Kuba, Rosen i Yuki - trójka znów w akcji

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro kwi 27, 2011 10:15 Re: Kuba, Rosen i Yuki - trójka znów w akcji

Secret ale co się dalej z tym robi?
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Od: Śro gru 17, 2008 20:56

Post » Śro kwi 27, 2011 11:09 Re: Kuba, Rosen i Yuki - trójka znów w akcji

AYO pisze:Secret ale co się dalej z tym robi?

Otóż to :?: :D
Obrazek

psiama

Od: Czw maja 07, 2009 13:19

Post » Śro kwi 27, 2011 16:52 Re: Kuba, Rosen i Yuki - trójka znów w akcji

Dobre pytanie - też nigdy nie piekłam niczego takiego :roll:

Dziękuję za życzenia i odwiedziny!

Święta były i się skończyły :wink: Został po nich teoretycznie czysty dywan, który znów muszę wyprać :evil: Dzięki Yuki... Panienka wymyśliła sobie, że najlepszym miejscem do wymiotowania jest półka przy oknie :roll: W efekcie w sobotę prałam dywan, a w poniedziałek znów miałam dywan do prania... Pomijam kwestię czyszczenia stolika, pilota i paru innych drobiazgów... Cóż - kłaczek... Albo chrupki :roll: Muszę zrobić testy...
Chłopaki zdrowe, zadowolone, pełne energi.

mmk

Od: Sob lis 28, 2009 22:42

Post » Pt kwi 29, 2011 10:40 Re: Kuba, Rosen i Yuki - trójka znów w akcji

Masz jasny dywan mmk ? :roll: Przetarcie mikroszmatką nie wystarcza ?

WYmioty raz na jakiś czas, szczególnie, gdy sa w nich kłąki to nie katastrofa. Dajesz coś przeciwkłaczkowo ? Pastę na ten przykład ? Ja daję (chrupki u mnie nie działały), działa jak trzeba ;)
Obrazek

psiama

Post » Pt kwi 29, 2011 18:14 Re: Kuba, Rosen i Yuki - trójka znów w akcji

Aj te kłaczki....A jakie koty u mnie przy tym efekty dźwiękowe wydają... 8O

Asia_Siunia

Od: Czw mar 05, 2009 15:18

Post » Sob kwi 30, 2011 14:23 Re: Kuba, Rosen i Yuki - trójka znów w akcji

Dywan nie jest bardzo jasny (niebieski). Szmatka z mikrowlóka nie da mu rady bo to dywan sznurkowy i od razu wszystko wnika mu do środka :roll: Dobrze, że można go prać :wink:
Efekty dźwiękowe to jedno, ale niech mi ktoś wytłumaczy dlaczego Yuki wchodzi na górę tylko po to, żeby sobie zwymiotować? :roll: Nie mogę tego zrozumieć...
Przeciwkłaczkowe podaję co jakiś czas - jak zauważę coś niepokojącego albo jak mi się przypomni :wink: Trawka jest cały czas.

Na poddaszu robi się gorąco. To dopiero kwiecień... Kuba i Yuki lubią ciepło (Yuki wygrzewa się teraz na słońcu), ale Rosen juz zaczyna szukać chłodnych miejsc. Chciałabym, żeby udało nam się wyprowadzić zanim lato zacznie się na dobre, ale przestaję już w to wierzyć. Wszystko ostatnio się nam odwleka w czasie... Ale nie rezygnujemy 8) Kiedyś musi się udać!

mmk

Post » Nie maja 01, 2011 19:36 Re: Kuba, Rosen i Yuki - trójka znów w akcji

mmk pisze: Chciałabym, żeby udało nam się wyprowadzić zanim lato zacznie się na dobre, ale przestaję już w to wierzyć. Wszystko ostatnio się nam odwleka w czasie... Ale nie rezygnujemy 8) Kiedyś musi się udać!

Mam to samo marzenie :) I też mi się odwleka :roll: Jak to qrde odczarować.....
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Wto maja 03, 2011 14:08 Re: Kuba, Rosen i Yuki - trójka znów w akcji

Jeszcze nie wiem, ale trzeba mieć nadzieję...

mmk

Post » Śro maja 04, 2011 14:57 Re: Kuba, Rosen i Yuki - trójka znów w akcji

Co do uciekania Yuki na górę, to czasem kot chcąc sobie ulżyć maleńkim rzyg szuka odosobnienia, niektóre moje tak robią choć pawie puszczają nad wyraz rzadko (odpuuuuukać). Paste staram się raz na tydzień dopyszcznie wpuszczać. Noi wciąż planuję ziarna zasiać ale ciągle coś .... :roll:

Z ciekawości jaki to jest dywan sznurkowy co można go nawet prać ? :wink:

Mmk, nie trać wiary. W końcu się uda i będziesz miałą piękne nowe, cudne mieszkanko :ok: :ok: :ok:
Obrazek

psiama

Post » Pon maja 09, 2011 14:55 Re: Kuba, Rosen i Yuki - trójka znów w akcji

Budzimy słoneczkiem.

