Mgiełka - wyczarowała sobie cudowny DS :))))

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie maja 16, 2010 6:56 Re: Mgiełka - już w cudownym DT u Jerzykówki :))))

CooCaty Droga :1luvu: , ale dałam ciała :oops: :oops: :oops: OCZYWIŚCIE, że ogromnie miło było Cię wreszcie poznać (miziając w nocy Mgiełkę zdałam sobie sprawę, że z wrażenia tego nie napisałam i aż mi się przykro zrobiło). Niechaj mnie usprawiedliwi oszalenie na punkcie tej małej ślepinki i letka histeria w jaką popadłam :roll: . No i pewnie nie przypuszczałam, że znajdziesz czas żeby wpaść do wątku.
Poza tym musisz zagrać w totka, bo Cię nie poznałam (a przecież widziałam Twoje zdjęcia) 8) :ok:
To zrozumiałe, że w tym morzu nieszczęścia jakim jest schronisko, masz pełne ręce roboty i nastrój dolinny. Jak dobrze, że te biedy Cię mają :!:

A teraz raport meteo :wink: Mgiełka w Poznaniu dzisiaj bardzo spokojna :D Zjada dużo suchego, natomist RC recovery i gourmecik nie zyskały akceptacji. Dzisiaj spróbujemy z bozitą.
Ślepinka moja domaga się ciągłych głasków, również podczas snu, a spała mnóstwo- chyba odreagowuje.
Kiedy wyrusza gdzieś z posłanka (zazwyczaj gdy ja wstanę) wyciąga przednią łapkę i bada teren, zupełnie jak niewidomy człowiek laską. Po takim rekonesansie dzielnie zasuwa, zawsze w moim kierunku :1luvu: Kuwetkuje pięknie (było kolejne sioo).
Póki co, nie próbuje nawet wejść na jakiś sprzęt, poznaje parter. Właściwie posłanko, moje kolana i piejdanki, miseczki oraz kuwetka to wszystko co ją obecnie interesuje :D Ludź to żywioł Mgiełki, Ona najchętniej by się ode mnie wcale nie odklejała :1luvu: Coś niesamowitego...
Koteńka jest strasznie chuda i traci futerko, przy nasadzie ogonka już ma łyse prześwity. Ale tym się nie martwię, bo wiem, że to się prędko zmieni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ciągle myślę o trzęsącej się główce, mam nadzieję, że ten uraz neurologiczny nie będzie się pogłębiał!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Mgiełce nie ma prawa się zdarzyć nic złego, ma być zdrowa :!: I to oficjalnie oświadczam opatrzności!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Dziewczyny, przepadłam :oops:

A teraz biegnę dopieścić Koloruska w jego samotni :kotek:
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Nie maja 16, 2010 7:04 Re: Mgiełka - już w cudownym DT u Jerzykówki :))))

Asiu, kciuki za koteńkę i za najwspanialszy domek dla niej :ok:
Ja wczoraj odwiedziałam nasza Laylę niewidomą, 2 dni temu została przeniesiona do kociego hoteliku, wchodzę na kociarnię, a Layla na parapecie 8O wskakuje, zeskakuje, zamarłam z wrażenia jak daje sobie świetnie radę, boks ma otwarty, koleżanka kotka malwinka do niej do boksu się wprowadziła, Layla biega po pokoiku wsród innych kociastych, jak czuje się niepewnie bezbłędnie wraca do swojego boksu i nasłuchuje co też tam się dzieje wkoło, jestem pod wrażeniem jak niewidome kotki otrafią sobie radzić, prawie jak zdrowe koty :!: :kotek:
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

Post » Nie maja 16, 2010 7:05 Re: Mgiełka - już w cudownym DT u Jerzykówki :))))

Asiu z takim serduszkiem jakie masz, to nie dziwne, że wszystkie żywe stworzonka Cię kochają :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Nie maja 16, 2010 7:08 Re: Mgiełka - już w cudownym DT u Jerzykówki :))))

Asiu-słonko Ty moje kochane!!!-kolejnej sierotce pomagasz! :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Mgiełeczko ,trafił Ci sie tak cudowny DT,że o lepszy chyba by było trudno!
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Nie maja 16, 2010 7:33 Re: Mgiełka - już w cudownym DT u Jerzykówki :))))

O przepraszam, ja się nie przyznaję - Anetko, Mgiełka sama się wątróbką napasła :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Asiu, wspaniałe wieści w ten pochmurny, deszczowy ranek :) . Mgiełka jest bardzo mądrą koteńką, da sobie radę w Twoim domu. Ma olbrzymie zaufanie do człowieka, człowiek jest jej oczami :)

W schronie tydzień temu widziałam, że się nerwowo wylizywała przy ogonie, może stąd te przełysienia. Ale to też dojdzie do normy :)

