Kot Trojański i kocio-mysia banda ;]

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt cze 03, 2011 22:42 Re: Kot Trojański cz2... Kubuś [*]

Szłam dziś przez łąkę do domu, wszędzie pelno kwiatów..już, już wlaziłąm w gąszcz, żeby zrobić bukiet..kiedy się zastanowiłam - gdzie ja to postawię? Może pod sufitem powieszone by ocalały :D
Los zwierząt jest dla mnie ważniejszy niż strach przed ośmieszeniem. Los zwierząt jest nierozerwalnie związany z losem człowieka. E. Zola

KaleidoStar

Od: Nie mar 21, 2010 14:00

Post » Sob cze 04, 2011 15:22 Re: Kot Trojański cz2... Kubuś [*]

Aniu, nie przychodziły mi powiadomienia i myslałam ze nie masz czasu pisać;-) Przykro mi z powodu Kubusia;-) Całe towarzystwo ma szczeście, ze jest u Ciebie;-)
Dziś od weta po szczegółowym przeglądzie z nowymi właścicielami (moze tymczasowymi a może nie- czas pokaze) pojechała do nowego domu Sally- lisiarka- bardzo sie denerwuje, bo jest bardzo subtelna i wrazliwa;-)
Z Łapka nadal latam, bo jak sie okazało ma wszoły i to one rozbiły taki bałagan z jej sierścią. Potem juz tylko szczepienia i może w końcu pojedzie do nowego domu;-)

Zając powinien dostać szczepienie jak najszybciej, Sally pięknie wyszła z grzyba (miała pobraną zeskrobinę) po 2 dawkach szczepienia i 4 tygodniach smarowania, bez leków doustnych. Odpukać wyglada super;-)
Jak tylko się dowiesz jaki to grzyb - DAJ ZNAĆ- bardzo nam to ułatwi sprawę. Mi pieniązki sie kurczą, dziś wykastrowałam Krówka i odrobaczyłam, 5 kotów jest w pomieszczeniach bez wody i maja być leczone- słabo to widze, ale od Krówka zaczęłam;-))

Ja bym Zajac nie kapała, jak dostanie szczepienie a potem wyjdzie ze to grzyb, mozna właczyc doustne leki i samrować Imaverolem, wacik i jechane po kocie po całości. Z Łapka byłotak 6 tygodni, gdyby nie wszoły (nikt ich nie zauwazył, ale ja tak hahah) juz by była jak nowa;-))
Odezwij sie jak sobie radzisz, czy czegoś potrzeba.
Mi głowa pęka od planowania co i jak bo akcja posłania kocurów do stadniny nie udała się- 1 kot Kajtek uciekł przy przekładaniu do transportera u Sabiny (maskara), drugi wyszedł z lecznicy po 4 tyg w stanie starsznym i mam go w tym pomieszczeniu aby doszedł do siebie psychicznie i fizycznie- to Gil. Moze uda sie go jakoś postawić na nogi ale żaden kot już na takie leczenie nie pojedzie!!!

Pozdrawiam całą ferajnę;-)
Obrazek

aya13

Od: Sob lis 14, 2009 19:24

Post » Nie cze 05, 2011 19:18 Re: Kot Trojański cz2... Kubuś [*]

Foto, które aż się prosi o komentarz rodem z horroru :D

Obrazek

Coś...za mną..jest..prawda?Czuję to, coś mnie śledzi...
Los zwierząt jest dla mnie ważniejszy niż strach przed ośmieszeniem. Los zwierząt jest nierozerwalnie związany z losem człowieka. E. Zola

KaleidoStar

Post » Nie cze 05, 2011 19:32 Re: Kot Trojański cz2... Kubuś [*]

KaleidoStar pisze:Foto, które aż się prosi o komentarz rodem z horroru :D

Obrazek

Coś...za mną..jest..prawda?Czuję to, coś mnie śledzi...

dobre :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
Obrazek

Danusia

Od: Pon kwi 02, 2007 11:56

Post » Nie cze 05, 2011 19:34 Re: Kot Trojański cz2... Kubuś [*]

I to wcale nie znaczy, że się śmieję z chorych oczek Uzziego.. No ale wpasował się tu idealnie..

KaleidoStar

Post » Nie cze 05, 2011 19:48 Re: Kot Trojański cz2... Kubuś [*]

ania, a co Uzii ma z tymi oczkami? kto go leczy? co mu podajesz?
sorki, ze pytam, ale nie wygladaja dobrze;-(

p.s czy wysyłasz probke zajaca do warszawy z elblaskiej?
Obrazek

aya13

Post » Nie cze 05, 2011 19:53 Re: Kot Trojański cz2... Kubuś [*]

Uzzi był na Elbląskiej leczony Synoluxem, nie pomogło, teraz Jurkowski dał mu Shotapen, jest spora poprawa. Do oczu ciągle Gentamycyna (zalecenie z obu przychodni).

Próbki Zająca pojadą do Warszawy, to jest nasze główne założenie - sprawdzić co dokladnie tam siedzi. Gdyby nie to, byłby szczepiony w ciemno od razu. Dlatego była robiona ta zeskrobina. A jak będziemy wiedzieć co z Zającem, będzie można chyba założyć, że to samo mają pozostałe liski.

KaleidoStar

Post » Nie cze 05, 2011 19:59 Re: Kot Trojański cz2... Kubuś [*]

Obrazek

No czyż nie jest ze mnie mega przystojniak?

