Balbinka i Sezam zapraszają :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie kwi 24, 2011 13:23 Re: Balbinka i Sezam - nowe fotki! s.12

Obrazek
WesołychŚwiąt!

pozytywka

Od: Wto cze 22, 2010 10:45

Post » Nie kwi 24, 2011 15:18 Re: Balbinka i Sezam - nowe fotki! s.12

Dziękuję :) jakie fajne pisanki, najlepsza jest ta punkowa :lol:
Wszystkim podczytującym wątek życzymy razem z Balbiną i Sezamem wesołych i spokojnych Świąt! :)

koty dostały dziś wielkanocne śniadanie w postaci gotowanego indyka z jajkiem na twardo, smakował im :)
[

kasumi

Od: Pt sty 15, 2010 23:19

Post » Nie kwi 24, 2011 21:36 Re: Balbinka i Sezam - nowe fotki! s.12

środkowy, smutny marchewko-kurczak jest mój, oba po bokach stworzył mój syn :D
Ten po lewej ma na uszach słuchawki, ale na tym zdjęciu słabo widać :)
no i najbardziej brakowało mi jakiegoś ostrego metalowca :wink:

pozytywka

Post » Wto maja 03, 2011 10:03 Re: Balbinka i Sezam

Oj, ale zaniedbałam ten wątek :oops:
U nas dobrze, poza tym że jestem chora, boli mnie gardło i nos mi urywa (najpewniej się podczas spaceru w deszczu po Ostravie w sobotę tak urządziłam...) no i za tydzień poprawiam maturę i tak średnio umiem...
Wygląda na to, że tak zachwalany TOTW nie służy moim kotom :roll: po paru dniach jedzenia tylko tego nabawiły się rozwolnienia, teraz jedzą samo mięcho i kupy wyglądają jak z obrazka i prawie w ogóle ich nie czuć :lol: gdy dostawały to i to, było różnie. Muszę im zakupić jakieś inne suche, najprawdopodobniej wrócę do Acany bo z tego co pamiętam nie było po niej problemów. Czy lepiej wybrać się do weta? Jeśli to tylko kwestia diety to nie wiem czy to ma sens, choć może dalej wynika to z problemów z florą jelitową po leczeniu?
Balbin zapawiował mi wczoraj pół podłogi w przedpokoju, zachciało się jej bawić z Sezamem w "kto zje więcej żołądków w ciągu minuty, wszystkie chwyty dozwolone, wyżeranie sobie nawzajem też", potem się gonili a dalej to już można sobie dopowiedzieć.
Balbina się strasznie miziasta stała ostatnio, dziś wskakiwała mi do łóżka i dostałam parę razy fangę w nos przez jej baranki :mrgreen:
A Sezam się strasznie sierści, pościel po paru dniach nie jest biała tylko biało-czarny melanż. Mam rękawicę od Annyzoo, jest świetna i wiele kłaków wyczesuje, ale Sezam się jej boi i trzeba go najpierw złapać, ale gdy się już go złapie daje się czesać i mruczy. Tyle kłaków wyczesuję z kotów że chyba zacznę robić z nich filcokulki :lol:
[

kasumi

Post » Wto maja 03, 2011 10:05 Re: Balbinka i Sezam

kasumi pisze:Tyle kłaków wyczesuję z kotów że chyba zacznę robić z nich filcokulki :lol:

Identycznie jest u mnie, kłaczy się Króliczek i Drabuś.
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Wto maja 03, 2011 10:07 Re: Balbinka i Sezam

Króliczek to kto?
[

kasumi

Post » Wto maja 03, 2011 10:08 Re: Balbinka i Sezam

ja zbieram na zimę, zrobię sobie ocieplacze na ręce i uszy :)

pozytywka

Post » Wto maja 03, 2011 10:10 Re: Balbinka i Sezam

Można też zrobić piękną biżuterię, i wręczyć nielubianej, uczulonej na koty osobie :twisted: :lol:
[

kasumi

Post » Wto maja 03, 2011 10:21 Re: Balbinka i Sezam

kasumi pisze:Króliczek to kto?