Co tam w dalekiej puszczy, że tak cicho ? :D
Obrazek

psiama

Post » Wto maja 10, 2011 16:40 Re: Kuba, Rosen i Yuki - trójka znów w akcji

To jest taki zwykły, miękki, tkany dywan. Koty szczęśliwe, bo mogą wchodzic pod niego :wink: Nawet nieźle się sprawdza, bo jego pranie jest bezproblemowe - wszelkie kłaczki i inne plamy są nam niestraszne 8)

Dużo się dzieje i doba jest za krótka... Nie pamiętam już kiedy ostatni raz byłam wyspana :roll: W tygodniu do późna są zajęcia, a w weekendy od wczesnych godzin porannych koty wariują... Zwariować można... Niby nic złego - Yuki przychodzi i domaga się głaskania, Rosen przychodzi i miauczy, żeby go wpuścić pod kołdrę i zaczyna ciumkać. Wszystko fajnie, ale dlaczego przed 6 rano? :x W sprawach najważniejszych ciągle nic nie wiemy. Dziś byłam na rozmowie i wygląda na to, że jeszcze trochę to potrwa :( Szanse są, ale cierpliwość mi się kończy...
Wygrałam z Kubą! 8) Od kilku miesięcy denerwował mnie, bo nie chciał jeść mokrego jedzenia. Najchętniej mięsko, chrupki mogą być, ale wszelkie puszki i tacki były niezjadliwe. Przegłodzenie na Kubę nie działa, a raczej działa odwrotnie do zamiaru... Próbowałam różnych firm i smaków a Kuba tylko się wzdrygał i odchodził. A mi się nie podoba, że mój kot czegoś nie je :evil: Ma jeść wszystko, bo nie wiem, co będzie kiedyś (w sensie, czy będę w stanie przygotowywac mu mięso, a nie chcę, żeby był tylko na suchym). Dziś zwyciężyłam!!! :mrgreen: Wygrałam z pomocą Animondy vom Feinsten dla kastratów z indykiem i serem :mrgreen: :lol:
Rosen i Yuki nie mają takich głupich pomysłów i z radością reagują na każdą otwieraną puszkę. Nawet jeśli to jest puszka np z kukurydzą do sałatki :lol: Nawet nie wiecie, jak ciężko jest wytłumaczyć kotu, że to nie dla niego :lol: Szczególnie jeśli ten kot jest tak bezpośredni i namolny jak Rosen :wink:

mmk

Post » Śro maja 11, 2011 8:39 Re: Kuba, Rosen i Yuki - trójka znów w akcji

Nie da się :twisted:
Musowo trzeba sie podzielić :twisted:

Za wszystkie zamierzenia

:ok: :ok:
:ok: :ok:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Od: Śro gru 17, 2008 20:56

Post » Czw maja 12, 2011 9:59 Re: Kuba, Rosen i Yuki - trójka znów w akcji

O to gratuluje sukcesu z Kubą :ok: Czy kotek równie zadowolony ? :mrgreen: Te puszki albo tacki moim też smakują :ok:

Kciuki za decycje :ok:
Obrazek

psiama

Post » Wto maja 17, 2011 18:17 Re: Kuba, Rosen i Yuki - trójka znów w akcji

:oops: :oops: :oops: Sorry...ciasto sie normalnie robi jak wszystkie inne...mikser i dawaj ile fabryka da. Ja sie nie bawie w takie rzeczy, jak ubijanie jajek najpierw. To tylko robie dla biszkoptu.

Z wymiotami teraz tez mam straszne problemy. Kupilam extra karme od RC Veterinary i tez nic nie daje. Najlepiej do tej pory pomagal Whiskas AntiHairBall ale mi to jest za drogo i nie kupuje. Przestalam dawac, pawie za pawiami.

SecretFire

Od: Sob sie 30, 2008 15:29

Post » Czw maja 19, 2011 14:57 Re: Kuba, Rosen i Yuki - trójka znów w akcji

Dorotko, na te zakłaczone pawie coś trzeba im wykombinowac, choćby zasiać trawę lub zboże na balkonie.Podkradnij koniom garść owsa (owies) i zasiej :) Takie młode listeczki świetnie sobie ponoć radzą z kulakami włosowymi :ok:
Obrazek

psiama

[poprzednia][następna]