Rysiek z burdelu...PRAWIE-WIDOMY:)) ma DS u mamy Kareny :))

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt kwi 30, 2010 10:44 Re: Rysiek z burdelu...NIEWIDOMY!! szukamy transp.do KOSZALINA!!

super wiesci
Ryszard najidoczniej ma szczęście :)
Mam alergie na "kocie anioły" !
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

agiis-s

Od: Pon sty 29, 2007 14:18

Post » Sob maja 01, 2010 19:22 Re: Rysiek z pod burdelu...NIEWIDOMY!! ok 6mies.,kk!! PILNIE DT

proequo pisze:atak na żywopłot

Obrazek

żywopłot zwyciężył - Rysiek poległ

Obrazek

itd
andrusa-urwiska kocham, Ciebie Sandra uwielbiam :lol:

Ogromnie się cieszę z tak wspaniałych wiadomości o Rysiu !
Obrazek Obrazek Obrazek BAZAREK NA ABISIA viewtopic.php?f=20&t=126662

estrella

Od: Śro mar 17, 2010 20:07

Post » Wto maja 04, 2010 17:06 Re: Rysiek z burdelu...NIEWIDOMY!! szukamy transp.do KOSZALINA!!

Co słychać u Rysiaczka????
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Wto maja 04, 2010 21:33 Re: Rysiek z burdelu...NIEWIDOMY!! szukamy transp.do KOSZALINA!!

jeśli nadal Rysio nie ma transportu, to mój mąż może kocia zawieźć do Koszalina rano w sobotę 8 maja. Woził już Kłopotka od martysłupsk i Kluchę od Kini, więc jeśli uda się dograć szczegóły, to służymy pomocą
Kocie dziewczyny: Bianka i Bimba; "owczarek szczeciński schroniskowy": Cabron;
kocie chłopaki: Zygmuncik i Igor, obaj za TM

Obrazek Obrazek

kittymaggie

Od: Czw gru 03, 2009 19:22

Post » Wto maja 04, 2010 21:35 Re: Rysiek z burdelu...NIEWIDOMY!! szukamy transp.do KOSZALINA!!

Super!!!!!!
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Śro maja 05, 2010 7:50 Re: Rysiek z burdelu...NIEWIDOMY!! szukamy transp.do KOSZALINA!!

Bardzo dziękuję za propozycję transportu, ale sprawa wygląda tak. Jestem w trakcie dogadywania transportu na 14 maja. Czekam na odpowiedź czy to nadal aktualne.
Ten weekend byłby super, ale jest jeden problem. Mamy nie będzie przez weekend w domu :-( Szkoda, żeby Rysiek sam siedział w pustym mieszkaniu i się stresował zmianą miejsca i jeszcze samotnością. Ja bym oczywiście mogła tam posiedzieć, ale nie całe 2 dni.
Poza tym nie wiem, jak sprawa z kontrola oczu po operacji. Proequo...?
Fado [*] 27.02.2019 r., Rysiek [*] 15.10.2023 r.

Karena

Od: Czw wrz 20, 2007 20:09

Post » Śro maja 05, 2010 10:30 Re: Rysiek z burdelu...NIEWIDOMY!! szukamy transp.do KOSZALINA!!

Jakby co, to do piątku transport aktualny. A dla Ryśka te parę dni później pewnie będzie lepsze, bo on raczej towarzyski chłopak jest, a wtedy od razu będzie miał ludzia dla siebie :D
Kocie dziewczyny: Bianka i Bimba; "owczarek szczeciński schroniskowy": Cabron;
kocie chłopaki: Zygmuncik i Igor, obaj za TM

Obrazek Obrazek

kittymaggie

Od: Czw gru 03, 2009 19:22

Post » Czw maja 06, 2010 8:11 Re: Rysiek z burdelu...NIEWIDOMY!! szukamy transp.do KOSZALINA!!

Dziewczyna ze szczurów od transportu się nie odzywa, więc nie wiem, czy nie lepiej, żeby jednak przyjechał w sobotę. Mama na noc wraca do domu, tylko całe dnie (sob.- niedz.) jej nie będzie. Sprawdza testy gimnazjalne jako egzaminator po prostu i dlatego nie może tego przełożyć.
Proequo dzisiaj jedzie z nim do weta. Okaże się co i jak.

Karena

Post » Czw maja 06, 2010 10:48 Re: Rysiek z burdelu...NIEWIDOMY!! szukamy transp.do KOSZALINA!!

