pewnością koteczek już nie nocuje w budzie Fiony. Prawdopodobnie jest jakimś wolnożyjącym włóczykijem kogoś ze wsi.

Feebee, jak na razie odkryłam dwa najbardziej wzruszające widoki:
śpiące ufnie koty kołami do góry
i duża psica z całym oddaniem łasząca się do ręki
Obrazek

Femka

Post » Sob lis 26, 2011 9:49 Re: Adoptowałam sukę ON: Fiona i 4 Szczypiorki-WIELKA RADOŚĆ

:!: :!: :!: Na kolejny kiermasz dla kotów ZAPRASZAMY :!: :!: :!:
Tutaj szczegóły: http://kotylion.vot.pl/?p=2525
Obrazek

andorka

Od: Wto kwi 25, 2006 22:33

Post » Sob lis 26, 2011 10:45 Re: Adoptowałam sukę ON: Fiona i 4 Szczypiorki-WIELKA RADOŚĆ

Dzięki, andorka za zaproszenie. Kurna, szkoda, że wcześniej nie dałaś znać, może miałabym szansę jakieś gadżety skombinować, a tak nie mam nic. :evil:
Ponieważ te dżemy mnie trochę kuszą, niewykluczone, że wpadnę :mrgreen:
Obrazek

Femka

[poprzednia][następna]