MIłego dnia kochane :1luvu:
Pycha kroczy przed upadkiem. A za upadkiem kroczy śmieszność... :mrgreen:

WarKotka

Od: Pt lip 31, 2009 20:39

Post » Nie maja 16, 2010 7:44 Re: Mgiełka - już w cudownym DT u Jerzykówki :))))

kiche_wilczyca pisze:O przepraszam, ja się nie przyznaję - Anetko, Mgiełka sama się wątróbką napasła :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Taaaa.... :roll: :lol:

Jeszcze - Mgiełka czekająca na podróż...
Biedne było maleństwo...
Obrazek

Obrazek

Teraz ma już super opiekę, ciepełko i ludzia do kochania.
Musi być bardzo szczęśliwa :mrgreen: :ok:
Karmel['] Taurus['] Miki [']Andzia [']
http://kotylion.pl/
https://www.facebook.com/kotylion.viva

Duszek686

Od: Sob kwi 25, 2009 22:42

Post » Nie maja 16, 2010 8:58 Re: Mgiełka - już w cudownym DT u Jerzykówki :))))

jerzykowka pisze:
Ślepinka moja domaga się ciągłych głasków, również podczas snu, a spała mnóstwo- chyba odreagowuje.

Hmm :roll: :wink:
Obrazek**Obrazek**"Zdobyć przyjaźń kota nie jest rzeczą łatwą. Nie lokuje on swych uczuć nierozważnie: może zostać Waszym przyjacielem, jeśli jesteście tego godni, ale nigdy waszym niewolnikiem."Théophile Gautier

Petka

Od: Nie cze 22, 2008 23:31

Post » Nie maja 16, 2010 9:03 Re: Mgiełka - już w cudownym DT u Jerzykówki :))))

jerzykowka pisze:!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Bo ślepinki fajne są :ok: :D

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Nie maja 16, 2010 11:00 Re: Mgiełka - już w cudownym DT u Jerzykówki :))))

Mój mąż jak widzi, że siedzę przy komputerze, czytam Miau i płaczę to pyta czy smutno czy dobrze. Całe szczęście, ze można też płakać pozytywnie...
Kotka jest przecudowna, tak zresztą jak jej obecna Pani.

Pozdrowionka dla Was obu :D

tamiss

Od: Śro lut 10, 2010 17:08

Post » Nie maja 16, 2010 11:14 Re: Mgiełka - już w cudownym DT u Jerzykówki :))))

Oj, Mgiełko, jaka Ty musisz być szczęśliwa teraz.
Należy Ci się aniołku :1luvu:

Asiu, cały czas o Was myślę i widzę, że już nie muszę co martwić. Kitka sobie świetnie radzi, tak jak myślałam :D. Pozdrowienia dla Mgiełeczki od Kimisi :D
Obrazek

pisiokot

Od: Śro maja 03, 2006 15:37

Post » Nie maja 16, 2010 11:25 Re: Mgiełka - już w cudownym DT u Jerzykówki :))))

to ja sobię tylko troszkę popodskakuję
z radości ze szczenscia tej małej
:dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance:
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Nie maja 16, 2010 11:50 Re: Mgiełka - już w cudownym DT u Jerzykówki :))))

ruru pisze:to ja sobię tylko troszkę popodskakuję
z radości ze szczenscia tej małej
:dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance:

a ja siem podłonczem! :mrgreen:
****** Atan ['] 21.02.2001 - 21.10.2013 ****** Lideczka ['] 2006 - 21.04.2015 ****** Ares ['] 02.12.2013 - 03.06.2016 ****** SaBunia 2006 - 31.10.2017 pękło mi serce

atla

Od: Wto wrz 29, 2009 8:20

Post » Nie maja 16, 2010 12:55 Re: Mgiełka - już w cudownym DT u Jerzykówki :))))

Asiu, jak cudownie czytać takie wieści, normalnie gęba się sama śmieje, miała Mgiełeczka ogromne szczęście że trafiła do Ciebie :1luvu:

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Nie maja 16, 2010 13:43 Re: Mgiełka - już w cudownym DT u Jerzykówki :))))

Bardzo, bardzo się cieszę :D
Czytam wieści i się wzruszam. Trzymam kciuki za Wasze zdrówko i szczęśliwe pożycie. :1luvu:
Obrazek

selene00

Od: Nie gru 13, 2009 13:55

Post » Nie maja 16, 2010 13:46 Re: Mgiełka - już w cudownym DT u Jerzykówki :))))

CoolCaty pisze:A ja? Dlaczego nie jest napisane, że miło było poznać mnie, co? :twisted: .

:ryk: :ryk: :ryk: :ok:
Obrazek

selene00

Od: Nie gru 13, 2009 13:55

[poprzednia][następna]