Jesteśmy po wizycie u weterynarza, dr Cichocki bardzo zadowolony z oczu Ryśka :D

Rychu może jechać w każdej chwili, bo na razie kolejne kontrole nie będą konieczne, tylko kontynuacja floxalu 3x dziennie przez ok 10 dni.

Chciałabym, aby mógł wyjechać już w sobotę, ale z drugiej strony, jeśli mamy nie będzie w domu, to Ryszard może w ramach poznawania nowego terenu, poczynić jakieś wcale nie zamierzone :twisted: szkody, np. zredukować ilość kwiatkow. Chyba, że mama ma możliwość zamknąć go w pokoju bez kwiatków i innych rzeczy, które ciekawski Ryszard mógłby zniszczyć. To nie jest typ wandala, tylko kota, który nauczył się otoczenie poznawać dotykiem i węchem, więc zanim spróbuje się czemuś przyjrzeć, to najpierw wyciąga po to łapę. Dziś obcięliśmy mu pazurki, w trosce o rajstopy mamy Kareny, bo "normalny" kot zwykle kontakt z ludzką nogą zaczyna od otarcia się łepkiem, a Rysiek nogę przytrzymuje sobie łapką, obwąchuje i dopiero zaczyna się łasić; z rękami i twarzą podobnie. Na szczęście jest delikanty.

Podsumowując: jeśli jest możliwość odizolowania Rysia w bezpiecznym pomieszczeniu, to przy dużej ilości zabawek powinien bez problemu przeczekać cały dzień. Pod warunkiem, że potem mama będzie na jego wyłączność ;) Jest takie powiedzenie "zagłaskać kotka na śmierć", które w wypadku Ryśka można sparafrazować "zamęczyć człowieka swoim łaszeniem" :twisted: On u mojej mamy jest niestety też izolowany w niedużym pomieszczeniu. Zmiana miejsca raczej traumy nie spowoduje, Rysiek to luzak jakich mało.
Fundacja PRO EQUO Szczecin / Moryń kontakt 798 442 668 proequo@gmail.com

proequo

Od: Wto lut 02, 2010 13:52

Post » Czw maja 06, 2010 10:57 Re: Rysiek z burdelu...NIEWIDOMY!! szukamy transp.do KOSZALINA!!

To super wieści!
Kittymaggie, to jak, Twój mąż nadal chętny przywieźć Ryśka? Ja go odbiorę, na szczęście mam wolna sobotę.
Rysiek będzie miał do dyspozycji przedpokój i kuchnię do powrotu mamy. Ja do niego zajrzę w ciągu dnia, zresztą jak to kot, pewnie większą część dnia prześpi ;-)
Proequo, nie zapomnij podać jego leku i książeczki zdrowia ;-)

Karena

Post » Czw maja 06, 2010 11:33 Re: Rysiek z burdelu...NIEWIDOMY!! szukamy transp.do KOSZALINA!!

Rysiek nie ma książeczki zdrowia.

Pojedzie z kropelkami do oczu, małym zapasem jedzenia, które obecnie dostaje, próbką piasku żeby chętnie korzystał z kuwety (choć z tym nie miał do tej pory żadnego problemu), sprezentowanymi szeleczkami i ulubioną zabawką. Coś jeszcze powinnam uszykować?

proequo

Post » Czw maja 06, 2010 11:34 Re: Rysiek z burdelu...NIEWIDOMY!! szukamy transp.do KOSZALINA!!

Ok. Dobrze, że kuwetkuje bez problemu :ok:

Karena

Post » Czw maja 06, 2010 11:54 Re: Rysiek z burdelu...NIEWIDOMY!! szukamy transp.do KOSZALINA!!

Bez żadnego problemu. Pierwszą dobę był zafascynowany żelowym piaskiem i korzystał tylko z tej kuwety, ale potem - tak, jak reszta kotów mojej Mamy - zdecydował się na lawendowego Benka w drugiej kuwecie. Lubi też popatrzeć, gdy inne koty się załatwiają, a nawet wejść wtedy do kuwety i trochę im poprzeszkadzać :twisted: ah ten Rychu :twisted:

proequo

Post » Czw maja 06, 2010 12:18 Re: Rysiek z burdelu...NIEWIDOMY!! szukamy transp.do KOSZALINA!!

No niestety u mamy nie będzie miał kolegów :-(

Karena

Post » Czw maja 06, 2010 13:31 Re: Rysiek z burdelu...NIEWIDOMY!! szukamy transp.do KOSZALINA!!

Karena pisze:No niestety u mamy nie będzie miał kolegów

Biedny Rysiek, nie będzie miał komu przeszkadzać w kiblu, tragedia :roll: :ryk:

proequo

[poprzednia][następna]