Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob mar 05, 2011 19:11 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Mam nadzieję, że i o nas nie zapomnisz! :D :1luvu:
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Sob mar 05, 2011 19:53 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

kalair pisze:Mam nadzieję, że i o nas nie zapomnisz! :D :1luvu:

Nie wiem, czy w tym roku się uda :) Jeszcze zobaczymy :) Tak bym chciała w Taterkach połazić....

Sihaja

Od: Pon sty 03, 2005 22:17

Post » Sob mar 05, 2011 20:07 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

:cry:
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Sob mar 05, 2011 20:26 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

A co to za smutna minka? Jeszcze nic nie wiadomo, co wyjdzie. Na razie to jeszcze nawet nie wiem, kiedy przypadnie mi urlop :)

Sihaja

Post » Sob mar 05, 2011 21:13 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

A to już obojętnie, ale mam nadzieję, że jednak coś wyjdzie!!! :D :kotek: :ok: :ok:
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Nie mar 06, 2011 12:37 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Witam :)
Uwielbiam wolne dni z kotami :) Wiem, pisałam to już wiele razy, ale uwielbiam i już :)
Koteczki jadły dziś indyka. Wg Morfeusza indyk to niestety nie kurczak, ale ostatecznie można zjeść. Oczywiście ugotowanego i podlanego rosołkiem. Myślę, że gdyby mógł polować, to polowałby na ptaki, bo mięso krówki czy świnki nie nadaje się całkowicie na jego arystokratyczne podniebienie :)
Gaja uwielbia każde mięso - byle było surowe. A Joachim zje wszystko, jak ma humor i ochotę. A jak nie to nie zje, choćby nie wiem, co by to było. A gdy puste już miseczki, wtedy się dopomina :)
Wczoraj miałam telefon od znajomej, że do jej znajomych pod drzwi podrzucono kocię. Wet kocię ocenił na 7-8dni. Jak to możliwe, takie maleństwo o tej porze roku??? I gdzie reszta maleństw - raczej nie był jedynakiem, to chyba u kotów się nie zdarza? Oczywiście panika, jak to u mnie. Ja nie mogę się zająć - pomijam chlamydiaka u mnie w domu, co wyklucza branie jakiegokolwiek kota nie zaszczepionego w tym kierunku, ale praca - takie maleństwo trzeba karmić często, a ja od rana do wieczora poza domem. Telefon do Doroty - nie wiem, czy podjęła świadomą decyzję (wszystko działo się w ekspresowym tempie), ale bierze malucha na odchowanie. Ludzie zobowiązali się dostarczać jedzonko i co tam będzie potrzebne i oczywiście szukamy domu dla malucha. Nie wiem, czy to dziewczynka, czy chłopak. Domku szuka biedna kocia sierotka.
Dorota, jesteś Aniołem dla kotów. Kropeczka oferuje wszelką pomoc doradczą. Mam nadzieję, że maluszkowi się poszczęści i chociaż na starcie życia został sierotką, to dobrzy ludzie otoczą go miłością i będzie miał dobre życie....

Sihaja

Post » Nie mar 06, 2011 12:55 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Ojej trzymam kciuki za maluszka. Faktycznie potrzebuje troskliwej opieki. I mam nadzieję że szybko znajdzie kochający domek :ok:

ewung

Od: Pon lis 13, 2006 13:04

Post » Nie mar 06, 2011 13:15 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Ja tez trzymam kciuki za maluszka i chyle czola przed Dorota- to nieslychana praca z takim niemowlakiem :ok:
Żegnaj Budusiu......tęsknimy

moś

Od: Wto lip 06, 2004 16:48

Post » Nie mar 06, 2011 14:12 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Kciuki za maluszka!!
Doberek Kochane! :1luvu:
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Nie mar 06, 2011 14:28 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

O matko, takie maciupeństwo... Ale sąsiadom parę lat temu kocica przyniosła pod drzwi jednodobowe i zostawiła. Odkarmili. Podobno czasem kocice tak robią, gdy mają jeszcze słabo odchowane kocięta z poprzedniego miotu. A miot w zimie ? U mnie tuż po nowym roku zaczęły
się się wrzaski i walki, jakby stado demonów nawiedziło las wokół. Może kocica mieszka w jakiejś ciepłej piwnicy, a może to jednak ludzie, najokrutniejsze ze stworzeń, pozbyli się niechcianego przychówku ?
Kciuki za maleństwo i Dorotę - Seja od kociego żłobka odchowała Gagę od jednodniowej kluski, na pewno ma bardzo dużo wiedzy, może mogłaby coś doradzić ? Dam jej znać.

Mrata

Od: Pt cze 06, 2008 17:50

Post » Nie mar 06, 2011 16:48 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

dwumiesięczne są już w schronisku we Koninie - urodziły się w morzy i śnieżną zimę... Niech temu maluszkowi się uda!
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Nie mar 06, 2011 18:22 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Najważniejsze , żeby stale go dogrzewać!
Mleko -moje naj naj ulubieńsze : http://www.zooplus.pl/shop/koty/karmy_s ... ota/209239
Jest razem z butelkami i smoczkiem :)
Wcześniej kupowałam RC dla szczeniąt i na tym odkarmiłam Gagusię :)

seja

Od: Sob lis 29, 2008 6:23

Post » Nie mar 06, 2011 19:03 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Wątek maleńtaska - to dziewczynka - kreteczka :)
viewtopic.php?f=1&t=125045

Sihaja

Post » Pon mar 07, 2011 8:42 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Doberek Sihajko z koteczkami! :kotek:
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Wto mar 08, 2011 19:50 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Witajcie - widzę zamieszanie koło szylkreci duże, mam nadzieję, że się odchowa ładnie. Ja dziś kończę zwolnienie, jutro do pracy. Fajnie mieć tydzień wolnego, nawet kaszel mi nie przeszkadzał. Dziś widziałam w swoim ogródku przebiśniegi. Wiosna ?

Mrata

Od: Pt cze 06, 2008 17:50

[poprzednia][następna]