Króliczek to Aster, bo ma mięciutką sierść jak królik i chrupie trawę w dużych ilościach, też jak królik :wink:
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Śro maja 04, 2011 23:18 Re: Balbinka i Sezam

Witam się, tu mnie jeszcze nie było :wink:
Mój kocur miał luźniejsze kupale po Applawsie akurat.
Po wyczesywaniu tą rękawicą też nachodzi mnie ochota na zrobienie czegoś z góry sierści, może sweterek na zimę? :mrgreen:

Pozdrawiamy :D
Obrazek

Obrazek

shalom

Od: Pon wrz 06, 2010 22:14

Post » Czw maja 05, 2011 7:49 Re: Balbinka i Sezam

kasumi, od 2012 ma być w Krakowie weterynaria na UR :!: :idea:
może to jest pomysł?

trzymamy kciuki :ok: :ok: :ok:

pozytywka

Post » Czw maja 05, 2011 9:05 Re: Balbinka i Sezam

shalom pisze:Witam się, tu mnie jeszcze nie było :wink:
Mój kocur miał luźniejsze kupale po Applawsie akurat.
Po wyczesywaniu tą rękawicą też nachodzi mnie ochota na zrobienie czegoś z góry sierści, może sweterek na zimę? :mrgreen:

Pozdrawiamy :D

Witam kolejnego podczytywacza, miło że ktoś nowy się do wątku dopisał :)
Z samego tylko Sezama wczoraj wyczesałam kłąb futra wielkości rękawicy, później wrzucę fotkę :twisted: Jeszcze kilka takich czesań i będzie czapka :lol:
Co do TOTWa, rozwolnienia nie ma gdy karmę im wydzielam i dostają jej mało. Przedtem była cały czas w misce i pewnie po prostu się przejadały i potem nie trawiły całości i pewnie stąd te rozwolnienia. Póki co to 3-2x dziennie mięcho i czasem trochę suchego im sypnę, np. na noc - i jest dobrze. Jednak czasem nie ma nikogo w domu prawie cały dzień i wtedy trzeba suche zostawić w misce, więc poeksperymentuję z inną karmą. Ech, człowiek wciąż się uczy jak żywić koty i znaleźć złoty środek :D
pozytywka pisze:kasumi, od 2012 ma być w Krakowie weterynaria na UR :!: :idea:
może to jest pomysł?

trzymamy kciuki :ok: :ok: :ok:

No właśnie przeczytałam artykuł na ten temat, jeśli zdecyduję się na wetę to jest niezły pomysł :) Mogłabym dokończyć licencjat i potem zmienić studia. Tylko nie wiem jak z płaceniem wtedy za studia, muszę znowu zagłębić się w lekturę forów prawniczych... Nie wiem jak to wygląda gdy skończy się jeden kierunek a zacznie inny.
Zaraz spadam się uczyć, poza maturą mam jeszcze 2 bardzo niefajne sprawozdania z fizyki do oddania i nie wiem jak je ugryźć :evil:
[

kasumi

Post » Czw maja 05, 2011 10:58 Re: Balbinka i Sezam

U mnie są dwie pory karmienia. Rano i wieczorem. W ciągu dnia koty śpią i na głód nie narzekają. Więc nawet jak wychodzimy na cały dzień to nic im zostawiać nie trzeba. A chrupki czasem jako przekąska, albo weiczorem na dobry sen :mrgreen:
Obrazek

Obrazek

shalom

Post » Pt maja 06, 2011 19:52 Re: Balbinka i Sezam

No i u mnie też chyba tak pozostanie że 2x dziennie mięcho, chrupki czasem w ciągu dnia lub na noc. Na głód nie narzekają też, chyba że rano lub wieczorem właśnie gdy im jeszcze jeść nie dam :lol: I na pewno nie utyją, a to też ważne bo nawet Sezam mimo że długi i chudy wyhodował sobie już sadełko :twisted:
Byłam dziś z Balbinką na spacerze na szelkach, chyba jej się podobało choć większość czasu spędziła jako papuga naramienna, bo jednak była nieco zestresowana takimi wrażeniami dźwiękowo-wzrokowo-zapachowymi. Ale już z zainteresowaniem rozglądała się, śledziła każdy ruch, wskakiwała na murki. Przy okazji wstąpiłam do lecznicy na Handlowe, kupiłam Sezamowi szelki (czerwone, na czarnym Sezamie ładnie wyglądają a raczej to Sezam wygląda w nich) i zamówiłam Balbinie Kalm-aid, może skończy się wreszcie tygrysowanie :twisted:
[

kasumi

Post » Pt maja 06, 2011 19:56 Re: Balbinka i Sezam

No u mnie spacer dziś wyszedł niemrawo. Konan beczał, potwornie się bał, ale w sumie tego się spodziewałam. Organizuję mu to jako ciekawostkę, nie ma przymusu, więc spróbujemy jeszcze trochę i zobaczymy czy coś się zmieni.
To pisz jakie efekty po tym Kalm-aidzie. U mnie narazie jeśli są to subtelne i niewidoczne :twisted:
Obrazek

Obrazek

shalom

[poprzednia][następna]