KaleidoStar

Post » Nie cze 05, 2011 20:07 Re: Kot Trojański cz2... Kubuś [*]

dzieki, bo kupiłam tobrex a wiem ze czesto daja dicortinef wiec jakby co to chciałam sie podzielic;-)
No własnie ja w ciemno daje szczepionki bo stac nas na ta za 40zł a nie na ta za 200zł;-( ....ale czekam z niecierpliowscia co to wyjdzie, bo łapka miała jako jedyna czarne plamy i jednoczesnie wyłysienia i boje sie czy to nie wroci bo alopevacu, ktory dostała...teraz walka z wszołami bo jej pupe zjadaja.

Kurcze oby oczka Uziiemu sie poprawiły, u mojej Zuzi po 3 miesiącach doszły do siebie, a miała wszystkie krople świata (diclaf, tobrex, itp) ale ma to do końca życia bo to ten jeden z wirusów z kk
:?
Obrazek

aya13

Post » Nie cze 05, 2011 20:14 Re: Kot Trojański cz2... Kubuś [*]

We wtorek kontrola u Jurkowskiego, zobaczymy co powie. Spytam, czy nie iść do okulisty z malym na wszelki wypadek (dr Pikiel bodajże u nas jest)

KaleidoStar

Post » Nie cze 05, 2011 20:56 Re: Kot Trojański cz2... Kubuś [*]

Brus

Obrazek

KaleidoStar

Post » Pon cze 06, 2011 8:48 Re: Kot Trojański cz2... Kubuś [*]

aya13 pisze:Aniu, nie przychodziły mi powiadomienia i myslałam ze nie masz czasu pisać;-) Przykro mi z powodu Kubusia;-) Całe towarzystwo ma szczeście, ze jest u Ciebie;-)
Dziś od weta po szczegółowym przeglądzie z nowymi właścicielami (moze tymczasowymi a może nie- czas pokaze) pojechała do nowego domu Sally- lisiarka- bardzo sie denerwuje, bo jest bardzo subtelna i wrazliwa;-)
Z Łapka nadal latam, bo jak sie okazało ma wszoły i to one rozbiły taki bałagan z jej sierścią. Potem juz tylko szczepienia i może w końcu pojedzie do nowego domu;-)

Zając powinien dostać szczepienie jak najszybciej, Sally pięknie wyszła z grzyba (miała pobraną zeskrobinę) po 2 dawkach szczepienia i 4 tygodniach smarowania, bez leków doustnych. Odpukać wyglada super;-)
Jak tylko się dowiesz jaki to grzyb - DAJ ZNAĆ- bardzo nam to ułatwi sprawę. Mi pieniązki sie kurczą, dziś wykastrowałam Krówka i odrobaczyłam, 5 kotów jest w pomieszczeniach bez wody i maja być leczone- słabo to widze, ale od Krówka zaczęłam;-))

Ja bym Zajac nie kapała, jak dostanie szczepienie a potem wyjdzie ze to grzyb, mozna właczyc doustne leki i samrować Imaverolem, wacik i jechane po kocie po całości. Z Łapka byłotak 6 tygodni, gdyby nie wszoły (nikt ich nie zauwazył, ale ja tak hahah) juz by była jak nowa;-))
Odezwij sie jak sobie radzisz, czy czegoś potrzeba.
Mi głowa pęka od planowania co i jak bo akcja posłania kocurów do stadniny nie udała się- 1 kot Kajtek uciekł przy przekładaniu do transportera u Sabiny (maskara), drugi wyszedł z lecznicy po 4 tyg w stanie starsznym i mam go w tym pomieszczeniu aby doszedł do siebie psychicznie i fizycznie- to Gil. Moze uda sie go jakoś postawić na nogi ale żaden kot już na takie leczenie nie pojedzie!!!

Pozdrawiam całą ferajnę;-)

a ja bym kąpała... walczyłam doustnie, imaverolem, szczepionami i tylko trułam biednego kota a kąpiel załatwiła sprawę, kapiel w środku specjalnym, golenie miejsc chorych... efekt był niesamowity, a czy grzyb to kazdy wet który ma lampę ultrafiol. stwierdzi bo większość grzybków świeci... ech.... mały głupi jaś, kapi kąpi i już :) do tego skuteczne pozbycie sie zarodników wszelakich z całego kota... najlepiej sie dobrego weta poradzić.Mam nadzije, że Uzi wyjdzie z tego na shotapenie... ale bardzo mnie dziwi ( i martwi) że ktoś ordynuje tak długie podawnaie genta do oczu przy totalnym braku poprawy, a nawet mi się zdaje ze gorsze są te oczy... Aniu... okulista owszem ale dalczego nie próbuje sie innych oczywistych kropli o innym profilu antybiotykowym i p.zapalnym niz gentamicin?!

Mamrot

Od: Pon wrz 21, 2009 12:38

Post » Pon cze 06, 2011 20:48 Re: Kot Trojański cz2... Kubuś [*]

Małgosiu, spytam jutro o te krople. Ale po kryzysie oczka wyglądają już naprawdę lepiej (tak, było gorzej :/)
Teraz chłopak ma je zamknięte tylko zaraz po przebudzeniu,a wczesniej non stop szparki. No ale dobrze to nie wygląda, jak same widzicie...

KaleidoStar

Post » Pon cze 06, 2011 21:59 Re: Kot Trojański cz2... Kubuś [*]

Banzaaaaiiiiiiiiii!!!!!!!!

Obrazek

Obrazek

Obrazek

KaleidoStar

[poprzednia][następna]